Natti!

Nej nu ska jag gå och sova. Vi åt en kanon middag på O'learys och lyckades dela på en flaska vin så jag är alldeles sängredo! Godnatt allesammans : D


Gamla stan och familje middag.

Igår var vi i Gamla Stan och busade. Vi började dagen med att åka in till Drottningholms slott med mamma vid halv 10. Slottet var stängt men jag ville ändå visa Yuji hur det såg ut och trädgården (som var täckt i frost). Yuji konstaterade snabbt att det var kallt i Sverige. Efter det åkte vi in till stan och gick runt på Hötorget, vi gick till Hötorgshallarna och blev hungriga. Lunch åt vi på en riktigt bra restaurang i Gamla stan som jag inte minns vad den hette, den ligger precis mitt emot Comic Heaven på gatan till höger om Västerlång gatan. Det blev isterband med stuvad potatis och pyttipanna till lunch. Det var faktiskt super gott. Vi spenderade största delen av dagen i Gamla Stan, tog en runda till Slussen och åkte upp i Katarina Hissen. Yuji mumsade också i sig strömming i strömming ståndet vid Slussens tunnelbana. Tillslut gick vi och satte oss på ett super mysigt källar kaffe i Gamla Stan med varsinna varm choklad och småpratade i 2 timmar. Kändes som om det var månader sen jag fick prata med honom.

 

På kvällen vid 7 tiden lyckades vi hitta Kaffegillet som Yuji velat gå till. I lördags ringde jag dit och hörde mig för om menyn, morfar gick också förbi och kollade om det var något och så fort jag hörde vad dom serverade så var det givet. Vid 7 var alltså jag, Yuji, Jennifer, mamma, Micke, Erika, pappa och morfar på plats! Det var störtmysigt! Maten var toppen och vi hade jätteroligt. Trots att min familj ständigt kom av sig och babblade iväg på svenska så hade vi alla roligt! I slutet satt vi alla och skickade runt tallrikar med mat och desserter runt bordet, precis som äkta asiater! Jag har en riktigt fin familj och det var riktigt mysigt att Yuji fick träffa dom. Vid 10 tiden drog vi oss alla hemmåt och jag och Yuji åkte med pappa och Erika. Vi var så trötta att vi stupade i säng och sov som grisar. Yuji vaknade lite då och då av sitt jetlag och då vaknar jag med men inte ens det var nog för att stoppa oss från att somna igen. Inte förrän vid 9 imorse kom vi upp!
Tack familje verkligen för en super kväll!


Tisdag

Nog om ormar. Vi har varit på Skansen och Vasa museet idag. Vasa var absolut ballast! Jag har aldrig varit där förut pga brist av skollust och kärek till datorn så det var första gången jag fick se Vasa. Vi såg två filmer och gick en halv tur med guiden. Det var så ballt. Jag kan inte fatta att båten är över 300 år gammal. Att den är från den ballaste tiden i Sverige. Jag brukade tycka så mycket om att läsa om det innan jag blev skoltrött och bara ägnade mig åt dator. Andra världskriget var så ointresant... och att dom sprayade båten var 20 minut i 17 år (jo det stegrades ju ner men..) det är helt otroligt. Vi tyckte båda det var ballast.

Vi tog Djurgårdsfärjan över till Djurgårn efter att vi ätit brakfrukost med pappa och Erika. Båten var supermysig, man kunde till och med stå ute längst fram utan att frysa till döds. Efter det gick vi upp till Skansen och direkt in i akvariet. Vi gick också runt och såg djuren och in i de gamla husen. Det hade fullt med guider som jobbade som berättade om svenskt julbord på 1920-talet och 1860-talet. Det var jätteintressant. Vi var där i ca 2½ timme och ändå kändes det som vi inte hann se något alls! Och jag som inte tänkte var super spänd på att se björnarna, dom sover ju nu! Det blev inge glasbruk eller bageri dock för vi hade vid 3 bara 2 timmar på oss i Vasa museumet som var precis som man fått höra.. det krävs i alla fall 3 timmar. Wow alltså.



Sverige är kallt.

Ormar!



Känner att trots att jag är så trött att jag bara vill kollapsa bredvid Yuji så måste jag ju göra någon uppdatering. Yuji har varit här i 3 dagar nu, fast första dagen räknas inte riktigt. Jag var så nervös när jag väntade på Arlanda, rädd att han skulle krashat, att hans baggage skulle vara borta, att han skulle försvunnit, att han aldrig funnits.. en massa störda saker. Jag var så nervös att jag blev kissnödig och illamående på samma gång. Jag tror aldrig förut att jag blivit så glad av att se någon. Jag grät till och med.. senare på kvällen när han sov. Såklart.

Idag har vi varit på Skansken och Vasa museet. Jag fick mysa med SNODDAS (bild ovan) och han var supermysig! Mysigaste pytonormen någonsin. Frågade nog minst 40 frågor. Hur ofta dom ömsar skin, om dom får ny täckning när dom ömsar skin, hur ofta han äter, om han känner igen sina skötare, varför han inte är känslig för kamerablixten osv... svaren var bl a att dom ömsar skin beroende på hur kroppen växer, dom får inte ny täckning eftersom det sitter mer i huden än i skinnet, att han äter 1 gång i månaden, en jätte råtta!, att han inte har hjärna till att känna igen sina skötare och att ormar inte riktigt märker skillnad alls på natt och dag. Förlitar sig i stort sett helt på lukten den känner i tungan och därför inte ens ser blixten från kameran i stort sett.
Sen tog Yuji en bild på oss när vi gosade. Han var jättefin och jag vill också ha.

  

Efter det har jag gått från att bara vara galen i fiskar och sånt till att också vara kär i ormar. Anakondan var ändå läskig, den vill jag inte ha hemma, den var alldeles för stor! Jag vill ha lilla Snoddas. Yuji verkar inte lika kär och galen dock...

Godnatt : D



Hela vägen från Yuji; Godnatt!

Min Make-up!



Jag är långt ifrån en sminkguru men det är kul att se vad andra använder var dag för att ta männsklig skepnad. Det finns en massa spännande videor på you tube om hur man kan lägga fina maker osv, där man kan lära sig mer och ta del av varandras tips, så jag tänkte berätta vad jag gör varje dag innan jag går ut genom dörren!

Jag har använt Niveas foundation sen jag var 13 år, den är superbra. Jag har inga hudproblem sådär så jag vill ha en lätt foundation, helst som fungerar som hudlotion med lite pigment. Det gör Nivea, den går in i huden under dagen, tycker jag är toppen! Den gör också en utmärkt.. foundation för resten av sminket : )

I ansiktet använder jag vanlig ACO hudlotion från apoteket och försvarets hudsalva på torrfläckar för att sminket inte ska fula till sig där men under ögonen använder jag ACOs ögonlotion som även har en reflexeffekt så att ringar under ögonen gäms lite grann, den är suverän.

