Japanska "Duck tales" ("Ankliv") - わんぱくダック夢冒険



Tomaranai bouken, Duck Tales !





Varldens basta raddningspatrull : (
Jag onskar jag hade Disney Channel.

Jag haller med som manga av min generation sager - ar inte heller mycket for att saga att det "var battre for" men barnprogrammen fran 80-90 talet ar sa mycket battre an tramset som sands nufortiden.

Mitt Curriculum pa TECH.



Klockan ar prick 10 pa morgonen och jag ater pannkakor till frukost! Eftersom startdatum borjar narma sig och jag har fatt fragan om vad jag egentligen ska plugga sa tankte jag beratta det genom att visa mitt curriculum. Hur det blir i slutet far vi se, om vi studerar allt eller om man valjer inriktning, vi har inte fatt nagons an information an.

Forst och framst har vi ett projekt som foljer genom hela studietiden. Vad, hur och varfor vet jag inte!

Ar 1;

Programmering C* I
Algoritmer I
Game Development Outline
Computer System
Programmering C II
Algoritmer II
Spel plannering

2D Spel programmering
Software Plannering
Spel Matematik
Artificial Intelligence
Windows Programming

Ar 2;

Programmering C III
Spel Algoritmer
Spel Design
Java I
Unix

Direct X I
Implement Practise
Direct X II
Spel Programmering I
Subsystem Programming I

Ar 3;

Java II
VC ++
Network Outline
Database Pactise

Direct X III
Spel Programming II
Subsystem Programming II
Effect Programming
Spel Programmering III
i-Mode Games**



* Programming Language C.
** Internet tjansten for NTT DoCoMo (mobil telefon, land telefon och internet) kallas i-Mode och i Japan ar mobiltelefon spel en otroligt stor marknad. Den ar storst i varlden - bara i Japan. Jag vill helst inte jobba med i-Mode spel.

Mandag!



Jag forsokte att ta bild ute pa balkongen med kameran nyss men linsen vagrar fokusera sa det gar endast manuellt.. vet inte vad som ar fel, den har hallit pa sa ett tag nu, inte ens med auto installningar vill den ans fokusera och verkligen inte ta en bild. Kanske ar den trasig...

Klockan ar i alla fall prick 6 och solen haller pa att ga ner! Wow, vi har fatt ca 1 timme och en kvar mer solljus! Sen ar det sakert mer om man raknar med nar den gar upp (men det ser ju inte jag, haha). Jag har haft balkongdorren oppen i hela dagen i stort sett utan att frysa ihjal, det luktar sa gott utomhus. Futonen har ocksa fatt vadras tillsammans med tacke och kudde. Men nu ar som sagt solen pa vag ner och det blir kallt sa da blir det att dra for gardinerna och tanda lamporna. Forutom att stada trots att det inte behovdes har jag ocksa moblerat om lite har hemma, inget som man direkt ser men sa att mina vaskor inte ligger precis overallt. Nu ser det ut precis som innan jag bodde har, ytmassigt. Jag hittade smidigt ett talle att stalla min kladlada sa vi blev av med den.
Jag har annu inte trottnat pa att ga hemma, tycker det ar do mysigt och slipper sitta i skolan och ha angest over att det ar sa trakigt.

I lordags var det fest! Jag och Yuji akte in och traffade Lisse och Sverige ganget och sa drog vi till The Lock Up och at middag dar. Deraslilla show mitt upp i alltihopa skramde fan skiten ur mig, tycker INTE om sant. Men The Lock Up var mycket battre i Shibuya an i Shinjuku maste jag saga. Dom hade ocksa 10 ars jubileum sa vi fick en massa mat plus allt du kan dricka i 2 timmar for endast 3 000 yen per person. Nice! Efter det drog hela svenska ganget till karaoke och slappte loss i 3 trimmar. Det var asroligt, jag kan sakna karaoke sa mycket trots att jag anda gar nagelunda ofta fortfarande. Men ar van att ga minst en gang i veckan, det fungerar lite som terapi. Efter att vi varit popstjarnor drog jag och Lisse till PURE. Dar hade vi det najs som vanligt trots att vi bada av nagon mysko anledning tyckte partyt var slut vi 4 pa morgonen och akte hem (?) Lisse ville hem for att det snurrade och jag vet inte varfor jag kande en sync med henne och ocksa ville aka hem men jag minns att jag helt plotsligt, sa otrligt sjukt mycket bara ville aka hem och sova bredvid Yuji. Men innan dessa ryck hade vi en kanon kvall - vad vi kan komma ihag - och faktumet att vi bada hade rosa VIP armband pa oss plsu det vanliga lila nar vi vaknade betyder ju bara att vi maste haft det helnajs, haha.

Ikvall blir det japansk mat har hemma, ska satta riskokarn pa timer till klockan 8 och sedan hoppas pa att Yuji kliver in genom dorren da.

ICA for UTLANDSSVENSKAR



Lisse visade mig nu runt lunch nar hon kom online att ICA har borjat skicka mat, bocker och annat till ALLA utlandssvenskar i varlden. Alltsa inge EU-diskriminering som allt och alla kor med! Dom har losgodis, nyponsoppa, fiskbullar, artsoppa, saser.. OCH KALLE ANKA! Dom har ocksa dipperna som alla stackare som kommit hit till Japan har fatt tagit med till mig. Jag kanner mig sa lycklig! Bara att kunna surfa runt pa sidan och veta att jag kan bestalla om jag vill.. det ar en harlig kansla.
Nu kostar frakten mer an varorna jag skulle vilja ha sa jag kommer nog inte att kunna kopa forran jag blivit rik och beromd och kan spendera 500 kr pa frakt men anda. Det kommer sakert bli battre ju mer tid som gar!


Vad som fanns i min varukorg efter att jag surfat runt;

Kalle Anka
Grahamsmjol
Paronsaft
Fiskbullar i hummersas x2
Rod Caviar
Soldatens artsoppa
Wastgota Kloser ost
Bong Gronsaksfond
Bla band bearnaise
Estrella Dill Chips


Roligt som barn sager.

Jag orkar inte blogga idag. Ar helt slut efter en heldags shoppande i Shibuya! Istallet blir det lite citat fran Familjeliv med vad barn har sagt. Skrattar sa jag hostar!


