Kanji no Shou!



Nu har jag äntligen ett spel att rekommendera! Det har spelet har hållit mig helfokuserat på kanji i hela 30 min tills min Nashi frukt inte kunde stå själv när jag behovde sätta ner den. Spelet är toppen. Man kan köra lite olika spel, adventure och sånt men jag har hittills bara kört "övning (renshu)" som har ord man ska välja den rätta kanjin for. Om ordet är ett dubbel eller trippel kanji ord väljer man den första, sen den första ihop med nästa, osv. Det är riktigt kul. Bästa är att efter att man svarat rätt så berättar spelet vad ordet betyder. Det sitter aldrig fel! Jag tycker att alla som börjat plugga kanji ska spela det här for att öva upp ordforrådet lite, det är lätt att sitta och lära sig en kanji för sig själv men svårare när det är dags for kanji kombinationer med on- och kun-yomi.

Kvalifikationer; för att spela "måste" du kunna läsa hiragana och katakana mycket bra, HELST flytande. Flytande menas att kunna alla (givetvis) och kunna läsa i samma takt som du läser alfabetet: alltså inte behöva ljuda. Det är såklart bra övning att lära sig läsa snabbare också men räkna då med att du säkert blir trött i huvudet snabbt. Man måste också ha lite kanji kunskap, t ex att man först pluggar vid sidan om i en textbok eller liknande och sedan kör sina kanji drillar i spelet då! Ett ordförråd är också att rekommendera annars förstar man inte meningarna i övningarna eller betydelsen av orden.. va sträng jag låter, vill bara inte göra någon besviken.




(Kanji no Shou)

Japanska tva

Jag tänkte att jag skulle ta och berätta om vad jag håller på med. Jag kanske får något pluspoäng för att jag i alla fall tänker på det jag borde plugga på trots att jag inte pluggar. Jag har nämligen gått och blivit halvt galen och bestämt mig för att ta JLPT2 som är ett stort japanska test i affärs japanska som det kallas. Tester ligger på samma nivå ungefär som den Cambridge examen i avancerad engelska jag tog när jag var 17. Här i Japan används den av universitet och arbetsplatser för att på något sätt bestämma vilken nivå vi utlänningar ligger på, om vi är flytande eller inte. Om vi klarar av affärsjapanska eller inte med kultur och allt vad som ingår i det. Nummer två är den största och mest omtalade sen finns det en 4:a, en 3:a och en etta också. Ettan är då svårast. För tvåan måste man som jag tidigare nämnt kunna 1000 kanjis, runt 6000 ord och ha pluggat japanska minst 600 timmar för att ha nog med grammatik. Hur det kommer sig att jag ska ta detta prov med mina fjuttiga 600 kanjis och långt ifrån 6000 ord, det är en gåta. Att jag ens kommer komma i närheten att klara detta prov redan nu tvivlar jag något hysteriskt på. Och då tvivlar jag inte på det sättet jag gör varje gång jag får prov, jag tvivlar på det sättet att jag LOVAR att jag kommer ta med Yuji ut på Prince Hotels middags buffe i Shinagawa om jag klarar det. Det skulle inte bli billigt.

I alla fall, jag är uppskriven att göra provet den 7:e December tillsammans med resten av världen. Jag kommer självklart att ta provet på riktigt, redo och allt om 6 månader igen när provet hålls för första gången 2009. Det är nämligen så att från och med 2009 kan man ta JLPT proven hela två gånger per år! Innan har det endast varit en gång! Det är inte dåligt.

För dom som är lite nyfikna så har jag nu satt ihop ett inlägg med det som man kan tänkas behöva när man vill klara ett sånt här prov, förutom det jag tidigare nämnt, vill understryka att det är väldigt viktigt att man pluggat minst 600 timmar japanska.


Någon form av grammatik bok. Vi har fått den har fina gröna av skolan. Den ser tråkig ut, är tråkig men fungerar bra.



Kanji böcker. Kanske helst dom som är en samling av alla som behövs for JLPT2. Jag har endast hittat riktigt tunna dock vilket betyder att det inte finns plats för att öva riktigt. Jag kör dom två ovan, tillsammans blir dom 1000 kanjis. Förhoppningsvis rätt också, haha. Jag tycker dom är bra då man får öva lite och det finns lite bilder, min skola använder även photokopior från boken i kanji klasserna.

 

Ett Nintendo DS med spel. Jag vet ännu inte vilket spel jag rekommenderar mest men jag tror de jag visar har uppe är de tre jag lutar åt att rekommendera. Det blåa är nog bäst för dig som i stort sett inte kan mycket alls. Men kom ihåg att samtliga spel i stort sett kräver att du kan prata okej, då menar jag att du kan sätta ihop ordentliga meningar, att du kan förstå, dvs se på TV UTAN problem och att din hiragana/katakan är flytande. Detta eftersom samtliga spel är riktade till japaner for att dom ska kunna öva, polish osv... För helnybörjare rekommenderar jag My Japanese Coach starkt. För de på min nivå och uppåt rekommenderar jag det inte alls! Det är alldeles för segt trots att man kan spela sig upp till Intimidate och säkert över så orkar man inte skriva "stol" på japanska så många gånger, med eller utan ADD.


Socker i alla dess former och färger. Ju mer desto bättre. Jag vill varna alla att plugga till JLPT2 kan resultera i upp till 5 kilos s.k "Pluggvikt". Det är smällar man får ta. Foör de som inte alls känner sig redo för det finns det andra vägar att ta, bl a fejk socker som resulterar i 0 kilos pluggvikt och ett stycke PostPlugg Cancer. Eller frukt som kan ge dig kladdiga böcker och fläckiga kläder beroende på bordsskick och under hur många och vilka timmar du studerar.



En Japan. Från och med din 3:e vecka kommer du, speciellt under småtimmarna, känna ett behov av att ha någon som kan stå till svars till varför det har jävla skit språket måste ha så många jävla piss tecken som alla ser likajävladana ut. Du kommer också vilja veta varför dom inte kan ta och prata som vanligt folk och sist vilja ha någon som håller med om att alla länder helt enkelt borde prata svenska. Eller engelska. Eller helt enkelt hålla tyst. Jag rekommenderar att gömma vassa föremål under studietiden.

Snooo.



Pappa haller mig uppdaterad med mail sa jag hanger med i vadret. Vet inte om han egentligen vill avskracka mig fran att komma till Sverige i ar, haha. Vi har hela 13 grader har i Japan och jag tycker det ar for kallt. Men sen sa finns ingen isolering i det har landet sa automatiskt ar 13 grader kallare an Sveriges 0 grader i och med att det ALDRIG blir varmt. I Sverige kan man i alla fall ga inomhus. Har borta ar det varmare utanfor dorren.

Nu ar snon borta i Sverige i alla fall. Eller det var i alla fall vad det senaste mailet sa, det kanske har andrats, fy pa pappa i sanna fall for da har han glomt maila bilder pa det. Vi har ingen sno, tack gode gud, sa Yuji ar redo till 100% att bo i sno i en vecka. Han har saklart sett sno forut men vet inte om han har det pa det har sattet, beror pa. Yuji spenderade 7 manader i Kanada nar han var 17 och dar far dom sno.

Just nu sitter jag pa jobbet. Forsov mig nastan i morse, kom ur sangen tio i 8 och klockan 8 maste jag ga hemifran. Men anda hann jag valja outfit, ladda maskinen med tvatt och pussa sonder Yuji innan jag gick hemifran. Jag har markt en del sen jag blivit "vuxen" och bor hemifran och gar i skolan och jobbar pa varandra att jag forstar min mamma mer. Och beundrar henne att hon liksom kunnat klara det har och sedan lart mig i mitt undermedvetna. Jag trodde det var bara mammor som kunde packa, hanga tvatt, laga mat och konstant hjalpa Yuji med att hitta det ena, det andra och allmant svara pa tilltal. Och jag forstar ocksa hur man da hamnar hangandes tvatt naken (for man haller pa och byta om) medan man dammar av bokhyllorna och forbereder for middagen. Jag forstar nu mamma och jag tycker inte du ar knapp langre.