Make up Stores Cover all mix är ju Guds gåva till kvinnorna. Den är helt otrolig. Jag har haft min i 1 ½ år och nu börjar den snart att börja ta slut. Så DRYG** är den. Jag önskade mig därför en ny i julklapp som finns på bilden med det nya fina locket! Den täcker allt, rött går under ögonen, gult går på röda fläckar och vid näsborrarna och det vita jämnar ut runt ögonen. Den har även kontrolltestats av mig i TOKYO under sommrarna när svetten bara rinner. Det biter inte på Cover All Mix, den sitter där du satt den!

Efter är det dags för puder, jag använder Ana Suis vanliga puder, inte med fukt eller så som jag bara duttar på lite sådär, runt ögonen och över allt. Den är helt suverän och luktar rosor : D!

Jag använder Lacomes maskara, Volume up, inte vattenfast för det blir så jobbigt då. Den är suverän. Efter applicering använder jag min gamla make up store mascara som är i stort sett slut och fixar eventuella klumpar och annat. Den klumpar nästan inte alls men när man stått och brett på för 3:e gången är det klart det blir lite grann! Ögonfransbörjare behövs inte.

Eyeliner använder jag nu Isadoras som jag fick av mina syskon i julklapp. Den är toppen! Flytande eyeliner ska vara waterproof, ett tips bara. Att mascaran inte är det är bara bra men eyeliner ska vara FAST. Den är toppen, lätt att ha på och sitter.


Vid fest och annat använder jag mycket ögonskuggor och så, ibland för att matcha outfitten och ibland gör jag make:en fristående med svart. Jag använder inga glittersaker eller så för glittret blir man fan aldrig av med. Jag använder heller inget bronzpuder, det förstår jag inte riktigt vad man ska ha till. Sist använder jag heller inte rouge.. jag har försökt men det ser ju inte klokt ut på någon, allra minst på mig. Påsk kärring look. Men sen bor jag i ett land där det är snyggt att vara pale-vit och rouge därför bara ser snuskigt ut!

Mellanday Shopping! : D



Jag bestämde mig för att göra kap på BikBok, min favorit affär i Sverige. Blev lite besviken över att allt blivit så svart och trist.. BikBok är inte alls vad det brukar vara men det gick ändå! Hitta lite finfina grejjer som jag är riktigt nöjd med. B la de här lila jeansen, låg midja och styprör. Perfekt. Ingen stretch.. sånt ser man bara fet ut i.

BikBok - 99 kr



Gråa jeans, BikBok, 199kr
Linnen, Rosa/grått/Gult, BikBok, 99kr/st



Boots, Dinsko? kanske, 799kr

Det blev också ett original Pokemon Pearl! Jag tog saken i akt och lalalala och bytte in alla mina xbox spel till gamla xboxen, i stort sett halvt värdelösa, och fick ihop nog till att NYTT Pokemon Pearl från Gameshop i Solna. Det var najs. Det kan hända att jag hade kunnat fått lite mer för 17 spel, en mikrofon och en dansmatta, men jag tvivlar på att marknade för xbxo spel är stor och ärligt talat så spelar det ingen roll. Original pris för P Pearl är runt 499kr och det nöjjer jag mig finfint med!

Jennifer i karantän - Mission Failed.



Idah när jag dragit med mor, far och bror till Kista för att mellandagsrea shoppa så lyckades Jennifer komma hem från Kista innan oss och bryta sig in i huset. Tydligen hittades en gammal nyckel som jag en gång haft när jag bodde ute i huset (dock inte som karantän objekt) och den användes för att ta sig in. Väl här inne har hon frossat på rester från julmat, julmust och även knäck misstänker vi. Vi erkänner, vi har blivit besegrade efter 41 timmar. Jennifer har dock lämnat området och åkt iväg till kompisar. Hon är idag efter 48 timmar utan symptom friskförklarad.

Mission Failed.

Jennifer i karantän - Olaga intrång

Ett intagningsförsök avvärjdes just då Jennifer kom inklivandes genom ytterdörren. Hon vände efter två högljudda tillsägningar och forslades tillbaka till sitt hus. Anledningen till att den tilltalade sitter i karantän är störts pga att min pojkvän kommer hit om 3 dagar och lillebror Kevin ska spendera 2 veckor utomlands med farmor. Vi har ingen plats för vinterkräksjukan.

Än har den inte tagit sjuknadsform och Jennifer visar inga symptom.

Jennifer i karantän - Upd. Js blogg

"
uppdatering,

Jag börjar bli ngt förbannad ?!.
efter hårda 2,5 timmar bad jag om glass & knäck,
In kommer pappa micke mask och hela rubbet (se bild)!
Börjar undra om dom skyddar mig från dom eller tvärtom.
Jag håller på min smidda plan.
Jag ska erövra huset.
Livet är hårt här inne, vattnet smuttsigt och hål i väggarna.. julmusten snart slut..
min förra plan blev nyss besegrad av det oidentifierade varelserna i stora huset då dom tagit in zäpo i huset.
Min kära mor har nog helt glömt bort att jag har hennes nyårsklänning här inne.;)))))))
Solen börjar gå ner...hinner jag ut innan mörkret faller?
JAGVILLUT!.
JAG ÄR ENSAM.
buääääh. ;(
"

Jennifer i karantän - Profil



Namn: Jennifer
Kallas: Häffääär
Ålder: 16 (1992)
Yrke: Studerande
Civilstatus: Pojkvän

Status: Karantän pga smittrisk
Övriga noteringar: Kan uppfattas något stingig. Verkar oense om karantänbeslutet.
Vapen: Tomma hot.

Jennifer i karantän - uppdatering 2

Jag bloggar som sagt om min lillasyster som för tillfället sitter i karantän av order ifrån mamma.


Syster sitter fortfarande instängd i sitt hus ute på tomten. Mamma går inte att övertala. Hon har nu blivit försedd med dator och mat.

Pappa har nu tagit sig in i huset för att lämna glass, film och lite julknäck.


 
Autentiska bilder från karantändramat i södra Stockholm.



Här kommer valda kommentarer ur Jennifers blogg från diverse familjemedlemmar;

Postat av: Mamma

Jag orkar inte mer jag har kramp i magen av allt skratt, mammas gull

2008-12-25 @ 13:37:54
Postat av: Mamma

Det här är min bästa jul någonsin XD

Postat av: Mimmi (syster)

hahahahahahaha xDDDDD

2008-12-25 @ 13:06:41
Postat av: Micke (Pappa)

Där kan du sitta, och nu har du tid till att städa ordentligt :D


Jennifer i karantän - Uppdatering.

Jennifer skriver nu om sitt liv i fångeskap i sin egna blogg: jempnifer.blogg.se.

Första inlägget lyder;

"
Dag 1 i fångenskap.

Efter Julens mat och släkt beslutade jag mig för att åka och träffa några kompisar i stenhamra,
jag får dock veta dagen efter att dom har vinterkräksjukan allihopa, alla har legat ocdh spytt hela natten;
Det tar inte lång tid förnst "nyheten" Har nått mamma.
Mamma ringer och säger åt mig att genast komma hem så jag inte blir smittad i samma veva bestämmer hon sig för att isolera mig; hon har alltså satt mig i mitt hus och gett mig en walkie-talkie så jag kan säga till när jag har några behov,
mitt första behov var mat,
Maten fick jag inkastat genom dörren.
Samt lite toapapper som jag bett om.