Förr i tiden fick papporna inte lov att föda barn. De tyckte att det var omusikaliskt. Men idag är det vanligt att mamman och pappan föder barnet tillsammans. /Kathrine 6år

Man måste inte gifta sig i kyrkan. Man kan gifta sig på socialkontoret. Eller man kan flytta ihop utan att tala om det för någon. Det viktigaste är att man vet det själv. /Nina 6år

Om man inte vill vara gift längre, för att mannen kanske var dummare än man trodde, så kan man skiljas som vänner. /Marie 7år

När man gifter sig får man inte skratta. Och så får man inte säga nej. /Cathrine 5år

Det är inte säkert att man vill gifta sig med vem som helst. Det är inte säkert att man vill klä av sig heller. /Linn 7 år

När man gifter sig ger man varandra ett tysthetslöfte. Om man inte håller det, måste man skilja sig och då måste man dela på lamporna och knivarna och för det mesta kan man inte komma överens om vem som ska ha barnen. De som inte kommer överens om det måste gå till en börsmäklare. Han bestämmer att den ena ska ha barnen och då får den andra ett extra matbord istället. /Regina 7år

sfrgtfthr

Igar gav jag in for ett av de sugen jag haft ett tag, jag gjorde potatis mos till middag. Till min stora forvaning vart det ocksa potatismos och inte potatis klister eller potatis grot (som nar jag forsokte gora pulvermos en gang nar jag fortfarande bodde i Sverige). Det blev en klassisk potatis mos, flaskotlett med brunsas middag. Men det gick ned och Yuji tyckte det var jattegott.
Idag gav jag in for mitt andra sug - pannkakor - och stekte ett tio-tal sadar runt 4 nar jag kommit hem fran City Hall. Dom vart ocksa atbara, obranda och karakteristiskt orunda.

Det gick fort och bra pa City Hall, jag fick mitt nya visum och pass nummer skrivet pa baksidan av mitt Alien Registration Card. Tyvarr sa tillat inte Shinagawa-ku att jag registrerar kanji for mitt namn, inte ens i syfte for min hanko (japansk stampel). Forst vart jag lite sur, tyckte det var lite diskriminering nar hon visste att jag bade valt en kanji som fungerar med mitt namn och uttal utan att verka konsigt (som det i flesta fall med utlanningar blir) och att jag ville ha kanji just for att gora det enklare for allihopa nar det galler papper och annat. Men sen berattade hon for mig att det galler samma sak for japanerna, dom kan inte byta fran kanji till hiragana eller kanji till alfabetet. Dom maste behalla sin kanji som den ar. Sen bekraftade hon det som jag varit orolig for men folk hela tiden lugnat ner mig om och sagt "nejda, nejda for mig gick det super bra" och det ar just hur andra japaner ser pa utlanningar med kanji namn. Om man borjar pa ett foretag och dom ska trycka visit kort och man ger dom ett fullt kanji namn sa kommer dom mest storsta sannorlikhet be en att sluta. For att man helt enkelt ar oserios. Det var skont att jag fick den misstanken bekraftad. Men sjalvklart far jag ta Yujis kanji efternamn nar vi gifter oss, da kan dom till och med ga med pa att ge mig kanji till fornamn men just for rasism och annat rekommenderade hon att behalla "Mimi" skrivet i katakana.

Jag har insett att min blogg blivit mer och mer om min angest och halvt hat mot CSN och oro i livet an nagot lasvart som det borderline var forut men jag kanner mig helt slut. Allt jag gor ar att stressa infor manaden som kommer, nar jag borjar universitetet. Jag fick idag reda pa att jag maste anvanda skolans forsakring och att dom vill ha in 32 000 yen for den nu har imorgon tillsammans med termins avgift och kurslitteraturs kostnader. Vilket ar fine, MEN CSN har ju redan kopt min helarsforsakring via Mash som vi utlandsstudenter anvander. Sa da var det dags att hyperventilera over det, ringa Sverige samtal och halla tummarna pa att det gar att gora nagot at det. Suck. Och sen som gradde pa moset sa kan jag utan problem samtala med tjejen pa City Hall som grovt munfel och laspar som en dare medan hon pratar i 190 men jag kan fanimej inte forsta halften av vad min nya skola ringer och ber om. Grrr.

Eftersom jag blev sa irriterad och stressad agnade jag hela eftermiddagen fram tills middagsdags at att stada hela lagenheten. Vadrade ocksa futonen for forsta gangen i ar! Tvattade sangklader, dammsog mattan i 15 min (eftersom vi inte har mattpiskare till dammsugaren) dammtorkade och moblerade om. Egentligen vill jagmoblera om hela rummet men nu tror jag att jag hittat en nagorlunda smart losning at min Mimmi lada som star klumpigt och fult.

Nej tack och lov ar idag slut! Och imorgon landar ganget som jag vantat pa! Dom som jag lart kanna via att dom hittade mig pa bilddagboken och foljt mig. Nu ar det deras tur att komma till Japan : D kanner mig riktigt speedad for deras skull, haha. Hoppas deras flight gar bra och att dom far sova. For det far ju fan aldrig jag. Hah.

HY - 366 日(Nichi)、dagens lat.



HY - 366 日(Nichi)

恐いくらい覚えているの
Det ar nastan laskigt hur val jag minns,
あなたの匂いや しぐさや 全てを
hur du luktar, hur du ar, allt
おかしいでしょう? そう言って笑ってよ
Visst ar det konstigt? Sag det och le.**
別れているのにあなたの事ばかり
Trots att gatt skiljda vagar, ar det bara du.


** jag har lite svart och bestamma mig mellan "Sag det och le" och "Nar jag sager det sa ler jag".

わたしの日曜日

Idag har vi varit sa lata att det nastan gatt baklanges for oss. Vad jag har markt sahar nar jag inte bor hemma och inte tillhor dom som ater ute mycket ar att jag helt plotsligt ser matratter nar jag oppar kylen. I borjan sag man mest korv ohc spaghetti. Ris och kott. Men som imorse nar jag oppnade kylen sa sag jag korvstroganoff. Sa det at vi till lunch. Jag blev  ensam runt 8 tiden da Yuji gick till McDonald's. Vi bor sa trangt att stackarn maste ga ut for att fa nagot gjort pa datorn. Det ar sa mysigt att bo med Yuji och ha honom hos mig hela tiden men det ar anda skont ibland nar han gar. Sa man kan stracka pa benen. Nar han kom tillbaka strax innan tolv var jag super glad och se honom och blev jatteklangig. Fram tills att Yuji somna spelade jag Zoo Keeper i sangen medan jag upprepade ganger svarade pa Yujis fraga "Har du nagra systrar" och fick som svar pa mitt "Ja, jag har en syster" ett kort, men glatt "Jag vet inte!". Hela denna konversation pa svenska. Annat som man ofta kan hora fran Yuji ar ocksa "Hur sager man...", "Mimmi, vanta!", "Kom har." och "Tack".

Blir han flytande i svenska innan jag pratar japanska ordentligt, da tror jag nog jag kommer ha ihjal honom.. ja, jag tror det.



Zoo Keeper

Sa vad gor jag. Bra fraga. Klockan ar fem i tre och jag spelar Zoo Keeper medan jag smasnackar lite med mina svenska kompisar (som hitta mig via bloggen : D) som kommer hit redan om tva dagar plus dricker pepsi for att tysta min hungriga mage. Man kan ju tycka att det ar lite spannande att jag haller i mig Pepsi Nex sahar 3 pa morgonen menar jag borde sova men om jag ska vara arlig sa spelar det inte nagon roll om jag sa injicerar aspartam direkt i blodomloppet, jag ar inte mer vaken/somnig for det. Sa fort jag stanger ogonen sa ser jag sma djur framfor mig som paras ihop 3 och 3. Har spelet pa hjarnan.
Ikvall, eller alltsa forut, nar Yuji hade gatt ivag ett par timmar satt jag och sokte sommarjobb. I Sverige! Det ar helt sjukt, det enda jobb som finns i stort sett ar pa aldreboende och det har val inte varje manniska utbildning till. Jag har det i alla fall inte! Om det inte ar sa att dessa "aldre" ar gamla datorer med Windows 95/98. Men jag tvivlar starkt.