Kan inte



Jag kan inte fa mig sjalv att plugga och det ger mig panik. Om en vecka smaller det och da maste hela tjocka boken vara fardig, da maste jag kunna det. Men jag kan inte fokusera och nar jag val satter igang sa kommer en av gasterna har pa jobbet med nagon fraga. Och eftersom jag ar sa stressad och arg pa mig sjalv sa vill jag bara frasa at dom och deras DUMMA fragor. Som egentligen inte ar dumma alls.. just nu skriver jag dagbok pa DSet, batteriet har borjat lysa rott, suck, sjalvklart. Och det ar den enda som jag inte har laddare med mig till. Annars har jag alltid laddarna pa mig.

Vad vill jag bli...

Johanna skrev en lista i sin blogg over vad hon vill bli nar hon blir star. Jag vill gora samma sak, kul att tanka efter. Den har listan ar vad jag skulle VILJA men allt ar inte riktigt MOJLIGT da man ar halv stumdum och ednast kan fokusera i 3 minuters intervaller.

Lakare
Ambulansvardare
Programmerare
Spel programmerare
Spelprogrammerings projekt ledare
Mode distributors tjosan

Eller vad som helst dar manadslonen ligger pa over 30 000 kr och man inte behover jobba sa speciellt mycket. Politiker till exempel.

Godmorgon.

Idag ar en sandar dag som borjar alldeles utomordentligt fantastiskt. Trots att klockan ar kvart i 10, jag har varit vaken sen sju, har inte atit frukost och livet suger rent allmant, sa borjade den har dagen helt toppen! Hur kan en dag borja helt toppen? Det kan vara att man vinner pa lotto, att man far reda pa att man fatt ett FETT arv, man hittar en femtilapp i fickan pa forra veckans jeans osv osv, allt ar sjalvklart penga relaterat for precis som rent socker ar det snabbaste och mest effektiva att skjuta blodsockret i hojden med sa ar pengar det basta och mest effektiva att skjuta ett humor upp i hojden med. Jag markte i morse nar jag skulle ta ut min sista tusen yenare for att betala for taget att jag fatt in hela 20 000 yen fran en liten strunt artikel jag gjorde for snart tva manader sedan. Den har dagen kommer bli fantastisk. En vecka kvar till lon och jag kommer inte behova vaxla nagra svenska pengar alls.

Sen haller jag med Johanna. Tack vare Yuji har jag fatt en battre relation till mat men kort och gott, in the end, sa ar mat bara fruktansvart jobbigt och dyrt. Middagen igar var helt fantastisk dock. Nar jag inte far ata langre pga ren tidsbristsa svavar min fantasi ivag och jag mailar Yuji om vad vi ska gora angaende middagen. Det visade sig att det halvlanga mailet jag mailade honom med alla tankbara ratter jag ville ata (da var jag sa hungrig att jag tankte vi skulle ata allt i samma sittning) sa skapade jag en matlista for 5 dar. Sa Yuji var och handlade allt. Igar fick jag en super impuls och lagade Erikas kyckling i adelostsas. Det var fantastiskt. Det var sa gott. Med sallad. Ikvall ska vi ata Nabe igen. Det finns ju olika smaker pa Nabe. Sist at vi Kimuchi och ikvall vet jag inte...

Jag har ett 12 timmars skift idag. Jag tycker om att jobba. Jobbet isag ar inte sa speciellt roligt och jag har nog mest trakigt an nagot men nar jag sitter har gor jag inte av med nagra pengar. Jag har skrivit en laang lista pa allt som ska inhandlas - Jennifer och Kevin, kommer ni pa nagon mer julklapp sa sag till! Jag ska aven kopa julklappar till mig sjalv, jag far alltid julklappar, tihihi. Nagon som jag verkligen vill kopa nagot till i ar ar Erika men jag vill komma pa den perfekta klappen, sa jag tanker for fullt. Jag ar vardelos pa julklappar och presenter over huvud taget, tycker det ar riktigt ballt med sanna manniskor som ar sa lyhorda att dom bara vet vad dom ska kopa. Jag maste sluta vara som sjalvcentrerad och lyssna mer pa andra tror jag, haha. Idag och imorgon ar de tva sista 12 timmars skiften, allt for att fa in sa mycket pengar som mojligt! Om en vecka och en dag, efter provet, ska jag och Gina ga och shoppa. Da jaaavlar!

Hungriiiig.

 

Jag ar hungrig sa jag sitter och tanker pa restaurangen vi gick till pa var 6 manaders dag. Jag har sakert redan berattat om den men jag tanker beratta igen for gud det var den godaste pastan jag nagonsin kakat. Den hade fyra ostar i sig och smakade fantastiskt. Jag at i slowmotion och horde inte alls vad Yuji sa varje gang jag stoppade mer i munnen. Och nu nar jag ar saaa hungrig, saaa hungrig att jag inte ens kan fokusera pa att oroa mig infor skolan och allt. Mat, mat, mat. Jag har upptackt att i och med att jag ar sa hungrig hela tiden har min blogg forvandlats till en mat blogg, haha.

Hungrig.

Days of Memories 2

Av alla spelen jag namnde ch spelade igar sa fastnade jag for tre, tva varav jag inte ens namnde. My baby baoy ar for gulligt for att inte spela, det hander inte sa mycket, ar som att ha en tamagochi men varje gang bebisen skrattar blir jag alldeles blodig. Annars spelar jag ocksa Cid to Chocobo no Fushigi na Dungeon och Days of Memories 2. Bada sistnamnda ar japanska spel som jag rekommenderar! Dock ar dom pa japanska men det ar manga av de bra spelen!



Skrattade nastan rakt ut pa taget "A-A-Aimu, noo-noo, engurisshuu".
Haha.


Sa slut..

Just nu vill jag rikta mig ut till alla smabarns foraldrar. Jag har inget smabarn har hemma men jag har mig sjalv och det borde raknas gott och val med tanke pa att jag aldrig sover och vill knappt ata.. jag kanner att just nu ar ni de som kan forsta mig bast.
Jag vet inte vad som hande med igar kvall. Jag kommer inte ihag. Jag kommer ihag fragment av middagen, jag kommer ihag ett helt Lost avsnitt men jag minns inte tvatten, jag minns inte Yuji, jag minns inte duschning eller tandborstning. Jag minns att jag vaknade igar morse, trott och tjurig och hungrig och trott igen. Sen minns jag att jag vaknade nu. Det ar tur att i alla fall datorn ar pa sa den kan beratta for mig att det ar torsdag, en ny dag, och inte onsdag langre. Trots att det hade kants mer riktigt.


Tacos.



Middag igar blev tacos. Fast utan ris, utan nachos och utan skal och tortillas. Bara nagra blaa nacho chips som jag krossade och strodde ut. Yuji ringde mig pa jobbet och berattade att han inte langre ater kolhydrater. Da insag jag att vi faktistk var menade for varandra. Fast nar vi val kommit hem fran jobb och han varit och handlat eftersom han slutade tidigare och han stod smagnallig i vardagsrummet i endast tshirt och langkalsonger.. da ville han ha pizza.

Jag har haft riktigt kul med mitt DS idag, jag har tagit hand om min son, skrivit i min nya dabok, typ fem sidor bra jobbat och spelat andra diverse spel som jag har nedladdade. De flesta ar riktigt faniga spel for barn pa japanska men jag tycker dom ar riktigt underhallande. Vuxen spelen har gatt overstyr lite tycker jag och gamla klassiker som Super Mario har blivit for avancerade. Varfor racker det inte med gamla vanliga 8-bitar, skjuta eldklot och inte kunna spara?

