Så sjuk D;

Alltså fy. Fy va dåligt jag mår, när läkaren ska dödsförklara mig sen så kan han bara kolla min näspuls. Jag kröp iväg till sjukhuset och fick en tops uppstucken i näsborren för att testa om det är flunsan jag har men tack och lov testade jag negativt så jag slipper den i alla fall. Men jag är så täppt att jag höll på att kävas på ett kex.



Men jag har fått en fin godispåse! Så här brukar det se ut att vara sjuk här i Japan, här får man faktiskt läkarhjälp oavsett vad man är sjuk för. Man skickas aldrig hem med två alvedon och ett diskret hot om att inte komma och ta upp plats på vårdcentralen om man inte är döende. 

På grund av trycket så kan jag inte ligga ner utan halvsitter mer i sängen, lägger jag mig ner ordentligt på kudden så tror jag huvudet exploderar, det hade ju varit grädden på moset som är min fina måndag.

Sjuuuuuk. Sjuuuk. Sjuuuuuuuk.

Idag slog vi nästan försäljningsrekord igen! Vi kämpade verkligen på! Försäljningen mäts per 30:e min och det krävs ett väldigt samarbete för att vi ska kunna sätta nya rekord, det är inte så mycket om hur många gäster som kommer utan hur många vi kan hantera under 30 min. Ju snabbare det går desto fler kan vi serva.

Jag hade nästan ingen röst, lät som en astmatisk storrökande katt, men det gick rätt bra i alla fall. Dock var jag lite snurrig i huvudet och fem i sju, fem minuter innan mitt pass var slut var jag tvungen att kasta in handduken för det gick knappt att höra vad jag sa.



Och det var inte så konstigt, det här är jag nu! Tog tempen så fort jag kom hem och den låg på 38 grader. Jag har rätt låg kroppstemperatur så 37 är vanlig feber hos mig. Inte konstigt att idag var så tuff men eftersom jag inte har haft ont i vare sig huvudet eller bihålor så förstod jag inte riktigt att jag var dålig. Trodde att jag bara slitit på rösten.

Jag mår bara sämre, nu ligger jag i sängen och öronen har börjat värka. Det blir doktorn imorgon. Som tur är har jag inte jobb och skolan har vi ju vårlov ifrån! Så det blir att ligga i sängen. Usch, tråkigt.

MTV!



Jag älskar MTV, dom har massor med program som är riktigt kul. Mitt favorit program är Teen Mom tätt följt av 16 and Pregnant som är i stort sett samma sak. Andra bra program dom visar är Parental Control där föräldrarna är trötta på sina barns pojk och flickvänner och väljer två blinddejter till dom och Teen Cribs som handlar om tonåringar med väldigt rika föräldrar och visar en runt i deras hus.

En del av avsnitten kan man se oavsett vart i världen man är men många av Teen Moms och 16 and Pregnant (t ex) är regions blockar på programmen. Det här är jättelätt att gå runt med hjälp av proxy servrar. Jag använder en gratis client som också är det största (HotSpot Shield) och det fungerar asbra. Gratis proxys brukar ha limitation såklart i bandwitdh och en del reklam, det man gör är bara att man slår på den, drar igång videon så den laddar och sen stänger av den. Videon har redan laddats med ett amerikanskt IP så den behöver inte vara på längre. Då kan man titta på programmet med sin vanliga internet hastighet, som för mig t ex betyder inget lagg eller buffering alls.

Första Kalle Anka!



Idag kom mitt första nummer av Kalle Anka! Jag är så lycklig över att Egmont nu äntligen erbjuder Kalle Anka Co för utlandet, inte bara Finland. Innan jag flyttade till Japan var jag en trogen prenumerant i över 10 år. Det var så tungt att ringa och avsluta prenumerationen. Men nu är det igång! Det spelar ingen roll hur gammal jag blir, Kalle kommer alltid vara min favorit :D

Ett års prenumeration (ett nummer i veckan) plus frakten hela vägen hit gick endast på 1 700 kr. Det är "bara" 500kr mer i frakt för andra sidan jorden. Det tycker jag är en helt okej deal!

