Nästan färdigpackat!



Nu är vi nästan färdigpackade och Yuji har kommit hem för att plocka ihop sitt sista. Jag glömmer alltid något men det är jag knappast ensam om. Jag tror dock att jag lyckats få ihop de nödvändigaste så att jag slipper stå utan typ tandborste eller strumpor! Ser inte så jättemycket fram emot nattbussen men det ska jag nog överleva också, trots att det är nästan som en flygresa!

Över en månad med medicinen

Det fungerar så otroligt bra med min medicin nu när alla biverkningar är borta och doseringen börjar komma på plats. Jag har fått frågor om det är ritalin jag tar men det är det inte, min medicin heter betanamin men fungerar väldigt likt ritalin. Den används inte i Sverige längre. Jag kommer att ta 100 mg två gånger om dagen när jag är uppe i maxdosering så det blir precis efter nyår. 

Det jag märker nu när jag äter medicin och får helt nya krafter, huvudet blir inte så trött hela tiden av ingenting, är hur mycket mitt tidigare liv innan medicin spelar in. Att ta medicinen gör inte så att allt helt av sig självt faller på plats utan jag måste se till att jag gör sakerna som ska göras varje dag. Och jag märker nu att de åren som gått, sen jag föddes i stort sett, då jag har suttit på en stol och inte kommit igång med något är också den jag blivit och det är inte så konstigt. Men tillskillnad från förut så kan jag nu ta tag i sakerna helt och resa på mig när dom ska göras för att det finns energi till det och koncentration. Så det krävs en hel del jobb på beteende sidan av mig också och det är riktigt intressant!



Jag små äter också inte något annat underbart är att jag heller inte blir gnällig, hängig, tjurig så fort jag är hungrig och har slut på bensin.. jag får mer ork. Det känns så otroligt kul med alla möjligheter som plötsligt öppnat sig.

Nu ska jag gå tillbaka till mitt pluggande ovan, inför imorgon när jag har ett skift på jobbet igen!

Busy monday!

Idag sov jag till nästan lunch och satt sen och latade mig i köket framför de sista av Tre Kronor innan det var dags att jobba. Jag hade ett 3 timmars shift med Minami-san, är så tacksam att jag har henne! Jag är fortfarande ordentligt rostig och osmidig men idag fick jag stå över en timme i kassan, det är bara öva, öva, öva.

Efter jobbet var jag fortfarande pigg och fick verkligen allt gjort tills vi ska åka till Kyoto. Först slängde jag av hyrfilmerna hos Tsutaya som ligger precis vid kontoret. Efter det åkte jag till Labi i Oimachi och höll tummarna på att jag kunde byta Yujis laddare som han fick i julklapp till den rätta där. Självklart inte, dom hade fortfarande inte den som han behöver så jag åkte till nästa Labi i Shimbashi. När jag ändå var igång då och ute och åkte bestämde jag mig för att samtidigt hämta upp Yujis nya kostymer vi shoppade åt honom dagen innan julafton. Där hade jag bara rent flyt eftersom jag varken hade med mig kvittot för dom eller visste riktigt vart affären låg. Nu ska jag bara packa sen kan vi åka direkt efter jobbet imorgon. Ska bli så mysigt att träffa familjen igen!



Tog den här klockrena bilden på mig i mössa, halsduk, tröjor, uniform, gud vet vad.. då hade jag varit hemma i 40 minuter. Man är ju halvt knäpp!


Slödag!

Idag ligger vi verkligen bara och segar framför TV och datorn. Vi tog en sväng ut innan middagen och jag lämnade av Yuji vid Tsutaya innan jag sprang förbi kontoret för att kolla schemat, jag jobbar både imorgon och tisdag innan vi ska ta bussen till Kyoto. Nu är julstöket över och det är dags för nyårsstöket! En av de bästa sakerna med att bo i Japan med en japansk man är att jag får två mysiga högtider. Svenska nyår är väldigt mysigt också med god mat och vänner med japanska nyår har samma vikt som svensk jul. Jag var med och firade förra året också!



Jag är så otroligt glad för min julblomma som Debbie och Basse hade med sig! Den röda julstjärnan har jag sett men att det fanns hyacint grupper var ju bara bäst! Kan knappt vänta tills dom slår ut.