Allt med CSN ar klart och jag far mina pengar nu imorgon eller tisdag blir det, sa da ska terminsavgiften in! Kanns skont att fa bli en officiell elev trots att det kostar mig skjortan.


Min framtida sang.



Nar jag och Yuji var och strosade runt i affarer innan vi gick till joypolis gick vi in i en mobelaffar och snubblade ratt in i varat blivande sovrum! Dar stod sangen precis som jag forestallt mig den. Jag blev alldeles rord, dar var den ju! Basta var att jag faktiskt kunde visa Yuji den och att han faktiskt tyckte om den!

SVAR TILL JEANETTE; Vi har runt 17 - 18 grader varmt, luften ar fortfarande lite kylig sa det ar mer svenska 17 grader an Japanska sa skulle tro att en vindjacka skulle sitta fint. Men sen tror vi att vadret kommer satta fart (men man vet ju aldrig) hursomhelst inte for varma klader men nan trojja har aldrig skadat. Sen ska ni val shopa en del har sa da loser det ju sig : D!

Dejt del 2, Joypolis.


Yuji pa Odaiba.

Odaiba ar en konstgjord strand, alltsa har den gjorts av manniskor. Jag tycker inte den ar mindre vard for det, tycker den ar super fin, lagom stor och med utsikt over rainbrow bridge. Bakom ligger Odaiba Decks med shopping center, food court och Joupolis. Varfor maste det dissas bara for att stranden inte blastes till av naturen? Ni som har foljt min blogg fran begynnelsen minns Odaiba fran min forsta sommar i Japan da jag fortfarande var ovan med varmen och spenderade manga helger har vid vattnet. Vi gick ner till stranden efter att vi minglat runt lite i affarer, for om vi vantade 20 min extra sa skont priset till Joypolis med 100 kr. Kvalls passport ar billigare an dags passport!



Det var sjukt roligt! Det fanns lite berg-o-dal baneliknande prylar, dar man aker i vagn, osv osv. Prcis samma kansla pa attraktioner som Disney Sea har! En av de basta var "Prison Break" som var precis som tv-serien. Man skulle bryta sig ut pa samma satt som Michael gjorde. Men allra bast var den med de levande dockorna.. man fick ga in i ett rum och sitta i stolar medan man hade pa sig 3D horlurar. Sen kordes forestallningen igang i ett backsvart rum.. och man riktigt horde manniskor ga bakom en, flasa en i orat.. jag var alldeles svettig nar dom antligen slappte ut oss darifran! Trodde fan jag skulle bli av med bada hjarta och ogon och allt som dockorna var ute efter! Vi gick ocksa pa 3D forestallning och akte fler turer, b la Storm-G som var en framtidstavling i rumdraketer, precis som i en av Starwars filmerna typ och man snurrade runt och grejjer. Yuji satt bakom mig och det handlade om team work for att vinna, att trycka samtidigt och att pa nagot satt veta bada tva vilket hall man valjer, det var asroligt, speciellt att snurra upp och ner! Vi at ocksa karamell popcorn och spelade House of the Dead 4 Special! Precis innan stangningsdags gick Yuji t om att ta Purikura innan vi drog oss hemmat och bestamde oss for att ata vullo McDonalds till middag hemma framfor Lost! Det var den basta dagen jag kunde onska mig pa mitt nya lov!



Dejt del 1, Tempel!

Idag tog Yuji ivag mig pa dejt. Forst var det bara meningen att vi skulle till Shimbashi och ata lite lunch och ga lite standsvandring (ja efter att jag surat som en barnrumpa for jag ville INTE pa stadsvandring) men vi slutade ute i Odaiba dar vi gick till Joypolis och stannade tills dom stangde!



Resturangen som Yuji ville ga pa var inte oppen, det var en super mysig kina restaurang precis vid ett tempel, men templet var oppet sa dit gick vi. Det sag ut som en mysig liten trdgard med en liten damm och ett par holl pa att fotas for sitt brollop dar. Bade jag och Yuji blev lite mjuka av det och stod och sag pa en stund, dom sag sa glada men nervosa ut. Det har borjat bli varmt nu och man kan kanna var lukten i luften, vi har runt 17 - 18 grader och under dan behover man bara vindjacka alt. trojja. Det ar lite kyligt nar solen gar ner fortfarande men det ar pa G. Snart blommar nog korsbarstraden!



Efter det hittade vi en annan kina restaurang som agdes av.. faktiska kineser. Jag at ramen med tofu och saltgurka och Yuji at nagot annat spannande. Det var skitgott. Sa gott att jag blev alldeles lycklig och munnen borjade ga i ett. Efterat sa rullade vi ut ur restaurangen och sag for forsta ganget ett 2009 tempel, alltsa ett helt gjort i cement. Sag inte sa speciellt budda-aktigt ut alls. Det sag mer ut som en map fran Counter-Strike. Jag papekade det och da blev Yuji plotsligt bara sa sugen pa att skjuta ihjal zombies, och eftersom Simbashi inte hade en spelhall nara nog, ville Yuji aka till Joypolis i Odaiba! Och da fick det bli sa.



Graduation (卒業式)



Igar tog jag ju studenten.. eller hur man ska kalla det.. fran Kudan som jag pluggat vid i 1 ar och 9 manader. Provet gick bra och jag ar nojd med mina betyg, jag hade hojt konversation till A och uppsats till B sa jag var riktigt nojd. Och eftersom jag ocksa fick godkant pa provet sa finns det inga bekymmer kvar for den har svangen, nasta runda blir om ett halvar, hehe. Det var en emotionell stund. Vi fick betygen och sen hade vi lektion i nagon timme. Det kandes lite trakigt att den timmen var trakig och jag bara onskade att den var over, ville kunna njuta av studen mer for aven fast jag avskydde att ga till skolan varje dag i slutet sa glommer man bort allt sant.



Det sved ratt fint i ogonen nar jag blev uppkallad for att ta emot mitt diplom och bad dom en saga ett par ord ocksa till alla. Sa den anda bilden som finns av mig nar jag tar emot mitt diplom ar pa halva mig med mascara som rinner. Det lustiga var att efterat sa flera larare till mig att mitt tal verkligen rorde dom, att dom forstod precis vad jag menade.. vilket jag hade tagit som en komplimang om mitt tal inte hade gatt nagot i stil med "Allihopa... jag.. den har skola... vi... alla larare.. tack ska ni ha". Skojjar inte. Efter ett tag hade jag lugnat ner mig och da gick Gotou-sensei upp och holl sitt tal. Hon och jag har gatt igenom mina nastan 2 aren tillsammans, hon pressade mig till att sikta pa universitet, hon har i stort sett alltid varit min larare och vi har haft vara stunder med arga ord och tarar och bli sams igen. Sa nar hon talade direkt till mig i sitt tal borjade ogonen rinna igen. Da gav jag upp med att forsoka radda sminket.
Efterat bjods det pa all de goda snackset jag sett folk fa snacksa pa termin efter termin. Det var sushi och pizza och snacks och lask. Vi minglade mycket och tog kort med varandra. Jag forsvann in i en diskussion om spel med tva klasskamrater jag knappt vaxlat ett ord med forut och Q-san som ocksa ska ivag pa en liknande skola som jag han deltog, fast lite mer i tystnad.



