Super billig QOO!

McDonald's i Japan har just nu ALL SIZE 100 yen. Alltså spelar det ingen roll hur stor ens dricka är, alla kostar 100 yen (cirka 8 kronor). Jag önskar det kunde vara så för alltid! McDonald's är det enda stället där man kan köpa Coca Colas Sukkiri Shiro Budou och nu medan den är så billig köper jag runt 4 - 5 Large åt gången och häller upp i mina kannor. Precis som att jag har drickan hemma, det är as smidigt! Och GOOOOTT!


Japan är min största kärlek i livet och idag är det vi 4 år



Kan inte fatta att det redan gått 4 år. Tiden bara flyger förbi. Jag kan knappt minnas hur livet var innan Japan. Jag älskar att bo här, älskar att vara här och den känslan blir bara starkare och starkare för varje dag. Jag är så tacksam över att jag får ha mitt liv här i landet som givit mig så mycket, inte minst men underbara man!

Så mycket har hänt och jag har ändrats så otrolig mycket, bara mot det goda om man får säga så om sig själv. Det är ett sånt otorligt, fantastisk land men inget som kommer gratis, man får jobba hårt men belöningen är så stor. Från att ha gått minutvis och blivit påmind om hur konstig man är och utländsk man är så kan det gå flera dagar mellan stunderna då jag kommer ihåg det.

Japan var precis så som jag föreställt mig det.

Daisuki na Nihon, ima made arigatou gozaimashita. Ato korekara mo yoroshiku onegaishimasu.

Nu är nya tanken up and running!

Jag hade en massa ärenden på förmiddagen och sen började jag jobba 15 till 19. Jag trodde att Yuji skulle vara hemma idag så jag hade sagt åt fiskaffären att leverera mellan 18 - 21 och jag har alltid samma (o)tur att självklart dyker dom upp precis runt 18 då. Jag sprang hem som en stucken gris från jobbet men missade the delivery guy med en kvart! Men underbar som han var så lovade han att komma tillbaka med akvariumet när jag ringde honom helt uppspelt när jag kom hem. Det är GULD att dom lämnar sina mobilnummer på lapparna!



Riktig skillnad eller hur, haha. Det tog 3 timmar att sätta upp allt och tack vare att jag redan har cirkulerat vatten så är tanken förhoppningsvis redo redan imorgon kväll. Den är så stor bara så det finns en massa plats att sätta in växter och andra dekorationer med tiden!

Jag spenderade lunchen med "my pro guy" som jag kallar honom som äger fiskaffären ett stenkast från där jag bor. Han hade precis öppnat och tvättade sina mega sköldpaddor så dom kunde få vara ute i solen i sin stora pool och sola lite. Han ska ta in ytterligare en Skalar åt mig så jag har 4 istället för 3. Färgerna som jag är intresserad av är antingen en väldigt svart/orange dominerad koi, mable/svart med dominant svarta fenor eller en Wild! Det finns en vild skalar i affären som är jättefin, med en väldigt personlig lite böjd toppfena men den är alldeles för stor. Mina bebisar är ju ungefär stora som enkronor medan den fisken är som en handflata! Det går nog lättare om dom är i samma storlek.

Nytt akvarium till fina firrarna!

Första och enda ordentliga bilden som jag lyckats ta på en av firrarna! Inte lätt när dom inte har ordentligt ljus där inne än, slutar bara med att man tar spegelbilder av sig själv!



Igår flyttade tre stycken angelfish in hos mig, Skalarer som några påpekat att dom heter på svenska! För lillen på bilden som är störst, sen en helvit och en guldvit. Den helvita är minst på knappt 1.5cm. Helt sjukt att dom kommer vara över en decimeter stora tillslut! Så efter mina morgon bestyr var jag iväg till Seibu i Shibuya och köpte ett nytt akvarium eftersom mitt på 18L självklart är för liten för en sån stor fisk.



