Klarade uppkörningen!

Imorse klarade jag uppkörningen!
Så jäkla skönt! ÄNTLIGEN!
Vi var så nervösa alla tre som körde upp, shit vilken psykisk tortyr det är att sitta där och vänta på sin tur!
Men det gick! Nu är det såå nära!


Väntar på morgontåg

Försöker komma på morgontåget med magen men än så länge är det omöjligt, det här var 4:e tåget och det var inte ens fullt.


Torsdags lektion


Börjar bli trött, egentligen ska vi ha uttal som lektion men de blir affärs etik istället varje gång.


Helt klar för vår september pojke! (på 50% dagen!)

Nu kommer sista bebis shopping update-en!
Äntligen har vi precis allt som behövs för lillkillen när han dimper ner i september!

Förutom lite småplock som några haklappar och en massa tråkiga bomullsprylar till mig som jag helst inte tänker på just nu ;D

Vissa tycker jag är halvgalen som nu när jag har gått halva tiden (EXAKT IDAG) redan har allt färdigt.
Annars säger att dom gjorde/skulle göra/ska göra precis likadant!

Hur gjorde ni? Finns det något ni önskar ni hade vetat att ni behövde?

Det är något verkligen speciellt i att sitta och ta reda på vad man behöver, tyvärr så är det ju inte bara söta små strumpor, men såhär har min lista sett ut:


- En komplett garderob för när han precis föds, ett helt gäng med ombyten alla omlott bodies så att inget behövs dras över huvudet. Alla heldresser/pyjamaser går att öppna vid blöjan!

- Nappflaskor från första stund upp tills 6-9 månader (tack vare toppen rea!).

- Nappflasktvättare, även en steriliserare till microvågsugnen, lite lyx sådär till en bortskämd men säkert trött mamma.

- Nappar (fler än en även i början, har fått tips om att göra allt för att minska risken för att en favorit napp ska uppstå).

- Kudden till barnvagnen som är utformad till att motverka att huvudet plattas och att han ska ligga fel.

- Nagelsax.

- Snorsug (om dom nu ens heter så).

- Bröstpump.

(Allt på denna bild - 110kr!)

- Blöjhink med refills nog för att slippa gå utanför dörren den första månaden.

- Hållare till våtservetter som värmer upp dom. Ännu en sak för att göra det smidigare för mamma.

- Massor med tvättbara tygtvättlappar för bad och spya och vad han nu än kan tänkas hitta på.

- Gamla, stora, väldigt välanvända (och därmed supermjuka) badhanddukar som ska klippas och sys till bebis handdukar.

- Bärsele och skydd till bärsele.

- Amningskudde.

- Ett baby bad i halv sittposition med propp så vattnet går att tömmas.

- Påslakarn till säng och vagn.

- Speldosa.

- Bed-in-bed som säng.

- Ett gäng med filtar (kan kompletteras).

- Barnvagn komplett med ligg och sittdel och skötväska.

- Runt 180 st blöjor för nyfödd.

Det som saknas:
Haklappar
Regnskydd till vagn
Vaddad matta till skötbord
Mamma saker (inlägg och gud vet vad)
Några fler filtar
Snuttefilt
Mitt första års böcker (Svensk och japansk)


Jag tror nog jag lyckas få med i stort sett allt :D!

Billigt rea flyt!

Jag har haft ett sånt jäkla flyt idag, älskar när jag har det!
Vare sig jag eller min i normala fall morgon pigga man hade speciellt bråttom ur sängen i morse men när vi väl kommit upp så bestämde vi oss för att handla det näst sista till lillson så att det blir klart. Just nu har ju Babies R us här i Japan ett gäng reor så varför inte.


Vi ville båda ha tommee tippee flaskor och nappar och SJÄLVKLART så var dom på rea! Vi betalade knappt en hundrig för två flaskor, blåa med lite söta båtar på, kändes kanon. Men när jag sen kommer hem och googlar på napparna som inte fanns kvar i affären så hittar jag en sida med världens super rea.

Så det blev ytterligare två nappflaskor fast med handtag på sidorna (och annan "napp"), en till blå fast på 340ml, 2 matburkar med sked, en sugmatta till burkarna så att barnet kan äta själv och 2 nappar för typ 150 kr! Det är ju helt sjukt! Eftersom det var så jäkla billigt så köpte jag då för lite större, upp tills han börjar äta själv.

Snuskigt billigt.



Namn namn namn!

Äntligen är det fredag. Jag ligger halvt medvetslös i sängen och har haft det mysigt med att se jubileums avsnittet för The Big Bang Theorys 100:e avsnitt! Otroligt att dom är uppe i det redan!