Jag och Gotou-sensei.

Godnatt!



Mitt fina uppgiftspapper med meningen fran nagra inlagg innan. Fint skrivet i rosa, haha.

Jag ar nu klar med mitt pluggande. Men andra ord ar jag klar med att skalla ut Yuji for att han har fel och min japanska ar ofelbar. Det kanns okej och jag tycker jag har nagorlunda koll pa morgondagen. Men den kanslan kommer forsvinna sa fort jag far provet framfor mig, jag ar namligen expert pa att hardplugga ALLT forutom just det som kommer pa provet, suck.

Jag tror jag ska hoppa i sang redan nu, Yuji sover forstas redan. Godnatt!

CSN klart!

Jag pratade med CSN i fredags efter att jag tappat humoret pa att deras handlaggare for Asien varesig lyssnar pa vad man sager eller jobbr. Jag fick da ett nummer till en annan handlaggare eftersom min var for upptagen med att vara ledig for att behandla mitt fall. Min nya handlaggare ar det drag pa, han ar kille da sjalvklart. Nu sager jag inte att tjejer inte ar bra handlaggare men som kille har min handlaggare en bra egenskap. Han trottnar nar det blir for krangligt. Medan min kvinnliga handlaggare fortfarande tar allt i bara gud vet vilken tackt sa trottnade min nya pa att mitt problem inte lostes pa en gang, sa at mig att faxa in mina provresultat pa torsdag nar jag far dom och sa kommer pengarna nasta vecka. Sa ska det vara. Full fart framat. Jag har knappast varit sent ute, skickade in ansokan och pratade med handlaggar och skrev brev langt innan. Beskrev min situation, att provsvaren kommer precis nar skolavgiften maste betalas in i princip. Jag kan inte vanta tva veckor pa ett beslut fran CSN. CSN sa att dom forstod och att dom kan hjalpa mig och sen sitter min handlaggare och lallar. Suck.

Nu kan jag slappna av och fokusera helt pa provet i overmorgon. For pengarna kommer hinna komma in. Det kommer att bli giri giri som det heter pa japanska, precis nastan forsent men skolavgift plus avgifter for textbocker ska vara inne senast den 25:e och det ar en hel vecka klar.

BTW! Sista veckan pa Kudan! Yes, antligen ar japanska studierna over. Jag ar sa glad. Ar sa trott pa det, gud va trist det ar! Nu ska jag snart fa 3 underbara veckor av lov! Det ser morkt ut for jobb, jag har forsokt men utan mitt framtida schema pa skolan ar det svart for arbetsgivare att ens tanka pa anstallning. Men det blir val skont a va ledig!


2 pa morgonen snack.



Jag sitter sjalvklart fortfarande vaken, klockan ar nastan tva. Jag kan nog sova om jag forsoker men kanner mig inte speciellt motiverad. Varfor ska jag sova? Det ar ju sa trakigt. Jag har atit upp i stort sett en hel Dumle pase sjalv som blivit over sen vi kopte omiyage till folk har borta nar vi var i Sverige, Yuji har nog bara atit 4 - 5 stycken. Men sa gar det nar den ligger framme en vecka.
Jag saknar mina saker, mina klader, allt som ligger instangt i ett forvaringsrum ca 20 min harifran. Jag vill ha mina saker. Det forsta jag kommer gora nar jag far tillbaks dom och far mitt eget stalle att bo pa ar att skicka futonen med tacke och kuddar och futoncover pa kemtvatt. Sen ska ALLA klader jag ager tvattas. Jag tanker pa det ratt ofta, hur jag bara vill aka dit och ta hand om mina saker. Det var som Yuji sa nar vi var dar samma dag som jag och Lisse skulle pa black and white party och jag ville hamta lite klader.. det luktar rattpiss. For det gor det. Klader och allt bara luktar rattpiss.. jag vill inte ta med mig den lukten nar jag flyttar och hoppas att det gar att vadra ur. Hur lange behaller bocker lukt? Annars maste jag slanga ut saker och det vet jag inte ens hur man gor, det finns knappast nagon grovsop har borta i Japan. Jag har tankt att ta reda pa om det finns nagon pryl jag kan stalla dar inne som kan sta och lukta och halla pa. Det maste ju finnas. Jag har velat lite fram och tillbaka nar det galler bostad. Helst skulle jag vilja flytta till ettt leopalace21 hus for det ar rent, frascht och jag kan latt flytta mellan husen inom foretaget. Men for att ha rad maste jag bo ratt langt utanfor Tokyo och det gar inte jamt ut. Jag ar inte lat sa, ent immes resvag for mig ar okej men for att fa ner hyra till 5 000kr maste jag bo nastan 2 timmar bort och jag vet inte om jag ar sa pigg pa det nar jag ska ga i skolan mitt i Tokyo. Det kommer stalla till det for mig och pendlingskostnaderna kommer hojja priserna upp till vad det skulle gora det inte vart det. Det basta vore att hyra en japansk lagenhet har i Tokyo och dom borjar bli billiga nu da april ar moving season. Man kan ocksa kopa harliga kit pa Sofmap, kyl, tvattmaskin, micro, spis och riskokare for under 4 000 kr. Det behovs nu nar allt kostar skjortan! Men hur jag an vander och vrider sa behover jag runt 10 000 kr for att kunna flytta och det har inte jag. Jag kan komma upp i nastan det om jag bor ytterligare tva manader hos Yuji men da ar alla erbjudanden over. Suck suck! Varfor tar ingen tag i depressionen hela varlden gar igenom just nu! Om det inte vore for den har javla lagkonjukturen hade jag fortfarande haft de pengar jag fatt av Erika. Men tank om jag inte hade nojjat mig med dom.. da hade jag inte overlevt nar Yenen gick i taket.

Yenen star idag fortfarande oforandrad pa 9kr per 100 yen.

Textbaserat Rollspel


Nu ska jag norda er och beratta for er om ett av mina storsta intressen slash hobbies. Jag ber om ursakt om er bild av mig andras efter detta men pa insidan ar jag inget annat an en nord!

Rollspel kan man spela pa manga olika satt och de mest kanda satten ar nog rollspel i Lajv form, nar man klar ut sig och aker ut i skogen och spelar sina roller ett par dagar (nagot jag fortfarande garna vill gora)  eller nar man sitter med vanner med en spelbok och tarningar och spelar ut en historia. Det sistnamnda ar mer likt RPG, Roleplaying Games som man kan spela pa spelkonsoller och datorer, man utfor olika uppgifter och har ihjal fiender och far da experience points som gor en starkare, visare osv. Det tidigare, lajvet, liknar mer de rollspel som jag spelat sen jag var 14 ar.