Dagen innan doppardagen när vi var ute och fixade det sista (och letade efter julblommor) så köpte vi också den här supersöta! Är den inte bara urgullig? Något som kommer stå högt på listan nästa år är att hitta en glöggservis, en smidig fondue servis går också bra då har man lite two-in-one, men lite julig ska den helst vara!

På tisdag kväll tar vi nattbussen till Kyoto, nu har vi pocketwifi så att jag kan uppdatera bloggen ordentligt när vi är där (det finns inget internet i Yujis morfars hus där vi alltid bor).

GOD JUL!

Vi har haft en sån otroligt fin jul och det hoppas jag ni alla i Sverige haft också! Det är verkligen en stor viktig del för mig hos svensk känner jag och nog det ända som jag håller hårt i och verkligen kämpar för varje år. Resten har inte alls varit speciellt svårt att släppa taget om men just julen är väldigt viktig. Jag håller mig också väldigt sysselsatt för att inte sätta mig ner och storböla så fort jag hör "Julen är här" spelas ;D

Debbie, Sara och Sebastian kom över på jul firande som drog igång klockan 3 med Kalle Anka och sen var det bara mat, mat, mat med lite Svensson Svensson, Tomten är far till alla barnen, störda youtube klipp blandat med tv-spel! Superkväll! :D









Trots att jag tycker vi alla var framme och försökte med kameror och mobiltelefoner så blev det knappt några bilder, det är riktigt typiskt.

Min fina julklapp

Vi öppnar klapparna lite tidigt iår, redan ikväll nu den 23:e eftersom vi sen kommer ha en massa gäster över och klappöppningen tycker vi är en mysig stund som vi vill göra ensamma. Men det ska bli så otroligt mysigt att fira jul med fina vänner!!

Jag fick något av det finaste utav Yuji i en liten gott-i-gott påse han satt ihop när han var i Hokkaido. Det är två pussel bitar gjorda av precis samma bit träd som passar varandra. Det är alltså en till mig och en till honom. Eftersom dom är gjorda av samma bit trä så finns det ingen annan bit som någonsin passar med mönstret i trädet.

Jag blev så himla glad, det var så fint och perfekt.



I min mumspåse fick jag också mysiga strumpor från Hokkaido med tår på (så man verkligen håller sig varm) och ett jättefint meddelande från Yuji (som jag behåller för mig själv) men som är en ticket för ett Nintendo 3DS, yeees!!

Nu kommer jag inte skriva en massa mer om julklappar men jag ville bara visa alla, det kommer alltid vara världens mest speciella pusselbit.

Risboomb



Risfylld bläckfisk middag!

Vintern är verkligen här.

Nu är jag mycket kryare, inte helt återställd men nog för att vara igång hela dagen. Det har mest varit vardags sysslor som att byta lakarn i sängen och städa upp men det är en sån himla jobbig årstid nu. Det tog hela dagen för tvätten att torka på balkongen och det är så kyligt att den aldrig känns riktigt torr. Samtidigt har jag gått lös på duschen med kabi killer, tandborste och klorin för att se till att jag har steget före fukt mögel, det går bara över en natt så sitter det där som svarta prickar och hånar mig!



Jag drog också ut värmefilten från soffan till köksgolvet, jag hoppas på att på något sätt kunna bryta den osynliga dörr av kyla som delar av vardagsrummet och köket. ACn stackarn är inte riktigt stark för att kunna värma upp köket också men det är inte så konstigt. När Yuji kom hem satt jag i duschen fullt påklädd med mössa medan jag skrubbade. För att det är så kaaaallt!



Jag var super orolig när vi köpte våran nya säng som har vanlig madrass att den skulle bli fuktig och full i mögel eftersom man inte direkt slänger upp den på axeln och hänger den på balkongen som en futon. Men det har faktiskt gått superbra. Jag lägger bara på fyra fuktuppsugare (så heter dom garanterat inte men ni förstår vad jag menar, haha) som jag får byta varannan vecka. Det finns också mer lakarn liknande för sängar men jag gillar dom små eftersom jag lägger dom i garderoben och så också. Det är verkligen toppen!