Jag fick en rätt schysst deal på Nissos Limited Edition Stingray akvarium! Den innehåller bl a en automatiskt heater för vintern och belysning vilken är najs för det kostar en hel del att köpa separat. Seibu varuhuset har rea just nu så det var x antal hundralappar som ramlade bort från priset men den gick ändå på någon tusenlapp, 1.5 ungefär. Imorgon kommer det och jag är så spänd! Yuji har även varit iväg på IKEA för att ragga upp en hylla till den.

Akvarium!



Titta vad jag har pysslat med hela eftermiddagen! Äntligen har jag ett akvarium, jag som är så fisk tokig. Det har varit mycket tjatandes om husdjur från min sida men det har varit så svårt, husdjur kräver tid och omtanke och en lägenhet som tillåter dom. Den här tanken är på 18liter så det är ingen bjässe men stor nog, anledningen till att det blir en filter/pump innuti tanken är för att, tja, det var ett set och det passade bra. Då kan man ju även skaffa en sköldpadda i framtiden ;D.

Nu har jag precis startat tanken på sin cykel, efter att jag förstört naglarna med att göra rent sanden såklart, så det tar nog någon dag eller så innan vattnet är ordentligt förberett för att ta TROPISKA FISKAR! Ja! Ni gissade rätt, bebisarna som kommer att få komma hem och bo hos mig om runt två dar är:



Angelfish!

Färg har jag inte riktigt bestämt mig för än men det lutar åt Zebra. Tanken jag har tar utan problem två fullvuxna Angels men jag får lite mixade vibbar om huruvida man ska ha 2, 3 eller 4 stycken. Jag vill inte direkt föda upp några fiskar heller.. Vi får se! Nu är jag bara exalerad över att ha fått upp allt och medans det rengörs och stabiliserar sig så blir det att kolla runt lite efter en schyst lampa, mer växter och lite annat smått och gott som dom kan gömma sig i och leka med!

Ningyocho!







Ningyouyaki! Med rödblön pasta i (;D).



Shinzanmono, för er som fortfarande inte sett den, sjukanmäl er och se till att få det gjort.





Förra helgen var vi iväg till Ningyoucho i Nihonbashi där jdramat "Shinzanmono" utspelade sig. Bl a gick vi till Nigyouyaki affären där Hiroshi Abe handlar och som avsnittet med den japanska restaurangen handlar om sen var vi iväg till Suitenji templet också från avsnittet med urmakaren. Templet har en staty i form utav en stor hund och en liten valp, kvinnor som planerar barn eller är gravida kommer dit för att klappa på valpens huvud och på så sätt önska om en bra graviditet och ett friskt barn! I shoppen till templet kunde man dessutom köpa en speciell charm just för graviditet och också ett kit med en charm och en obi (som man har runt midjan till kimono) som ska ha tur med sig.

Jag tycker det ser så roligt ut att båda hundstatyerna tydligen mest blivit klappade på huvudet :P

Tv i sovrummet!

Jag har det bra 8)



Äntligen har jag fått en TV i sovrummet. Fram tills nu har vi sovit jag, Yuji och min laptop i sängen och det har väl varit sådär. Med en 180 säng så finns det definitivt plats för min bebis men så kan man ju inte ha det.

För mig som är en riktig video nörd och har med mig allt som jag konstant tittar på alltid i itouchen så satt "Apple Remote" appen helt klockrent! Via min lilla itouch har jag alltså en fjärrkontroll till tvn som egentligen är en datorskärm som jag bara dockar fast laptopen med. Det är helt grymt! Jag är fortfarande vaken, det är ju min grej liksom (tydligen..) men jag har det mysigt i alla fall och åtminstone så är det inte FB och FL som håller mig vaken...

Själva vitsen med tv i sovrummet är att min ljusa datorskärm tydligen ska vara för ljus och med det i sig hålla mig vaken för att hjärnan tar det som dagsljus. Också nu när sommaren kommer så behöver jag få den varma laptopen ur sängen. Two birds with one stone, alltså!