Så nu sitter jag här, utan umgänge, utan friheten att ta mig ut i det fria.
Jag återkommer.

"

Julaftons Hit - Guitar Hero

Jag och Micke slog våra kloka huvudet ihop och köpte Guitar Hero till min lillebror Kevin. Vi köpte så han fick två spel och två gitarrer så man kan lira ihop. Och det var kvällens event på Julafton, till och med mamma vaktade sin plats i kön om att få spela. Höjdpunkten var när farmor och mormor ställde sig upp med Gitarrerna och släppte loss! Efter det drog jag och Kevin igång med tyrann bonus låten på legend. I fyra timmar spelade vi allihopa guitar hero om, med och mot varandra. En kanon julafton!


Jennifer i karantän.

Mamma sitter och asgarvar i köket. Det är så att igår på julafton åkte Jennifer iväg till kompisar på kvällen och samtliga där har fått vinterkräksjukan, det är bara en som inte blivit sjuk. Alltså har mamma satt Jennifer i karantän i sitt hus. Hon får inte komma in hit och dom kommunicerar via mammas nya walkie-talkie. Så när mamma sitter i köket sticker Jennifer upp sitt huvud och tittar tillbaka på mamma och mamma börjar asgarva. Där är vi nu. Jennifer får alltså inte komma in i huset och säger nu att hon är hungrig. Det låter såhär:

Mamma: Lilla älsklingen, är du hungrig? Kom.
Jennifer: .... Ja.
Mamma: Vill du ha lite julmat? Kom.
Jennifer: ... Ja jag vill ha sill.. och MASSOR med sås.
Mamma: Vill du ha köttbullar också? Kom. *asgarv*
Jennifer: Ja.
Mamma: Vill du ha julmust? Kom. *asgarv*
Jennifer: ... Ja.
Micke: Nu får hon säga tack.
Mamma: Du måste säga tack till oss. Kom.
Jennifer: MEN KAN N I SLUTA OCH *!%&¤!"%&#¤!"%&¤#%&!"#¤& !!!!

Nu vill jag prata med Jennifer i walkie-talkie : DDD.


Skvaller! Lite jag och Yuji, mouhaha.

Jag är superduktig på att prata om Yuji, såhär i förbi farten något här, något där. Mest hur go han är. Så jag snodde den här av syrrans bilddagbok för att dela lite hemlihemlisar om oss med alla er.

Du & din partner;

Vad heter ni?
Mimmi && Yuji
Hur träffades ni? Hur? Vi var båda på Pure. 8 ]]]. Det var min första natt där.
Hur länge har ni varit tillsammans? Hmm.. tror det lutar mot 9 månader.
Är ni förlovade? Nej.
Bor ni ihop? Ja.
Har ni barn? Ja en låtsas unge som lägger saker överallt och sitter på den nystrukna tvätten.
Har båda körkort? Nej, bara han xP.
Isåfall, vem kör bäst? JAG. Jag får bara inte köra lagligt.
Kommer du ihåg er första kyss? Ja, alltförväl, haha.
Vem sa "Jag älskar dig" först? Eh? Deeet... var nog kanske.. han tror jag.
Vem är äldst? Yubuuuu.
Vilka stjärntecken är ni? JAG ÄR OXE. Och Yuji är.. det man är när man är född i Mars! Marsian!
Vem fyller först på året? Yuji.
Vem är längst? Yuji är längst! Tack och lov.
Vem sjunger bäst? Jag tror vi båda sjunger lika öronbedövande vackert.
Håller ni i handen på stan? Jo ibland.
Var nån av er oskuld när ni träffades? Nej xD.
Kände ni varann innan ni blev ihop? Nepp. Vi körde den andra varianten.
Vad hade ni gemensamt? Innan? Vi har en massa grejjer gemensamt, mest spel och musik. Och museum. Och elektronik affärer. Och slappa & kolla film. Och äta vår egna kroppsvikt i mat. Och spendera pengar. Och snacka skit.
Blev du kär i första ögonkastet? Ja det blev jag faktiskt.
Har ni någon speciell låt? Yes, jag tycker i alla fall det, Utada Hikaru - Prisoner of Love.
Har ni stora framtidsplaner? Oja, mouhahahhaha.
Har ni gråtit i varandras armar? ... Nej xD.
Har ni varit utomlands tillammans? Vi bor utomlands : D Eller jag gör det. Men sen kommer han hit också nu om 3 dagar så, ja!
Vilket är ert bästa minne? Jag har ett par stycken, vi är rätt bra på bästa minnen.
Vem lagar bäst mat? Det gör vi båda två, men mest är det nog han, det är bäst så.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Lagar mat (Yuji lagar, jag står i vägen och pratar och försöker trampa på hans fötter, Yuji tappar aldrig tålamodet), vi duschar (trots att det är för trångt för båda), vi spelar DS (Yuji får SPÖ), vi somnar (helt oförberett upp och ner halvt över varandra med glasögon och DS i högsta hugg och lampor tända).
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Nja, om vi är hemma gör vi det. Då får han massvis : D!
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Näää, ca 30 min : D.
Blir du lätt svartsjuk? Jo, jag är nog snabbt redo att döda.
Brukar ni bråka? Nej inte alls. Hänt någon gång sådär. Men jag kan bli grinig när jag är hungrig och då är jag elak. Då blir Yuji automatiskt extra snäll så jag inte har hjärta att va elak längre.. eller så kommer maten i samma veva...
Ringer eller SMS:ar ni mest? Ringer. Email är inte våran grejj.
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? Skulle nog vilja säga kroppen då xP.
Vad använder ni för preventivmedel? O.O ... p-stav FTW.
Brukar nån av er prata i sömnen? Det gör vi båda två. Dreglar gör vi också! : DDD!


Dan före doppardan.

Förlåt att jag är så värdelös på att uppdatera men jag har inte riktigt fått in en vana att göra det här i Sverige. Jag är inte alls så upptagen som jag trodde vilket är skönt. Jag har varit på bio med Kevin efter att vi alla tre syskonen far runt över halva Stockholm i jakt på de perfekta julklapparna. Vi har också åkt runt med Micke i bilen (jag sov med) och spelat en MASSA med Harvest Moon (rekommenderas fortfarande starkt). Just nu är jag på ett desperat uppdrag att hitta Pokemon Diamond eller Pearl till Nintendo DS, original spel på engelska, jag bryr mig inte om vilken version eller om det finns några coola Pokemon på, dom raderas i alla fall för jag vill att pokemonen ska ha mitt namn på sin tränar historia. Jag vill bara ha spelet och jag vill inte betala 400 kr för det, för det är ju helt sinnessjukt. Förstår inte hur spelmarknaden ens existerar här i Sverige med de HEMSKA priser som finns. Men om någon av er som läser bloggen har en liten son eller liknande som vill bli av med sitt spel och vill ha lite extra cash så hör av er!
Nu är det endast 5 dagar tills Yuji landar och efter det tror jag inte det kommer komma några blogg inlägg alls förräns vi är hemma i Tokyo, då får ni vara beredda på BOMB uppdatering! Jag har pratat med honom två gånger på telefon och han är redo, han har till och med redan packat. Jag är osäker på om jag ska känna "skönt att man har en pojkvän med lite fart i" eller om han helt enkelt bara haft så hysteriskt tråkigt då han varit ledig 5 fem dagar. Idag är det nämligen kejsarens födelsedag i Japan.