Julskinkan har kommit!

Idag kom skinkan! Två dagar tidigare än jag räknat med!
Yamato killen ringde mig redan på förmiddagen, då stod han nedanför och undrade om jag var beredd att ta emot den eftersom det är en kylvara och jag skulle betala i dörren. Jag stod mitt uppe i allt, på väg att gå ut genom dörren så jag bad honom komma tillbaka senare om det gick. Dom är helt toppen, japansk deliery service över huvudtaget är suverän! Han var tillbaka vid 7 och lämnade våran julgris!





1kg riktig julskinka. Det var nog det sista på listan som behövdes inför jul!
I matväg alltså.

Fortfarande lite sjuker



Under eftermiddagen idag har jag varit hemma hos Alex och passat honom medan hans mamma var på anställingsintervju. Jag är fortfarande krasslig så vi tog det lugnt med lite sånger, mysa under filt och koreanskt drama på TV. Eller det sista var mer jag när Alex somnade i mitt knä och jag inte hade hjärta att störa honom för att sträcka mig efter fjärrkontrollen. Han sov genom 2 avsnitt så jag hann bli riktigt insatt, haha. Något jag tyckte var lite små roligt var att tv kanalen ibland skickade ut små text remsor högst upp i bild där det stod att för dom som ville plugga lite koreanska så kunde man byta språkinställningar i sin tv och byta till koreanskt ljudspår (koreanska draman är annars dubbade till japanska med japansk text). För mig känns det mer naturligt att behålla språket dom talar och sen bara ha text, men så är det ju för alla oss svenskar.

Oden till middag!



Jag är fortfarande krasslig så Yuji har tagit hand om mig hela dagen, han har tvättat och lagat mat. Till middag fick vi Oden som är helt perfekt på vintern precis som nabe. Varm, kokt mat. Går man till t ex 7eleven här så säljs det alltid vid kassorna, där kan man välja själv vad man vill ha och betalar per bit.

Labi (Yamada Denki) julklappshandel!



Jag har varit på Labi en snabbis nu på kvällen för att plocka upp julklappar till Yuji, det var dags att göra det. Jag är fortfarande riktigt krasslig men det ligger precis här i Shinagawa så det gick ändå bra. Jag hittade precis det jag hade i tankarna och känner mig nöjd! Dock är jag lite febertrög och tycker synd om den stackars personalen som fick ta sig an mig när jag stod där bland alla batterier och försökte få lite koll på vad som var vad.



Nu är också den bästa tiden att köpa elektro prylar när allt nytt ska komma in, det här årets tv apparater stod i långa rader och bara väntade på att någon skulle köpa dom för upp till halva priset för stora 40 tummare med HD och gud vet vad. Jag är lite sugen, den vi har nu är ganska liten men vet inte riktigt hur det skulle bli med en större. Vi sitter så nära TVn att den inte kan vara för stor heller och det vi verkligen gillar med den vi har nu är att det är en datorskärm (men med alla funktioner som en TV har).

Pokemonplan



POKEMON PLANE!
Yuji är i Hokkaido över natten med jobbet på en liten företagsresa. Jag hoppas på att han ska köpa med karamell hem! Uppe i Hokkaido är det snö på vintern i Japan och Yuji hälsade att det bara öser ner.

Riktig japansk utmaning..



Jag lyckades med mina två timmar på jobbet men nu ligger jag hemma i sängen och hackar tänder. Det jobbiga är att dagarna ändå är rätt okej så det känns som att det är borta. Det gick bra idag i alla fall, kassautbildningen fortsatte och idag fick jag prova med riktiga kunder. Det var svårt, en riktig utmaning, jag var så himla nervös! Och trots att jag hade övat så gick det lite knöggligt fram, jag har inte så mycket vana. Det påminner mig om när vi i skolan skulle lära oss att säga "shinakerebanarimasen" (när man måste göra någonting), det rullade inte direkt på tungan. Så det är bara att säga om och om och om igen tills det blir en vana. Det är utan tvekan en utmaning att köra igång hela "sentou de omachi no okyakusama kochira douzo, taihen omatase itashimashita, irasshaimase, konnichiwa" medan man viftar runt med handen, bockar och bugar och viftar med brickor och sugrör. Jag försöker mest tänka på att le eftersom jag ofta ser väldigt sur ut när jag fokuserar på någonting fast jag inte alls är på dåligt humör.

