Slö dag idag.

Av någon anledning låter inte publishme här på blogg.se att lägga upp bilder så det blir ingen just nu. Idag har vi inte gjort något alls förutom att sovit till fyra på eftermiddagen, det är ett resultat av att vi gick till en bar och en izakaya igår kväll och kom hem med sista tåget. Det var skitroligt. Yuji tog mig till sina två favorit ställen med trevligt folk, sjukt god mat och alkohol förstås. På izakayan blev det traditionella japanska små snack rätter medan vi pratade med ägarna och deras son. Jag måste ta tag i det hela och köpa någon slags "Sweden for dummies" bok eller något så att jag kan svara på alla dessa, enligt mig, knäppa frågor som jag får. Nu är det knappast okänt att mitt intresse för mitt egna land ligger på minus men så oallmänbildad som jag är, jag borde nästan skämmas.Jag måste alltså 1, försöka plugga lite om Sverige, ta reda på namnet på Kungen tillexempel och 2, se hur långt ursäkten att jag är Stockholmare faktiskt täcker. Jag vet att den täcker allt som har med geografi i landet att göra (tack och lov).
På andra stället kom osttallrikar och torkad frukt fram. Det var så gott att jag knappt sa något alls. Yuji drack en massa fin whiskey (antagligen) och jag mumsade på kokonötter och blå mögel ost. När vi sedan skulle bege oss hem så var Yuji sådär härligt full när man måste dra in honom tillbaka på tåget efter varje station det stannar på för att han tror vi ska av och jag som skrattar åt precis allt. Såklart vaknade jag idag med ont i huvudet trots att vi gjorde det man borde för att undvika det. Yuji var som vanligt upp och hoppa. Den jäveln blir aldrig bakis. Det är orättvist.

Det är skönt att vara ledig när Yuji också är det. Jag är inte van att få umgås såhär mycket med honom blir alldeles bortskämd. Just nu håller hans mamma på att laga mat, hon ville göra det nu när Yuji är hemma. det tycker jag är bra för det blir inte mycket fisk och annat hemma för honom eftersom det är en av de sista rätterna jag skulle komma på och laga. Inte för att jag inte äter det, 2 år i Japan gör ju sitt, men för att det luktar, jag är inte så förtjust i att plocka ut inälvor på något som tittar upp på mig med döda ogon och jag är mer av en köttätare.

Skulle vilja avsluta mitt inlägg nu med bara ett litet minne riktat till min nya klasskompis på TECH.C som jag idag fick reda på gick bort här i veckan. Han kommer innan vecka är slut att föras tillbaka till Korea för begravning. Vila i frid.

--
Till Christoffer (igen, hihi);
Förlåt att du så krångligt får komma hit till bloggen för mina svar. Det finns inget kort som täcker all tåg och tunnelbane trafik eftersom vissa linjer ägds av staten och andra är privat ägda. Pasmo och Suica är de ända korten som täcker alla linjer och dom kan man dels fylla på (charge) med pengar som du nämnde men om man åker en speciell sträcka mycket, t ex till skola och jobb, så kan man få ett Suica eller Pasmo mellan just de sträckorna. Det kan man betala per månad, per kvartal eller per halvår. Detta kort går också att ladda med pengar om man ska åka någonstans utanför den sträckan. Vissa linjer har även student rabatt, även Yamanote line, men jag är osäker på om man kan få den rabatten på enbart pre-college visum. Om båda stationerna ligger på Yamanote line är det knappt mer än 30 min mellan stationerna (de som ligger längst ifrån varandra) eftersom tåget går i en cirkel. Det är svårt för mig att säga vad det skulle kosta, beror på hur många linjer du måste byta mellan. Jag bor i Oomori som ligger på Keihin tohoku line och jag byter till Yamanote i Shinagawa för att åka till Takadanobaba. Jag tar turen på Yamanote line från city (som det kallas) via Shibuya och Shunjuku och mitt kort ligger på ca 10 000 yen i månaden utan min studentrabatt. Med min rabatt blir det ca 6 000 yen. Kollektiv trafiken är det som kostar pengar i Japan. Där får man vara beredd att betala, därför är det najs om man kan ha lite tur och fixa som jag hade och har mitt Suica täckt för Shibuya (som jag alltid är i) eftersom det ligger på min skolruite.

Hälsningar från Kyoto!



Halloj! Nu är det uppdatering från Kyoto som gäller i ett par dagar. Som ni vet så är Yuji ifrån Kyoto egentligen, inte Tokyo, så han är lite borderline lantis och pratar lite roligt. Vi åkte ifrån Tokyo i går kvall runt 10 tiden med nattbussen som tar ca 8 helvetes timmar. Jag är en sån som inte kan sova sittandes med avdomat arsle och nackspärr. Det kanske gör mig till en av de mer gnälliga, sämre människorna men jag förstår inte hur det är möjligt. Speciellt inte när man också är spänd inför en resa och tycker det ska bli super kul. Det är som dom där 11 timmarna på planet till Sverige. Om jag inte får en tresits att breda ut mig i så spelar jag Nintendo DS tills vi landar. Men resan gick bra, jag sov jobbiga strötimmar (då är det fan bättre att inte sova alls) så när vi kom fram och hem till Yujis familj så dog vi båda två och sov fram till lunch. Nu har vi varit på Suntory fabriken och druckit öl på halvfastande mage så vi var båda småfulla på vägen hem. Det bästa var att jag hittade Na-chan juicens lunchlåda och kylväska i fabriks shoppen, jag som behövde en ny lunchlåda och allt! Och vem vill inte ha Na-chan?
Nu är vi tillbaka hemma hos Yuji som bor precis mitt emellan Kyoto och Osaka i Oyamazaki. Familjen här håller på att städa upp i garaget och trots att jag ville hjälpa till så blev jag uppskickad till laptopen för att "göra läxor eller nåt". Likabra det, jag skulle nog ändå bara vara i vägen. Det känns så otroligt skönt att Golden Week äntligen är här så vi kan vara lite lediga tillsammans och få någorlunda semester. Jag är fortfarande elev, eller studerande, så jag har lov men det har inte Salarymen som Yuji är. Så det är de här 10 dagarna vi får plus lite Obon i Augusti-September och någon vecka runt Nyår.