Jag har varit hos Polisen idag och fixat nytt pass. Kul att man blir så fin på passkorten. Fy fan va grinig jag blir. Ändå fick jag ta om en gång för första bilden såg ut som något fruktansvärt hänt precis innan den togs. Det fungerar inte. Jag är ändå uppspelt över att jag ska få ett chip pass men mindre uppspelt över att det kostade mig 400 kr. Det var ju sådär lagom roligt. Jag är inte heller överförtjust i att jag måste gå runt med dubbla pass tills Mars eftersom jag har Visum och re-entry permits och alla andra viktiga små klistermärken där i. Men men, jag slipper i alla fall det snuskiga passet.

Vad gör vi nu då här hemma? Mamma sitter och tjatar om att det var ju OTROLIGT att man köper julgranskulor utan tråd i medan hon trär tråd i allihopa, Kevin har stängt in i sig i groven för att slå in julklappar, Jennifer går runt och små äter på allt medan hon retar mamma, Micke trär julgransljus och jag sitter här med fingrar som luktar starkt av potatis efter att man skalat för 15 personer och funderar på när jag ska skala mandarinen som ligger mellan armarna. Livet är bra härligt. 



!
Jag har varit hos Viktor med Wandel och vi körde vår mysiga spelkväll som förr i tiden. Så trist bara att mitt jetleg får mig att somna 11 på kvällen. Vi lirade Guitar Hero som aldrig förr, fyfan va det är kul trots att jag fortfarande SUGER. Det var riktigt tråkigt att Dirk inte kunde komma ifrån och vara med, ända chansen man får att träffas och umgås lite, uppdateringar om livet och sånt. Vi var ju ändå ett gäng i gymnasiet så det är roligt. Men vi hade mysigt ändå

Halloj!



Just nu sitter jag och ylar med sir Makihara i ett tomt hus i Sumpan. Det är så det ska vara. Inga tunna väggar med grannar som tjatar om manners, ingen pojkvän som avskyr Makihara för att han sjunger tant musik. Bara jag, Makihara och 4 katter som ber för sitt liv (och hörsel). Som ni kanske räknat ut redan så mår jag mycket bättre. Så länge jag i stort sett inte äter så får jag behålla vad jag stoppar i mig. Igår var jag på Ericas jobb för jag ville se hennes nya hotell där hon blev hotelldirektör i augusti, det var så fint! Scandic hotell i Kungens Kurva. Mycket större än Sjöfart som ligger i Slussen! Det var så fint att jag nog kommer be om att få bo där en natt när Yuji kommer. Det är så mysigt med hotell. Vi åt också lunch som var helt mums! Hotell lunch är ju otroliga. Jag åt mexicans bönsoppa och god fisk med ris och massa sallad och frukt. Med andra ord, det som jag vanligtvis äter. Magen bled glad och gjorde inte ont. Jag åt också en skiva kassler för den var gjord i ananas sås så jag kunde inte motstå men nog gled den ner fint den med. Jag är lite småkrasslig dock för att jag inte riktigt följde reglerna med middagen men så länge jag inte spyr så tycker jag det är lugna kulan. Jag har med mig Pocari Swear i pulver form så dö lär jag nog inte göra. Hoppas jag.

Min hemlängtan har börjat lagt sig också. Tycker det känns mysigt att vara med familjen och kunna träffa lite kompisar, var med Bine igår i flera timmar på eftermiddagen efter hotellet och vi hade jätte mysigt tyckte jag. Tycker det är roligt att vi alltid hållet kontakten och att Bine också varit villig att göra det, jag har ju haft det lite som det varit men Bine har alltid kört på så då gliderman inte isär. För hon är en av dom som jag verkligen tycker om. Men nu när jag inte känner för att gråta för att jag vill hem till Tokyo så roar jag mig med helt andra saker, dock smiter det iväg små fåniga kärleks mail till Yuji sådär nån gång hit och dit.. det är ju oundvikligt. Så många har det dock inte blivit men med tanke på att han i stort sett aldrig får några som måste han nog känna sig överrumblad där hemma.

Nej nu vart jag distraherad. Kommer mer.

I Sverige!

Nu är jag här! Sitter på pappas och Ericas dator och försöker vänja mgi vid ett svenskt tangentbord igen. Har ju inte skrivit på ett sen mitt gick sönder där i September eller hur det var. Idag vaknade jag 4:30 vilket var en liten surprise, jag trodde jag skulle sova till fem. Men med tanke på hur mycket snor jag har i näsan så förvånar det mig att jag inte vaknade tidigare av ren syrebrist. Flyget var fruktansvärt. Att flyga flygplan förkyld är en mycket dålig ide, jag hörde istort sett ingenting och kunde inte sova. Det kunde mina ben dock, dom sov hela tiden, stack och krampade. Efter 11 timmar av dunkande bihålor och ingen sömn alls hade jag så ont i huvudet att jag mådde illa. Väl framme i Köpenhamn var jag trött på och flyga och ville hem igen. Men kabinpersonalen är ju sånna änglar och jag fick somna över tre säten och sov under hela resan från Köpenhamn till Stockholm. När jag vaknade var jag redo för fest, då hade huvudvärken och illamåendet lagt sig och jag blev hämtad av pappa och Erica : DD

När vi sen kom till pappa och Ericas hus så kom mamma och Micke och Jennifer och Kevin och vi pratade och mös lite, åt lussebullar och godis. Sen var jag så trött, minns att vi sa hejdå men kommer inte ihåg att jag somna. Sen vakna jag NU!! Eller det är lite ljug.. klockan är halv åtta jag har varit vaken ett bra tag.


Harvest Moon; Cute



Jag har fastnat helt for Harvest Moon, trodde inte alls att det skulle ga sa men det gjorde det. Man har sin egna lilla farm dar man far jobba i for att fa allt att ga runt. Sasonger kommer och gar med olika grodor som ska sas och skordas for mera pengar. Senare kan man skaffa kor, far och ankor. Man ska ocksa skaffa sig en man. Hur i helaste sjuttsingen man ska ha tid till nagot sadant vet jag inte, jag har endast tid for tomater just nu!

Det lite daliga ar att sasongerna endast ar en manad var och att man inte kan prata med de andra killarna nar man vill. Tycker ocksa det ar daligt att huvudrollsinehavaraen, ens karaktar ar en tjej.. hon ar sa svag, hon vaknar klockan sex pa morgonen och vid 8 pa morgonen sa ar hon svimfardig efter allt som maste goras. Jag undrar ocksa hur man gor da man inte kan ga pa sina grodor, for att komma at dom i mitten, maste man gora som jag gjort nu, slosa plats at gangar?