Just nu ar jag pa jobbet igen. Jag dagdrommer om resterna vi har i kylskapet som enligt Yuji ar till imorgon sa vi slipper laga mat. Ikvall ska vi ata selleri soppa och nagot kott som jag inte minns. Vattnas i munnen nar jag tanker pa det. Men ocksa lite lustigt, hade jag sagt samma sak och bott i Sverige hade det betyt att du javlar spokar viktvaktarna hemma hos oss, men har sa ar det helt normal mat att ata. Lite smalustigt.

Jag kan knappt barja mig tills jag far ga hem, att varje varje varje dag fa ga hem och traffa Yuji ar nog det basta pahitt vi nagonsin kommit pa. Vi konstaterade det bada tva igar kvall att det ar mycket roligare sahar. Mest nog for att vi har sa kul med att irritera och kora sma pranks pa den andra. Men ocksa for det ar skont att traffa nagon man tycker om och nagon man faktiskt ar intresserad av att prata med efter att ha spenderat en hel dag med manniskor som man bara onskade man slapp.

Jag ska bli mamma!

Jag borde egentligen sova men jag vill inte riktigt. Klockan ar 8.30 och Yuji har gatt till jobbet. Jag har ingenting tills skolan borjar halv tva. Men jag tankte ta och sitta har och gora santdar myspys som jag aldrig har tid med annars. Och da hittade jag det. Efter att ha suttit tva dagar i streck och blivit alldeles gratfardig hela vagen fran livmodern varje gang Erin i Lost gjort ett litet baby ljud sa hittade jag den perfekta medicinen. En bebis direkt i mitt Nintendo DS. Nar jag tanker pa det sa kanns det mycket smidigare an en riktig bebis. Mitt DS tar mindre plats an en bebis. Mitt DS kan vara tyst och ladda under lektionstid och mitt DS pausar nar man stanger luckan. Jag tror inte riktiga bebisar pausar om man stanger ogonen pa dom.. eller kanske gor dom det, bara det att ingen provat?

Jag valde saklart My baby boy. Falsk feminist och pojk alskare som jag ar. Nu maste jag skicka ett meddelande till Yuji och konfirmera att vi ar overens om namnet pa var nya son.



Har ar vad jag idag egentligen spelshoppar efter sahar pa morgon kvisten. Jag har hort att det faktistk ska vara bra. Nu har jagr unt 5 japanska spel till DS:et och dom ar alla vardelosa. Endast ett har jag nytta av da jag inte ar ute efter att ovningsskriva kanjis utan att lara mig dom forst. Sa nu ska jag prova "My Japanese Coach". Jag aterkommer med.. asikter.


Det gar inte att stoppa mig. Sa jag tankte aven prova Imagine Dream Weddings. Tyvarr blir det inte ens egna brollop med anda.


Rubrik.

Egentligen borde jag passa pa att plugga lite kanji nu nar det bara ar 20 min kvar tills jag ar klar har! Men jag har inte atit sedan i morse och emellan da och nu har jag varit sa hog pa socker att nu nar blodsockret sjunkigt och jag blivit hungrig for kvallen sa kanner jag bara hur hemskt och tragiskt allt ar. Varlden ar pa vag att ga under. Barn svalter, manniskor ar sjuka, vaxthuseffekten, utrotningshotade djurarter. Jag kanner att jag borde vara ute och panta burkar och gnalla mindre over hur mina langkalsonger ar for stora och att min pojkvan anvande den sista vitloken nar han lagade lunch at mig. Men det gar inte. Sa nu sitter jag har och kanner mig som en usel med manniska, dels for att jag inte ens kan se till att fa mig sjalv att fokusera pa mina studier som faktiskt ar valdigt viktiga om jag vill kunna dra in pengar till gronsaks lokar och understall i  framtiden, och dels for att jag inte vet hur vi ska stoppa cancern eller att isarna smallter uppe i nagonting polen.

Markliga ting ar vi, vi tjejer.

Mina langkalsonger..

Mmm, ni har gissat ratt, nu ar jag ledsen igen. Jag har med mig mina fina langkalsonger jag fick av Erika i mina morgon paket jag fick som nedrakning till jul nar jag bodde hemma. Nu nar det blivit kallt ar det dags att satta pa sig dom och mysa. Dom ar jattefina med hjartan pa och i flera olika farger. Men dom ar for stora. Dom aker ner och blir knoliga under jeansen som ocksa ar for stora. Sa nu ar jag gratfardig. Ahlens storlek Medium fungerar inte langre. Mina jeans skiter jag dock i, dom far vara for stora det bryr jag mig inte om! Tanker ha pa dom tills jag dor (mina langkalsonger med for den delen). Jeansen sitter bra i midjan, storlek 27 fungerar bra, men dom ar posiga i laren och i vaderna. Dom blev ju uttojda back in the days.

Nee, nu tanker jag tycka synd om mig sjalv och ga igenom kanji bockerna.

Japanska

Ar pa jobbet och har just nu absolut ingenting att gora. Tankte da att jag kanske skulle ta och presentera japanska for mina lasare och lara ut en eller annan fras. Men da slog det mig att jag har ingen aning om vad jag skulle lara ut. Kan ju knappt lara mig sjalv nagot. Men jag kan saga att skillnaden mellan japanska och engelska/svenska ar enorm. Om jag ska vara helt 100%-igt arlig sa fick jag lite smatt panik nar jag kom till Japan och insag detta. Trodde jag hade lite koll i alla fall. Sa jag kan saga det redan nu till de som tankte komma hit och last sin del pa folkuniversitetet och liknande, bra, men var beredda.. det kommer kannas som tid och penagr i papperskorgen.

Men det betyder inte att jag pastar att det ar omojligt eller svart. Det ar nog inte svarare an nagot annat sprak som man vet noll om. Kanske till och med i niva med engelska for dom som inte ar sa hajj pa de och tanker ta sig an att lara sig. Japanska ar ju lite lattare eftersom det har kanji, kinesiska tecken, som hjalper en hel hel hel hel del. Jag vet inte hur manga ord som jag kan lasa och forsta men inte for allt vad livet ar vart kan uttala eller anvanda. Bara for att jag forstar tecknena. Nar man har prov i skolan ar det ratt anvandbart.

Jag far ofta fragan overallt om hur bra min japanska ar efter ett och ett halv ar, om jag pratar flytande. Eller faktiskt ar fragan mer "Jaha, ett och ett halv ar! Och du pratar flytande japanska...?" mer som om folk tar det for givet. Det gor mig lite gratfardig nastan, haha. For flytande ar jag verkligen inte och att bedomma hur bra jag pratar och forstar japanska ar omojligt men jag brukar svara med det basta svaret jag har att jag kan halla en vanlig konversation, ga till banken, kopa mjolk, forsta latar, tackna mobilabonemang, skalla ut min pojkvan for att han slanger byxorna direkt pa golvet nar han kommer hem och lasa en bok for barn upp till kanske 12 ar. Ungefar sa "bra", snarare daligt, pratar jag japanska.
Pa fragan om jag pratar japanska med min pojkvan ar svaret nej, i stort sett aldrig, det skulle vara valdigt sma saker som "jag ar hungrig". Och om jag forstar allt vad Yuji sager sa ar mitt stolta svar NASTAN!, vanta bara ni jags ka bemastra den grotiga mummel som Kansai accenten ar! Vanta bara...




Mat och prat.