Bakgrund;
"Mitt" rollspel ar 100% textbaserat och dominerades nar jag borjade mest av MSN Chat (inte messenger) och av Yahoo Chat. Nar MSN chat stangdes ner utanfor USA (dar det blev en betalningstjanst) den 14 februari 2003 sa flydde alla vi rollspelare till de privata grupperna pa MSN som ocksa hade ett chatrum, grupperna hade innan endast fungerat som informations sida om de olika chatrummen man hade.

Rollspelet ar dock som sagt 100% textbaserat och styrs av strukturerade regler sa som att t ex man bara kan styra over andras karaktarer till en viss grans (i stort sett inget alls alltsa) och att hosten i chatrummet satter de flesta relgerna. Manga hade till exempel som regel att man ej fick slas eller doda i tavernan, kampingplatsen, slottet, eller vad det nu an var man hade. Skulle man dock komma med arende att morda en karaktar maste det tas over "Whisper" alltsa i en liten privat chat ruta mellan de tva det rorde. Alla karaktarer har en profil, vissa mer ambitiosa an andras, vissa har seriosa stats om vilken skada deras attacker gor medan andra lagger mer vikt pa livshistorien och hur det har utvecklat karaktaren. Nar en ny karaktar kommer in i ett rum laser alla som redan ar i rummet genast den nykommnas profil, medan den nykommne far scanna igenom regler for rummet och profiler pa alla deltagarna sa att man vet vad som galler. Nar man pratar utanfor rollspelet kallas det OOC (Out of character) och alla ens meningar avslutas med tva paranteser for att visa att det ar OOC.

Jag ar en Medival/Fantasy literate para roleplayer vilket betyder att jag spelar med alver och demoner, stavar och anvander grammatik korrekt och skriver inlagg som ar minst 2 posts per gang. Oftast fler. Jag skriver ocksa i past-tense, alltsa ar allt i da-tid.
Det finns de som spelar illiterate non-para (para star for paragraph) och skriver inlagg som ar mellan 2 till 4 meningar. Kan vara en bra borjan for nyborjare.


For manga later det som ren darskap. Varfor skulle man vilja sitta med det har? Det ar super kul, det ar hysteriskt kul och jag har de mesta storre handelser fortfarande sparade i mappar over den karaktar jag haft sedan jag borjade. Det ar pa det har sattet jag kom in pa spelprogrammering/design sparet och min drom ar att en dag vara duktig nog att faktiskt skapa min karaktar pa riktigt. Jag tror att det skulle bli ett skyhelvetes spel! (For dator an sa lange, ar osaker pa om jag vill att det ska goras for konsoller ocksa).

Det var ocksa via rollspel som jag larde mig engelska som nu klingar flytande.

For dom som ar intresserade sa finns MSN chatten kvar men sponsras av oasiz.net som fatt lov att anvanda chatlayouten. Det ar gratis att bli medlem. Det anda kruxet ar att de flesta rollspelare ar amerikanare och jag har under alla dessa ar fatt anpassa mig efter deras tidzoner. Men det har varit vard varenda somnlos natt och tidigt uppstigna mornar!

Prov vs. 注意欠陥

Jag tankte att i ett forsok att speeda upp saker lite (eftersom jag fortfarande inte kan fokusera nog for att plugga!) sa kan vi prata lite om japanska. Jag slanger ibland in ett post har och dar om det men jag har aldrig riktigt berattat om spraket. Hur det fungerar och ar strukturerat. For mig ar japanska brilliant pa det sattet att det ar smidigt och effektivt men personligen tycker jag inte att det ar speciellt vackert pa ett poetiskt satt. Engelska ar fortfarande det basta och vackraste spraket att skriva pa.

Jag har valt en langre mening fran en lektion i veckan da vi skulle anvanda en viss grammatik, meningen ar lang och darfor bra tror jag for att demonstrera;

Housoku-jyou ishyoku no tame ni, ningen kuroon wo sureba, sono kuroon no koto ha ningen da.
法則上移植のために、人間クローンをすればそのクローンのことは人間だ。

Oversattning; Engligt lag vore en manniska klonad for transplantation ocksa en manniska.

"Housoku-jyou ishyoku no tame ni.."
Grammatiken vi ovade i ovningen var "Jyou" (上), kanjis betydelse ar ovanfor, pa men grammatikens betydelse blir "Enligt". I japanska tar allt andeleser, alltsa lagger man inte till ett ord med betydelsen engligt utan man lagger till en andelse pa ordet lag - Housoku (法則).

"Housoku-jyou ishyoku no tame ni.."
Ishyoku (移植) betyder transplantation, som i organ transplantation och jag skrev det forst i meningen pga att meningsfoljden fungerar sa. "No tame ni"  betyder "for" pa det sattet att det ar nagot man gor for nagon, i preparation for nagonting. Om det inte namns i borjan av meningen later meningen konstig och den som lyssnar kan missa poangen.

"..ningen kuroon wo sureba.."

Sen ar det dags att borja saga det du ville saga, i mitt fall om man skulle klona, da tar verbet "suru" (する) som betyder "gora" en annan andelse och blir "sureba" (すれば) vilket later som om man pratar om det rent generellt. Jag sager ju inte att vi gor det, ska gora det eller har gjort utan bara om man eller nar man gor det sa... Ningen (人間) betyder manniska, som i var art och Kuroon (クローン) ar ett laneord fran engelska, Clone, och skrivs med katakana. No (の) och wo (を) ar partiklar som lagger till kansla, no (の) ger agande form,  (を) hor ihop med verb meningar, att gora en klon. Wo (を) uttalas "o". Det ar inte kinesiska, hihi!

"..sono kuroon no koto ha ningen da."
Sono (その) fungerar som svenskans det/den och anvands for att syfta tillbaka pa det man pratar om. Det finns tre olika, kono (この), sono (その) och ano (あの). Nar man ska anvanda vilken beror pa vad man pratar om. Om jag pratar om en boll jag haller i sa anvander jag "kono" istallet for att upprepa ordet boll. Men pratar jag om en boll som den jag pratar med haller i sa sager jag "sono". Slutligen, pratar jag om en boll som vi bada ser men ingen ar i narheten av sa sager jag "ano". Det har var en spannande resa att lara sig, det var latt att forsta men sa skulle hjarnan koppla det ocksa.
Men ja! Som ni nu kanske insett sa ar det val ingen som star och haller i en klon medan jag predikar om hur denna klon ocksa far mannskliga rattigheter, nej. "Sono" i den har meningen anvands for att jag pratar om en sak som densom lyssnar/laser med storst sannorlikhet inte vet nagonting om. Om bade talar och lyssnare kanner till saken, som en person de kanner bada tva sa anvands "ano" som vanligt. Det har far man lara sig ratt langt in i japanska utbildningen, efter att ha latit som ett pucko i runt ett ar.