Nu ska jag spela The Sims för tror ni inte jag lyckades i alla fall! Jag har inte köpt en ny, dyr datorn som skulle kunna klara allt bara för att det inte ska orka med mitt favorit spel. Så går det inte till alls!

Till Cristoffer som kommenterade mitt förra inlägg;

Tokyo Metro kortet kan både vara helt meningslöst men också asbra beroende på vart man  bor. Tokyo Metro kortet täcker bara tunnelbane linjerna (Hanzomon, Ginza, Tozai, Shinjuku osv)så det går inte att åka Yamanote med det eftersom Yamanote är tåg och en JR linje. Då får man använda Pasmo eller Suica (som också fungerar utmärkt på Tokyo Metro). Vet du vart du ska bo och vart du ska gå i skolan? Om du vet det redan nu så kan jag hjälpa dig och se vad som passar bäst : )

Prata telefon : D

Igår åt inte Yuji hemma så jag ringde Aimee med Skype och vi snacka i nästan fyra timmar. Det var skitmysigt. Precis som förut när jag bodde i Sverige och vi missbruka Comviq Kompis och pratade hela tiden utan att ha något att säga. Vi har alltid pratat asbra i telefon, jag kommer ihåg när jag var liten och både på Eriktegelsväg, var 6 år gammal, och mamma sa att det var Aimee i telefon och vi pratade i mer än 40 minuter. Alltså två sex åringar pratar med varandra i telefon om livet, kompisar och så vidare i 40 minuter. Det tycker jag är rätt sjukt. Och trots att vi gått i olika skolor och haft sånna där för stunden bästisar som tagit upp all vår tid (i mitt fall datorn haha) så har vi alltid pratat i telefon flera timmar i veckan och varit lika insatta som om vi umgåtts 24 timmar om dygnet. Det är ballt tycker jag.


Middag!




Bilden då, vi har en orange pryl här hemma. Det bästa med att ha en pojkvän som älskar matlagning är att det finns inte bara kryddor i massor utan också oranga prylar. Den här är verkligen min favorit, man kan laga precis vad man vill i den och det tar mellan 8 - 15 min i micron beroende på. Igår kväll var det potatis med olivolja och lite basilika (som är mkin favvo krydda just nu) och några skättar vatten. Sen åker den in i micron och så kokas det. Det blir såå gott. Vi brukar blanda kål och potatis och bara strö på lite salt.
Under tiden som det ångkokade så gjorde jag en avocado röra med indisk curry, några droppar dressing, en teaspoon citron saft och en liten klick majonäs. Sen blandade jag ner allting i en burk med potatisen när den blev klar. Det är skitgott! Det blev middag och lunch!



Sigh.. : (



Det finns inga planer att göra en patch så att The Sims två blir kompatibel  med ett DirectX 10 grafik kort.. så det är bara att avinstallera och vänta på The Sims 3. Surt. Nu blev jag ledsen. Ville så gärna spela.

Ordentliga bilder



Nu har jag lyckats tagit lite bättre bilder på maskinen här hemma. Dagsljus skiner i lägenheten så då kan man ta någorlunda okej bilder! Han har numpad bredvid tangentbordet, det finns plats för det eftersom dator är så stor. Det till vänster vid tangentbordet ar en volym knapp, eller ratt kanske man mer ska kalla det. Ovanför tangentbordet sitter lite stop, play, forward, mute, webcam shortcut osv som är touchknappar.



Jag har nu vant mig med Vista och tycker det fungerar väldigt bra. Datorn klarar det ju utan problem och med alla tillstånd den hela tiden ber om så känner jag mig minst sagt säker, haha. Igår satt jag som en galning och fixade allt till alla mina The Sims spel, installerade dom i rätt ordning med patchar och allt som hör till och ladda ner möbler och genetics som jag ville ha, allt vart sorterat super fint så man lätt kan hitta filer när något är fel och krashar. Tyvärr är tydligen min dator för bra för the Sims 2 då jag har ett grafik kort med DirectX10 och The Sims endast kräver 9.0.. och då trots att det inte spelar någon roll, att det bara blir överdriven prestanda på spelet så vill spelet inte gå igång.

Idag ska jag fixa allt som måste ner till photoshop, det är brushes och gradients och gud vet vad. Sen ska Autodesk Maya installeras ordentligt och innan det kan hända så är det uppdatering av Vista som gäller eftersom Maya vill ha business och inte Home Premium. Det är mycket pill med nya maskiner!

Inte tid med bloggen!

Har ni sett! Vad är det häääär? Det är ÅÄÖ! Eftersom mitt operativsystem sitter på hårddisken i sin lilla mysiga egna partition så behöver inte jag gå igenom en hel lägenhet, vända upp och ner på precis allt (bara för att finna OS cdn mitt itu) för att kunna installera vad som behövs för lite ÅÄÖ action! Det känns helbra! Det har varit en tuff morgon med installationer av precis allt skit som jag tycker jag behöver för att mitt liv ska fungera smidigt och också för att få igång det trådlösa (död åt trådlöst). Nu sitter jag och kopierar äver alla filmer och serier och annat smått och gott som över de senaste 6 månaderna spridit sig över hela Yujis hårddisk. Jag rippar även över all musik från min ipod till hårddisken så jag äntligen kan ha ett syncat itunes bibliotek igen och slippa manuellt leta efter de nya sångerna jag laddat ner. Sist men inte mins installerar jag såklart också alla expansionspack plus grundspel av the Sims 2. Sjäääälvfallet. Nu kan jag lira ordentligt utan att förlora mina familjer och alla nedladdningar i väntan på the sims tre som släpps i sommar!