Den första gästen som jag ropade fram till kassan ville ha en liten Happy Meal till sin son, hon stackarn började hacka sig fram på engelska till mig när hon såg mig och skulle beställa. Så himla sött av henne men hon ska ju verkligen inte behöva göra, stackarn, haha. Sånt kan hända en hel del för det är svårt för japanerna att veta om man kan prata eller inte, ofta så kan man svara dom på japanska men dom fortsätter med engelska. 

McDonald's har också börjat sin "Nazo no tamago" kampanj för Pokemon och Nintendo DS så jag stod en del med barnen som inte riktigt fick det att fungera. Tänk på att man måste ha card slots öppna och att man inte kan ta emot ägget om man har ett fullt Pokemon team! Det är de två vanligaste problemen (och ända i stort sett)!

Plugga hamburgare

Jag har åkt på samma förkylning som Yuji haft i veckan, jag har fått feber och så nu på kvällen och det känns inge kul alls. Imorgon har jag min andra shift i kassautbildningen på McDonald's men är jag sjuk får jag inte jobba. Det känns lite smålustigt att sitta i soffan med en hamburgemeny och läsa högt och ljudligt som om det vore glosor.


Vann Nemui Pikachu tävling!



Jag har varit två dagar i rad på Pokemon Center! Igår kväll var jag där med T och lille V och tittade! Det blev lite handlat och det hjälpte jag till att hämta upp idag. Med kvittot fick jag vara med i deras lotteri kampanj där man snurrade på ett hjul och olika kulor i olika färger kommer ut (typiskt japanskt lotteri). Jag fick 4 gula och en rosa, den rosa visade sig vara toppvinsten! Det var en goodie bag från Nemuri Pikachu kollektionen som precis har gått ut. Dom som följt mig ett tag har nog sett att jag har bl a sovande Pichu och den stora lunchlådan. 

Den var en sån tur för jag vinner verkligen så sällan! Känns som ett tur år, både videofyme tävlingen och sen nu det här!



Innuti fanns ett sittunderlag för två (som man bl a använder på hanami), en liten Pikachu, en mugg, en stor våtservett dispenser och en sovande Pikachu som är ett samlar objekt. Jag vet fortfarande inte om jag ens vill öppna den, asken är fin så den skulle passa bra som den är på hyllan!

Hemma från jobbet!



Man är väldigt hip såhär vid 11 tiden efter jobbet.
Imorgon ska bli riktigt roligt, jag ska iväg och leka med en lillkille som är i Japan med sin pappa!



Jag har fått hela 5 klistermärken än så länge och förhoppningsvis på lördag får jag en 6:e för kassan! Måste bara verkligen sätta mig ner och plugga in menyn och keigo:n (artighetsjapanska) så att det flyter på i alla fall lite.

Lucia Mys!

Glad Lucia alla!
Jag har gått runt och småpysslat lite här hemma, Lucia och allt. Vi var inte uppe i ottan i morse men ikväll blir det Lucia tåg och lite bullar. Jag har ingen ordentlig utrustning att ta kort med myskänsla här hemma men det är är så mysigt med lampor och ljus och julgran. Julen är definitivt bäst! 





Jag har legat och degat hela dagen annars och sett en massa Tre Kronor, det är verkligen asbra.

TV nostalgi fortsätter!




TV såpa nostalgi på hög nivå!



Jag började faktiskt nästan böla. Det går ju äntligen att få tag på Tre Kronor nu, efter år av ingenting, inga DVDer, inge VHS. Absolut ingenting. Vilken nostalgi.. jag är född 87 så jag var väl i runt 8, 9, 10 års åldern när jag såg. Efter det såg jag även Vänner och Fiender och Vita Lögner.







Det är ändå rätt speciella serier vi har haft i Sverige tycker jag. Hur mäktigt var inte slutet i Tre Kronor egentligen? Alla riktningar som dessa serier tagit med alla händelser, det är ingen småpotatis i mina ögon i alla fall. Inte konstigt att man var så fast!