Igår så lagade jag mat. Det har jag redan skrivit om. Vi var så hungriga att vad som helst hade varit en kungamåltid, men det har var faktiskt en kungamåltid. Förutom att vi fick byta ut tsatzikin eftersom det inte fanns nog med vitlök hemma. Självklart brast jag och skällde ut Yuji for det. Någonting är uppenbart pa tok med mig, jag är konstant super trött och jag PMSar som aldrig förr, ärligt talat, jag har i stort sett aldrig förut PMS:at, arg och frustrerar har jag blivit i mitt liv, så nu tar jag ut 21 år på en och samma gång. Men ändå så är jag inte så speciellt elak och skriker inte eller så. Jag ser mer uppgiven och hjärtekrossad ut. Snyftar lite och frågar HUR han kunde göra så. Tur att man har en pojkvän som är så snäll med en och står ut med denna konstiga gråtfest jag hostar. Jag är också onaturligt trött.. jag är så trött men kan inte sova, vaknar mycket. Jag ligger säkert och grubblar på något, önskar bara jag visste vad det var så jag kunde lösa det och sen sova.
Det är inte bara hemma denna hormon fest håller till. Det känns som om jag går igenom en kulturkrock just nu. Jag kan riktigt bara stå och glo med halvoppen mun ibland när mina utländska kompisar och också gäster där jag jobbar öppnar munnen och jag bara tänker "Inte ens jag skulle säga något så absurt". Jag hoppas att det lugnar ner sig snart så jag får tillbaka mitt tålamod mot andra.

Matmatmat.

Igar blev det nabe till middag. Jag borjar tro pa fullt allvar att Yuji faktiskt kan lasa mina tankar. I 3 veckor nu har jag gatt och varit hemligt sugen pa nabe och igar sa jag det till och med pa jobbet till nagra gaster att nu javlar far dom ta och ata lite nabe. Sa nar jag kommer hem sa far jag reda pa av min matlagande pojkvan att vi ska ata det! Jag blev sa glad och satte mig ner direkt sen kaka vi tills vi madde illa. Vi sag ocksa pa Lost som bara blir varre och varre och varre. Det blir ju bara mer och mer kompilcerat ju mer avsnitt som kommer, ibland maste vi ta pauser pa tva veckor for man trottnar, det blir for mycket. Men att ata Yujis mat och titta pa film ar det basta som finns.

Nabe heter tydligen pa engelska "Hot pot" men det sager ju an ingenting. Man anvander en speciel sas och lagger i gronsaker, oftast morotter, svamp, kal och sen fisk och kott. Pa slutet har man i nudlar. Det ar sa otroligt gott.

Ikvall blir det annat dock, jag har bemastrat mammas tsatziki sa det ar vad Yuji, som nu ger sig pa popcornpasen i ren hunger, vill ha och da blir det marinerade revbensspjall och sallad med kiwi i till det. Ibland far jag fragor, inte pa bloggen men over mail och dar jag jobbar, vad vi ater. Nu ar jag och Yuji lite ett sarfall dar Yuji ar duktig pa att laga mat och garna lagar ratter som ar fran Italien, Spanien osv osv, men det som vi alltid gor ar att vi ater inte alls kott i de mangder som man gor utanfor asien och pommes frites, potatis, ris och spaghetti ater vi bara om det tillhor. Ikvall till exempel, ater vi inget av det alls.


Komage.



Nu ar det dags igen for min karlek till ackliga saker som bara finns pa museum. Vi gick i lordags for att se special utstallningen for virus som visade sig vara bakterier. Det var inte lika intressant for efter att ha gatt grundskolan i Sverige sa kan man vad man behover veta. Hursomhelst, efter alla svampar sa gick vi vidare till den delen av utstallningen vi inte hann se nar vi bara sagpa dinosaurier och den var mycket roligare. Vi sag pa fiskar och djur och skelett och saker vi inte visste vad det var. Det pa bilden var dock det basta, det ar en utdragen ko mage. Shit va mycket tarmar och skrap man behover for att kunna tugga lite gras.

1 timme kvar!!

Nu ar det bara 1 timma kvar, en timme sen ar mitt 12 timmars pass slut pa jobbet och jag far aka hem. En del har bade hant och inte hant under de har tva dagarna (nastan) som jag inte kunnat blogga. Jag har fixat tangentbordet hos Yuji sa att jag kan anvanda det igen till att skriva.
Jag sov inte en blund inatt och jag vet inte varfor. Jag avskyr att inte veta varfor. Innan jag skulle sova oroade jag mig lite for universitetet men jag satte pa Rena Rama Rolf pa datorn som jag brukar slummra till nar jag inte kan sova. Nu har jag lart mig och kan faktiskt sova ungefor 6 av 10 natter utan ljud men det ar bara nar hjarnan inte surrar som sjukt. Jag vaknade varje timme i stort sett, den anda timmen jag inte sag var klockan 5 och jag hade nog sovit till klokan 7 da alarmet skulle gatt igang men Yuji hade sin mobil installd pa 6 for da borjan han vakna for jobbet.. men det var ju sondag. Jag var pa ett hamskt humor dar jag ena sekunden gnydde och ville ha kramar och andra sekunden bara fraste, bad om ursakt, fraste, bad om ursakt. Hela helgen har varit lite sahar upp och ner, igar var vi pa museum men pa morgonen var jag pa fruktansvart humor. Det ar ju bara logn att vi tjejer inte vet nar vi PMSar vi vet PRECIS nar vi gor det, det ar en valdrig speciell kansla av irritation och vilja att strypa sin partner som vaxer upp i brostet bara han andas samma luft som en. Nu ar jag en valdigt snall PMSare som har koll pa PMSet och sager till Yuji att nu maste han vanta nagra minuter med att prata annars ryter jag. Jag vet inte varfor jag ar sahar, konstant trott och PMSar, det kommer verkligen fran ingenstans, speciellt med tanke pa att jag aldrig ens PMSade nar jag faktiskt hade mens.

Min bosituation har gatt och blivit oacceptabel, speciellt nar vi markte att mossen tar sig upp i topp sangarna ocksa och nar nagon hade atit Napoleons agg. Yuji sa till mig att jag far bo hos honom tills jag flyttar, om ca 2 till 3 manader, jag funderar starkt pa det men vill anda inte att han ska bli less pa att ha mig runt omkring sig. Men just nu sa verkar han inte ha nagot emot det alls, han ar lite sot egentligen. Tror vi bada tycker det ar valdigt mysigt att faktiskt ha nagon att komma hem till. Speciellt nagon som man trivs sa bra med. Det basta med Yuji ar att man kan vistas i samma lilla rum som honom i 4 dagar utan att han ar ivagen. Det ar inte manga som kan sant.

Vart tog sommarn vagen...

Gud va jag saknar den olidliga varmen, vi har kanske 15 grader idag, trots att det under dagen gar upp i 17-18 grader ar det anda svinkallt. Det kommer sakert in vindar direkt fran antarktis. Och sa hittar man en masa sommarbilder pa mig och Yuji i shorts, nar vi var i Kyoto, en vanlig lordag.. och det ar varmt, varmt, varmt. Men jag maste tanka efter och slappna av. Jag bor inte i Sverige langre sa jag behover inte oroa mig. I Sverige kommer man aldrig ihag hur det var nar det var "varmt" men man kommer alltid ihag hur det var nar det ar kallt. Eftersom det ar kallt 11 manader om aret. 1 manad ar det ljummet och man kan ha vindjacka. Det ar lycka. Snart har vi 28-25 grader igen. Myspys.


Freeedag

Antligen fredag. Fredag, fredag. Skolan gick bra idag. Jag pratade ju med mamma, fiskade lite tips. Och fick det jag sokte. Min syster ar inte dum, hon ar ett geni och nar jag pratade med mamma om hennes medicin sa sa mamma att hon markte forandringar bl a att hon inte smaater lika mycket, trycker inte i sig lika mycket socker. Genialiskt. Eller som Nisse i Rena Rama Rolf sager, genitaliskt. Jag ar sa dalig pa att smaata och snacksa nyfortiden men tankte att det gar att losa pa annat vis, poangen ar att fa i sig energi. Sa jag laddade upp med fejk socker i form av Pepsi Zero och Ripobitan low calorie. Den fick jag halla i mig efter halva kanji lektionen, sen tryckte jag i mig min cancerframkallande aspartam Pepsi. Jag var sa full pa vatska men visst fan, det fungerade. Sa lange jag ar hog pa socker (och nikotin, man kommer inte undan trots att man inte roker), sa lange jag haller blodsockret halvvags upp i taket sa klarar jag av att halla koncentrationen, jag forsvann inte i mina egna tankar och jag fick inga sanna dar svarta minnen av lektionen som jag far ibland. Genialiskt, geeenialiskt. Det ar knappast bra men det ar en tillfallig losning, sa nu blir det att kopa masspack med Ripobitan och Light drycker. Sa ska jag nog klara den har sista manaden av skolan.