Det här är min söndag det! Myyys!

Sytt egen datavaska.



Jag har ett tag undrat over en liten necessar liknande sak jag har har hemma som innehaller sy saker. Det ar inte sa attjag en dag bara bestamt mig for att ga och kopa ett litet sy-kit, verkligen inte, utan det vara finns. Med nalar och tradar och fingerbojjor och spratt och sax och lim och gud vet vad. Det var inte forran jag igar gick till 100 yen shoppen som jag forstod varfor. Det var nar jag vandrade runt i affaren och letade efter material som jag behovde for att sy min egen dator vaska som jag forstod hur detta sy-kit kommit till. Jag syr. Tydligen. Jag tycker att gora en egen dator vaska nar det inte saljs nagra for en dator sa stor som min ar the way to go. Tydligen.

Nu sitter jag har och har ont i vartenda finger efter att ha stuckit mig precis over allt men en dator vaska har jag. Med vadd och dragkedja och allt. Den har den dar mysiga hemgjorda looken men nog fungerar den anda! : )



Min bebis



Nu sitter jag har och forsoker forsta mig pa vad jag gor for nagot. Jag har aldrig anvant Windows Vista forut och det gor ming inte mindre forrvirad att datorn dessutom pratar japanska med mig. Den kastar mer kanji i ansiktet pa mig an min programmerings bok. Men det ar bara ust nu, sa fort jag kommit pa hur sjutton jag kan formatera harddisken utan att datorn borjar prata om att den inte vill for att det praktiskt taget ar sjalvmord sa kommer Vista att bli pa engelska. Men som det ser ut nu sa maste jag nog kopa en uppgradering.. hade hellre kort en av mina olagligt inforskaffade. Tycker att nar jag redan valdigt mycket mot min vilja betalat for Vista Home sa borde jag slippa betala for Business nar det var det jag ville ha egentligen.

Men! Det spelar ingen roll att vi inte forstar varandra just nu, han ar sa fin! Sa finfinfin! Han lyser och skiner och later och ar sa fin. Jakla drag ar det pa honom ocksa, hinner knappt dubbelklicka.



Jag markte direkt nar jag satte igang datorn och windows startades upp att jag har en subwoofer eller soundwoofer eller vad det nu an heter. Han tog i fran tarna! Jag ska forsoka att fa lite battre bilder nar ljuset i lagenheten ar battre sa att kamerar gar med pa att ta lite kort. Men han ar jatte fin, sa fin, sa fin.

Satte precis pa Lyxfallan pa min nya dator for att kolla att allt fungerar. WOW. Vilket ljud! Datorn har tva hogtalare pa var sida om tangentbordet med woofer grejjen och en hel massa annat som jag inte forstar. Det later skitballt! Sen ar ju skarmen inte illa heller :) Datorn har varit hemma sen igar eftermiddag men det ar inte forrans idag som jag startat den. Allt med operativsystem osv var tvungen att bli klart forst. Vaska ocksa, ville inte ha datorn liggandes i lagenheten utan att det hade skydd runt sig. Jag ar sa glad! Han ar sa fin!

Spelplannerings laxa fardig!



klockan ar tjugo i ett, IGEN, varje kvall samma sak, varfor kommer man inte i sang nar man borde? Jag har precis blivit klar med laxan som var att man ska ha en presentation klar till imorgon om ett spel for tjejer mellan aldrarna 10 - 12 for Nintendo DS. Det ska vara en fardig presentation med lite catchphrases och annat. Sjalvklart vart jag carried away och gjorde sjalva omslaget till spelet trots att det inte alls behovs. Eller jag gjorde loggan sen satte jag stopp (den dar uppe). Min spel heter "Shitaigoto" som egentligen inte betyder nagot men de tva kanjina langst till vanster och hoger ar japansk for "jobb" alltsa "shigoto". Sa jag gjorde ett wordplay dar jag satte in "-tai" emellan som med shi blir "Shitai" vilket betyder "vill gora". "Goto" eller "koto" som det egentligen ar betyder ensamstaende "sak". Alltsa betyder min speltitel "Det jag vill gora" fast det egentligen inte ar ett ord. Spelet gar ut pa att man kan spela olika yrken, typiska dromyrken for den aldersgruppen i Japan istallet for att ens karaktar gar i skolan. B la petshop, tartbakeri och isprincessa osv.. pa det sattet kommer titeln in : ). Alvan pa bilden ar den lilla magiska filuren som gar med en under spelet, som bara kan ses av den som spelar och den som ger alla sma tips som kanske inte alltid ar sa bra. Alvan ar inte elak men hon ar lite busig. Som smatt och gott sa kan man tjana pengar nar man jobbar, kopa accessoarer sm kan bytas mellan kompisar via WiFi.



Presentationen ska goras i Power Point men det vill inte fungera hemma hos oss nu sa jag har gjort iordning allt sa allt jag behover gora imorgon ar att satta ihop presentationen som blir pa 4 power point sidor. Mer behovs inte.

NU ska jag sova. Imorgon hamtar jag hem datorn och sa borjar Golden Week for mig!

En dag pa TECH


Hade med mig D-chan idag till skolan : D passade pa och ta lite bilder nar jag kunde, det blev ett par stycken i alla fall! Forst har vi alla oss pa lunchen. Jag och Take-kun ar inte med for vi tog ju bilden. Sen har vi ett av de mindre klassrummet, alla lektioner halls uppe pa sanna dar TVskarmar och de storre rummen har aven projektor dukar. Bilden i mitten ar pa tv aparaterna i entren, dom visar schemat for dagen medan dom spelar min favorit RnB. Kan inte bli battre!