Äntligen fått tag i en ipad2 i världens nördigaste land!

Igår var jag och Yuji ute hela dagen och rände runt. Det var rätt lustigt faktiskt och det kommer bilder från det sen! Men det bästa med dagen var i slutet när vi hamnade i Akiba för att hämta ut pengarna vi fått från att återanvänt våra gamla datorer (över 1000 kr fick vi för delarna från våra 5 år gamla maskiner!) och jag känner att jag har lite flyt. Och OM jag hade.

Yuji har önskat sig en ipad i födelsedags present och Yujis födelsedag var dagen då den stora jordbävningen vände upp och ner på vår tillvaro. Det är nu 100 dagar sen och stackarn har ännu inte fått sin present för det finns inte en endaste liten ipad i det här nedrans landet. Okej det är inte sant, men det är väntetid på en svart 64 GB och jag har vääääntat. Det är inte roligt att ljuga och låtsas som att man inte bryr sig varje gång ens älskling frågar lite fint om jag orkat boka en ipad till honom (det ska ju vara en överraskning).

Så igår gick jag in i Apple affären i Akiba och tog tag i en av killarna där och frågade om dom hade en nedrans  ipad som dom så fint skyltar, gapar och skriker om. "Tyvärr" så fanns endast svarta på 64GB(!). Köpt, tack, den tar vi, tackar. Det var en rätt lustig situation där Yuji stod och började vela, jag började vifta med visa kort och gav order med hela handen och den stackars lilla Apple killen som nervöst växlade blicken mellan oss två.. to fetch or not to fetch. Det var bara att putta undan Yuji och ge Apple killen en spark i arslet innan ipaden försvann mitt framför ögonen på mig.

Efter rena rama Modern Family dramat så har jag äntligen kunnat ge Yuji hans välförtjänade, något försenade, ipad.



Den är awesome, jag som är en stor Mah Jong (solitaire) fantast har nu lite svårt att acceptera att jag har "gett bort min ipad" till Yuji i present. Jag menar, kolla va awesome, jag har hela min playboard i knät! Nu vill jag också ha en :(.

Smekmånaden! (Lite försenat!)



Det har slagit mig att mitt i alla naturkatastrofer och min plötsliga resa till Sverige så har det inte blivit något av smekmånaden alls! Och det var ju ändå vår bröllopsresa, den har blivit helt i skymundan. Det var en väldigt dramatisk MEN ändå perfekt smekmånad. Vi hade det jätte mysigt och jag tänkte visa lite bilder i alla fall! Vi tog inte så mycket bilder utan filmade det mesta så jag hoppas att jag får tid snart att klippa ihop allt som vi filmat.



Klart man får mat lagad åt sig t om på smekmånaden ;D
Som man måste man passa upp på sin fru, så är det bara.



Och jag måste ju såklart mata tillbaks.



Första dagen hittade vi en strand, sen bilade vi genom hela Sicilien, eller genom är fel, vi rundade faktiskt HELA ön med bil på två veckor! Det har vi GPS bevis på videokameran på!





Uppe på en kulle hittade jag ett gammalt tempel från tiden när Sicilien var halvinvaderat av Grekland typ. Mannen hittade jag i buskarna vid kaktusarna.



Taormina sov vi två nätter i för att besöka Etna! Vi bodde på ett av deras finaste hotell uppe i staden, utsikten var helt sjuk eftersom staden ligger upp i bergen. Etna såg man också när hon puffade på så fint!



Och Etna såg vi! Hon var jättefin. Tyvärr så var sidan med lavaflödet avstängt för att det var så blåsigt men en av hennes lägre kratrar klättrade vi upp på. Det var så blåsigt, det var riktigt läskigt. Vi tog oss högst upp men jag vågade inte ens ställa mig upp raklång, jag hade utan tvekan blåst bort, så stark var vinden!