Yuji var ledig igar sa idag var det dags for jobb. Det ar skont att ha hittat nagon som fungerar som jag, speciellt nar det ar lika kallt i lagenheten som utomhus. Han gar upp och duschar, tillbaks i sangen. Gar upp och klar pa sig, tillbaks i sangen. Det ar svart att halla sig varm sjalv, jag behover hans hjalp trots att vi har en varme filt. Sen fick jag tjata i honom yoghurt och banan. Det var inte latt, fick nastan hojja rosten. Ibland kan jag knappt vanta tills vi faktiskt bor tillsammans sa vi kan ata ordentliga frukostar, nu blir det halv om halvt da vi shoppar mat lite om varandra. Det ar i alla fall fredag idag, nu har jag bott har over en vecka. Har lite daligt samvete, stackars Yuji som maste ha mig runt sig hela tiden men sa lange han ber mig sjalv att komma over sa forsoker jag intala mig att han inte kommer trottna riktigt an. Jag letade bostad i 3 timmar igar och hittade en hel del som skulle fungera perfekt, men hur som helst maste jag sta ut tills nasta ar, februari minst. Lugna kulan!


Pudding : )

Jag var ledsen i forrgar igen, mest over mossen som sprider sig dar jag for till fallet bor, Napoleon berattade igar att han misstanker att det bor en familj bakom kylen. Han hor dom halla pa nar han lagar mat. Han hade schasat ut dom men hade han flyttat pa kylskapet da hade dom sprit sig overallt. Sa han lat dom vara. Jag pratade med mamma, saknar henne mycket, skont att vi far ses snart. Jag ar inte sa ledsen over skolan, men arg, men det gor mig ledsen i slutandan. Det som ror min omma punkt ar att dom kissat och bajsat ner min futon.. speciellt nar jag bara dagar innan varit ledsen i ogat for att jag tanker pa att kopa en ny, tjockare, men ar sa radd for att futonen ska bli ledsen. Tank om man kunde fora over lite medlidande till sina medmanniskor ocksa, haha.

En sak som piggade upp dock var att jag vann en pudding! Jag handlade for over 1500 yen pa Seven Eleven.. hur jag nu an lyckades med det.. och fick dra tva lotter. Jag vinner aldrig pa dom dar lottsakerna men den har gangen gjorde jag det! Jag vann en pudding! Och jag sken som en soool! Nu var det visserligen ett tag sen men i forrgar, innan jag satte pa gratfontanen, sa at vi den!

 

Det var mums.

Paket dags ar det basta!

Idag har jag varit Yujis fru igen. Yuji ringde mig vid lunch nar han var ute i Kawasaki och sa att eftersom jag ar hemma sa ringer han till amazon och ber dom leverera idag under dagtid istallet. Inga problem for mig. Detta ar en av de tilfallena da jag far leka Yujis fru eftersom jag skriver pa for paket at honom. Och som hormonell 21 aring in love sa finns det inget roligare eller mysigare! Forst ar minen man far helt oslagbar nar dom ser att det star en UTLANNING i dorr oppningen. Shit, stackarna, vi borde satta upp en "Varning for Europe" skylt pa dorren. Smidiga som dom ar aterhamtar dom sig dock snabbt, killen idag var ratt sa ung och jag sa hej, han sa hej och bad mig skriva under. Sen innan han racker over paketet sa pekar han pa Yujis efternamn pa paketet och fragar bara for sakerhets skull ".. ar det ratt?" da kommer mitt moment da jag far saga "Jada, det ar min man".

Det gor en hel dag, haha.


Ledig med en bag klader

Idag ar jag hemma och ledig. Till och med Yuji tyckte det var enbra ide, jag behover plugga och da ar det battre att jag sitter hemma och gor det. Jag har ledigt fran jobbet och skolan. Det ar mysigt. Och jag tyckte da att det var tid att ga igenom lite outfittar, jag har ju lovat att visa lite. Dock sa var inte Yuji hemma sa jag fick ta alla bilder sjalv och inget stativ till kameran finns an sa, man fick gara vad man kan!

 
 
 

Det basta med modet i Japan ar accessoarer, nagot som jag tycker man ska vrida upp i Sverige. Nu var det svart att fa med pa bild men jag tycker alla ska vaga ta till med benvarmare, armvarmare, stora balten, mossor/hattar, orhangen, halsband, broscher, hangslen, scarfer/halsdukar och solglasogon. Och da menar jag sjalvklart allt pa en gang.

Den basta accessoaren som finns, det mest fantastiska och glamorosa ar solglasogon. Det som ar trakigt med sa manga platser pa jorden ar att folk forstar inte att solglasogon ar inte till for att det ska bli skonare for ogonen i solen. Solglasogon ar en accessoar. Ju spexigare desto battre, stora, runda, varfor inte med guldfarg? Och dom ska man ha pa sig, nar man vill, pa vag ut, till skolan, nar man ar och klubbar.. satt pa dig dom, det ar urlackert och sa ger du den blicken som folk fortjanar nar dom faller nummer etts mest dummaste kommentar jag nagonsin hort sen barnsben: "ar det soligt idag eller?"

Ja det var dom vardagsoutfittarna jag lyckades grava fram innan jag holl pa att hungra ihjal och gick igenom Yujis kyl..

: D !

Jo juste!

Jo ni kanske minns hur jag berattade for nagra veckor sedan om taglivet har i Tokyo, om hur det ar en lek mellan liv och dod bara man ska ta sig till jobbet. Trots att jag pratade om det hade jag helt glomt bort att rush hour existerade och tyckte det var en toppen ide att ta taget fran Yuji till jobbet i morse.
Det tog tre tag innan jag ens kom pa. Vilket far det att svettas lite om fotterna da man har en tid att passa. Att aka tag i Japan ar som att kasta sig i vagorna pa Grekland. Taget stannar, det ar inte din station, du ska inte av men det ska alla andra sa det ar bara att gilla laget for du flushas ut som om nagon spolat toan. Jag ar med i spelet nu dock, och trycks och puttas precis som alla andra och lyckades halla mig pa taget hela vagen hit. Stunder var det illa, det ska jag inte forneka, syre ar inget man far vara krasen med, du far andas in vad som bjuds. Morgon kaffe andedrackt, kvav svett luft och det du precis andats ut sjalv. Men man far en viss gemenskap dar man star halvt bojd bakat for att taget svanger, med halva vagnen lutandes emot dig. 

Purikura



En av de basta sakerna med Japan maste vara Purikura och just nu kliar det i fingrarna. Jag ar sa sugen pa att ta Purikura. Det var over en manad sen nu och det var nar jag drog med stackars Yuji in i den tjejigaste lokal nagonsin FULL med Purikura maskiner. Tank om man kunde fa ha Purikura kort pa sitt ID eller pass. For det basta ar ju att man i borjan staller in precis hur Photoshopad man vill bli. Najs.
Tummen upp till det.

   

Sen sa smyger man in nar ens kompisar gatt och fotar sig sjalv.
Sjalvklart.

Ps, jag har inte sa stora borst som det verkar. Tyvarr.

Dagens outfit



Dagens outfit paminner mig fortfarande om sommarn. Det ar fortfarande 17 - 18 grader i Tokyo sa att ga med jacka och jeans ar inte pa fraga. Da svettas man ihjal. Sa det blir kjol med benvarmare som jag drar upp precis under knana.

Hoodie Svart, Tommy Girl, 14 000 yen.
Kjol, Marin bla reversable, Tommy Girl, 11 500 yen.
Underlinne, Svart, Tommy Girl, 3 990 yen.
Linne, Neon gront, Album, 1 500 yen.
Mossa, Morkgra, Album, 1 990 yen.
Benvarmare, Svartglittria, TuTuAnna, 3 par for 1000 yen.
Broscher, Cola Connection, 650 yen.