Bilden nedan ar pa robot verkstaden. Dar sitter dom som pluggar robot linen och bygger sma sota robotar som sen spelar fotboll mot varandra! Nagra finns staende i montrar i entren!



Laptop vald och betald!



Nu ar datorn betald! Det var en laaang och jooobbig process att bestamma dator, jag visste vad jag ville ha, visste precis pa pricken men sen ska man hitta en ocksa. Den skulle vara snabb som fan, utrustad med ordentligt grafik kort och ha en skarm storre an 15 tum, minst 17.

Det blev en Toshiba Qosmio med Dual Core processor pa 2.66GHz och 3Mb Cache, 4 GB RAM och ett nVIDA Geforce 9600 med fina 512mb. Harddisken ar pa 320 GB sa det ska jag nog klara mig pa. Sen har den lite annat mys, HD-tv och gud vet vad och en 18.4 tums skarm. Precis vad jag behover for att kunna bli det jag vill bli. Tack sa jatte mycket pappa och Erika! Nu har jag fixat i stort sett all mjukvara som ska installeras nar jag akt och hamtat honom pa fredag. Att hitta ett skydd ska bli en utmaning, inget verkar vara for laptopar storre an 17 tum.
Han ar sa fin. Jag vet dock inte an vad han ska heta.

Forsta veckan pa Tokyo TECH!



Min forsta skolvecka har gatt mot sitt slut och det har jag firat med en skol kastrullpopcorn! Jag ar ensam hemma ikvall for Yuji ar utvingad med jobbet. Sa jag har tittat pa 3 avsnitt av Lyxfallan och som biverkning dubbel kollat min egna ekonomi tva ganger trots att jag inte har nagot att oroa mig for.

Min vecka pa Tech.C har varit sa kul! Jag tror aldrig jag varit sa trott i hela mitt liv men det ar sa hysteriskt roligt. Inte bara ar lararna toppen, de andra som pluggar ar inte heller sa pjakiga. Det var till och med okej att ha japanska lektion i torsdags eftermiddag. Idag fick jag den fina overraskingen ocksa vid lunch att det gar en halv amerikan i skolan. Han hade fatt veta om mig men jag hade inte fatt hora av honom sa nar vi antligen var bada pa ett och samma stalle var personalen framme och presenterade oss for varandra. Och vi pustade ut bada och stod och prata i en halvtimme innan han hangde med mig ner till cafeterian och kakade lunch. Det var sa skont att kunna slappna av en liten stund med flytande konversation och utan kultur smallar.

Idag hade jag spel plannering och grafik och det visade sig att min larare ar ingen mindre an han som har skapat Cooking Mama for Nintendo DS och Nintendo Wii. For dom inte sa insatta i spelvarlden sa ar det ratt najs. Jag har inte sjalv spelat spelet an men man kan saga sahar att jag ar i stort sett den anda som inte har det. Det var mycket snack under de 7 timmars lektion vi hade for att ge oss kanslan och forklara spelvarlden, forklara en project leaders uppgift och vad en spel plannerare gor (och vad dom tjanar, mums!) han hade massor med humor och slangde in sin asikt om nya Biohazard 5. Han berattade ocksa  hur han sjalv hemma sitter och jobbar med sitt freelands och kanner att han borjar bli trott och vill ta en paus. Da aker spelkonsollen pa och han spelar lite Biohazard. Hur sjutton ar det att ta en paus? Det ar precis samma sak, stirra pa en skarm har och sedan pa en skarm dar. Fan va vi skratta. Har ar det likadant, jag haller pa med projekt, kanner att jag maste ha en paus fran det hela, och tabbar ner och surfrar och snackar MSN, hahaha. Det ar nog det basta, tycker jag, jag ar omringad av personer som vet precis vad jag menar, man har nagot gemensamt - det underbara (hysteriska) spel och data anvandandet : D !
Han gick ocksa igenom mjukvara som han tycker vi ska ha pa de egna datorerna och berattade vad for slags datorkapacitet han tycker man ska sitta pa for att datorn ska orka med just det vi utbildar oss till. Jag kanner mig helt borta. Datorer som ar mitt storsta intresse men efter 2 ar i Japan har jag hamnat sa langt bakom att Yuji har mer koll pa nya CPUer och grafik kort an jag har..

Det kanns sjukt ocksa pa ett satt.. jag ar antligen dar, dar jag far plugga det jag vill plugga. Inget mer plugga en massa sma amnen som jag skiter helt fullstandigt i, intresset ligger pa minus. Jag far hela dagarna sitta framfor program som jag tycker det ar jattekul att jobba i utan att smyga for larare eller bli tillsagd. Det ar meningen att jag ska gora det.

Jag ar glad : )
Nu ska jag ga tillbaka till Lyxfallan.

Borja-skolan-ceremoni till Tokyo Tech.C !



Idag hade jag min ceremoni som man har har nar man blir accepterad till en ny skola. Man ska vara propert kladd, alltsa i kostym, bade pojkar och flickor. Det ar en ratt stor grejj och i entren till konserthallen dar vi alla skulle vara var det fullt med blommor fran olika som ville onska grattis. Hallen vi var i var jattestor for min skola ar bara en av dom som hor ihop i Tokyo ganget. Jag minns inte namnet pa alla men forutom min skola sa ar resten music och dans och skadespeleri. Det finns ocksa en djurskola och design skola. Men vilka skolor Jag satt i chock nar alla trakiga rektorer och allt hade hallt deras "kampa pa nu" tal och eleverna fran olika skolor visade lite av vad som hade jobbats med under terminernas gang.. bildesigner hade kopts av Porche och Ferrari. Capcom hade bett 3 ars elverna pa musik och skriva theme song till nya Bio Hazard filmen "Degeneration". En grupp fran danselverna hade varit bakgrundsdansare for Madonna. Min skola haller pa att fa skjuta upp en satelit i rymden och har jobbat med Final Fantasy spelen. Vad ar det for folk jag hamnat med.