Fanta fun mix, Coca Cola + Fanta!

Igår och idag mår jag bra! Igår tog jag det mest lugnt utifall att men idag blir det att hoppa runt lite. Det värsta verkar vara över och det gick rätt smidigt ändå. Idag är det äntligen fredag, det är så mysigt med fredag och något som jag tror jag verkligen har med mig från Sverige, fredags mys, äta extra gott och mysa. Det gör vi alltid oavsett om vi har jobb eller något dagen efter.



Yuji var en sväng på Donki Hote och gjorde lite vanliga inköp som oliv olja och annat och hittade då den här! Visst är den en "Elvis"? Coca Cola och Fanta i en och samma mix! Jag har ett starkt minne av det från Hard Rock Cafe när jag var liten att man kunde beställa en sån! Efter det var det något jag drack mycket när jag jobbade på McDonald's i högstadiet men sen glömde jag lite bort. Det ska bli jättekul att dricka igen!

Nu börjar det hända något!

Så här ser dagens middag ut! Det blir mumspizza för mig som är ensam hemma för Yuji ska ut med jobbet. Jag ber om ursäkt att det blivit och kommer bli lite gles med inlägg de närmaste dagarna för nu har mina biverkningar från ADD medicinen slagit ner som en bomb och det är väldigt svårt för mig att blogga. Dom började igår kväll efter att medicinen började gå ur och har hållit på hela dagen idag.



Biverkningarna som jag har är att hjärnan helt har kloggat igen. Jag kan inte tänka, planera, strukutera, fatta beslut, något alls. Den är helt igen stängd. Jag får knappt ur mig hela meningar och nu när det var dags för middag så fick jag ringa upp Pizza Hut istället för att lägga en online order. Hemsidan var bara ett kludder.
Nummer två är att hela kroppen beter sig som att jag har konstant ångest, jag skakar och ja det känns som en konstant panik ångest attack ungefär. Det går att lindra genom att se till att mitt blodsocker är på en jämn nivå och att andas om det blir lite mycket.

Men jag mår annars bra. Förstår att det låter lite hemskt det jag beskrivit men jag känner ingen ångest, jag är inte ledsen, jag mår inte dåligt. Jag är mitt normala glada jag, bara lite trög, haha.
Det är nog svårt att orka igenom det här biverkningarna med jobb och/eller skola så det känns skönt att jag är sjukskriven just nu så jag bara kan sitta hemma och dumstirra tills det går över, för det gör det!

Det känns spännande nu! Det är nu det börjar på riktigt, kroppen ställer om sig och ska samarbeta med hjälpen den får.

TV!

Jag har suttit som ett nervöst nerv vrak med blöt tvätt i knät och tittat på sista avsnittet av Bartenderskolan. Jag har aldrig intresserat mig för program av Big Brother sorten men på senare tid så har jag blivit helt förtjust och satt som fastklistrad framför Kungarna av Tylösand. Sverige har väldigt rolig TV tycker jag, det går inte alls att jämföra Sverige med Japan när det gäller TV men det tror jag många vet om redan.

Nuförtiden kan jag se på japansk TV och tycka om det men det är ganska nytt, jag har verkligen inte kunnat känna att det varit bra innan. Det bästa med japansk TV enligt mig är att precis som med allting annat är det ganska hysteriskt så dom kan ha riktigt roliga och intressanta program om brott, familj, affärskedjor, allt runt omkring en. Något jag inte bryr mig speciellt mycket om är deras halvkonstiga tv quiz shower med kändisgäster och konstiga hinderbanor. Men så gillade jag inte svensk Stadskampen heller.
Svensk TV som jag följer är:

Lyxfällan
Byggfällan
Kvinnors hemliga liv
Bartenderskolan (slut)
Efterlyst
Arga Snickaren
Unga Mödrar

Ibland tittar jag på Hollywoond fruar för att Maria Montazami är så himla underbar.

Rensat min första bläckfisk

I helgen så köpte jag färsk bläckfisk, på engelska heter den "squid" och på japanska "ika" och är inte alls samma sak som "octopus" eller på japanska "tako" men på svenska verkar det heta samma sak båda två. Ika har en lång överkropp med smala armar, medan en tako har ett runt tjock huvud och tjockare armar.