Halva första teorin klar ;D

Trots att jag inte fick någon sömn alls inatt så gick körskolan bra. Jag klämde in två teori lektioner senare på kvällen så jag har i stort sett bara åkt fram och tillbaka hela dagen. Men med lektionen jag tänkte klämma in imorgon innan jobbet så har jag 6 av 10 lektioner som jag behöver för att göra provet för Körkortstillstånd! För att få tillstånd att köra med någon annan utanför skolan så måste man ha gått 10 specifika teori kurser och övningskört 15 timmar med skolan, varav 2 med simulatorn.

(Jag hade simulatorn under körlektionerna idag annars hade jag självklart ställt in).



Jag tjuvfilmade lite i klassrummet idag, från handväskan, för att ge en känsla av hur det är här. Det är rena speed läsningen från boken, vi sitter alldeles svettiga med märkpennor och klistermärken och gud vet vad.


Jobbarkompis

Igår var jag över på jobbet efter körskolan för att lämna in nytt schema, kolla schema och sådär. En av mina jobbarkompisar slutade precis sitt shift så jag hade sällskap både på kontoret och tillbaka till varuhuset där restaurangen ligger för att vi båda skulle shoppa, hon är lite yngre än jag (17, andra året på gymnasiet) och hon är så himla rolig:

Tencho-san: *pratar File o Fish och Big Mac* ... för då säljer ju Big Macen nu.
Hon: Nej, Big Mac börjar på fredag..
Tencho-san: Visst jo, jag menade det. Men i alla fall "otsukare sama!" *går hem*
Jag: ...
Hon: Baaakaa (idiot).
Jag fundersam: .. Är Tencho-san gift?
Hon: Neeeeeeeeeeeej, han är värsta gubben, det är för sent för honom.
Jag: ...
Hon: Han är ju typ 48 år. Det är kört.
Jag: Ahahhaha xD

Det är hårt att vara.. "värsta gubben".
Jag var helt inställd på att min chef var gift, han är väldigt ordningsam och strikt framför allt, han är en typisk man/pappa tycker jag men tydligen så har jag haft helt fel.



Min chef heter inte "tencho-san", tencho är 店 (mise = ten) och 長 (chou), det betyder att han är chef/manager över affären/restaurangen och tilltalas med sin titel.

Filofax, kalender, almenacka, schema..

Så mitt dramatiska "jag hinner inte skriva idag" inlägg var ren slöseri med tid.. jag är självklart fortfarande vaken och mumsar på jordgubbar. Så då passar jag på och hoppas sömn ska komma fallande från himlen.



Idag var jag på jakt efter en filofax till de lösa filofax sidorna jag köpt. Jag använder min Smartphone till att ha koll på mig med allt jag ska göra (den vibrerar, piper, tjuter och allt sånt) men jag behövde något extra för det är så svårt att få en helhets bild med bara mobilen. Då hittade jag den här 10 min serien! Den fanns i tre storlekar och jag plockade ner den största och den minsta i varukorgen. Det är visserligen bara dagligen men den är precis det supportet jag behöver.

Post-it lappar på sidan representerar 30, 60 och 120 min. De mörk gula är för möten. Till vänster kan man sätta in post-it lapparna så dom täcker de timmarna som det är inplanerade. Något jag är otroligt duktig på är att inte förstå hur lång tid något tar, jag bokar väldigt lätt in saker som krockar för att jag inte tänker på att jag t ex måste åka tåg emellan. Visst låter det dumt? Men det bara är så. Så jag hade tänkt att ha den här lilla versionen som ett hjälpmedel för att dubbelchecka, har jag en dag med fler än en aktivitet så kan jag måla upp den och se att den går ihop. Nu återstår bara att se om den fungerar så smidigt som jag hoppas :)

Jag köpte också med några stämplar för t ex lektion och jobb som jag bara kan stämpla istället för att skriva. Min handstil är ju dessutom inte mycket att vifta runt med så det blir rätt smidigt så.. hoppas jag!

Svensk ADHD intervju



Jag hinner inte posta någon ordentlig blogg idag, efter 4 timmars teori är jag helt slutkörd i huvudet, hah!
Jag håller tummarna för att jag ska kunna somna nu för klockan 10 imorgon ska jag göra en datasimulering på körskolan.. det var den enda tiden jag kunde få utan att behöva vänta annars hade jag aldrig bokat in något så tidigt!

Börjat körskola!