Vi fick ocksa en presentation av alla larare som fick en och en stalla sig upp medan deras meriter spelades upp pa broadscreenarna.. dom hade varit gitarrister till Michael Jackson, jobbat ihop med Elton John.. jag bara satt och gapa nar kandis efter kandis stod och log med armarna om aktuell larare. Mest impade blev vi i slutet nar "The Big Band" som ar en stor orkester med elever fran alla skolorna, skulle upptrada och det visade sig att trumisen var ingen mindre an trumisen fran Luna Sea (ett stort, kant japanskt band). Tydligen var bade gitarristen och keyboard..isten.. ocksa kanda grundat pa suset som gick genom publiken, jag har bara sadar lagom koll.

Det var en skojj och ratt imponerande dag. Dock var det maktigaste nogalla de ganger jag behovt buga. Bara for att dra i gang ceremonin fick vi resa oss upp, buga och satta oss ner tre ganger. Sen holl vi pa sadar innan varje ny viktig person skulle prata och sedan nar dom pratat klart. Kommer ha traningsvark i laren imorgon efter allt resande och sattandes.



Vi far se hur det har gar.

Imorgon smaller det!

Yuji har toksomnat i sangen sa nu sitter jag har i mina nya glasogon och njuter av att kunna se vad som star pa skarmen utan att ligga tvars over bordet. Jag blir sa om i revbenen av det. Jag hamtade ut dom vid 5 som tillsagd och stallde sakert 8 olika helt dumstamplade fragor sa som; "Nar ska jag ha pa mig dom?" och "Hur langt avstand ar.. langt ifran?". Nar jag sen ar hemma ensam forsokte jag att ha dom pa mig men jag blir sa irriterad av att ha dom i ansiktet. Forstar inte varfor eftersom jag bor i mina solglasogon, tycker dom ar super irriterande. Yuji sager att man vanjer sig och det sa optikern ocksa sa jag tror pa dom. En sak som jag tanker pa nar jag har glasognen ar hur mycket fargskarpare allt blir, som nar man skruvar ner ISOn pa systemkameran. Ar det verkligen meningen att man ska se sahar hysteriskt bra? Ar det sahar bra alla andra ser? Kanner mig sa en supermanniska hamtad ur "Heroes" eller nagot. Jag har redan ocksa utvecklat skills i att laga dom da ena skruven inte var fast och eftersom min kara man hra precis allt hade han saklart en skruvmejsel ocksa. Det var riktigt pillrigt och roligt, kanske plockar sonder dom nagongang bara for att fa skruva ihop igen, hihi.

Imorgon har jag min 入学式 (Nyugakushiki) alltsa ceremonin for att jag borjar skolan. Man ska vara formellt kladd och maste sitta still pa en stol i over en timme. Jag ar sadar lagom exalterad. Men anda ar jag sa laddad for dagen efter, onsdag nar lektioner borjar och jag ska sitta 6 timmar och pilla med Maya. Dagen efter blir det photoshop och japanska. Nu ar det bara en och en halv veckas plugg framfor mig dock for sedan borjar 12 dagar av Golden week, en japansk hogtid. Vi aker till Kyoto for att mysa med familjen och kora lite sightseeing, det har inte hunnits med sa mycket nar vi varit dar forut. Vi ska aka nattbuss upp och tillbaka sa det blir 8 timmar av en sovande Yuji och en uttrakad Mimmi som inte kan sova. Som att flyga till Sverige alltsa, shorter edition. Stackars, stackars, Yuji.

Kvinnan och Mannens dabok.

Hittade det har pa familjeliv och skratta sa jag grat.

Ett blad ur kvinnans dagbok:

Lördagskväll
Maken var konstig idag. Vi hade bestämt en träff på Condeco för att dricka en kopp kaffe.

Jag hade shoppat med väninnorna hela dagen och jag tänkte att han kanske var lite sårad för att jag var lite sen. Men han sa Ingeting om det.

Samtalet flöt inte alls, han vara tystlåten. Jag föreslog att vi skulle flytta oss lite så vi fick mera tystare platser i cafeterian, så vi kunde prata. Han gick med på det men var tyst i alla fall.
Jag frågade honom om han hade bekymmer och han svarade: Inget speciellt. Jag frågade om det var mitt fel att han var tystlåten och han svarade: Det är inget, inget du behöver bekymra dig om.
På vägen hem sa jag att jag älskade honom, han log och fortsatte att köra.

Jag kunde inte förstå hans beteende och jag vet inte varför han inte svarade på min kärleksförklaring.

Hemma kände jag att jag min man hade försvunnit lång bort, som om han inte längre ville hitta mig. Han bara satt och glodde på tv och verkade långt borta.

Till slut gick jag och lade mig och maken följde efter en stund. Förvånande svarade han på min kärlek och på mina smekningar, vi älskade, men han kändes fortfarande långt borta.

Kände att jag inte längre orkade, så jag tog upp saken med honom, men märkte att han redan somnat.

Grät mig till sömns. Jag vet inte vad jag ska göra. Är redan säker på att han har ett förhållande med någon. Mitt liv är en katastrof!

Ett blad ur mannens dagbok:

Lördagskväll:
AIK förlorade idag, men jag fick i alla fall sex.

Skaffat glasogon.


Idag drog jag med mig Yuji och shoppade glasogon. Min fina pappa erbjod sig att betala for dom nar det var tydligt pa min halsoundersokning att jag definitivt inte blir battre-ogd (inte ett ord).