Jag vet inte varfor jag fet diggar det har spelet, men jag gor det! Tror det finns 3 ute just nu till flera olika konsoller!

Vadret





Fran och med mandag och tre veckor frammat befinner jag mig i Sverige. Landar runt 5 tiden pa kvallen pa Arlanda, mandag den 15:e. Ska man ha jacka i handbaggaget tro? Vad sager ni dar borta? Hur ar vadret.. har har vi 18 grader pa det svenska viset, alltsa 18 pa termometern men knappast i luften, anda kan man fortfarande ha kjol eller shorts pa sig utan leggings.


Spel - Monster Lab



Just nu ar det Monster Lab som galler for mig, tycker det ar hysteriskt kul. Det ar igang och tillfredstaller alla mina favorit sysselsattningar, tavling, klurerier och sjalvklart RPG. Man ar en larling hos en valdigt spenande-looking professor och far lara sig stegvis att bygga sitt eget monster. Det finns runt 150 miljoner olika kompletta monster som man kan satta ihop har jag last pa recensions sidorna, vilket inte forvanar mig med alla de delar som man kan skapa hur som helst. For att skapa olika delar maste man klara sma mini games som tillater att man anvander sin stylus mycket och det tycker jag ar tokroligt! Basta ar att det ar inga fanerier som "Finn fem fel" och "Memory" minispel utan jag tycker att pa ett halvtabsurt satt sa matchar minispelen den del man haller pa att bygga ihop.
Finns saklart ocksa sa man kan spoa skiten ur kompisars monster!

Jag rekommenderar det starkt, inte alls sa jattevaldsamt sa tycker man kan folja aldersgransen pa asken med minus 2 (den vanliga ordningen alltsa) och sen ar det bara a tuta och kora!

Japanskt mode, Dagens Outfit, PURIKURA STYLE.

Man skulle ta ett purikura som matchade bloggen. Bara for att bli nagot sadar mer.. hysterisk. Dagens outfit kommer i PURIKURA FORMAT. Det ar ju sista skoldagen och allt!



Trojja, Mimily, 6 995 yen.
Shorts, Shake Shake, 4 999 yen.
Skarp, LB-03, 5 054 yen.
Hoft blingbling, Baby Shoop, 3 495 yen.
Armbands bling, Mimily, 2 999 yen.
Halsband, Baby Shoop, 2 999 yen.
Knastrumpor, TuTuAnna, 3 for 1 050 yen.
Skor, Reebook, 12 000 yen.

Nattramble..

Jag sitter har lite nygraten och rod om kinderna. Vet inte varfor jag varit ledsen tva ganger i kvall, pa varsinna utspridda en timme. Det kan vara av ren relief over mina 81% pa provet, mina fina omdomen, att skolan ar klar for aret, att jag har fixat med Visumet och re-entry permit och flygbiljetter och packning och adressandring, att JLPT2 ar helt over. Det kan ocksa vara i total stress pga att jag inte sitter pa planet an, darfor ar endast halva inne, att jag fortfarande har en lista kvar med saker forrans imorgon, att jag ar for trott for att ha en sista kvall ute i natt med klasskompisar, att CSN maste kora en koll pa Universitetet jag valt via Hogskoleverket (och det ar ju statligt sa det kommer ta ar och dar) sa det faktiskt kan bli for sent for mig att fa en plats... det spelar inte sa stor roll. Om jag ska vara helt arlig ar jag glad over att jag klantade till middagen sa det fick bli pizza nar Yuji kom hem, sa att allt kom ut. Jag ar sa fruktansvart dalig pa att vara ledsen. Och nar jag val ar det sa ar jag fortfarande super dalig. Kvider tyst for mig sjalv, kniper ihop ogonen tills huvudet ar beredd att sprangas, sager inte ett ord. Vad for ventilation ar det? Inte konstigt att man gatt i terapi nar man inte ens kan tillata sig sjalv att vara ledsen ibland.

Det  var trakigt tillslut i alla fall sa nu sitter jag har.. drar tacket over Yuji for att han inte ska bli kall, som han sparkar av, och jag drar over igen. Sa haller vi pa. Jag funderar lite over framtiden, jag kommer ga tre manader i skolan innan Universitetet borjar.. om jag kommer in vill saga.. vad vill jag gora da? Med mina 81% far jag utan tvekan ga upp en klass. Men vill jag det. Jag funderar pa att ga konversation fastan dom inte har min niva, utan endast 3 klasser under som mest avancerad. Men eftersom det ar i vantan pa riktiga skolan kan det vara kul att vara med mer avspanda klass kamrater, att ga i skolan pa morgonen och ha hela dagen sen efter och att enbart fokusera pa konversation.. som en av mina larare sa sa ar min niva sa pass hog att jag kan studera kanji pa egen hand utan att det blir fel. Eller ska jag borja med en sandar temalagd winter course.. da far man plugga och blir sedan dragen runt pa diverse aktiviteter, nu kan jag Tokyo utan och innan men det later kul. Vi far se, vi far se. Jag har bestamt mig for att inte fa panik anganede Universitetet an, CSN har inte sagt att det inte ar godkant.. det ar 50% chans att det ar det. Bara ta det lugnt.

Och det vi i Japan lyssnar pa..



Det har ar forsta gangen jag borjat grata av en musik video. I den langa video versionen lamnar hon solrosorna hos honom, lovar att dom ska ga pa dejt tillsammans. Men hon ar sa upptagen hela tiden, skickar ett mejl som sager att pa senaste tiden har hon aldrig lyckats na hela vagen fram till honom.. kanske ar hon okej sa.. alltsa gor dom slut.. och sa malar han tavlan. Gud va sorgligt kunde dom inte bara satt sangarna i mitten i coola klader och snygga frisyrer och bara latit oss stirra pa dom.

Lat tips 2, Deep Side ar inte dumma dom..



Andra lattipset for ikvall ar Deepside med "Booty Music" produced by T-Pain. Den har laten ar otroligt bra. Killarna sjunger skont och beatet i laten sitter ratt i skallen pa en och forsvinner inte nagonstans alls, sa det ar likabra att sugas med och ga och nynna tills man blir strypt och forhoppningsvis medveslos ett par minuter. Jag tillhor en av dom som aldrig kan fa den behagliga refrangen pa garnan utan det ska helst vara mitt i rappen.
Sa tills dess att jag blir strypt..

"I feel it all in my bones
Tryna keep up with that tempo
Make it all night til your back gets sore
Til we just can take it no more
Look at that ass like Oh my god
We clap back til you give me applause
And I'm like..."

Lat tips 1, Kanye West ditt geni.