Idag efter skolan tog jag en tur via bokaffären och plockade upp en bok full med endast pojknamn, jag och Yuji är egentligen överens om vad sonen ska heta men av någon anledning vågar vi inte spika det riktigt än. Känns som att vi i alla fall borde kolla igenom namn först. Jag köpte en bok med endast killnamn och nu blir det att bläddra igenom hela. Jag har fått lite frågor om namnet och medan jag inte vill avslöja vad vi funderar på så kan jag säga att han kommer att få endast ett tilltals namn, inget mellan namn, och det kommer vara ett japanskt namn som min släkt kan uttala eftersom han kommer växa upp och leva här :)

Att det inte blir något mellan namn är nog lite konstigt för svenskar men det har att göra med att Japan inte har mellan namn i sitt system. Yuji skulle tycka att ett mellan namn var okej om det var något jag ville men mellan namn har ingen betydelse för mig :) Jag vet bara hur jobbigt det kommer vara för honom om vi ger honom ett.


Hittade även "Första graviditet och förlossning" boken av samma förlag för 105 yen! Tackar :D

Vi har också ätit mumsig fredags middag!


Snart så

Igår nailade jag det japanska teori provet, nu är körkortet inom räckhåll!
Känns helt sjukt, har så svårt att föreställa mig sjäv med körkort.
Jag kommer köra en körlektion till innan uppkörning, en fejk uppkörning för att kolla att jag är redo sen kör jag upp om cirka en vecka hade jag tänkt. Förhoppningsvis är allt klart innan Golden Week i början på maj men sen vet jag ju från det hemska året som varit att saker aldrig blir så smidigt och lätt som man planerat.


Nu måste jag verkligen resa mig och åka till skolan. Jag är verkligen helt slut idag. Benen värker och ögonen är så tunga. Usch, tack och lov att det är fredag.

Perfect fit!

Perfekt!
Precis varför vi skaffade en 180 säng när vi flyttade in trots att den tog upp halva rummet, så att barn skulle få plats! Ramen är riktigt ordentlig också så det är verkligen ingen risk att vi rullar över honom. Verkligen dö smidig, allt tyg kan tas av och maskin tvättas. Måste vara en mammas dröm!

Bed-in-bed från Färska!


Jag var ju såklart tvungen att testa. Stand-in för sonen är lilla sjöhäst!

Japansk affärs etik

Filmade lite under våran tisdag lektion i business manners :3


Vintern bortrensad!

Idag hade jag bara lektioner till lunch men hade lite svårt att sova kombinerat med att det var matdags vid 2 tiden så jag var helt slut när jag kom hem. Kröp ner i sängen och somnade nästan direkt. Men sen när jag äntligen kom upp så blev det lite gjort här hemma i alla fall, framför allt fick jag undan alla vinterkläder som jag tagit fram med skjutit upp att ta hand om. Jag har lagt undan alla jeans och tjocktröjor, annat som man absolut inte vill ha på sig under sommaren men även kläder som jag vet det kommer dröja innan jag får på mig igen.


Dammsuget och klart! Jag får plats med våran gäst futon och alla våra vinterkläder i sittdelen på IKEA soffan, den är så grym så det finns inte!


Fick också fram våra helkroppshanddukar som vi helt enkelt inte använder, det tar alldeles för lång tid för dom att torka i klimatet här så jag hade tänkt att göra bebis handdukar av dom med små huvor till lillskit.

Hade också sparat lite singel futon prylar som jag tänkte göra lite tvättbara tunnmadrasser till vagnen och underlag för bed-in-bed av bl a. Dom är så pass stora att jag lär kunna få allt jag behöver!


Allt detta utrensande innan jag fick ge upp och börja med middagsmaten ledde i alla fall till att att lillkillen nu fyttats från min bebis låda (som jag haft i många år, haha) till sin riktiga låda där vi kommer ha hans kläder!
Nu är hans officiellt inflyttad!

Bed-in-bed

Alltså jag har hört sen jag blev med barn och även innan att man ska bli hungrig och verkligen äta för två. Det stämmer att man blir hungrig, jag är hungrig heeeela tiden känns det som men inte sjutton kan jag äta för två!?

Jag kan knappt äta för en! Börjar tycka att det knappast är lillskiten som gör mig hungrig utan att jag äter som om jag själv vore 19 veckor gammal.


Vi tog innan lunch båda cyklarna till Uniqlo och köpte de första kläderna till lillsonen, det var nog den bästa känslan hittills!