Efter att jag rynkat klart pa nasan och konstaterat att hur jag an vander och vrider och andrar still pa bagar sa ser jag ut som en forskolelarare sa lyckades jag i alla fall bestamma vad for typ av stil som jag var nastan-inte-men-det-far-bli-sa okej med. Och da sag jag Vogue glasogonen som foll mig i smaken, dom ar brun-oranga vilket jag var aningen skeptisk till men nar man har pa sig dom sa matchade dom min outfit som jag omsorgsfullt valt just for det har (detta pa grund av att jag hade en klasskompis i min kanji klass fran Italien som hade de mest hamska brillor fran D&G i ill-rosa/lila, stora som TVskarmar och sen inte ett endaste plagg som var ens avlagset slakting med vare sig rosa eller lila) och tyckte da att det lar funka finfint. Pa sidorna har dom lite lila rander och BLINGBLING. Det far bli bra. Dom sitter okej i nyllet, vager inte for mycket och jag har inget emot att ha Vogue pa nasan.
Brillorna var ett santdar set vilket betyder att jag fick bagarna, slipning av glasen, synundersokningen och saklart fodral for ett hygglo pris. Jag vet inte an vad slutpriset blir eftersom glasen ska slipas men det blir knappt over 1000 kr. Sa ska det va! Det ska bli skont att kunna se ordentligt i skolan, vara lektioner halls pa en TV med lararen bredvid och det vore illa om jag inte sag. Hoppas att ogonen vanjer sig snabbt sa man slipper ma sma illa i skolan!

Jag ska hamta dom imorgon klockan 5. Jag ar nervos.

Lite rorig kanji skola.



Alla har sina asikter. Men jag havdar starkt att man behover kunna lasa for att kunna bo i Japan. Om du inte kan lasa japanska maste du konstant luta dig pa nagon annan som kan.. och vad gor man da nar man fatt nagon skum konssjukdom och skickats hem med en broschyr fran lakaren och ber en kollega lasa.. det blir pinsamt. Nar jag slarvraknar, eller skumraknar eller forsoker kolla sa kan jag lasa runt 500 - 600. 100 gappet blir av att de flesta kan jag lasa och forsta men jag kan inte skriva alla och ibland kan jag forsta men inte alls lasa. Jag gillar japanska spraket och kan prata sa att jag kan ta mig runt men tycker fortfarande att ibland later fan allting likadant.

Ordet ovan ar ett ord som formats av tva kanji, den oversta som betyder "dag" och pa japanska uttalas "nichi". En kanji har nagot som kallas onyomi och kunyomi som helt enkelt star for olika satt man kan lasa en kanji. Ena ar japanska uttalet och andra ar kinesiska. "Dag" pa japanska uttalas "nichi" eller "hi". I vissa fall som tille xempel nar man listar veckodagarna blir "hi" istallet "bi". Men eftersom detta ar ett namn och har darfor undantag sa ska man lasa den oversta kanjin; "Ni".
Den undre betyder for sig sjalv "bok" men har ocksa en inbyggd kansla av att betyda ren, akta, original (detta ar ord jag kastar ur mig av kanslan jag far av kanjin, alltsa inga ordboks ord). Bok uttalas for sig sjalv som "hon". I detta fall hander det ibland att man lagger till sa kallade "tenten" precis som i kanjin ovan dar "hi" ibland kan bli "bi" (detta hander i 99% av fallen om kanjin star efter en annan kanji). Nu kan jag tro att det finns nagra som lyckas lagga ihop mina ledtradar och faktiskt lasa just vad det star dar uppe nar man laser ihop kanjina "Ni" och "hon" alternativt (pon)

Nihon/Nippon
Japanska for Japan.

Sommarn har kommit till Tokyo



En vanlig lagenhet i Tokyo gar fran att vara obeboeligt kall till obeboeligt varm over en natt. Och inatt skedde omvandligen. Att vi har haft 20 underbara plusgrader den har veckan vet nog de flesta vid de har laget men nu har den tropiska varmen slagit till ordentligt pa sa satt att man hallre sitter vid utetoaletterna nedanfor tagstationerna och svalkar sig i skuggan an gar hem till sin bastu till lagenhet. Mitt humor ar dock fortfarande pa topp och idag nar jag kom hem fran min lunch i Shibuya sa akte flakten fram! Yuji tog upp det for nagra dagr sedan, att det kanske var dags att vika ihop varmefilten / kvalserdodaren (alskar den fiiilten) och ta fram flakten. Jag tyckte det kunde vanta nagra dagar, det gjorde det och nu ar den ute. Det trista nu nar det ar sa underbart vader och man kan hanga futonen ute varje dag for att ta do pa allt som kan tankas leva i den i solljuset ar att man inte kan ha gardinerna bortdragna fran fonstrena. Att ha solen skinandes in i lagenheten er inte ett val. Det gar inte. For da kan du inte visstas hemma forran du kylt ner lagenheten igen med din AC. Men men, sommaren ar har med allt som tillhor, sommar och sol, glada manniskor, suget efter glass och en hysterisk elrakning fran missbruk av AC:n.

Glad pask!



Nar futonen ar ute pa balkongen blir det helt plotsligt sa mycket plats over!

Halsokoll, klar!



50-öringen ska upphöra som betalningsmedel den 30 september 2010.

Kanner mig lite paff. Jag visste att regeringen ifragasatt femtiooringen men inte att det tagits ett beslut. Om jag hade bott i Sverige och kunnat folja allt fran borjan hade jag nog inte brytt mig sa mycket. Det blir andra oringen som jag far uppleva gar bort! Tiooringen upphordes 1993.



Min stackars blodlose arm.