Nu finns det ingen återvändo! Det tog runt två timmar att skriva in mig idag på körskolan och imorgon har jag första teorin. Allt är indelat i två steg med tio klasser och 15 timmars övningskörning innan man tar första deltestet som ger en "körkortstillstånd" ungefär, efter det får man köra ute på riktiga gatan och tar resten av klasserna plus övningskör innan den riktiga uppkörningen och prov! Planen nu är att jag ska kunna ta första provet precis i början av april efter vi kommit hem från Italien och allt sånt men det får ta den tid det tar!



För en sekund var man lyxfru med värsta cash i plånboken.
Men det gick allt till körskolan.. eller kjag kunde sen köpa en mumsig yoghurt.. sjukt god faktiskt!


Super Mario i klassrummet

Pretty coool!

Franc Franc örngott och blåmärke

Det är så mycket just nu att alla dagar hela tiden bara rinner över på nästa dag, klockan är redan tio i ett på natten och jag har som vanligt inte hunnit skriva allt som jag skulle vilja skriva, inte ens hälften!

Idag började jag ändå klockan 3 men slutade klockan 9. Tio minuter innan jag slutade frågade min manager om jag kan börja en timme tidigare imorgon (alltså 12) men då hade jag hålligt mig i 3.5 timmar och kunde inte fokusera alls på vad han sa för jag höll på och kissa på mig. Haha, imorgon blir det från 12 till 20.



På min rast gick jag en sväng förbi Franc Franc (heminrednings affär) och lyckades norpa åt mig två örngott på deras sista rea, 50% off! Jag kände mig som en snål tant när jag gick fram till disken och påpekade att det stod 50% OFF men pristagen (700 yen) inte var hälften av 1 200 yen som var original priset. Så jag fick 200 yen mer off, som ett riktigt proffs.



Jag har i flera veckor haft ett skumt blåmärke på handleden, ibland är dom två och ibland bara att mega stort, mörkbrunt blåmärke. Jag fattade nada när för varje gång jag sov så blev det större. Snacka om att läka baklänges. Nu har jag löst gåtan om mina blåmärken på vänsta handleden. Vid kassa linjen på jobbet har vi en metallskena som går längs med hela bänken och under finns brickor. Varje gång jag tar upp en bricka så stöter jag i armen i den där metallkanten. Det gör inte ont eller så (uppenbarligen) så egentligen är det inget man skulle få blåmärken av alls .. men 7 timmars shift, det är många brickor som ska up pådisken!

Får linda in mig i bubbelplast.

Lavender Town Syndrome

Just nu kan man ladda ner Zoroaaku från McDonald's i Japan (alla som har ett japanskt Black/White kan alltså ladda ner den oavsett vilket land).



Tema låten för "Lavender Town" i de första Pokemon spelen. En av mina absoluta favoriter från spelen! (Det här är en remix då förstås, det är ju chip tune egentligen).

Visste ni att första original versionen utav den här låten kunde ge barn i cirka 10 - 12 års åldern huvudvärk och i vissa fall illamående? Orsaken var den så kallade "Lavender tonen" (Lavender Tone) som inte kunde uppfattas av vuxna, fullutvecklade öron. Nintendo/Game Freaks återgärdade såklart detta.

Men på internet gick det rykten om att pojkar i Japan hade börjat begå självmord direkt kopplat till spelet. Det postades polisutredningar man kunde läsa och annat material för att stödja vad Nintendo/Game Freaks höll på att försöka smussla undan. Detta har kommit till att kallas "Lavender Town Syndrome, LTS".

Det är naturligtvis rent påhitt.



Original låten för den som är nyfiken!
(Det är absolut inte farligt att lyssna på den).


Driving School Picked



Idag kunde jag inte skriva in mig på körkortsskolan eftersom jag inte hade pengarna med mig i plånboken men nu har jag bestämt plan och allt är klart så nästa gång får jag ta med mig cash så jag kan betala av allt på en gång. Jag kommer att ta "Anshin Pack" (Safety pack), manuell växling som innehåller allt jag behöver plus obegränsat med körlektioner, just to be safe. I Japan är typ 90% (något sådant sa dom) av bilarna automat men jag tycker det vore lite som att bara få ett halvt körkort om man inte kan köra båda.
Nu är jag alldeles spirrig, no turning back, nu ska jag ta körkort. Panic!

Busy day!