Jag har också varit i farten igen med mer praktiska saker, en sånhär har jag nu ikväll klickat hem. Vi har ingen plats hemma för spjälsäng så därför köpte vi istället en 180 säng när vi flytta in så att barn skulle få plats i framtiden. Den är söta bed-in-bed från Färska blir perfekt att ha emellan oss, både för lillens rygg och för att skydda honom lite!

Elefanterna köpte jag!

Nu vet vi vilken typ av lillfis!!

Gah jag är helt slut!
Är inte alls i form, haha. Skolan har dragit igång som jag bestämt för att förlänga tills sommarlovet i mitten av juli och det märks att mitt stackars hjärta slår för två. Den här veckan har varit helfokus på rutiner för skolan efter flera månaders ledighet och nu när det är helg är jag helt deckad. Men! De roliga nyheterna är att jag och Yuji igår bokat in ett extra köns ultaljud och fick veta att...

Vi ska få en liten pojke!!



Helt sjukt, jag ska få en liten son. Det börjar verkligen sjunka in nu. Det var verkligen inget tvivel om saken, när han äntligen snurrade till så att vi kunde se så var det så tydligt.

Det där med namn är dock verkligen svårare än jag trodde...

Inu no hi - 5 månader!

Idag har vi haft våran Inu no Hi.
Yes! Jag är äntligen i femte månaden och äntligen var det min tur att gå till templet!

Vi var på samma tempel som var med i Shinzanmono, i ett av avsnitten med urmakaren. Det är precis samma som vi idag var på och "välsignade" våran graviditet och födseln av våran lillfis!


Att det just är en hund är vad jag förstår gör att hundar anses ha en lätt förlossning och detta vill man då önska kvinnan (jag tackar och tar emot). Man kan göra det på lite olika vis allt ifrån värsta ceremonin för några tusenlappar till några hundralappar för att en präst petar på en. Yuji och jag ville dock göra det bara han och jag och vi la i varsinn 10 yen mynt (istället för det vanliga 5 yen för att få dubbelt!) och ringde i klockan medan vi önskade. Sen klappade vi hunden med hundvalpen.


Jag köpte också min "charm" som man även får med som en tyglapp med välsignelsen i som man kan sy fast på det bälte som man från 5:e månaden kan ha på sig så att turen alltid skyddar bebisen. Detta stödbälte går också att köpa lite fina på templet. Jag har dock inte bestämt mig för om jag vill ha något stödbälte, tar det sen när magen blir tung, hittills väger den lille bara cirka 152g så det ska jag nog klara.


Bloggseg?

Jag har tappat min blogg gnista helt känns det som. Riktigt trist. Men det känns inte dags att sluta än så det kommer jag inte. Tiden går väldigt fort nu, våren har äntligen kommit till Japan och nu håller Sakuran på att slå ut, fina blommor över allt på körsbärsträden!

Vi kommer inte riktigt att gå på någon Hanami i år. Det är mest mitt beslut, mycket för att jag måste kissa hela tiden och inte kan sitta på marken på samma sätt längre. Toaköerna på hanamis är på typ en timme! Men på söndag ska vi fira lite påsk med Debbie och Sebastian plus min kompis Niklas som är på besök!


Det har hänt en del på bebis fronten, i måndags började den sparka (eller sparka har den ju gjort ett tag men då kunde jag känna det ordentligt) och sen dess har jag blivit sparkad på dagligen, av fötter! Det känns verkligen.

Idag hade vi månads koll och det var en massa action där inne, suga på tummen och vifta runt och hålla på. Tyvärr var den liiiite för liiiiten för att se könet så jag ska tillbaka om en vecka, jag måste få veta! Vi har valt ut två namn och jag måste få veta nu vem av dom som är där inne! Nästa månadskoll blir i maj!

Fick också veta att min livmoder är större än vanligt, den har sträckt ut sig till 6 månaders storlek och det ska då förklara varför jag blev en "early shower". Vette sjutton vad som är där inne dock, vågen visar knappt plus 1 kilo.


Mitt liv är just nu vatten och citron. Rent vatten faller inte mig riktigt i smaken, det har det aldrig gjort men nu är jag så otroligt törstig. Det började någon gång där efter illamåendet la sig och nu dricker jag en 2L flaska om dagen ihop med...


Vindruvor och Kiwi! Mums! Det blir nog 3 - 4 sånna här om dagen. Tacka gud för Costco som säljer frukt i jättelass! Det kändes lite surt ett tag att köpa en kiwi för typ 10kr styck bara för att det är vinter.

RSS 2.0