Jag har en liten deppig dag idag. Tror det mestadels beror pa dom 8 liter blod som stals fran mig pa dagens halsokontroll. Jag tycker inte om att ge blod. Det gor ont. Jag blev anda lite chockad av personalen nar jag forst gick mot bordet jag visats till, fick syn pa nalarna, hajade laget och borjade ga i en boj bort ifran bordet till vilket dom bara fragade hetl forvanade om jag inte ville gora det? Vada, far man valja? I Sverige blir man ju fasthallen av en gubbe till doktor och tva skoterskor sa fort man sprutvagrar. Nu sager jag inte att det gor ont att ge blod.. eller bli bestulen pa som et mer handlar om.. for att sticket gor ont utan for att jag far ont i armen hela vagen upp i axeln upp till tva dagar efterat. Och det ar alltid hoger armen dom tar dod pa.
Annars gick idag bra. Jag lamna blod och urin prov. Tog rontgen pa brostkorgen, kollade hjartat, synen, blodtryck och gaddarna. Mina ogon har blivit samre men det visste jag, det har jag markt sjalv, jag ser ju ingenting men det far jag skylla mig sjalv med som inte anvander linser eller forsoker hitta ett satt att ha rad med glasogon. Jag ar inte dar an. Jag har inte accepterat denna aldersblindhet an. Jag minns fortfarande nar jag var ung och sag.

!! ラブシャッフル !!! Basta Japanska Dramat!


Basta Dramat Nagonsin.


Sum; 4 grannar mots i hisssen upp till deras dyra lagenheter pa toppvaningen under ett stromavbrott. De kommer alla fram till att de har daliga relationer och bestammer sig for att gora en love shuffle dar dom dejtar varandras partner i en vecka for att sedan hitta tillbaks till varandra.. eller hitta till nagon ny.

Plus; For japanska studerande ar det extra roligt da det ar mycket ordlekar och en del kultur med i det hela. Framfor allt ordlekar ar en jargong som hela Japan har och ju snabbare man ar pa desto battre! Exempel pa ordlek som anvands ofta i Love Shuffle or just pa ordet "Panda". De staller varsin fraga dar slutet pa svaret ska lata som ordet "panda".

Pajama no naka ni ha...?
(Under pyjamasen finns...?)

No pan da.
(Inga underklader)



LOVE SHA!

For dom som behover subtitles tanka fran d-addicts.com
Sista avsnittet gick har i Japan for ca 2 veckor sen.

Dagens "skoldag" pa Tokyo TECH.



Mmm, slog upp kalendern for att kolla en extra dag infor morgondagen och ser att det star; "Bring pee" med klara bla bokstaver. Tror ni inte att jag skrattade gott har for mig sjalv i min ensamhet. Men det ar faktiskt sant, jag far inte ata 4 timmar innan (undersokningen ar halv 10 pa morgonen, alltsa kommer jag inte atit pa hela natten och morgonen) och sa ska jag ha med .. ja.. i den gula behallaren som jag trodde var en penna nar jag fick den i tisdags. Man ar ju skarpt!

Idag har jag varit i skolan igen pa ett utlanningsseminar som det inte alls heter men nu far det heta det. For alla oss "Utbytesstudenter" och "Utlandsstudenter" eller va det nu an heter. Jag gar mest for att skolan foreslar det, ett plus i kanten, inte for att seminarierna ar daliga, tvartom! Det ar bara det som jag kande nar jag bladdrade igenom en av bockerna jag fatt om manners och kultur i skolan, arbets livet m.m... varfor kunde jag inte fatt hora det har nar jag kom till Japan? Jag kan tanka pa minst 15 saker som jag kunnat sluppit och annu fler som kunde gatt smidigare om jag bara fatt den dar timmen av info! Men det skadar val aldrig att lara sig den harda, rasistiska vagen? Hihi.

Jag stod ocksa infor ett vagval igar.. trodde jag! Kande mig alldeles vilsen men pratade med pappa och fick mer klarhet i det hela, ville anda prata mer med Yuji idag efter att ha traffat studievagledaren. Jag trodde att mitt program, Game Creator, var spel liksom, allt som har med spel att gora forutom Sound. Men ack sa fel! Den ar indelad i design och programmering. Nar jag fick reda pa det och jag endast fick programmerings bocker och pa mitt schmea endast Photoshop lektioner i 2D grafik sa blev jag inte alls nojd. Sa idag sa Kawai-sensei at mig att prata med killen som leder seminarierna.. sicken snubbe! Dar var det fart. Det ar sa skont med folk med koll! Han drog fram schemat for alla lektioner, pekade ut dom jag hade, papekade att jag har en hel ledig onsdag da dom har 3D Design. Jag fragade vilken software dom anvande till den krusen. Maya svarade han. Da vill jag ha en onsdag sa jag. Bra da sager vi sa blev det till svar. Och sa var det klart. Inga problem! Sa pa onsdagar mellan 9:10 - 16:20 har jag 3D Design i Maya. Utan att nagra av mina programmerings kurser blir lidande. Hell yah!



Vid receptioneni  min skola.. fast nu ligger det tva stora missiler vid datorerna. Men man far inte rora!

LISSEOCHMIMMI



Annu en sandar klockren bild pa mig och Lisse nar vi var pa Hanami i lordags. Jag haller pa och spotta ur men Lisse hon har koll, haha.

Mitt nya schema pa Tokyo TECH



Har ar mitt schema fram tills.. ja det vet jag inte.. kanske star pa nagonstans...

Hursomhelst, jag har bada onsdagar och lordagar ledigt! denna lyx kommer sjalvklart att sla tillbaka men just nu tanker jag njuuuta.

Mandag;
13:30 - 16:20 C++
16:30 - 18:00 CSU (Communication Skill-Up)

Tisdag;
9:10 - 16:20 Spel Programmering

Torsdag;
9:10 - 12:20 2D Grafik
13:10 - 16:20 Japanska

Fredag;
9:10 - 12:20 Spel Grafik
13:10 - 16:20 Spel plannering

Slut!


Kurslitteratur for TECH



Har hamtat mina bocker idag. Jag har fortfarande inte valt om jag vill plugga spel design eller spel programmering.. jag trodde att Game Creator programmet inneholl bada. Kanner att jag maste brainstomra lite med Yuji innan jag far mer information imorgon, sen brainstorma lite mer sa jag kan valja i overmorgon. Jag vill helst ta det med deisgn men studerar man inte programmering ocksa ar det bortkastad tid. Jobb som spel designer vaxer inte pa trad.