Kanye West har blivit ett geni pa senare dagar och nar jag horde "See you in my nightmares" feat. Lil' Wayne.. laten ar helt otroligt. Den tar mig med mer storm an "Stronger" feat. Daft Punk. Det jag fastnar for i den har laten ar hur det ar som att vara i ett rus, samma melodi som Kayne West och Lil' Wayne anpassar sig till istallet for tvart om.. och Lil' Wayne som har sin rost, ibland later han nastan som en av de dar Looney Toons karaktarerna. I den har laten spelet det dom sager absolut ingen roll, trots att orden ar helt okej, valdigt bra faktiskt, sa hade dom kunnat sjunga vilken nedras smorja som helst, for effekterna i musiken ar sa overtagande.

Angaende videon, forst trodde jag att jag skulle bli besviken over att dom inte sjunger alls i den. Men effekterna med att satta undertext pa det som hander i videon i japanskans katakana (nagot jag inte ens reagerade pa forst, ar sa naturligt for mig, haha) ar helt brilliant [basta ar de tre forsta,  "Ima sugu" (snart), "ima omage ga hitsuyou da" (Du ar nodvandig/viktig nu), Ki ga kuruu (var/min kansla ar 'galen')]. Video ar ocksa inspelad har i Tokyo, vet inte om det har samma effekt pa dom som aldrig varit har men..

Helt fantastisk lat.

"But my sight is better tonight and I might
see you in my nightmare, oh well how did you get there
cause we were once a fairytale

But this is fair well "

"I got my life and it's my only one
I got the night, I'm running from the sun
So goodnight, I made it out the door"

"Okay I'm back up on my grind
You do you and I'm just gon' do mine
You do you, cause I'm just gon' be fine

Okay I got you out my mind
And The night is young, the drinks is cold
The stars is out, I'm ready to go
You always thought I was always wrong
Well now you know... "



Japanskt Mode; Random Outfit.



Som ni kanske markt sa forsoker jag att inte posta minna "varsta" outfitar utan tar kort innan jag klatt pa mig helt och hallet och fixat haret. Vet inte om det ar bra eller inte men svenskt mode ar sa diskret att man vill ge tips osv som man faktiskt kan ta efter, det tycker jag i alla fall om nar jag hittar andras outfittar som inspirerar.

Hoodie, Tommy Girl, 16 800 yen.
Tshirt, Tommy Girl, 5040 yen.
Linne, Tommy Girl, 3 999 yen.
Skarp, LB-03, 5040yen.
Jeans, Rodeo Crowns, 16 999 yen.
Halsband, Mimily, 2 399 yen.

Japanskt Mode - Gardagens outfit



Hoodie REVERSABLE, Tommy Girl, 16 800 yen.
Langarmad trojja, Tommy Girl, 8 999 yen.
Linne, Tommy Girl, 3 999 yen.
Mossa, Maison Gilfy, 3 500 yen.
Glasogon, Baby Shoop, 1 200 yen.
Halsband, Mimily, 2 999 yen.

Ingenting.

Jag sitter pa jobbet och forsoker vanja mig vid att inte gora nagonting. Jag ater lite, tar lite kort, dricker juice, lyssnar pa musik.. gor ingenting. Det kanns skumt, inget daligt samvete over att jag inte pluggar, ingen stress over att jag inte kan plugga fortare. Provet ar over. Anda har jag ett till prov pa onsdag, skolprovet, levelcheck, men det provet ar ingenting mot vad jag gissade mig igenom igar. Det kanns anda bra, jag klarade inte provet det ar jag saker pa men det var inte riktigt meningen heller, det kanns bra att jag nu vet vad jag tar mig an i sommar nar det ar dags pa riktigt, nar jag forvantar mig sjalv att klara det. Efter provet var jag helt slut. Gina stallde in vara planer sa jag akte och shoppade sjalv, brande otroligt mycket pengar och det kandes skooont. Efterat var klockan bara 7 sa jag akte och motte Yuji som var pa stralande humor, han hade stadat hela dagen och ville komma och mota mig som vanligt. Sa vi akte hem och lagade mat, at, sag SAW 5 som ar mycket mer nertonad an filmerna innan (men anda suveran!!) och sen somnade jag som en dod gris. Jag sov fran runt halv tio tills klockan 7 nar vackarklockan satte igang. Jag ar fortfarande saa trott men det kanns skont att det lattat lite pa axlarna.


Men's Spray - Super hard.



Hahaha xDDDDD

Men's Spray - Super hard.
Brought to you by MANDOM.co.jp

Livet ar bra harligt ibland.

Bebisar och barnkalas.



Idag var jag pa Ayakas 8 ars kalas. Hon hade bjudit alla sina kompisar och sa mig. Det var superviktigt att jag kom. Hon har blivit sa stor! Nya tanderna har vaxt ut och hon har blivit langre. Shit. Och mina bebisar, som jag inte sett pa sa lange. Taiga och Ginga pratar bada tva. Och da menar jag prat-pratar. Min lilla Taiga som sist vi sags bara kunde saga "koko" sitter och babblar pa, vill veta vad jag heter trots att han vet. Och jag fragar honom vad han pratar om och min lilla bebis svarar "Mimmi no koto". Jag trodde jag skulle grata, han ar sa stor. Bada mina killar gar mellan 10 och 2 pa lekis och utan blojja ar dom ocksa. Saklart Mimmi, kom igen, dom ar 3 ar nu, inga bebisar langre som dom var forut. Taiga vart sa uppspelt av att se mig att han ramlade i trappen. Sen gick allt tillbaka till det vanliga, jag hade mina tvillingar i knat, hangandes i haret, klattrandes pa rygge, slaendes pa mig med tallrikar. Jag torkade tarta, curry, ris, frukt och friterat fran 4 hander som tog pa mig over allt. Precis som det brukade vara : ).



Och en stycke bebis. Jag forsokte med allt jag hade att saga at honom att sluta vaxa, Kumiko och Hiroyuki bara skratta at mig men jag vill inte, vill inte att mina bebisar ska bli storre, det racker nu.




Dagens outfit - One piece trots 10 grader.



Dagens outfit blev en onepiece i brist pa tid. Dock sag jag till att dra pa mig ett par svarta extra shorts for att halla varmen (trots att idag var varmt) sa egentligen ar inte benen sa langa som dom ar pa bilden. Under satte jag pa mig ett illrosa linne och sedan blev det halsduk for att toppa av allt och knastrumpor. Jag kande inte alls for skarp idag.

Onepiece, Dazzlin', 4 999 yen
Linne, Moussy, 2 500 yen
Halsduk, LB-03, 2 999 yen
Knastrumpor, TuTuAnna, 3 for 1 050yen

Migrationsverket

Forst och framst, med dagens forst inlagg klockan 9:45, att det heter Migrationsverket inte Immigrationsverket. Med risk for att borja grata tar jag for givet att jag inte ar den anda som gor detta fel och inte forstar varfor google inte ar mer samarbetsvillig.
Men inget ar sa roande som svenska Migrationsverket. Forst star det inget vettigt, lita slappa regler hit och sma kommentarer dit. Och naturligtvis listan pa satt att ga runt regler dom redan listat upp. Men nu menar jag inget pa ett negativt satt, mer ett neutralt "jag-bor-inte-langre-i-landet-sa-jag-bryr-mig-faktiskt-inte" satt. Nu ar jag annu inte utlanning i Sveriges ogon, endast vid situationer som kan handa har i Japan, t ex tsunami, typhoon eller jordbavning, sa skulle Sverige ga ratt forbi mig i deras "samla alla svenskar" aktion men om jag for egen maskin tar mig till Arlanda sa blir jag automatiskt aktiv, svensk medborgare igen, trots att jag nu ar folkbokford har borta. Men nu tycker jag vi ska ga igenom listan pa undantag, alltsa de som inte behover betala for.. nan tjanst som har med visum i Sverige att gora.