"..sono kuroon no koto ha ningen da."
"No koto" (のこと kanji for koto = 事) ar ett av mina favorit uttryck i japanska. Tycker det ar mysigt pa nagot satt. Koto betyder sak. Ratt och slatt, sak. men man anvander det inte som man skulle tro, som i "kan du ge mig den saken" utan da sager man istallet "mono" (もの / 物). Koto ar nagot man inte kan ta pa, men det ar anda en sak. I det har fallet skulle man kunna saga "Klonens existens".
For er som tittar pa anime och drama mycket, lyssna efter detta uttryck nar ni hor en karleksscen, nar en person eller flera pratar om kanslor. Till exempel "Jag tror pa dig!" "Anata no koto ni shinjiteru yo!" eller "Jag tycker om dig." "anata no koto (ga) suki yo." sa kommer ni hora det (men da efter namnet pa karaktaren). Forstar ni? Jag tycker det ar ett fint uttryck, som en understrykelse att det ar personen man menar, just det har, hela personen, hela saken.

Sist men inte minst, "..da" (だ。)
Jag avslutade min mening med "da" istallet for desu (です) vilket kanske far dom som pluggar lite japanska att vilja slita av sig haret. Jag vet att det hade fatt mig det for ett och ett halvt ar sedan. Jag vet inte om jag tycker att meningen kan avslutas med desu alls. Desu som betyder ar kan man saga, nagot som foljer de flesta meningar. Da i den har meningen ger intrycket att "sa ar det" och "that's my point!". I japanska anvander man mycket andelser, som i paragrafen ovan, nar jag skrev om att tro pa nagon och tycka om nagon och dessa fraser slutade bada med "yo". Yo (よ) har absolut ingen betydelse och ar bara en andelse som kanske.. ja mjukar upp lite gor den, gor det lite vanligare och inte sa rakt pa sak. Att bara saga "Jag gillar dig!" (あなたのことがすき!) ar valdigt hart och rakt. Japanser tycker om mjuk och runt.

Visst later det krangligt och jobbigt? Det ar det. Om man inte tar allt fran borjan. Ruta ett. Men nu tycker jag ni mest ska tycka det ar jobbigt sa jag kan fa lite medlidande, hehe ; ). Det ar absolut inte svart eller omojligt att lara sig japanska. Men ibland kan det ta emot lite. Men man lar sig kanslan for spraket ratt snabbt. Innan man har gjort det dock sa ar det nol logik. Spraket ar helt .. noll logik. Nasta gang tror jag jag ska skramma er annu mer med en vanlig mening, mellan tva vanner, med kuddar och mjuknelser och inte rakt pa sak mummel!

Min kurslitteratur lista for Tokyo TECH.



Idag nar Yuji kom hem hade han ett brev fran min nya skola med sig. Han hade mott budet i trappen som tur ar! Jag fick en klump i magen, ar fortarande super nervos nar det galler nya skolan, tycker INTE om nar dom skickar saker, ar sa radd att dom ska begara nagot som saknas och jag inte kan ordna. Men det var lugna kulan, det ar rakningen for mitt skolmaterial som kom. Totalt 72 300 yen. Alltsa i stort sett 7 200 kr. Nar Yuji laste det for mig (jag lagade mat) sa var min forsta tankr tva saker.. antingen sa driver han med mig.. eller sa ar mina nya larobocker gjorda av guld med diamant kanter. Skolan ska ha 80 000kr for forsta aret.. va sjutton ar det som ingar i den summan? Man undrar ju, hah. Sen fick vi ett gott skratt, Yuji laste upp min lista medan vi satt och at. Den forsta biten pa 2 700 kr ar bocker jag inte har nagot emot att betala for, for trots den nya yen kursen ar all mitt kursmaterial fortfarande billigare an i Sverige. Resten pa 2 300 kr var det som fick oss bada att skratta.
Pa denna lista finns, pennor, suddgummi, akvarell pennor, paljett, tejp.. foljt av ett par saker vi aldrig hort talas oss, bland annat nagot.. pennor kanske.. 12 stycken i Swiss farger... Jag bad Yuji kolla 4 ganger om det verkligen stod Game Creator linjen pa pappret och inte "Jag vill bli nya picasso linjen". Nej men det stammer, och det ar allt antagligen till design klasserna for det ar svart att tro men allt i ett data spel tecknas forst for hand. Pa listan finns ocksa en Portable HD for 8000 yen vilket ar mycket billigare an vad jag hade tankt kopa en for! Sa det tackar jag skolan for! Men det Yuji missade och jag upptackte nar jag fick se pappret var att mitt skolmaterial inte oversteg 50 000 yen (eller det blev 50 394 yen totalt) som dom lovad, de sista 20 000 yen ar mitt helars kort till sklans privata klinik plus tandlakare. Da kandes det lugnt igen. Men jag forstar fortfarande varfor jag inte kan fa kopa mitt egna sudd och vattenkopp till mina Swiss akvarellpennor..?

Yuji 25 : )



Idag (11 Mars) fyller min Yuji 25 ar. Och eftersom det bara ar han och jag och vara familjer inte ar dar vi ar sa ville jag skamma bort honom ordentligt. Det har varit en haktisk dag! Vi bor ju ihop pa en ratt liten yta sa jag var tvungen att fixa allt idag annars hade han ju sett allt, man behover ju knappast leta har inne, hihi. Sa jag gick upp sa tidigt jag kunde imorse, min forkylning har lugnat ner sig, jag kan svalja och hora igen, men jag vaknar alltid med en hysterisk huvudvark. Sa bar det av. Jag fixade fodelsedagspresenter, grattis kort, ljus och tarta! Jag fick leta lange efter de ljusen jag ville ha, ville ha sanna dar stora som pa bilden, en stooor tva och ens tooor femma for han fyller ju faktiskt 25 : ) inga av de andra hundra ljusen som det stackars affarsbitradet visade dog. Jag hittade tillslut dom perfekta ljusen, sen letade jag i 15 min efter det perfekta fodelsedags kortet och hittade det! Jag var mest exhalterad over tartan! Den var sa sot med jordgubbar och namnskylt (visst ar den fin). Det star "Yuji-kun" pa den. Efter 4 laktos tabletter gick nastan en hel bit ner! Sen fick jag ont i magen, haha.

Nar Yuji kom hem at vi Tacos och sen berattade jag att det var dags for tarta. Yuji trodde inte han skulle fa tarta pa sin fodelsedag, inte presenter heller. Jag hittade ocksa den perfekta chips mixen for oss, doritos, popcorn och cheeritos i samma pase! Brilliant! Som vi mumsade i oss medan vi tittade pa Lost (Sasong 4 ar antligen slut sa vi kan se hela pa raken!). Yuji tyckte det var hans basta fodelsedag, och ar han glad sa ar jag dubbelt sa glad.
Nu sover han och jag ska satta mig ner och svara over rakningen jag fatt fran skolan, dags att betala bocker.

Grattis alskling <33.



Det perfekta Yuji fodelsedags kortet : D
Det star "Grattis beeeeaaaaam!"
Yuji i ett notskal, haha.

Sondagsmys.