Pust, jag har haft en SÅN dag idag! När det bara varit så mycket på agendan.

Jag tog ändå lite sovmorgon och när jag vaknade hjälpte jag en vän att ringa hälso centret angående hennes son för poilo vaccinering. Eftersom det är smidigast att inte dra en lång ramsa om hur man ringer åt en kompis så brukar jag alltid köra racet att det handlar om mig själv. Det gick snabbt men det var väldigt ovantt att bli kallad "Okaasan" (mamma) istället för de vanliga titlarna som jag tilltalas med:
Okusan (är vanligast nu) = fru
Oneesan = Egentligen stora syster men också för att tilltala tjejer.
Okyakusan/Okyakusama = Kund

Användningen av "du" i japanska är väldigt sparsamt, det ska man helst undvika för det är alldeles för direkt. Oftast säger man folks namn (lite 3:e personvarning över det hela) eller oneesan/oniisan. Det beror på relation!

Sen slog jag en pling till Sagawa eftersom mina teoriböcker inte kommit, den föraren som tog mitt samtal var inte direkt den vassaste kniven i lådan så det är fortfarande ett frågetecken där.

Jag tog en tur förbi jobbet för att kolla nya schemat och lämna in schema för början av mars efter det åt jag en snabb lunch på McDonald's vid tågstationen medan jag väntade på bussen. Mitt i den lilla stressen blev jag stoppade av mormoner som försökte få med mig till kyrkan där vi stod mitt på gatan.



När klockan blev 15:20 så hade jag irrat runt i 5 min och tittat efter vart busshållplatsen för gratis bussen till körskolan var, tillslut så såg jag en minibuss med namnet på skolan tryckt på så det löste sig. Var så säker på att jag skulle missa bussen. Det var bara så mysigt att åka bil till körskolan.

Nu är jag äntligen hemma igen och efter ett halvhjärtat försök att röja upp lite så sitter jag nu parkerad på rumpan, jag tänker inte röra mig mer!

Nu har alla mina tjejprylar kommit!







Jag hade inte förväntat mig paketet idag! Det var en härlig överaskning! Bästa var också att paketet var litet nog att rymmas i brevlådan eftersom jag inte var hemma när dom kom, jag kör fortfarande någon slags pingis med mina körskoleböcker så jag ska ta och ringa företaget som publicerar böckerna och skickade dom imorgon och be om paketnumret så jag kan spåra det innan det åker tillbaka till dom.

Nedersta bilden är igen ögon cremen jag verkligen rekommenderar för dom med ringar under ögonen. Den är grym.

Sicilien!

I slutet av förra veckan fick vi ett email från resebyrån och Egyptian Air som berättade att vårat flyg blivit inställt och att vi får pengarna tillbaka. Jag är så ledsen, jag trodde verkligen djupt inners inne att det skulle bli bra. Yuji har bestämt att vi ska åka till Sicilien istället, jag sa att han kunde få välja dit han helst skulle vilja åka eftersom jag inte riktigt alls fått känn för något alls nu när Egypten inte blir av och Grekland är för kallt. Det är inte långt kvar nu tills vi åker, Yuji köpte biljetter nu för några timmar sen och den 11:e mars åker vi!


Foundation och mascara fixat!

Igår var jag på Lancome för att köpa en ny foundation, den jag beställde online var ju för mörk och jag har absolut ingenting kvar av min gamla. Den serien som jag använt har utgått fick jag reda på så det var lite kul att titta på lite nya foundations. Jag har hållit mig till samma ton och typ men valde en utan rosa/rött pigment i eftersom jag inte alls har så mycket av det i min hy alls, jag är mest bara... likblek.



Det blev en mascara också, jag köpte en ny mascara för bara en - två veckor sedan men jag är inte alls nöjd med den. Det var första gången jag testade en mascara med två steg, först vit som förlänger och allt vad den gör och sen svart på men det var inte alls någon höjdare. Fransarna blev så torra och den vita smeten var så svår att täcka över utan att ha på flera lager. Det är alltid kul att prova nytt men den här gången blev det att gå tillbaka till det gamla.

Nu behöver bara mina lotion och rengörings produkter komma så är jag "all set" för några månader igen!

Alla Hjärtans Dag!








