Äntligen är sovrummet fixat.

Förra veckan hade jag turen att äntligen få komma till en tygaffär, efter mycket velande och springande fram och tillbaka så fick jag i alla fall med mig något hem. Eftersom Yuji plockat bort en dörr förmycket (enligt mig, precis vad han ville enligt honom) i sovrummet där garderoben finns så har den bara gapat öppen ett tag. Det känns sådär att sitta i sitt sovrum i ren pyjamas, duschad och klar och stirra rätt in i garderobs ångesten, usch!



Idag fick jag tummen ur och fixade till den, jag har ingen symaskin för jag har absolut noll plats för en men som tur är finns det ju såndär stryk tejp.. det måste vara den absolut bästa uppfinningen någonsin. Säljs på 100 yen shoppen och det är bara att stryka på och den kan tvättas. Så utan att behöva sitta och sy för hand så är den follad, uppklippt och har även tre smidiga små knappar. Mmm, mm, inte så illa alls. Några dagar innan blev jag också klar med kuddarna till sängen, men målet är att hitta två som är 90cm långa.

Den måste strykas om igen efter allt knöglande och trixande men det blev definitivt så mycket bättre. Nu ska jag bara komma på vad jag vill göra med den bruna.. hade tänkt någon slags fake fond vägg i vardagsrummet.. typ bakom TVn. Vi får se!



Hisashiburi!



Det här har jag sysslat med de senaste dagarna ihop med skola, jobb och hysterisk trötthet. Som vanligt när jag installerar om datorn så blir det jobbigt hårt arbete istället för en mysig stund med sin maskin (öh, det är det nog bara jag som tycker det kan vara..). Men efter den andra bluescreenen i Sverige så vågade jag inte hålla datorn som den var, det skulle vara katastrof om mitt älskade hjärta sa hejdå till mig. Windows 7 Ultimate blev det efter att jag tappat tålamodet och PMS:at mig igenom lagg och felmeddelanden så det var lite en såndär impuls grej igen.. yay för ADD, då får man i alla fall saker gjorda!

Idag jobbade jag från 12 - 18 och tillskillnad från min klassiska sugrörskastning ägnade jag idag åt att ge bort gratis juice? Till alla er som i början eller varför inte i mitten eller slutet av en anställning har ångest över fel ni gör eller att ni inte tycker ni gör tillräckligt bra ifrån er - ha inte det utan tänk på att Mimmi har ju faktiskt fortfarande ett jobb. Trots att hon ger bort varor och tappar Cola glas bakom disken. TRE gånger fick min manager göra återköp pga mig idag, det var så mycket att han faktiskt var tvungen att be mig att försöka dubbelkolla lite. In my defence så var det alla andras fel för jag var hungrig och kunde bara tänka på hur många pannkakor och hur mycket Qoo som jag skulle beställa under min rast.

Miffo.

Okinawa bröllop

Nu är jag äntligen tillbaka hemma, tillbaks i mitt vanliga rutiga liv som jag älskar så mycket. I helgen bar det av till kusinbröllop på Okinawa där sommarm dragit igång och firade det med att sota ner mig med brunt.

Det var ett jätte fint bröllop i ett chapell helt ut över havet och den regniga dimmiga trista morgon himlen luckrades upp och bara försvann precis när det skulle börja.

Efteråt skulle alla tjejer samlas för att ta emot buketten, det gormades och slets i tjejer från höger och vänster och jag stormade fram för att inte bli försen och blir jag bort boxerad av svärfar som skrattandes gnyr "Mimmi du är ju redan gift".

Fan att man ska behöva ha koll på allt själv.

Kryddhylla



Vi måste hitta en ny kökshylla nu när både jag och Yuji dragit på oss någon skum krydd-fetish. Vi har en massa kryddor från många länder och det är sjukt kul att använda i matlagning men så fort det skakar lite så brakar hela ställningen ihop. Men jag vet inte riktigt vad jag ska köpa istället.. bakom spisen finns en liten upphöjning som är i metall så den blir lätt hal av matlagningen. Den är också bara någon decimeter bred så det är lite småsaker jag måste tänka på när jag letar ny hylla och tänka är inte direkt vad jag är bäst på just nu.


******
Jag får lite frågor och kommentarer om elen, priset på elen har inte ändrats sen det som hände och det var inte det som var poängen med mitt inlägg utan att räkningen var lägre än vad vi brukar ha så är det ett bevis för oss att vi använder mindre vilket är vad vi försöker för att spara upp elen inför sommaren då det finns risk att elen tar slut. Jag och Yuji kämpar mycket för att inte använda mer el än vad vi verkligen behöver och planerar att lämna ACn av i sommar då den är en riktig elslukare!

Glada nyheter från Tepco



Elräkningen från Tepco damp ner i brevlådan idag och ligger på nästan hälften av vad den brukar vara på! Vi har verkligen gått runt som snåla gamlingar här hemma och släkt efter oss, helt stängt av ACn och dragit ur kontakter vi inte använder. Och nu ser man att det verkligen lönat sig! Det kommer bli bra det här.