Jag tror inte jag skrattat sa gott pa lange, mer slumpvis lista far man nog leta efter. Skont anda, vi skulle sprata runt 1000 kr pa Yujis visum om vi nu skulle fa for oss att flytta till Sverige.


Hokkaido Cheesecake.



Idag stod dom och salde Hokkaido CheeseCake i stationen vid skolan! Jag sag dom redan igar och fragade ivrigt om dom skulle sta kvar idag med och det skulle dom. En Hokkaido cheesecake for 750 yen ar inte illa alls! Yuji lovade att han skulle ata med mig om jag kopte en. Jag har gatt igenom en cheesecake period sen jag traffade Yuji, jag aaaalskar cheesecake. Nu ligger den har och tittar pa mig, vantar pa att jag ska fa aka hem om 10 min och ata den. Jag behover ingen middag!

Uppe i Hokkaido har dom kossor med mjolk och grejjer, sa mjolk finns fran Hokkaido och ocksa olika ostar och yoghurt osv.. sa det ar en liten extra fin cheesecake jag fatt handerna pa!

Dagens outfit - Tommy Girl.



Dagens outfit igen. Blogg.se haller pa att gora mig halvt tokig jag har fixat designen men den updateras inte.

Hoodie, Tommy Girl, 8 999 yen
Tshirt, Tommy Girl, 5049 yen
Linne, Album 1 499 yen
Kjol, Tommy GIrl, 11 999 yen
Halsband, Mimily, 2 999 yen
Tjocka leggings (ej synliga), TuTuAnna, 1 500 yen

LB-03



En av mina favvo affarer just nu ar LB-03! Den ligger i 109 i Shibuya vid Hachiko crossing. Nu har jag inte gatt och blivit en B-girl men om jag kanner for att dras at det hallet ibland sa maste det fa vara okej ; ; !



For dom som kanner att dom vill kopa julklapp till mig sa saljs den har trojjan nu for 8 000 yen i LB-03s webshop, haha.
Fett fin, lang, langa armar, bred krage.. lila och rosa i ett. ocksa tryck pa ryggen saklart! Point; lapp pa vanster arm "New York".



Okej sista tva sen stanger jag ner innan jag borjar lipa. Trojjan till vanster overvager jag att kopa, hur kan man inte vilja ha den. Men ett Baby Shoop balte blir det, helst vill jag ha det gra med rosa print.

Webshopping.

Eftersom jag inte kan fokusera pa mina studier pa jobbet sa fokuserar jag pa att skriva en utforlig lista over vad jag ska kopa som jag sen maste halla mig till. Surfar runt lite pa Sly, moussy, Rodeo Crowns just nu.



Den har ar skitfin, nu behover man ju saklart inte ha pa den sa kristligt som den har provdockan som ser ut som en man..



Den har blir nastan kopt! Ziphoodies kan man aldrig fa for manga av. Plusset ligger i printet pa rumpan. Pa japanska kallas sant "Point" (pointo).



Waaah, kan jag inte fa kopa den svarta jackan, snaaalla. Men hur manga jackor behover man. Det ar ingen jack-jacka egentligen men.. den ar hur fin som helst, jackor och hoodies som gar en liten bit over hofterna utan att vara kappor eller for langa ar verkligen snyggt, speciellt till shorts. Shortsen ar supersota sa dom blir det nog. Det har ar Maison Gilfy.



Nar vi anda ar inne pa byxor. Dom till vanster ar en typ jag velat ha ett bra tag men an sa lange har jag bara hittat hos de billigare markena som har en speciell design jag inte gillar, men nu har Maison Gilfy dom har. Det ser ut som man har tva par pa sig.. det ar nastan lika frackt som dom som har fickor som sticker ut dar benen slutar.
Kjolen har jag varit sugen pa ett tag, har sett den i affarer, men den finns annu inte i en farg som jag vill ha. Den ar otroligt sot och hade den bara kommit i liiiite battre farger sa hade jag kopt den, trots att Yuji INTE tyckte den var fin. Sa sot tycker jag den ar, haha.



Sist tycker jag super mycket om den har fran Backs. Det ar en one piece som ser ut som om man har shorts pa sig, fast man inte har det. Point for trycket pa sidan.

Nu har det har inlagget blivit nog med picture heavy sa nu racker det!

Dagens Outfit



Dagens outfit igen trots att det ar bekraftat att blogg.se har lite problem. Idag blev en Rodeo Crowns outfit av nagon anledning. Kande for det! Moussy jeansen igen, jag har inte kommit over dom an, haha.

Hoodie, Rodeo Crowns, 11 999 yen.
T-shirt, Rodeo Crowns, 6 999 yen.
Lime linne, Album, 2 999 yen.
Jeans, Moussy, 15 999 yen.
Halsband, Mimily, 2 999 yen.

Inga benvarmare. Har svarta reebok och vikit upp byxkanten bara.

Jag fick mailet igar ANTLIGEN! Det ar fran en av tjejerna som jobbar for Mimily, hon vill att jag ska komma pa 30% rean pa Mimily fran den 11. Galler endast medlemmar, vilket jag saklart ar. Det ska bli saaa roligt. 30% ar inte daligt. Efter den 11:e kommer updatering pa Mimily outfittar. Aven min vinterjacka med illrosa foder som ocksa ar Mimily.

Soyjoy.



Jag har borjat knapra i mig SoyJoy. Mest for att det ar ett bra snack. Den i mitten med blabar kan jag tyvarr inte ata, den har mandel i sig. Jordgubb ar godast for den har kokosnot i sig. Jag ar osaker men tror dom har soya i sig.. nyttigt ar det i alla fall, bara massa torkad frukt och inga kalorier som satter sig fel. Man har ju aldrig tid att ata! Dom har precis varit "my boom" har borta men borjar suddas ut nu. I japan ar det alltid nagot som ar "my boom", nagot som alla har som sin grejj : ))

Design.

Jag vet inte alls vad som ar fel med blogg.se, det har varit kaos sen imorse och ber alla ha talamod med min design. Det ser hemskt ut nu, jag som bara ville fixa sa det ser nagorlunda okej ut i alla storre weblasare.. det ar bara och vanta ut det antar jag eftersom mina updateringar inte gar igenom direkt och forhandsgranskningen vagrar sammarbeta. Igen, ber om ursakt att det ser helt disfigurerat ut.

Lite mat.