Jag kladdade runt i köket som en galning i över 4 timmar men lyckades tillslut få ihop lite muffins och tryffel till Yujis Alla Hjärtans Dags låda. Yuji är så himla nyfiken och i år hade jag gått in med min taktik att få honom att tro att det inte blir någon choklad när han nu är gift och vuxen. Samtidigt försöka gömma alls, tryffeln smällte nästan under de 30 min jag fick gömma allt bakom sängen, tur att det är så kallt inomhus! 

Yuji gick halvt om halvt på det, men han vet hur bortskämd han är så självklart får han godis :) !

Valentine's Day



Jag har precis nattat Yuji så lamporna är släckta men ville visa en bild på min söta Valentine's Day påse som min kollega lagt i min uniform påse med jag jobbade. Visst är hon go? Det är ju på måndag det är dags och det är ingen liten grej det här borta. Jag har dissat dagen framför Yuji, dragit lite kommentarer om att vi är gifta och att vi är för vuxna för att få hemma gjrod choklad av våran fru (mig).

;D
Lämna gärna lite choklad godis tips!

Färdigutbildad för kassan!

Yatta!!
Jag har klarat träningen och fick mitt klistermärke för kassan! Idag specialiserade jag mig i att kasta runt senaps sås runt hela kassa linjen men ändå klarade jag sista träningschecken och från och med nu så får jag plocka upp dipparna efter mig själv ;D 


Tvätta för hand.. jodu...

Ibland får jag små ryck som drar mig tillbaka till "back in the days" när vi var starka kvinnor som låg på knä vid bäcken och slog livet hur fläckar i kläderna med stenar. Det var stolta tider! Så för att hylla detta så går jag som sagt tillbaka till det här och får den brillianta tanken att jag ska handtvätta.
Gör inte det, handtvätta inteeee!
Jag vet inte riktigt hur många stenar det är meningen ska gå åt när man ska centifugera tvätten.



Jag tvättar alltid mina jobbar strumpor (har knästrumpor) och min skjorta efter varje pass, annars blir det så snuskigt tycker jag och det har jag nu gjort med en kopp ättika ihop om att få fram lite mer av tvättmedelslukten och lite mindre pomme frites. Men nu undrar jag mest om det kommer hinna torka under natten, det blir ut på balkongen och se.



Nej det blir tvättmaskin from now on, snabbt, enkelt och inte så vått att det droppar om kläderna!

Nej! Fel ton på foundation!

Mina teori böcker kom inte idag men däremot kom mig foundation med perfekt timing, jag verkligen skrapar ur den gamla som egentligen är slut jag bara vägrar inse det. Men till min stoooora fasa så tog jag ändå fel ton, den nya är alldeles för mörk, jag kan inte använda den. Det känns som lite halvpanik, jag har verkligen ingen foundation kvar!



Det är helt otroligt att jag kunde vara så off, jag behöver två veckor i Grekland för att bli sådär mörk! Det ska nog gå att ordna på något vis så jag får rätt ton!

Terror hot mot Shinjuku station ikväll..

Klockan 21 idag japansk tid så gjorde polisen en utryckning till Shinjuku station efter att hot om ett terror dåd skrivit på internet. Det är tre män som har utryckt på nätet att dom planerat ett dåd mot Shinjuku station och att ännu fler människor skulle komma till skada än i Akihabara tragedin för några år sedan. Polisen tar alla internet hot nu väldigt seriöst eftersom Akihabara mördaren skickade ut varningar och skrev precis vad han planerade att göra på ett internet forum ända fram tills att det skedde.



Video källa: Rocket News 24, youtube.

Japanska home delivery

Teori böckerna för mitt körkort som jag beställde idag kom idag men som alltid med Sagawa Delivery så står dom typ och väntar på att man går hemifrån och sen ringer på dörren. Det är rätt billigt att skicka saker med Sagawa men saker och ting är billigt av en anledning. Eftersom jag var så upprörd med Sagawas dumma automatiska telefon tids beställnings grunka så missade jag t om jordbävningen som tydligen ägde rum för cirka 10 min sen.