Gambare Tohoku <3

Imorgon blir man gammal!





Imorgon blir man gammal. Men redan ikväll hade Yuji fixat middag och tårta och annat för att fira min födelsedag eftersom han imorgon måste gå ut med högste hönset som kommer till företaget från Kyoto. Men det gör inte mig så mycket! Vi hade det jättemysigt, vi satt ute till runt 10 och gnagde på ost och salami blandat med glasstårta, det är helt sjukt att man kan sitta ute så länge utan att behöva jacka. Sommaren är verkligen på väg till Japan!



Han är ju lite av den bästa, typ :)

MÅSTEN från Sverige!

Vad bara MÅSTE man ha från Sverige?



Om det är något jag saknar från Sverige är något som jag blir frågad ofta, en av de bästa sakerna med att ha lite koll i två länder är att man kan verkligen få det ultimata köket/medicin lådan!

Såhär ungefär såg paketet ut som jag skickade hem innan jag åkte från Sverige och saker som alltid står på listan är:
- Acos hudlotion (Yuji måste ha den och jag är uppväxt med den).
- Alvedon, Ipren, Clarityn sånt smått och gott.
- Chips dipp, marinader, såser, EXPLOSION Taco krydda.
- Försvarsmaktens hudsalva (i alla storlekar).
- Tea!
- Vanilj socker, det absolut ända jag inte kan få tag på i Japan i bakväg och som är så viktigt!
- Smaksatt grovsalt och andra kryddor (En stor kärlek som jag har är Grovsaltet som finns i massa smaker som rosmarin, citron, chili osv det är helt otroligt och jag använder det även till Japanska maträtter. Nya smaker som jag fick med mig nu var Wild garlic, Smokey och Rose pepper!

Något som jag också inte kan leva utan men tyvärr inte har något val för ögonblicket är dammsugar kulor.. det enda jag kunde hitta var någon skum deo och det var inte vad jag ville ha. En dammsugare som bara luktar damm är ett No-no i mitt hus!

Gaijin blev Flyjin/Stayjin



En Flyjin är det nya smeknamnet för utlänningar som var bosatta i Japan (i städer som Tokyo) som inte var direkt drabbade utav katastrofen men i efter hand (1-2 veckor) valde att lämna Japan.

(Den andra halvan kallas Stayjin.)

Huruvida man stannade eller lämnade efter den fruktansvärda katastrofen har blivit ett sånt otroligt känsligt ämne som alla dansar på tå runt. I grund och botten så är alla egentligen överens - man fick och får göra precis som man vill och det har absolut ingen med att göra. Oss Stayjins har gjort livet väldigt surt för de Flyjins som nu börjat komma tillbaka till landet och Flyjins har knappast gjort saker lättare för oss heller. Vad Japans svar blir på alla de utlänningar som bara släppte sina arbeten och stack är något som gör mig nervös. Chansen är att det gjort arbetsgivarna lika glada som trashade lägenheter och obetalda räkningar och vi vet ju redan hur kul det har blivit.

För mig har Flyjin/Stayjin "fenomenet" varit en av de där sällsynta tillfällena i livet då man verkligen vet, som man på engelska säger "You never miss the water until it's gone" fast om man tycker om vatten då såklart. När jag utan att ens behöva tänka efter blev en Stayjin så fick jag svart på vitt att jag emotionellt naturaliserats. Och det var första gången jag såg på mitt pass med dom ögonen.

(I Japan får man inte japanskt medborgarskap bara för att man gifter sig med en Japansk medborgare).

Äntligen hemma!

Tadaima!!
Sen igår morse (Japansk tid) har jag varit tillbaka hemma i Tokyo efter 2 veckor i Sverige. Det har verkligen varit två mysiga veckor, trots att jag hade fullt up non stop, och jag uppskattar verkligen det stöd jag fått via bloggen trots den bloggpaus jag tog under tiden jag var borta.

I och med att jag nu är hemma så har jag krossat 8 tidzoner, 4 gånger inom loppet av 1 månad och jag har bara en sak att säga - I'm done. Nu orkar jag inte mer. 8 tidzoner är en 8 timmars tids skillnad, det är en dag. Man är inte 18 längre när man seriöst körde en "långflygare" varje lördag+söndag (fast då såklart i karaoke/club form), jag är helt och hållet slutkörd.
Imorse var jag uppe halv 4 på morgonen och bakade scones, sen spenderade jag 4 timmar i skolan hög på två RedBull.

Mina timmar hemma i Japan har varit ungefär det här:



There's no way I'm riding on that.



Bästa after-flight (?) mellis. Lite potatis pinnar och Suntory Premium. Finns ingen annan väg att kunna stå ut med ytterligare en timmes sittande. Det är ett under att man inte fått behöva amputera rumpan!

:)

Stockholmare till salu

Det har inte blivit något bloggande sen jag landade i stort sett. Jag köpte ett mobilt bredband hos Comviq som fungerade asbra tills jag maxade ut det, det var ju typsikt mig. Nu den här veckan bor jag hos min pappa och internet fungerar som det ska så blogg tystnaden är över.



Dagens bästa!

RSS 2.0