Arg.

Jag har precis kommit tillbaka fran skolan, till jobbet, och satter mig har och skriver. Jag ar sa javla forbannad. Det har ar min blogg sa jag far uttrycka mig sa. Jag ar sa arg och sur och forbannad och upprord och aggriverad och oglad. Alla synonymer du kan hitta till glad, lycklig, lugn, fridfull, nojd med livet, alla de synonymerna ar jag. Dagen borjade bra, jag sov hos Yuji sista natten innan jag bestamt mig att det racker, jag sover hos honom for att alla hemma invaderar pa min personliga "space" da ska val jag inte gora det samma mot honom. Jag kande mig olycklig over att behova ha skola och att behova komma hit och sova har men skotte det bra och myste hejda. Nar jag kommer till skolan berattar min klasskompis som ocksa ar i min kanji klass att lararen igar hittade min halsduk. Min halsduk. Min fina rosa, gra halsduk som jag trodde jag tappat igar. Jag blev sa glad. Jag visste att den skulle komma tillbaka till mig. Sen ville hon prata med mig om shopping. Hon berattade att hon varit i Shibuya och ville veta om andra stallen dar allt inte var sa dyrt. Hon hade varit i 109 och sa att det ocksa varit dyrt. Jag fick forklara att det inte alls ar dyrt men att det finns billigare att hitta. Hon ar fran Italien och mysig pa ett santdar irriterande satt, alltid snall och glad och jag klarar inte av sant. Forlat. Inget personligt egentligen. Hon sa att det var svart att hitta nagot i 109 som passade for att hon ar lite mullig och da var jag tvungen att beratta att det kan bli lite svart att shoppa i vanliga affarer, jag sjalv fick ga ner 5 kilo innan jag kunde ha japanska storleken "Free size" som ar i stort sett den anda storleken som finns men tipsade henne om en kladaffar som saljer kinesiska klader for bara 1000 yen plagget. Hon ville ocksa veta hur jag lyckades tappa dom 5 kilona och trott och nedstamd som jag var utan att vara for brysk dar hon satt med sin lilla pase choklad att jag sma ater helt enkelt inte.

Jag orkar faktiskt inte. Jag ar sa otroligt forbannad. Men varfor ar jag forbannad? Jo for att jag alltid ar den som syns. All press ligger alltid pa mig och jag ar alltid den som INTE vill ha vanner i min klass och som INTE vill ha main fokus pa mig. Yuji hade sagt, precis innan terminen borjade igen att jag skulle forsoka gora mitt basta att vara aktiv i klassen! Sa jag gor det, jag forsoker till och med att bekanta mig. Jag ar inte sa duktig pa att prata i en klass, just for att jag inte kommer pa nagot att saga, jag har inget speciellt att saga men svarar alltid ordentligt pa tilltal och lyssnar och skrattar. Sa jag gjorde som han sa. Jag har pratat som en dare, jag har pratat sa mycket att jag stor mig sjalv. Jag tycker att jag sjalv ar irriterande. Det ar illa. Illa. Men anda, trots denna enorma kraftanstrangning sa lyckas lararna marka hur jag inte alltid orkar stirra ratt in i nasborren pa dom medan dom pratar. 
Idag under lektionen sa skrev jag ner anteckningar jag behovde angaende grammatiken vi pluggade. Jag sag pa klockan och den var 16:15. Sen tankte jag lite pa vad jag ska kopa i 109 och Tommy Girl nar jag far min lon som jag ser valdigt fram emot! Det gick over till att fundera ut vad for klader jag fortfarande har kvar hos Yuji. Jag tankte lite pa mamma, att jag saknar henne, tankte pa bloggen, tankte pa julklappar till Jennifer och Kevin, borjade tanka pa en lat och forsokte upprepa for mig sjalv att lyssna pa den pa rasten. Sen snappade jag tillbaka till verkligheten och sneglade pa klockan av ren vana, da var den 16:20. 5 minuter hade jag varit helt borta, skont att det inte var mer men alla dessa tankar pa endast 5 min. Sa har ser det ut 3 timmar och 40 minuter om dagen. Det varsta av allt ar att jag forsoker och verkligen tanker pa att ha ratt attityd och vet att jag lyckas, anda blir jag kallad till expeditionen och tillsagd av Nagai-sensei, en larare som inte klarar av ens 1 min av ogonkontakt med mig utan hans egen ADD tar over helt, att lararna ar oroliga for mig, att det ar for svart, att jag inte pluggar. Men att jag alltid ar klar forst med uppgifterna och i stort sett alltid har ratt det spelar ju ingen roll. For jag glor inte in i tavlan fran start till slut. Jag har bara lust att saga till dom att lagga av, prata med de som tagit samma klass 4 ggr istallet, prata med dom som har taskig attityd, prata med dom som fortfarande satter fel verb andelse i slutet pa ord, jag har betalat for lektionerna och hur jag spenderar dom ar min ensak sa lange jag inte stor. Och eftersom jag inte fick plugga kanji nar jag var klar men klassen inte var det, vad ska jag gora da? Dagdromsplanera mitt brollop? Det har jag redan gjort. Tre ganger.

Shopping och rant saklart.

Sa jag sitter pa jobbet och ar valdigt produktiv, aka, gor ingenting alls. Det ar alltid bast sa. Eller jag uppdaterar bloggen, laster aftonbladet och familjeliv, Gina tar kort pa allt, Napoleon sma ater och nagra av kill gasterna spelar boll.. eller nagot i den stilen. Jag sjunger ocksa fruktansvart men ohammat tillsammans med min ipod som frstarks med sma barbara hogtalar en gast har glomt har. Idag ar jag glad, ledsen och fundersam. Jag ar glad for att schemats gjort riktigt fint, jag slipper jobba baren som jag avskyr, man kan kalla mig fanig men jag tycker inte det ar kul. Tycker mest att det ar jobbigt att sta i all cigarett rok varje kvall. Det far mig att kanna mig illa till mods och jag valde faktiskt att inte borja roka. Da ska inte mina lungor behova fargas svarta bara for att andra gor andra val. Men hittills har jag inte haft nagot val, tills idag. Den andra tjejen, Sachiko, som inte riktigt har varit till hjalp fick i stort sett sparken idag. Det har varit lite drama runt det men jag och Gina ligger lagt. Det blir mer timmar till oss och agarna vill inte betala ut sa mycket i lon, darfor slipper jag baren och jobbar endast receptionen. Darfor ar jag glad. Jag ar ledsen for att idag nar jag akte till Shinjuku for att hamta upp mitt nya Alien registration card och rakningar fran mitt gamla hem sa gick jag och Ken och at lite nudlar som pa gamla goda tiden. Dar inne glomde jag min nya gra/rosa halsduk. Nar jag markte det pa vagen till City Hall sa bestamde jag mig for att bara ga tillbaka efter City Hall. Men nar jag kom dit sa dom att dom inte hittat nagon. Vilket sakert ar sant, nagon har nog tagit den nar den legat dar. For det var en valdigt fin halsduk. Visserligen kosta den endast 3000 yen (mot vad dom kan kosta) sa jag kommer kunna kopa en ny och sa men det gjorde min dag till en ledsen dag. Sa, mmm, darfor ar jag ledsen. Jag ar fundersam for jag kom over en lite aldre artikel fran Aftonbladet som gar nagot i stil med "Hjalp vi koper samma klader". Alltsa tjejer som haller sig till svart och vitt till exempel som i artikeln jag har med i mitt inlagg. Det fick mig att fundera. Svart och vitt ar det da inge fel pa och det matchar juv aldigt enkelt. Tjejerna ville deseperat ha hjalp med en puff i riktiningen till att vaga ha mer fargstarkt och monstrat pa sig. Vilket jag inte har nagot storre problem med, haha.