Idag har jag inte haft bakis dag! Trots att jag och Lisee var pa Pure igar pa Black/White kvall sa drack jag inte en droppe alkohol! Jag hade ont i  huvudet och forsokte bota det med en Ipren och Alvedon pa sammagang, det gick sadar. Efter tva timmar dock sa gick jag och Lisse upp till VIP for att chilla lite och traffade en kille som jobbar for amerikanska regeringen. Han ville bjuda pa nagot (VIP avdelningen pa Pure ar inte all you can drink) men jag var itne sugen, sa hjalte som han ar koper en flaska vatten till mig. Jag hatar vatten. Men tog ett par klunkar och kande att trycket lattade i huvudet. Sa jag smet ut utanfor klubben och drack hela flaskan pa en gang. Dar var huvudvarken i stort sett borta, haha. Sa sen fick han en stor kram eftersom han raddat hela kvallen for mig. Vi hade det askul! Bast var att promenixa till tunnelbanan med en full Lisse som berattade om sina planer har i livet, eller i alla fall for nasta helg, hon ar underbar, haha!

Men iallafall, nar jag kom hem vid 6 och hade duschat och vakt Yuji for att jag ar sa glad att se honom jamt sa somnade jag som en stock. Jag gar ju fortfrande och bar pa min forkylning men det ar inte stark nog for att ha mig sangliggandes.. dock har jag ont i oronen och kor darfor ett krig da dom tjuter och andrar tryck och varker och jag var 5:e timme haller i mig alvedon i hopp om att det inte ska ga over till oroninflammation. For om sanningen ska fram sa ar jag oforsakrad. Fram till den 7:e April, sa nagon lakare finns det inga pengar for.
Nar vi vaknat sa gick vi och at lunch pa den mexikanska restaurangen som vi at middag pa i fredags. Den ar toppen, dom lagar riktig tacos och nachos och tortillas och allt! Sa vi bestamde oss for att prova lunchen som var helt okej. Inget slar deras middag dock. Sen tog vi en svang forbi godis affaren, resultatet blev bilden dar uppe.

Jag har bestamt mig for att sluta projektet jag hade da jag forsokte att ata enligt tidtabellen som rekommenderas - 3 mal om dagen plus mellanmal emellan om man skulle fa sug. Jag kan inte ata sa mycket. Det enda jag gjort den senaste manad ar att ata. Forutom att det blir dyrt sa har jag lagt pa mig en - tva kilo. Men nu har jag i alla fall forsokt! Jag ar inte tilrlakligt aktiv for att ata sa pass mycket, jag gar bara i skolan sen sitter jag mest still eller ater. Om jag vore rik och beromd skulle jag lagga pengar pa mitt gymkort for nu ar jag tillbaka pa att inte somna forrans 3 pa natten! Det blir sa nar man blir understimulerad. I april kanske det kan laggas lite pengar pa det, men sen kommer jag borja ny skola och det kommer nog trotta ut mig mer an vad livet gor just nu. For misstforsta mig ratt - jag ar helt slut, varenda dag, oavsett hur mycket eller lite jag sover. Det ar sa mycket hela tiden, man ska forsta papper manf yller i och vad som hander, man blir helt slut i huvudet! Men det hjalper en inte att bli somnig.. tyvarr.

Middag och pinnsnack!



Igar kvall var vi bortbjudna till min forra vardfamilj pa middag. Kumiko hade lagat rejalt med mat och bade jag och Yuji kunde knappt resa oss efter pasta, kott, fisk, curry ris, sallad, ost och vin bricka, frukt och dessert. Vi stannade i flera timmar, tittade in vid halv 5 och gick inte forrans halv nio, aningen sent eftersom jag skulle ut med Lisse, haha! Men mina bebisar mar super bra, dom ar sa stora och pratar massor. Halften kan man faktiskt forsta. Dom har ocksa borjat ata med pinnar. Det sag ratt roligt ut eftersom sma barn anvander special pinnar med sma oglor som dom kan tra fingrarna i sa dom inte tappar pinnarna hela tiden och ger upp. pa det sattet haller dom ocksa ratt i pinnarna. Att ata med pinnar kan nog vara lite klurigt men manga kan anda gora det, det manga utlanningar dock gor fel ar att dom inte haller i dom ratt och alldeles for langt ner. Man ska halla hogt upp pa pinnarna och om pinnarnan konstant korsas nar man ater/haller i dom, da haller man lite fel. Dom ska ligga langs med varandra i handen och den undre pinnen ska vara i stort sett last.



Taiga ater med pinnar : )


Om att vara tillsammans med en Japan.



Nar vi var pa Book-Off sa hittade vi samtidigt som vi hittade namnboken ocksa en brollopstidning som hade special om just "Kokusai Kekkon"  [ 国際結婚 ] som ar international marriage. Nu ar jag och Yuji inte gifta an men vi ar inte ett mindre kokusai par for det. Att vara tillsammans med nagon som ar pa en san olik kulturell niva som vi ar ar inte latt. Det ar nastan hjartekrossande nar man tanker pa hur det var nar man kom hit med alla drommar man hade om att gifta sig och skaffa barn. Forutom att japan ar rasistiskt nog som det ar sa ar kultur sa viktigt. Som tur ar sa gar det att styra om man bara pratar. I tidningen fanns det en massa intervjuer just med gifta par av olika kulturer och ocksa en intervju med Saori och Toni fran "Daarin ha gaikokujin" som jag pratade om tidigare i ett inlagg! Alla intervjuer och artiklar i tidningen riktade sig kanske overraskande (men inte for min som den annorlunda) mot den som bor i landen, den som har kulturen. Den poanterade mycket som jag och Yuji pratat om som vi ibland greppat men ibland varit, framfor allt for Yuji svart att forsta.

For mig som utlanning i Japan ar det tyngsta (forutom faktumet att jag standigt blir pamind om att jag inte hor hamma har) att jag blir omynidghetsforklarad. Inte pa papper men i livet. Jag ar en vuxen manniska med egen inkomst och som flyttat ifran mina foraldrar. Samtidigt sa later inte Japan mig jobba for mitt levende eller ens skaffa ett eget litet krypin att komma hem till utan en massa kamp och svett och tarar fran min sida. Som utlanning maste jag gora ett val, antingen haller jag fast i vad som varit min uppvaxt och mitt liv eller sa slapper jag det. Om man vill bo i Japan och leva har sa maste man slappa, helt enkelt ge upp saker som ar stora delar av ens liv. Det har for mig varit ganska enkelt och jag och Yuji har sallan problem med kulturella skillnader pa den nivan. Med niva sa menar jag att man marker ratt snabbt att det finns tva olika kultur skillnader. Forst finns det den som gor att vi faktiskt kommer fran olika lander, att vi ar kulturellt olika. Men som nummer tva finns den kutlurella skillnaden som orsakar brak och tjafs aven i relationer dar bada kommer fran samma kultur just - sadar gor inte min mamma. Det negativa ar att i en relation med stor kulturell skillnad sa hamnar oftast dessa sma "gral" (kan knappast kallas det, diskussioner) latt i facket for kultur krock.. vilket ar fel. Och ganska skadligt.
Ett annat problem som togs upp i artikeln och som ar en bieffekt av just det jag namnde att det varit latt for mig att slappa mina svenska tradar ar att jag anpassas till landet. Jag fungerar nagolunda normalt och forstar i de flesta fall hur jag ska bete mig och denna akt blir som huden pa en kamelont. Bara for att den ser ut som en gren sa betyder det inte att den AR en gren. Och i ett kokusai forhallande blir resultatet att den partnern som kommer ifran landet i fraga glommer att dennes partner inte alls ar.. Japan, eller vad det nu kan vara. Oss utlanningar beter oss, pratar och kanske till och med later som den andres "egna folk" men vi ar inte det. Sa nar vi gor nagot fel, eller nagot gar snett, nagot glomts eller gjorts fel, sa blir krocken och resultatet mycket varre an om vi hade statt ut mer som utlanningar och den andre partnern tagit for givet att vi skulle missa det.