Varför tyckte jag att det var en bra ide att köpa färsk bläckfisk när det finns färdig kokt och uppskuret att köpa? Jo! Allting färdigt kostar ungefär 400 yen för ungefär en bläckfisk. Det är 34 kronor. Men två färska bläckfiskar kostar just nu 150 yen styck eller strax under 300 yen för två. Det är faktiskt en najs deal tycker jag prismässigt och optimist som jag är så tänkte jag att det kan väl inte vara så svårt att youtuba sig till hur man gör.



Och det var faktiskt inte så svårt alls! Det var mycket enklare än fisk. Första vi gjorde (Yuji ville vara med) var att youtuba hur sjutton man skulle göra, inte direkt något man lärt sig på hemkunskapen. Det är helt enkelt bara att skölja av, ta tag i den hårda skelett delen över huvudet och dra isär. Så är det klart. Man äter inte huvudet!
De två längsta armarna ska även kapas lite.



(Försökte att hålla det på en OK grafisk nivå, bläckfisken är inte tom på insidan men det kommer ut alltihop ihop med huvudet. Så det är bara att kasta. Dock man man äta det, bara se till att rensa bort bläcket och så. Väldigt, väldigt simpelt.)



Det var supergott! Det är stor skillnad på färsk ika och färdig ika verkligen! Ett otroligt gott sätt att äta ika bläckfisk på är att marinera med lite sake och soya (egentligen lite som man vill, lätt marinad helt enkelt) sen grilla till den. Bor man i Japan så rekommenderar jag mini grillen som finns inbyggd i gas spisarna. Doppa i majonäs, precis som på japanska restauranger, grymt gott!


Tandläkaren!

Trots att jag har bott här ett tag nu och har ett rätt bra grepp om japanskan så kan jag naturligtvis inte alls och framför allt i situationer som jag inte varit i förut så lär jag mig massor, både om hur jag ska uppföra mig socialt, språkligt och byråkratiskt. Idag har jag varit på min "follow up" hos tandläkaren efter min infektion. Han ville göra rent ännu en gång och gräva runt lite (ja ni vet tandläkarprylar). Redan förra gången hade han såklart gått igenom vad han ville göra idag och vad som skulle hända och sagt till mig ett par gånger att det skulle va "masui". Det är lugnt tänkte jag, "mazui" vet jag precis vad det betyder, det är när något är äckligt, inte smakar gott ungefär. Så självklart tänkte jag på det där vidriga floret som man fått när man var mindre och annat yuck som dom använder.

Visade sig att masui betyder bedövning!.
Det är sånthär som fortfarande är så roligt med att bo i ett annat land, lära sig livet, lära sig att ta sig fram. Ibland blir det den lite hårdare avdommnat ansikte vägen, hah!

(PS: Det är självklart ingen fara, ta min historia med en liten nypa humor som det är menat :) läkare/tandläkare är väldigt noga att framförallt utlänningar verkligen förstår vad som ska göras).



Och med det så accepterade jag Sophie's utmaning att filma mig själv när jag försökte göra pruttljud medan läppen fortfarande var helt bedövad. Hur svårt kan det vara tyckte man ju, tjii fick jag xP!


Andra Advent!



Glad andra advent på er i Sverige! Det går ju lite snabbare för oss här men advent är det! Tiden går så otroligt fort, känns som att luckorna bara flyger upp på kalendern, varför gick det aldrig så fort när man var liten?

Jag har verkligen inget vettigt att skriva om våran söndag, inte lördag heller egentligen. Vi har båda suttit helt insjunkna i Fallout3 (Yuji har fastnat han med) och att höra en detaljerad dagbok om våra Fallout äventyr är nog lika intressant som att läsa om en bakåtvänd stol.

Men! Vid 5 tiden kilade jag iväg till kontoret och prövade min nya uniform som kommit, den satt perfekt äntligen. Jag fyllde även i mitt schema för två veckor och förhoppningsvis kan jag börja jobba nästa helg. På hemvägen passade jag på att köpa arbetsskor, hittade ett bar billiga och bra på Seiyu så det kan inte bli bättre. Det är så underbart att ha lite koll och struktur för första gången någonsin.. även om det än så länge bara är kanske 4 timmar om dagen!