Men sen tittar jag ner pa mig sjalv och jag ar ju ruskigt FABULOUS i just svart, vitt, lite gratt och den klassika ape looken.

 

Jag shoppar en hel del, trots att jag ar sa ekonomisk (...) sa gor jag det. Tror det ar for att jag inte prioriterar trakiga saker som mat speciellt hogt. Men jag bloggar aldrig om det. Kul tjej jag ar. Jag pratar bara om pokemon och drar halvroliga orddravel om livets ironiska handelser. Det vill val ingen lasa.

  

Idag hade vi schema mote klockan 9 pa morgonen. Jag sover ju nu fortiden hos Yuji sa jag behovde alltsa aka hemifran nar Yuji gick hemifran. For att overhuvudtaget fa mig att gora detta sa motiverades jag av att jag fick spendera 16 000 yen pa klader tills skolan borjar. Sa jag besokte mina kompisar pa Tommy Girl, fick med mig en trojja och ett linne och valde ut 3 andra plagg som ska inforskaffas nar lonen kommer. Sen gick jag aven till 109 (ichi maru kyu) dar jag irrade runt i nagon timme. Jag hittade kjolen jag planerat att kopa i sakert 4 manader som ocksa ar med pa min lista pa saker jag maste handla i och med att jag varje morgon nar jag klar pa mig forbannar mig over att jag inte har det. Det och sedan en svang forbi Baby Shoop dar min andra kompis var igang och jobbade. Hon drog pa en gang fram den perfekta trojjan for mig som fungerar bade som top OCH onepiece vad mer kan man begara? Den ar sa sot. Och vi halvsqueelade tillsammans over hur sot den ar. Och sen har den saklart den fina tagen pa sidan som sager "Love, Protect, Respect". Detr var ocksa dubbla points dag, sa jag kopte en trojja for 6000 yen men fick tva stamplar istallet for en, naaaaajs.

Allt bars naturligtvis med ett blingbling skarp, helst fran Baby Shoop, ett Tommy Girl linne under och sedan halsduken som blev STULEN. Det ar b-r-a-v-o, bravo, bravo, bravissimo! Som Henrik Hjalt hade uttryckt det.

Hursomhelst, for att make up for att jag varit sa vardelos pa att overhuvudtaget skriva om nagot intressant sa blir det ett litet inlagg pa onsdag om hur modet fungerar har borta.. kanske kan man inspirera. Borde i allafall ha nagot att saga om saken med tanke pa att jag koper runt 6 fashion magazines i manaden.


http://www.aftonbladet.se/wendela/ledig/article3630830.ab

Asakusa

 Sa vart bor jag nu? Jag bor i Asakusa som ar lite av tempel staden, om man vill till Japan och se lite buddah och ta lite kort men inte orkar masa sig utanfor Tokyo ja da aker man hit. Jag bor fortfarande centralt och knappt 5 min fran stationen men jag bor inte som i Shinjuku. Jag tycker det ar nagot otroligt forfarligt att behova aka tag sa langt till skolan! Det tar hela 30 minuter! Bara ett byte dock, det ar lucky lucky. Bara det att ar man van med 7 minuter samma linje sa blir man kinkig, det ar som nar man byter ner sig fran en fysjuttons foretagsdator till vad man sjalv har rad med och inte forstar varfor den nya datorn ar sa langsam. Usch, jag ryser.
Jag bor ihop med tva snuskhummrar som tror badrummet ar deras, en annan japansk tjej som knappt ar hemma och sa Napoleon som efter 3 natter som gast pa vart vandrarhem blev anstalld och min rumskompis. Det bor ocksa en kinesisk kille vid koket i pojkrummet men eftersom koket ar fullt med moss tyckte inte jag att Napoleon skulle sova dar. Dock sa tycker snuskhummrarna att alla fonster alltid ska vara oppna i huset sa nu ar det moss over allt. Och dom pissar. Sa sen forra veckan tog jag Micke's biovitrum vaska, fyllde den med klader och annat, stallde upp allt jag ager over 1 meter fran marken och wannabe flyttade till Yuji. Sa nu sover jag har.

... Lyckaolycka



Sa.. vad goru nufor tiiiden? Jag? Jag sover, jobbar och pluggar. Det ar bokstavligttalat allt jag gor. Jag har gatt ner 2 underbara kilon i brist pa tid att ata. Jag minns dagar dar jag kunde laga mat, mmm, hemmalagad mat. Nu blir det mest ris med tonfisk, vilket inte alls ar daligt, inte alls, det ar valdigt mumsigt men anda inte riktigt vad man vill ha en fredag kvall. Denhar veckan har varit mysigt dock, jag hade fredag och idag sondag OFF. Fredag var sjuk, jag hade en lista pa 14 saker som behovde goras varav 7 innan skolan, alltsa morgonen. Jag forsov mig saklart som en fin start pa dagen och lyckades sen beta av tva saker pa listan... bra. 14 - 2 = 12 saker kvar att gora. Ibland onskar jag att jag visste hur man stressar.
Bland dessa saker ingar bl a att byta adress eftersom jag flyttat, jag maste meddela mitt mobil bolag, min bank och CSN. CSN ar meddelande. De sista som jag egentligen vill ha brev ifran. En av de varsta kanslorna ar att ga ner till brevladan och se den dar ilande roda loggan pa ett av kuverten. Oftast brukar jag onska att kanske en av alla japanerna jag bor med ar hemligt svensk och ocksa far avslag pa studielan fran CSN. Det ar aldrig sa dock, dom ar alltid till mig.
Jag maste ocksa till City Hall och hamta upp min nya legitimation, tanka sig, det har gatt 1 ar sen jag fick mitt forsta alien registration card och nu var det redan dags att uppdatera det igen. Jag och Ken tog kort for vara ID:n tillsammans. Jag tog tva ganger. Pa de forsta ser jag ut som om jag ar ondskan sjalv. Pa det andra ser jag ut som om jag har valdigt roligt och nagon rakat tagit ett misslyckat kort mitt i mitt fulla ansiktsuttryck av lycka. Men anda, allt ar battre an passkorten man tar i Sverige dar det ser ut som om man passat pa att fornya passet samtidigt som man satt haktat for narkotikainnehav.

Jag tror inte jag har namnt tilflallet da jag gick fran att inte ha rad till mat till att ha dubblat de kanda presentpengarna fran Erica. Mitt i det jobbiga och olustiga sa visade det sig att jag nog raknat lite fel, att skolavgiften var HALFTEN av vad jag hade raknat med och.. ja eftersom jag nu har flyttat och inte betalar hyra och dessutom far manadslon sa kan ni ju tanka er hur jag forst satt och stirrade ut i tomma intet, sen pressade ihop lapparna och lutade huvudet nagot at sidan bara for att nicka ironiskt at hela situationen. Det tog mig runt 5 minuter att valja mellan att vara grymt forbannad for att jag inte alls hade behovt att flytta! Jag hade kunna ha kvar mitt rum i SHINJUKU, UTAN MOSS. Jag hade kunnat BO KVAR. Eller att bara ta det som YES!! Shopping! Jag ar en penga hamster och blir alldeles varm av santhar. Sa jag har bestamt mig for att kora stenhart eftersom jag aker till Sverige den 15:e December.. JA JUSTE JAG AKER TILL SVERIGE DEN 15:E DECEMBER. I alla fall, eftesom jag aker da sa tankte jag helt enkelt shoppa upp hela min mandaslon pa julklappar och diverse onodigheter till mig sjalv. Pa sa satt sa slipper jag vaxla nagra pengar alls eftersom min mindre formogenehet redan ar i svenska kronor och de Yen jag vaxlar kommer okar unt 1000kr i varde tack vare situationen just nu. Livet ar najs, forutom att det bor moss i mitt hus och dom pissar pa mina saker.

Veckans lat!