Japan är grymt på det sätt att om man köper något så får man det dagen efter, punkt slut, men lite bortskämd har man blivit så fort något tar mer än en dag så blir jag alldeles otålig. Dock så gör man inget annat än att anpassa livet efter dom där delivery männen, det går att ange på ett ungefär vilken tid man är hemma och kan ta emot men man får välja mellan en vis tidgrupp som "12-14" och vem vet under den tiden när dom kommer, oftast så gör man dock det efter att man redan missat dom första gången om man inte är snabb och har lite tur. Har man dessutom en man som bett en att hålla utkik efter denna delivery man så, tja, då får man sitta hemma tills han kommer. Det är alltid roligt att sitta och klicka runt på Facebook och se andra housewives här i Japan sitta och småsvära över just det här.

Tjugo i åtta var han här och busringde på min dörr.

Japans "när helst det passar MIG service" oavsett vilken dag i veckan är något jag inte kan vara utan.
Post alla dagar i veckan och bäst av allt, ingen söndag!

Smart

Klockan är två på natten och jag ligger med mina strumpvärmare fastklistrade i nyllet och försöker googla mig fram till hur jag ska få ur min p-stav som går ut i juni i år. För er som aldrig har varit med om detta så ser det ut såhär:


Jättebra.



Körkortsfärger.



Jag har beställt två böcker för teorin och försökt googla fram en körskola som ligger lite i närheten. Det är en sån djungel av uttryck och .. saker.. som jag verkligen inte har någon koll på. Jag har övningskört och pluggat teori i Sverige när jag var 17 men jag var inte speciellt insatt så jag har verkligen noll koll.

I Japan finns det tre olika körkort! Grönt har man i tre år om jag förstår allt rätt och är för nybörjare sen byts det till blått. Om man har ett rent "record" i fem år så får man guld som bl a ger en billigare försäkringar och bara visar att man varit en bra förare. Guld vore ballt men då måste man se till att andra inte kör in i en också, hah!

Värsta suget.. efter NÅGOT?



Idag fick jag ett sånt hysteriskt sug men visste inte efter vad, så jag drog med mig Yuji ner till 7eleven och, tja, det blev allt av varje som jag nu äter allt samtidigt. Sött, surt och salt.

Man är ju allt bra störd ibland.

Bara hamburgare i huvudet efter två fulla McDonald's dagar x.x

Yuji berättade idag att jag imorse när han vaknade legat och mumlat i sömnen och sagt "Poteto" (poteto är pommes frites) och bara för att retas med mig så sa han "Cheeseburgare". 
Då hade jag tydligen svarat "120 yen" (hyakunijuen). 
Hur skadad får man vara, haha.

Det här är min dag i text, jag har 6 sidor av notes som ska läsas före varje skift, att folk kan ha så mycket att säga.. haha. Imorgon är jag jobbfri och ska defintivit ha ork till att visa den nya handväskan som Yuji köpte till mig i nyår! Den har ni inte sett än. Men nu måste jag få kollapsa innan jag börjar tro att jag är en hamburgare.

Jag har fått frågor om vart vi ska flytta! Jag har nog nämt det ibland men inte riktigt sagt det ordentligt, det är rätt gamla nyheter så jag har nog inte alls tänkt på att förklara det hela. Yuji är egentligen anställd vid sitt företags huvudkontor i Nara som ligger i Kansai (vid Osaka, Kyoto) så han är bara placerad i Tokyo tillfälligt. Vi vet inte när han blir kallad tillbaka till Kyoto (Yujis företag gör lite som dom vill och är väldigt duktiga på att köra en "by the way" två veckor innan) men det går lite tysta rykten om att det handlar om inom ett år. När Yuji måste tillbaka följer jag självklart med honom, oavsett vart i utbildning och annat jag är.

Jag är en liten halvvidrig stadsbo och det värsta jag vet är affärer som stänger och att behöva vänta på tåg/buss så det måste bli körkort annars kommer jag nog bli tokig i Kyoto!

Körkort!

Jag är så trött men ändå lyckas jag att hålla mig själv uppe! Om jag ska vara riktigt ärlig så njuter jag lite av att vara så slut som jag är just nu medan jag vänjer mig vid att jobba för som student tycker jag inte att jag kan säga att jag blir särskilt stimulerad, man sitter ju mest still och det händer inte så mycket.
Nästa vecka har jag endast två dagar ledigt och insåg att det är 6 - 7 timmars pass! Det är alltså på snäppet till heltid trots att jag är en deltidare och det tycker jag är riktigt, riktigt schyst av McDonald's. Värsta som finns är när man inte kan bli erbjuden så många timmar som man skulle vilja ha.