Kinesiskt recept!




Igår åt vi helt perfect tonkatsu som jag gjorde i våran nya tempura .. sak, namnförslagplz. Jag hade lyckats få tag i ett 6 pack tjockare kött som jag ville experimentera lite med. En av de viktigaste ingredienserna i perfekt tonkatsu är najs kött och de svenska flingsaltet med rosmari i. Mums!





Jag stekte lite grönsaker på kinesiskt vis här om kvällen till middag, bara att ha på ris och sen äta, det är verkligen supergott. "Original receptet" (i alla fall här i Japan, hehe) är på kött, grön och röd paprika men jag brukar ha i lite som jag känner för. Ett tips är att ha i gurka i mat, varm gurka är förvånansvärt gott!


Äggplanta är också en otroligt smidig grönsak, jag tycker den är väldigt lik kött och brukar ibland byta ut kött helt mot äggplanta. Det gjorde jag i det här receptet men gjorde inga andra ändringar utan behandlade äggplantan som om det vore kött.

Ostron sås är också otroligt gott att ha i mat, det luktar inge vidare men är super gott. Det vet jag säljs i Sverige för det använde jag när jag bodde där också. Det används rätt ofta i de kinesiska matrecept som jag gör.

För såsen krävs bara lite pressad vitlök, ostron sås, peppar, soja och potatismjöl.
Ungefär en matsked av allting förutom potatismjölet som man täcker köttet i innan man försteker det. Mått är inte så jätte noga eftersom det helt beror på mängd men börja från en matsked så ska det nog lösa sig!

Fallout3 fail.

Jag har suttit sen klockan ett idag (den är 10 på kvällen nu) och undvikit toalett besök, måltider och duschar framför FallOut3 och kämpat mig alldeles svettig. Jag har lyckats på något vis att helt undvika vapen i spelet och har kämpat mig fram med några granater, en rostig dolk och en släng hammare. Nu har det börjat bli omöjligt mot stora super mutanter på typ 2 meter och maskingevär, jag har inte så mycket mer ninja skills att ta till.

Jag har läst igenom runt 3 walkthroughs och googlat i flera omgångar men jag verkar ha ett rätt unikt problem, hah.
Kanske ska hålla mig till Super Mario istället, typ.


Reklam på tågvagnarna

I Japan är det vanligt att företag köper reklamplats på hela tågvagnar på Yamanote linjen!
Jag vågar knappt ens föreställa mig vad det måste kosta.



Från Yuji



Från Sam

Julskinka GET!



Min underbara, fantastiske man ringde mig idag mitt under mitt gameplay och berättade att han hittat en julskinka och att om vi beställer den senast idag så får man nästan halva priset i rabatt. Är han inte bara helt fantastisk? IKEA har i år bestämt sig för att inte importera sin skinka så det var en av sakerna på att göra listan inför jul och Yuji har verkligen förståt hela julgrejen och jag tror faktiskt han tycker det är himla mysigt. I år är det han som har sett till att vi har sill, glögg, pepparkakor, saffran och nu skinka till våra gäster på julafton. Det blir nog en redig svensk utav honom i alla fall!

Hursomhelst, skinkan beställde jag på momangen och min vän Sophie klickade hem en hon med efter att ha redogjort för sin man exakt VARFÖR vi utlänningar behöver ett helt kilo skinka på julen. Sophie är från Australien men det är rätt otroligt hur lika våra jular är, mycket för att hennes föräldrar har kvar mycket Europeiska traditioner. Skinkan kommer att komma den 22 - 23 december och vara klar för att marineras och grillas och vad man nu gör (måste googla det där..) perfekt!

Totalt blev det 4 900 yen (420kr) och det är det värt!

Så juligt på något sätt..

Låten just nu som jag gormar till medan jag friterar allt jag kan komma över i min nya fritöskastrull (okej så heter det verkligen inte). Fick lite julkänsla över hela låten.