Basta vad idag nar jag lamnade in ina kort till mitt Student ID och fick en ihalig gul penna tillbaks. Det tog mig flera minuter att forsta att dom vill att jag ska kissa i den innan jag gar till doktorn pa torsdag."Urinprov" ar en kanjikombination jag fortfarande inte studerat, haha xP

Jag kanner mig lagom exalterad over bockerna for Word, Excel och Power Point men det ar bra att ha i resumen. Trots att det ar sa hysteriskt trakigt att plugga.

Jag kan inte greppa japanska kvinnor...

http://www.crnjapan.com/en/

Jag har saker som ska goras men spenderar morgonen (for andra eftermiddagen) at att forst bidra med min share pa gaijinpot.com som ar en websida for oss utlanningar i Japan. Det ar som sagt inte latt att vara utlanning har nar man ar ute efter lite mer an sightseeing och de som det slagit hardast ar nog utlandska man gifta med japanska kvinnor. Children's Rights Network jobbar hart med att hjalpa alla pappor dar ute vars exfru har tagit deras halv japanska barn tillbaka till Japan och inte hort av sig. For oss ar det kidnappning, i Japan ar det inte mycket som kan goras at. CRN hjalper dock till tillsammans med oss som bor har, om vi ser barnen eller kanner till svarforaldrarna osv, knackar pa och kollar upp hur barnen har det och forsoker hjalpa faderna sa mycket som mojligt.

Det ar en sorglig historia alltsammans och trots att detta sa klart ar en minioritet, alla japanska kvinnor ar inte galna, sa har jag anda efter 2 ar valdigt svart for japanska kvinnor. Trots att jag har kompisar. For mig ar dom knepiga, jag vet inte vad jag tycker om japanska kvinnor. Alskar dom verklige4n sina barn och sina man? Jag vet inte.. det gar ju inte att fraga dom och dom visar inte mycket.. jag maste nog bli tillsammans med en for att kanna att jag forstar dom, haha. Verkar mest vara statusen som gift ocha tt vara mamma som tilltalar. Och saklart, att fa vara hemma fru och shoppa loss. Jag vet att det finns manga som tycker sa syyyyynd om japanska kvinnor som ar sa manipulerade av sina man och bara far ga hemma. Sanningen ar att kvinnorna styr familjens ekonomi och vagrar att jobba. Dom alskar att varalediga och kunna vara med sina lediga vanninor pa shopping turer for deras mans pengar.

Dom ar sneaky sneaky.

コブクロの永遠に共に Kobukuro - Towa ni tomo ni (Together forever)

Den har laten skrivs av en brudgum for hans brollop. Han larde sig spela piano bara sa han kunde skriva den har laten till sin blivande fru. Nu ar den ar jatte kand karlekssang som sjungs av Kobukuro har i Japan. Jag alskar den har laten. Jag fick hora den forsta gangen i skolan nar vi precis pluggat uttrycket "Tomo ni" som betyder tillsammans. Gotou-sensei spelade den och vi hade i uppgift och skriva ner alla tomo ni, totalt 12 stycken.



Slutrefrangen;

共に歩き 共に探し 共に笑い 共に誓い
共に感じ 共に選び 共に泣き 共に背負い
共に抱き 共に迷い 共に築き 共に願い
ささやかな幸せが木漏れ日のように
やわらかに降り注ぐそんな日々を描きながら・・・
いつの日も どんなときも

Tomo ni aruki, tomo ni sagashi, tomo ni warai, tomo ni chikai,
 Tomo ni kanji, tomo ni erabi, tomo ni naki, tomo ni seoi,
 Tomo ni daki, tomo ni mayoi, tomo ni kizuki, tomo ni negai..
Sasayaka na shiawase ga komorebi no you ni
Yawaraka ni furi sosogu sonna hibi wo egaki nagara
Itsu no hi mo donna toki mo

Ga ihop, soka tillsammans, skratta tillsammans, ett lofte tillsammans
Kanna tillsammans, valja tillsammans, grata tillsammans, bara bordan tillsammans
Halla om tillsammans, vara vilsna tillsammans, bygga tillsammans, onska tillsammans
Den har blygsamma lyckan sipprar igenom som solljuset mellan tradkronorna..
medan jag malar en bild av dessa dagar.
Alltid, oavsett.

1 heeelt ar!




Den 4:e april var min och Yujis ettarsdag. Tank att man blivit sa gammal att ett ar bara susar forbi. Minns nar man tyckte det var evigheter mellan luggklippningarna och nu behover man springa till frisorn konstant for att se nagot! Och swoosh sa har det varit vi i ett ar. Allt som har hunnits med.. vi har varit med varandra overallt, han har till och med varit med mig i Sverige. Yuji ar utantvekan det basta som har hant mig. Jag har haft dubbeltur att hitta den dar kompisen jag letat efter i min egna pojkvan.. jag undrar vad priset blir, haha, forhoppningsvis bara en dalig frisor eller lasa mig ute 5 ganger pa raken.

Det blir inge mer cheesy love confessions fran mig, det blir cheesy purikura istallet!




Mamma gar lumpen med gasmask.



Snodde en bild fran Jennifers blogg pa Mamma. Hon gar ju lumpen nu i en vecka, hihi.
Jag tycker mamma ar tuff.

Ingen pask for Mimmi.

Kanner mig lite ledsen. Fick ett jattefint paskkort fran farmor och kom da pa.. det ar ju pask i Sverige nu. Det ar inte pask har. Inga paskagg. Aven om jag aker till IKEA och lyckas grava fram ett paskagg sa finns det inge losviktsgodis att lagga i. Ingen pask for Mimmi. Jag vill ocksa ha pask. Vill ocksa ata godis fran paskagg med fjader pa : ((



RSS 2.0