Det är så att jag ska få tummen ur och ta körkort! Jag var på G och redo till min 18 års dag men bangade helt och hållet ur. Jag känner fortfarande likadant, (jag avksyr att köra bil) men nu är det dags! Körkortet är något som jag vill ha gjort för mig så jag ska jobba ihop 300 000 yen innan april så jag kan få det gjort och överstökat under lovet!

Japanskt körkort kostar runt 250 000 yen om man tar det japansk och upp mot 450 000 yen om man vill ta det japanska på engelska. Så det är flera tiotusenkronors skillnad. Jag måste ha ett körkort innan vi flyttar från Tokyo-


Veckans best buy, kutsu kairo. Små värme plattor som man kan lägga i skorna, tofflorna osv. Jag fryser ju konstant och med dom här i strumporna så är problemet löst! Nu behöver jag inte gå till varuhuset för att få upp kroppstemperaturen...

Golden Eggs - Robaato-Sensei hos polisen, så roligt!

Vaknade imorse till att Yuji kikade på Golden Eggs och det här klippet fick mig att skratta så jag kikna.
Tyvärr finns det inte med undertext men för er som förstår så vill jag inte att ni ska missa!



"あれ、コ、コンビニでしょう?はんぺんと大根と卵もつけちゃえ♪!"

Bara så klockrent kul.

(Robaato-Sensei snubblar in full på polis stationen för att han tror det är en kombini (7eleven etc).



Färska blombuketter gör mycket!

Ken och Yukari har varit här idag på middag, svensk som man är så blev det tacos! : )
Jag försökte mig också på en amerikansk äppel paj (som jag slängde ner lite blåbär i) jag själv tyckte den blev sådär men de andra tre höll inte med, de tyckte den va kanon, så det kanske lyckades i alla fall.
Jag är nog bara mer för smulpaj kanske.



Under dagen var jag iväg till floristen för att plocka upp en ny blombukett till vardagsrummet. Det är verkligen helt grymt att ha färska blommor hemma, det gör väldigt mycket och jag är supernöjd med blommorna den här gången. Jag har tröttnat på vintern så jag ville ha lite av en vårbukett istället och det är så mysigt med busk/träd grenen mitt i. Som ni hör så vet jag inte sådär jättemycket om blommor men man behöver inte det. Jag säger bara till vilka färger, vilken känsla och vilket pris jag tänkt mig så gör floristen resten.

Den här buketten låg på cirka 216 kr, det är ungefär vad jag brukar köpa för som passar min vas och den kommer hålla sig 2 -3 veckor. Allt jag behöver göra egentligen är att byta vatten (jag gör det varje dag).
Det är verkligen toppen, luktar gott och gör lägenheten riktigt mysig utan mycket ansträngning alls!

Panik och Jehovas.

En av dom värsta sakerna jag vet är ångest känslan av att jag tror jag glömt något! Jag är duktig på att glömma saker så det har satt sina spår, därför har jag ett elektroniskt schema som jag litar helt och blint på när det gäller saker som jobbet, läkar tider och så vidare. Men i stort sett varje dag går jag igenom paniken över det här:



Det ploppar upp att jag ska jobba imorgon men imorgon ska vi ju få gäster, Ken och Yukari ska ju komma, fan också! Men duuuh, klockan är över tolv. Det har blivit nästa dag, så det är inte imorgon fastän det är imorgon.
Suck, aldrig ska man få en lugn stund!



Och den här låg i brevlådan idag. Är nästan lite rädd för att Yuji ska ha sett den. Det är så typiskt mig att bli polare med Jehovas Vittnena också. Det tog flera veckor att vifta bort mjölk killen som kom med gratis mjölk prover och att ha Jehovas springande här tror jag inte Yuji kommer uppskatta. Men jag kan bara inte köra dörren i nyllet på trevliga människor, det är ju kul att få byta några ord.
Söt som hon var, tanten som kom och plingade på igår, så har hon fixat broschyren på svenska för att hon kände själv att om hon var i ett främmande land så långt bort från sitt modersmål så är det rätt skönt att få se det ibland. Men God bless her, inte sant? Jag ska självklart inte gå och bli Jehovas men nog har hon spridigt lite värme alltid :)

Det kostar att vara tjej!