Toni sager i deras intervjuv att i deras relation var det Saori som holl hardare pa just kulturskillnaderna och "min mamma gor sahar" och att han mestadels gav vika for att det inte gjorde honom sa mycket men vart forvanad sen nar han markte just nar dom fick barn att nar det gallde deras son sa kunde han inte langre och det blev mycket mer brak och tjafs an normalt. Han kunde inte bara rycka axlarna at utbildning och sa vidare. Men han sager precis som alla oss sager att sa lange man satter sig ner och pratar sa ar det inte sa farligt och man ar som vilket par som helst.

Har hemma har vi inte alls mycket problem. For Yuji ar det lite storre just hur han ar van vid saker medan jag inte bryr mig sa mycket. Daremot har jag andra saker som jag haller kar och tycker ar viktigt. Pa det sattet kompromissar man (eller vi har nog snarare tur har). Men jag tanker inte ljuga och saga att det alltid ar rosor. Yuji som ar nagon som alltid finns har, som jag alltid kan luta mig tillbaka mot och mer an garna skulle vilja gifta mig med en dag ar ocksa den som ibland kan fa mig att kanna mig sa ensam och oforstad nar han borde vara den som har mest overseende. Sant kan inte hjalpas. Men jag vill ocksa saga att ju langre man ar tillsammans desto mer sallsynta blir dom stunderna, men ibland kan dom faktiskt kannas lite tyngre.

Ledig!



Idag ar jag hemma, sjuk. Pratade med skolan i morse och dom sa att det inte vr nagon fara, min narvaro fran forra manaden ar hog nog for att jag ska fa vara hemma och  hosta och slemma idag. Det ar riktigt mysigt, jag ar hog pa painkillers och tittar en massa Sex and the City och Scrubs!

Sjuk igen.



Jag ar sjuk igen. Vet inte vart alla baciller kommer ifran, misstanker fran Yuji igen men han insisterar om att han bara haft allergi forkylning. Sjalvklart ar jag som alltid anda ratt pigg och sa. Jag har lyckats fa ner min feber fran 38.7 till 37.5 sa jag aknner mig inte sa tung i huvudet men ar fortfarande varm och lite virrig om jag far saga sa sjalv. 37.5 later kanske som ingeting for manga men eftersom jag normalt har runt 36.5 sa ar det en hel grad over vad jag vanligtvis har. Da ar det mycket.
Vi har anda haft det lite smamysigt, Yuji sager att det ar min dag idag eftersom det ar den 3:e i 3:e och dubbel tre pa japanska kan uttalas Mimi. Sa han forsokte fa i mig sushi och sant till middag. Det gick sadar. Jag tycker inte langre att sushi ar oatligt ackligt som nar jag bodde i Sverige, jag kan ata det men jag vill helst inte. Jag kan inte kanna mig matt och belaten efter att ha atit kall mat som haller en matt i ca en timme. Sen sa ar det inte alls sa speciellt gott. Det ar bara okej.

Godmorgon : )

Idag ar varldens segaste morgon. Klockan ar nu 12 och jag har antligen krypit ur sangen och ater frukost for andra gangen och forsoker hittanagot vettigt pa familje liv.. idag verkar domineras av "Hjalp jag kanner bebisens huvud, vad ska jag gora !?" .. sluta pilla.

Till Mickes kommentar om mitt namn i kanji, jag har redan tankt pa svala. Svala heter pa japanska subamame och later bade coolt och har en cool kanji, tyvarr ar det inte sa speciellt japanskt, det far en kinesisk kansla sa det ville inte jag.  Vi far se vad jag gor med mitt efternamn, jag vill ju som sagt inte heller andra mina namn sa mycket, vill helst att de ska lata likadant sa det fortfarande ar mina namn sa jag behaller nog mitt katakana efternamn och byter till kanji namn. Just nu behover jag bara ett for min stampel i alla fall.

Det sanna anledningen till varfor jag segar ar for att det ar den andra mars idag. Det betyder inte sa mycket egentligen men det betyder att mars har borjat. Mars ar min sista manad pa Geos Kudan som jag har haft som min stabila grund har i Japan i nastan 2 ar. Trots att jag for det mesta inte tyckt sa mycket om den och kant att det varit mycket pengar "down the drain" sa att saga sa har det anda varit skont att ha en fast punkt eftersom jag varken har familj eller ett fast hem har. Det kanns lite sorgligt. Den 19:e slutar terminen, den 17:e har vi terminsprov. Sen ar jag ledig fram tills den 7:e ! Jag kommer alltsa ha 3 veckor att oroa  mig for CSN pa. Det ska bli sa skont. Dock ar malet att jag ska lyckas hitta nagot som kan hjalpa mig att dra in lite pengar.

Nej nu maste jag ga.

Pure



Pure i fredags kvall var helt 最高! Basta kvallen! Lisse, grymt sallskap som alltid.
Pure - Encore pa lordag!

Kanji namn.



Ika-chan! Haha, mumsgodis, ser ut som blackfisk pa spatt!

Jag sitter har med en namnbok som vi kopt idag, det ar egentligen en namnbok med runt 500 namn pa bebisar, bade pojkar och flickor men sa roligt ska vi inte ha an. Jag ska ju borja skolan nu och har varit har sa pass lange att det ar dags att byta mitt alias. Det ar inte sa drastiskt som det later, det ar endast en andring pa mitt ID kort och i japanska registeret dar man byter stavning pa mitt namn, istallet for alfabet sa kommer ifortsattningen mitt namn endast skrivas med kanji. Jag har valt att behalla uttalet pa mitt namn, jag tanker inte byta ut mitt namn. Det har varit lite kluriklur och jag hade hoppats pa att vi kunnat anvanda en annan kanji for mitt namn men jag vill att det ska vara latt att lasa. Det blir kanjin for vacker helt enkelt, ganger tva. Kan egentligen inte tanka mig vad som skulle passa battre. Hah! Ar anda ratt lycklig lottad att jag har ett namn som kan skrivas i kanji utan att det blir for konstigt.
Mitt efternamn far vi se, tror det kommer lamnas orort till den dagen jag skulle gifta mig och da far ett redn kanji namn. Annars tyckte jag att kanjin for vatten var ratt sott, men da andras uttalet.

(Jag har sjalvklart gatt igenom min lista pa favorit namn for mina framtida barn ocksa, som kvinna in luuuv kan det inte hjalpas, haha.)

RSS 2.0