Tempel och sooool!



Hell yeah 8)



Ljudböcker för att sova?


I nya desperata försök att lära mig sova själv så har jag kommit på att ljudböcker kanske kan vara bra! Jag minns att när jag var liten så satte mamma och pappa på band åt mig innan jag skulle sova när jag inte hade TV på mitt rum och då sov jag ju faktiskt helt okej trots att det ofta kunde bli att jag fick vända på bandet.



Minns ni den bandserien? "När du hör den här signalen då är det dags att vända blad, då börjar vi!". Jag hade massor, mina favoriter kom och gick så det är svårt att säga exakt vilken jag lyssnade på mest. Böckerna var sådär lagom intressanta eftersom jag alltid log och blundande för att sova.

Nu har jag skaffat lite ljudböcker fast för vuxna då såklart och det går ju inte alls som jag tänkt mig! Första boken blev "Den Döende Detektiven" av Leif GW Persson och HUR ska jag kunna sova när det är så spännande att jag bara MÅSTE få veta vad som händer. Nu lyssnar jag t om mitt på ljusa dagen. Det är första boken av honom jag "läser" trots att jag är ett fan och det är riktigt bra, jag rekommenderar verkligen den här boken!

Mumspopcorn!

Popcorn är ju bäst! Förutom för att det är mumsigt så är det lätt att ha opoppat hemma och när man är för lat att gå ut och handla något att småäta på så är popcorn riktigt gott! Nu ikväll gjorde jag precis världens godaste popcorn någonsin och bara måste dela med mig ifall någon annan skulle tycka samma sak!



Poppa popcornen i saltad olja och sen pudra på Tex-Mex seasoning som finns i vanliga mataffärer (Sverige), det ska vara som en liten svag smaksättare och inte ett försök till tacos popcorn så litegrann bara. Efter det micra smör, en klick ungefär på en tallrik och skvätt över popcornen. Man kan nog behöva salta lite extra beroende på hur salt galen man är. Det var förvånansvärt mumsigt! Men jag vet inte.. jag kan också ha varit hungrig så att allt var gott..!

Förberedelser för sommaren...

Man får göra vad man kan med vad som finns för att förbereda sig för sommaren som är något seg men definitivt på väg. Det är rätt så varmt och framför allt kvavt och fuktigt eftersom regnet börjat komma men det kommer bli mycket varmare och kvavare och ACn har vi blivit ombedda av Tepco att vara sparsamma med.



Till de svenskar i Japan som läser min blogg, här är mina tips för att göra sommaren lättare:

- Konyaku sallad, det finns mycket mat i Japan som är för sommaren, det är kall och svalkande mat med mycket vätska! Det är topen att se om kosten efter årstiderna i Japan då mycket av den gamla kulturen innan AC och fläktar finns kvar.

- Gel sheets, dom är rätt dyra (90x90 ligger på cirka 6 000 yen) men fungerar! Dom går inte på ström och behöver inte kylas i kylen, det finns även kuddstorlekar som kostar mindre (av det jag sett, definitivt värt pengarna!). Sheetsen är svala och.. helt perfekta.

- Sea breeze, den vanliga anti septic Sea breeze luktar som att man badat i tandkräm så det finns mindre flaskor med olika dofter också att välja mellan! Det är en rinnande vätska som man har på huden som nästan bränner lite men gör absolut inte ont och svalkar ner väldigt mycket.

- Feber pads! Egentligen menade för när man har feber men många använder dom under sommarn hur dom vill. Dom har en klibbig sida som kan klibbar fast på huden, antingen direkt i pannan eller under kläderna och så håller dom sig svala i upp till 10 timmar beroende på!

- Handdukar, nu kommer alla de där mini handdukarna som säljs som sovenirer, följer med nya mobiltelefonen osv till nytta! Underskatta inte att ha en i väskan alltid för svetten kommer börja rinna och det är bara obekvämt och snuskigt.