Det har tagit mig två dagar att hitta en hemsida, som inte ser ut som något läskigt bogus, där jag kan köpa hem mina tjej prylar som nu håller på och ta slut och behöver påfyllning! Smidigt nog så tar allting slut i stort sett samtidigt och det är najs när man kan dra in på frakt och annat så! Fast det tar alltid emot lite att punga ut med så mycket pengar för sånt som egentligen är rent lyx. Det är så mycket lättare när man inte ser hela summan, hehe.



Jag brukar alltid leta efter amerikanska sidor först eftersom både kronan och yenen är så mycket starkare än dollarn är just nu så man kan spara rätt mycket pengar! Men det var verkligen helt omöjligt att hitta en sida som var okej med att frakta mina rengöringsprodukter utomlands. Så typiskt, speciellt när jag hade en kupong till en av de större amerikanska sidorna på cirka 450 kr. Men men!



Tillslut hittade jag en sida som jag kunde beställa allt ifrån, så skönt! Jag använder Kerastase till håret, Lancome för foundation (toppen!), MAC för resten av sminket men för rengöring, lotion och behandling av mörka ringar under ögonen (hud underhåll kanske man skulle kunna kalla den gruppen) så använder jag Exuviance. Det är ett medicinskt märke och därför går det inte att köpa i vanliga varuhus (jag rekommenderar det starkt, speciellt för dom som har ringar under ögonen, deras Brightening Bionic Eyecream vågar jag gå i borgen för att den fungerar, har man genetiska ringar/påsar under ögonen så är det the real deal).

Men det finns här i Japan hos hudkliniker och liknande. Värsta är att det är sån pris skillnad, det ökar med runt 200 kr per produkt om jag köper det direkt. Då är det t om billigare i Sverige så det är så najs att jag äntligen hittat en online butik i Japan som säljer. Det har jag tjänat en tusenlapp på!



(För första gången har jag lyckats ta en bild på min hårfärg, jag är brunett igen som vanligt efter några månaders halvkum.. orange.. hehe!)

Fuku-mame

Idag är det ännu en såndär holiday här i Japan. Man äter sushi och bönor och slänger sedan sagda bönor över balkong räcket medan man gapar "Ut med det onda, in med det goda!".
Med tanke på att Yuji hade sönder helkropps spegeln igår så kunde inte den här dagen kommit bättre tajmat!



Yuji: Just take a couple of them and throw them and say good goes in bad goes out.
Me: .. Oni... ha..
Yuji: Yeah evil first, okay, like this "MIMI ha soto"
Heartbreak xD

McDonald's kisse

Tack för alla kommentarer med tips om både resor och videokameror. Idag har jag jobbat och sen jag kom hem har tiden bara försvunnit. Det är så mycket jag skulle vilja göra (som att prata med er ordentligt!) men på kvällarna går min medicin ur och då blir livet ett grumligt gurgel av 143 olika google fönster och tankar som aldrig blir avslutade, puh! Det har gått jättebra idag och jag behöver ingen tränare hos mig längre. Jag har fått ett tilldelat skift på fredag (yes!) och sen har jag mitt första riktiga, långa skift på söndag (så långt att jag får rast :o) alltså börjar min träning lida mot sitt slut, äntligen!
Nu har jag inga problem med att stå i kassan och har fått koll på allting det går också lite som ett whisper på "stan" här i vårt lilla område att det jobbar en utlänning på McDonald's nämde min chef. Folk tycker det är lite kul eftersom området jag bor i inte har så speciellt mycket invandrare. Jag är en panda på zoo't med andra ord.



I helgen var vi hos Debbie och Sebastian i deras lägenhet som nu blivit färdig och iordning. Det var så mysigt att bli bortbjuden och få god mat och prata med goda vänner. Debbie har dessutom med sig sina två urfina katter, norsk skogs katt för att vara mer exakt. Jag är så sugen men samtidigt är det ett sånt stort steg. När ska man tajma in det. Nu när lovet drar igång är det bra tajming att ta hem en tisse eftersom jag är hemma väldigt mycket men sen ska vi utomlands i 10 dagar och då måste stackarn till katthotell. Det är sånt underbart sällskap.

Min lilla mobilbild är inte ens i närheten av vad fin hon är gentligen!

RSS 2.0