GReeeeN - Tabidachi

1:32 in i laten:

あれは去年 春の出来事で
are wa kyounen haru no dekigoto de
About what happened last spring

駅のホームで 君にぶつかって
eki no hoomu de kimi ni butsukatte
when I bumped into you at the station

スゴイ法則 見つけ出せたんだよ
sugoi housoku mitsuke dasetan dayo


『恋に落ちる = 時間じゃない』
[[koi ni ochiru = jikan ja nai]]
Fall in love = it's not the time for that

Jag ar absolut ingen oversattare. Tack och lov att man inte valt det yrket. Men anda, veckans lat : D helt klart. Dom ar garanterat sa kara som jag kanner mig. Blubb blubb blubb hormonssssss.

Min mentala alder, haha.

RÄKNA UT DIN MENTALA ÅLDER.

[ ] Du vet hur man kokar kaffe

[x] Du använder dig av en kalender

[ ] Du äger mer än ett kreditkort

[x] Du vet hur man byter olja i bilen

[x] Du tvättar dina egna kläder

[x] Du röstar

[x] Du kan laga mat själv (nuuudlar :D) yeeey

[ ]Du tycker att politik är intressant

Totalt: 5


[ ] Du kommer till skolan tidigt varje dag

[ ] Du har alltid en penna på dig

[ ] Du har aldrig fått kvarsittning

[ ] Du har glömt din egen födelsedag minst en gång

[x] Du gillar att gå ut och gå själv

[x] Du har tittat på talkshower

[ ] Du dricker kaffe minst en gång i veckan

Totalt: 2



[x] Du vet hur man diskar (ar det nagot man"vet" ? xD)

[x] Du kan räkna till 10 på något annat språk

[x] När du säger att du ska göra något så gör du det

[x] Dina föräldrar litar på dig

[ ] Du kan klippa gräset

[x] Du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig.

[ ] Du kommer ihåg att vattna blommorna

[x] Du pluggar när du måste

[x] Du slöar inte i skolan/på jobbet

[ ] Du kommer ihåg att mata dina husdjur.

Totalt: 7



[x] Du kan stava till "erfarenhet" utan att kolla upp det

[ ] Din favoritmat är hämtmat

[ ] Det första du gör på morgonen är att få i dig coffein/nikotin

[x] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver

[ ] Du förstår politiska skämt första gången de sägs

[x] Du kan skriva snabbt

Totalt: 3


[ ] Du har förstått att vädret ändras för varje timme

[x] Dina enda vänner är från din arbetsplats

[ ] Du har varit på ett tupperwear party
 
[x] Du har förstått att ingen tar dig seriöst sålänge du
inte är över 25 och har ett fast jobb

[ ] Du har fler räkningar än du kan betala

[x] De flesta av dina vänner är äldre än du (alla forutom min Ken)

[x] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten

[x] Du använder internet varje dag

[ ] Din garderob har inte rensats på ett tag

[x] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta

Total: 6


TOTALT: 23, ooo najs. Inte daligt, tva ar aldre, haha.


Yuubuu~



Vi ar ju lite smasota. Hittade en sekund pa jobbet sa jag kunde scanna in vara Purikura fran varan 6 manaders dag. Nu ar det snart en manad sen. Om 1 manad och fem dagar aker jag till Sverige. Sedan den 28:e kommer Yuji till Sverige ocksa : D Jag kommer mycket tidigare i ar, typ en vecka tidigare sa jag far mer an 3 veckor i Sverig kanske tror jag. Egentligen hade jag velat stanna langre for skolan borjar inte forran den 13:e Januari fick jag veta men jag maste tillbaka och jobba for mitt levebrod, hihi. Yuji ar pa jobbet nu, jag ar klarvaken sedan sex nar han skulle ga upp. Jag har ledigt, det ar rod dag i Japan idag. Jag ska unna mig lite mys idag, jag har ju fatt mitt deposit sa jag ska kopa en cykel (antligen) och en trojja och en halsduk, aven en mossa om jag far pengar over. Det ar svinkallt i Tokyo nu.

Sorry sorry..

.. det har gatt alldeles for manga dagar sen jag updaterade. Anledninger ar att min dator fortfarande star i en kartong i min nya garderob. Lite halvskumt pa ett satt, hur jag en gang inte kunde leva utan maskinens surrande ljud och nu ar den inte ens uppackad pa flera dagar. Men det ar faktiskt inte for att jag trottnat pa min alskling, jag har bara inte tid. Jag har haft tva sjuka dagar, just nu har jag jobbat ratt mycket, borjar vid nio och sedan stanger vi baren och allt vid 12 pa natten, oftast sitter folk till 1 dock. Igar var jag borta 5 timmar mitt pa dagen for att stada mitt gamla rum i Shinjuku. Det tog saklart inte 5 timmar men att aka dit tar nastan en timme, stada tog kanske 30 min och att fa ner alla mina koksprylar och slanga halva matlasset tog nog ocksa 30 min. Sen lyckades jag lura till mig att fa mitt deposit pa rummet tillbaka. Jag har inte kvar kvittot, jag har lyckats fummla bort det och da far man inte tillbaka sitt deposit, detta sa dom runt 20 ganger da jag flyttade in men anda har jag helt glomt bort det. Men med lite kvinnlig list sa var det inga problem!

Igar var hemskt dock. Vi har en tjej pa jobbet som lyckats fumla till det ordentligt och utan att ga in pa den langa resan dit sa star vi vid 6 tiden pa kvallen med ett fullt hostel och 6 person som har bokat men inte fatt nagot rum for att det inte finns. Dessa 6 personer kom fran Peru och var 5 kvinnor och en man. Mannen var konstant glad, som om han var full, medan de 5 kvinnorna bara var laskiga och hogg pa spanska. Jag tyckte det var jobbigt att min chef inte riktigt tog tag i saken och att efter flera timmar av att forsoka fa in dom nagonstans i Tokyo, men Tokyo ar fullt, sa fick jag ta chefen i nackskinnet, fa henne att ringa capsel hotellen och sedan ge tva av dom min sang eftersom den elakaste av dom var klaustrofobisk. Trots att jag tycker att hon inte behovt vara sa otroligt elak, men jag forstar anda varfor hon var sa arg, sa ville jag inte att hon skulle behova sova i en kapsel nar hon ar klaustrofibisk. Sa jag ringde Yuji halv 11 och det var sjalvklart att jag fick sova hos honom. Jag tror aldrig jag varit sa arg och stressad, att boka in personer, ge lakaran, svara pa turist fragor, ringa alla Tokyos hostel, googla restauranger, svara pa email och prata engelska, svenska och japanska samtidigt.. det ar tur att man ar kvinna, haha.

Nar jag kom till Yuji kande jag bara hur jag slappnade av, jag var helt slut och somnade efter bara 5 min. Sa har jag sovit tills nu, halv 5. Tror jag behovde det. I en varm skon sang. Av nagon anledning sa oppnar min roommate alla fonster och balkongen i huset. Tokyo ar inte varmt langere, jag sover med tjocktrojjor, dubbla strumpor och mjukisbyxor.

Men nu nar jag far mitt depsoit tillbaka, ska jag kopa en cykel, antligen. Da kan jag cykla till skolan, till mitt hus, till affaren, man spar sa mycket tid och sa ar det sa mycket roligare! Tror ocksa jag ska kopa den fina tjocktrojjan jag sag, bara for att unna mig nagot litet da dom har pengarna kommer i yen och dom inte behover vaxlas.. och jag behover nagot att sova i.

Men ni ska veta att humoret ar pa topp! Jag har underbara kompisar pa mitt hostel, jag har Gina, jag har Yuji, jag har nagonstans att sova, jag har pengar till mat, jag har ett jobb som jag nu aven kommer att fa betalt for.. inte bara fa bo "gratis". Nu ar det dags att hanga tvatt och sedan bege sig hemmat, basta som fins ar val anda lokaltrafiken, sitta och mysa pa taget. Jag kommer nog aldrig ta korkort.

RSS 2.0