Igar vart det lite fest mat. Yuji hade kopt en ost han last om i en tidning som stank lik men smakade fantastiskt! Vi korde in den i ungnen och sen toppar man brod och annat i den. Sa at vi sallad och oliver till och jag vart lagom rund under fotterna pa vin. En fin mandag kvall! Det var super gott, vinet var otroligt gott till ocksa. Jag brode egentligen beratta vad for marken och sant men jag vet faktiskt inte, far kolla hemma!

Dagens Outfit



Dagens outfit time!
Jag var lite kall och ville gora en hel outfit, jag gravde fram mina jeans nar jag stadade borta i huset jag forvarar mina saker i och markte att dom passar prima rima! Det var annat an vad dom gjorde for ett och ett halvt ar sedan nar dom koptes! Idag blev det en Moussy outfit.

Moussy finns har; Moussy Store

Trojja, Moussy - 6 999 yen
Linne, Tommy Girl - 3 999 yen
Jeans, Moussy - 15 999 yen
Halsband, Mimily - 2 999 yen
Solglasogon, Baby Shoop - 1 999 yen
Benvarmare, TutuAnna (ej synliga) - 3 for 1050 yen

Tunnelbanereklam.



Annu en ny har kommit. Vi alskar dom har! Dom sitter overallt i tunnelbanan och paminner en om vad som ar "manners" och vad som inte ar det. Dom blir bara roligare och roligare! Bast ar gulansiktet i hornet med sina vita "I have no words" ogon, haha!

Packat och klart


Idag sa min chef at mig att ta en av mina lediga dagar och plocka in alla mina saker i garderoben eftersom jag anda inte bor dar. Det ska namligen flytta in en ny tjej nu i helgen. Jag tyckte det var ratt bra, det behovde goras i alla fall, nar allt bara ligger framme blir det forstort av moss och sjalvcentrerade, omogna rumskompisar. Det tog runt 1 timme att fa ihop datorn och allt, anda hade jag inte packat upp nagot speciellt men jag passade pa att se till att allt annu en gang var dammfritt och redo for en snabb och latt flytt sen i Januari nar jag kommer dra igang med det. Jag har bestamt mig for att flytta pa riktigt, ta tjuren i hornen, betala och flytta och slippa det har.



Varst var nar jag lyfte ner min futon fran topp sangen, jag hade rullat ihop den och lagt den dar for att halla mossen borta, jag hoppades att det skulle fungera trots att det fanns musbajs i Napoleons sang ocksa och han sover i topbunken. Nar jag lyfte ner den sa bara rann det ur musbajs over golvet, lat som nar man tomde skorna som barn efter en dag i sandladan. Fyfan va ackligt, jag kommer behova skicka in den pa kemtvatt for att vara saker pa att det inte ar en massa piss och skit i den. Jag kande mig alldeles gratfardig.



Mus skit ligger over allt i hela huset. Over hela golven. Fastnar under fotterna.

  

Men nu ar futonen ihoprullad och inplastad.

Businessman isakaya



Att ga pa japansk isakaya ar det basta som finns. En isakaya ar dar man ater och dricker, en restaurang alltsa. Oftast har dom en nomihoudai (allt du kan dricka) och/eller tabehoudai (allt du kan ata) meny ocksa. Dens ortes Isakaya ar vanligtvis som Arabian Nights som jag var pa med Yuji och Ken for 3 manader sen drygt. Men min favorit ar de sma soma ffarsmannen gar tille fter jobbet. Som ligger pa sma sido gaotr utan personal som skjussar in en. Den basta ligger har i Oomori dar jag och Yuji bor. Nar man kommer in ropar personalen "Okaerinasai" som man sager i japanska hem nar nagon kommer hem, valkommen hem alltsa. Sedan ater man massor. Det ar vanlig japansk mat. Jag och Yuji brukar ata friterad kyckling, yakisoba, friterad natto, edamame, friterad ost, fisk och annat mumsigt. Till det dricker man ol (Nama biiru of course!). Det ar sa supermsyigt. Sen nar man gar dar ifran sa hor man personalen ropa "itterasshai!" som man sager nar nagon gar hemifran.

PreShopping plus lite smatips.

Dags att prata lite allvar. Pa sondag efter provet ar det shopping dags. Det har ju blivit kallt nu tjejer sa tank ocksa pa att byta ut era laggings och stockings mot tjockare varianter. Se ocksa till att inte bli kall dar nere for det slutar bara i Cranberry juice och penicillin. Sjalvklart kan man fortfarande ha sina sommaroutfittar pa vintern, man far bara gora det lite annorlunda sa man haller sig varm. For det ar nummer ett, for vad gor kroppen nar den standigt ar kall for att halla sig varm? Den lagger pa sig fett.

Det ar nedrakning nu, jag kommer visa pa bloggen allt jag shoppar infor vintern och vinter modet har borta, det anda som inte kommer att postas ar det jag koper till min syster eftersom det ar hennes julklappar. Sa det far ni se i efterhand i sanna fall. Affarer som jag kommer besoka ar bland annat Tommy Girl, Album, Baby Shoop, Madison Gilfy, Shake Shake, LB-06, Mimily m.fl..

Det som ska inforskaffas som ar ett maste ar ytterligare en mossa (MAISON GILFY), Reversable skarp (LB-03). hoftaccessoarer (Baby Shoop), Baslinne och varmare trojjor (Tommy Girl), vaddade shorts (Shake Shake), Leggings/stockings/knastrumpor/benvarmare (TutuAnna).

Hur klar man sig enklast? Det ar alldeles for dyrt att ha standigt kompletta markes outfittar i garderoben.Darfor har jag lite tips till dom som ar trotta pa att endast x antal dagar ha en maffig outfit och resten av dagarna ha ratt alldagliga, trakiga, se ratt igenom mig outfittar. De speciella plaggen man har ska ga ihop med basplagg. Lat oss saga att du har ett par byxor, en trojja, ett linne, en kjol och ett par shorts. Ena dagen har du dom fantasistka byxorna och sedan mer basklader. Byxorna ar da huvudplagget i outfitten, det blir en bra balans pa sa satt. Anvand lite sma accessoarer (for dom behover man inte byta ut) halsduk, mossa, solglasogon, skarp, armband, halsband.. vad som helst. Nasta dag ar det kjolens tur.. osv. Da har man ett plagg i centrum pa outfitten och har inte pa sig allt pa en gang sa man endast har tvattdags outfittar kvar! Sa gor vi har borta och det fungerar alldeles utmarkt. Basplagg ar klader som ar i basfarger och inte star ut nagot speciellt, de kan ocksa ha diskreta tryck.


Middag



Igar hade Yuji lagat lamm i rom marinad som han satte eld pa i koket. Jag blir lika nervos varje gang att han ska branna av sig ogonbrynen eller nagot. Till var det tomat, grona langa saker, svamp och vitlok. Vi at aven vitloks dipp med lite chips. Chips ska bara has som tilltugg sa max en halv pase ungefar pa tva personer. Det var ruskigt gott!

RSS 2.0