「キライだよ。冬は寒いから。」と 話す君に
「今年から、冬が好きになる!」と あげたコート

そでを通したり 床に広げたり はしゃぐ笑顔
連れて部屋を出れば

Dag 3 med ADD medicin.

Idag är min tredje dag med medicin. Jag vet inte riktigt om det är någon skillnad eller inte men hela eftermiddagen har jag suttit klistrad framför FallOut3 utan att göra noteringar och 11 andra saker samtidigt. I vanliga fall när jag spelar spel så har jag alltid en anteckningsbok, det är alldeles för mycket för mig att bolla "gör det här questet" och "använt level upp points för det här" samtidigt. Men jag tar ännu inte ut någon seger i förskott, jag ökade dosen med en halv tablett för att jag är lite otålig.

Biverkningar? Jag känner inga direkta biverkningar av tabletten. Jag har läst igenom bipacksedeln och det verkar som de flesta biverkningar också är väldigt lika ADD symtom så jag har säkert några men lägger inte märke till dom. Jag känner bara av när kroppen tar upp medicinen, lite hjärtklappnig och bröst spänningar i kanske 20 min.

Britt var lite nyfiken på hur det är med ADD/ADHD i Japan. Det finns här, alltså det uppmärksammas av läkare och skolor. Tvivlar på att arbetsplatser är lika accepterande dock. Japaner är bara inte så duktiga på att ta tag i sånna här saker och jag tror att det flesta med ADD/ADHD arbetar med jobb långt under sin riktiga kompetens och nöjer sig med det istället för att se sig om vilket stöd och hjälp dom kan få.
Det som man också bör veta om man vill bosätta sig i Japan längre än 1 månad och har diagnosen ADD/ADHD är att medicin i stort sett inte skrivs ut till patienter som är äldre än 20 år. Det är inte lätt.



Nu ska jag gå tillbaka till Tim som är ledsen. Jag trodde först att jag lyckats smälla av honom foten med en granat men jag tror nu att han alltid sett ut såhär. Dock har han ingen arm, hah!

Sheldon Fold!



YEP, vi har en Sheldon fold 8 ).
Här får ni se hur man viker en tshirt Sheldon style xD.

Det var Yuji som förälskade sig i den när han såg Sheldon med sin blåa och klickade hem en direkt. Den är rätt grym faktiskt. Första gången jag fått ett tshirt tryck i mitten av det färdiga vikta.


Jag har blivit ett mini apotek.

Jag fick tid direkt hos tandläkarn och allt är okej! Det var en ordentlig inflammation som jag trodde i hela käken och upp i örat har jag ont. Jag har fått antibiotika för tre dagar plus lite anti-inflammatoriska värktabletter. Min tandläkare är underbar! Han fixar allt, cool är han också, hah. Men det känns att jag är lite dålig, blir nog bättre imorgon. Känns mig som ett mini apotek med alla piller.



På vägen hem hittade jag en ny drugstore närmare oss som säljer min Dear-Natura och det var bara bäst. Suppliments som jag tar varje dag är DHA (Omega-3), zink och järn! Det är min hemmagjorda ADD medicin som jag blandat ihop och det har en svag effekt (vilket varit guld). Är det några av er bloggläsare som tar suppliments? Omega-3, multivitamin osv :D ?

Men de fantastiska nyheterna är att jag från och med igår har medicin mot min ADD.
Idag är min andra dag med medicinen.
Jag försöker faktiskt fortfarande bara smällta att det är på riktigt för om jag ska vara 100% ärlig så var jag på bristningsgränsen. Nu är det bara att hålla tummarna om att medicinen fungerar!


Första december!



Första december!
Vi har haft morgon fika med lussebullar, frukost och pepparkakor.

Nu har jag krypit ner i sängen igen för att tycka synd om mig själv. Jag är alldeles svullen och har ont i tanden så jag ska tralla över till tandläkaren så fort dom öppnar och se så att mina visdomständer inte är bovarna i dramat.

Förutom det så står gymmet och tv-spel på schemat idag. Jag är sjukskriven fram tills i januari (inte för tanden då, så ont gör det inte, utan för stress) så jag ska verkligen visa mig själ hur man chillar :)!

Glad första december!
Eller hur det nu heter!

RSS 2.0