- Aquarius och Pocari Sweat, pulver eller färdigblandat, drick ordentligt speciellt om det är den första japanska sommaren för som svensk vet man aldrig vad som väntar. Det är no mercy. Rent vatten är förstås bra, vatten är vatten men i sådan här hetta är det viktigt att även få i sig vätskeersättning för alla salter och mineraler som man förlorar, det klarar inte vanligt vatten att ersätta.
Snart kommer även vattenmelonen helt i säsong och kommer droppa massor i pris! Vatten mellon är svalkande och innehåller massor med vatten! Även en hel del naturligt socker.



Ny laundry shelf! Äntligen.

I lördags efter jobbet fick jag ett email av Yuji att vi skulle gå på bio och see nya Pirates (äntligen!) så han hade gjort iordning godis lådor vi skulle ha med oss. Jag älskar Yujis bio lådor dom har alltid en massa snacks i sig och ibland även middag. Om man egentligen får ha med sig mat in så på bion vet jag inte riktigt, hihi, men vi har det alltid smidigt i bento lådor, inget prassel och inget spill!

Efter filmen, som rockade fett och allt sånt, gick vi in på Donki Hote som ligger i samma byggnad och hittade en laundry shelf som jag letat efter såå länge! Vad nu sjutton det kan vara så är det en hylla man har över tvättmaskinen för att kunna ha tvättmedel och annat där. Exakt samma hylla som jag tittat på online fast där i affären för inga pengar alls! Online hade den kostat runt 1 000 kr och nu betalade vi runt 200 kr för den. Helt sjukt. Att vi verkligen behöver en hylla ser man här:



Mitt hemma bygge har kastat in handduken.



Jo men visst ser det bättre ut, behöver inte oroa mig för att det kollapsar när det skakar heller. Sen får man väl ta och hitta på någon ny lösning för moppar och annat för det passar ju inte alls in längre nu!

Älsklings bebisen är OK!

I torsdags natt spenderade jag 6 timmar åt att plocka isär och damma hela laptopen, den var så skitig men tillsammans med ominstallationerna jag gjorde för några veckor sen så är nu burken äntligen helt återställd. Det ser jättefint ut när jag kör tester och förhoppningsvis slipper jag se någon mer blue screen någonsin. 






Jag är lättad över att det gått att fixa, jag är så otroligt nöjd med min dator som nu har blivit två år och ville verkligen inte att vår tid tillsammans skulle börja räknas ned. Jag har en Toshiba Qosmio som är en av de få laptoparna med 18 tums skärm och Toshiba har gjort ett jätte bra jobb med den här datorn! Min model GX/G8H har jag inte kunnat få några ordentliga uppgifter på om den sålts utanför Japan, i sånna fall går den under ett annat namn men är deras (2 år sedan) starkaste speldator men snäppet under samma model med blue ray spelare.



Jag rekommenderar inte att plocka isär en laptop men för dom som har kunskap så var det definitivt värt alla timmar med alkohol lösning och tops i högsta hugg. Det är helt otroligt hur mycket skit som kommer in och gottar sig i en laptop, trots att jag dammsuger och fixar den här maskinen som en galning. Jag uppskattar att jag sammanlagt fick ut runt en golfboll av damm och hår ur datorn (!). Det är betydligt säkrare att städa en desktop, skruva upp chassit och ta av det, men tänk alltid på att avmagnetisera händerna, det är säkrare att vara överförsiktig och vara säker oavsett vad i datorn man tänkt att ta i än att råka förstöra något!


Jobbig dröm

Jag vaknande precis (klockan är halv två på natten) av riktiga night terrors! Egentligen bör jag nog säga mardröm men det var fruktansvärt obehaligt för jag kunde inte riktigt sova, jag halv sov men var fortfarande vaken så att tiden inte går fortare och man inte försvinner bort i drömland men kände mig väldigt rädd och orolig för våran balkongdörr som står öppen dygnen runt nu när sommaren kommer intågandes. Vet inte varför jag plötsligt tyckte det var så läskigt att ha den öppen men jag kunde heller inte ta mig ur sängen för att fixa det, ögonen bara smällde igen varje gång jag försökte öppna dom. Jag var tvungen att använda all min kraft åt att väcka mig så jag kan stänga igen dörren!

Typisk stressrelaterad dröm, så typiskt, så ser dom ut. Jag föredrar faktiskt de drömmarna över att jag har relationer med min chef, manager eller har barn med någon random ex-pojkvän bättre, hah. Hjärnan är bra mysko ibland.

Grattis lillasyster!

Idag är jag världens stoltaste stora syster. Kan knappt förstå att du tar STUDENTEN.
Du har kämpat på och gjort det så jävla bra, nu fortsätter du bara och kör på och gör precis vafan du vill göra!


Sug efter husdjur

Jag längtar fortfarande så mycket efter ett husdjur, man vet att det börjar gå utför när man disciplinerar sin man och försöker muta honom med godis. Vi får inte ha husdjur, som katt och hund, i lägenheten vi bor i för så kan reglerna vara i Japan (eller oftast är det så) och de djur jag gärna skulle vilja ha är katt eller orm.


Jag och Snoddas, finaste ormkillen!

Yuji är inte alls speciellt glad över min förtjusning i ormar och med tanke på de ormar är skulle vilja ha och storleket på terrariet som dom skulle behöva så skulle det aldrig gå här i Japan om vi inte ger upp att skaffa barn i framtiden och ger "deras rum" till ormen..

Vill så gärna ha något litet att pyssla om och umgås med.



Jag är helt såld på cutegayjasons två ormar, Ball Python Goldenboy och en av hans Emerald Tree Boas.
Jag skulle nog inte riktigt gå för en ETB till mig själv utan lutar nästan helt exklusivt mot Python familjen.
För dom som har lite ormintresse så rekommederar jag verkligen hans video när hans albino pythons kläcks ur sina ägg, den är hur intressant som helst!

Glest mellan inlägg just nu :(

Det är fredag igen. Tiden går lite för fort. Jag tycker det enda jag gör är att sucka över att det är dags att duscha igen varje kväll. Duscha är för övrigt en av de tråkigaste saker jag vet tillsammans med att diska och att vänta. Åter igen har jag åkt på något halsonts liknande, det är fjärde gången, tredje gången med penicillin. Jag har så ont i munnen så det finns inte, jag har fått förkylningsblåsor som snart kommer få mig att börja gråta. Jag undrar verkligen vad det är för något jag konstant åker på så det blir att köra någon odling eller liknande på det här för jag orkar inte hålla på mer!

Men min underbara man kom nyss när det var som värst och viftade med någon spiffig liten kräm som han bad mig kladda på. Nu sitter jag helt bedövad i käften och tycker livet är ganska najs ;D.



Nu verkar även äntligen mina galna veckor av Qoo vara förbi. Som jag nämnde förut så har min pstav varit på väg att gå ut och nu när jag var i Sverige passade jag på att ta ut den, det är något jag vill nämna för alla er tjejer som är här eller funderar på att komma hit så man har det i tankarna! Japan har nämligen inga pstavar och använder knappt preventivmedel i form av ppiller så har man en stav som jag hade måste man ta ut den i Sverige. För mig resulterade det i nästan 4 väldigt hormonella veckor då jag ville dricka sliskig vindruvesaft och äta pannkakor. Jag är riktigt rädd för den dagen det är barn dags, som alla tecken tyder på nu kommer jag sannorlikt äta ihjäl mig.

Så använder man liknande preventivmedel och planerar att vara i Japan under en längre tid så bör man ha lite framförhållning (motsatsen till min "det löser sig" inställning alltså).

RSS 2.0