Pokemon Center



Idag akte jag till Pokemon Center efter skolan och kollade in termosar. Jag behover en men det blir nog ingen Pokemon.. far val bli en fran Starbucks eller sa som alla andra tjejer.. Hello Kitty. Men mitt DS fick ett nytt fodral! Det har bla nyans och de tre special pokemona fran Diamon/Pearl.

Visst blev han fin : D!

Papper - klart!

Fick precis allt beviljat fran CSN. Ar sa glad nu, kanner mig sa lattad att jag nastan vill skriva ett tack mail till dom och beratta hur underbart tacksam jag ar. Men jag vet inte.. med tanke pa de mailen jag skickat till dom under den har manaden skulle dom sakert dra in lanet och krava tillbaks mig till Sverige pga grov personlighetsklyvning. Men att ha levt utan pengar alls en hel manad har haft bade sina for och nackdelar!

Men nu ar min ansokan till Universitetet 90% komplett! De sista resterande tva 5 % ar dels ett intyg fran CSN dar dom intygar att dom betalar for min utbildning (ett papper jag kommer rama in nar jag far det sa som jag kampat) och 20 000 yen (1 800kr) som det kostar for att fa gora intagningsprovet som ar ett sprak test plus interjuv. Jag vet att det ar ett ratt langt kasst och att jag nog inte komma att komma in, det ar ju inte en internationell skola den ar helt pa japanska och det ar manga som soker, men jag vill anda satsa allt och forsoka. Trots att det ar jag mot Japans datanordar. Man vet aldrig! Det skulle vara en drom att fa ga dar. Och om jag skulle komma in bland alla sokande.. da ska ni fa se bilder, for wow!

Jag och Yuji satt igar och skrev klart de tva fragorna man ska svara pa i ansokan, varfor man vill ga just den skolan och vad man har for planer att gora efter. Vi gick ocksa igenom den nogrant och forsokte att andast lamna hal som dom kommer ta upp i intervjun som jag ar beredd pa. Pa det sattet kan jag svara utomordentliga svar!
Jag fick ocksa min rekommendation fran skolan jag gar pa nu skriven av Gotou-sensei som hjalpt mig med allting och som ocksa ar min larare tva ganger i veckan, bade i grammatik och kanji. Jag fick ett superfint omdome, sa fint att Yuji undrade om jag hade fatt nagon annans nar han laste igenom det (dum!).
Sa snart jag far intyget fran CSN sa aker jag till skolan och lamnar in anmalan. Man blir kallad till intagning som halls tva ganger i manaden och far svar inom en vecka.

Bara att halla tummarna.


Myskvall.

 

Sanhar stamning ar det hemma just nu. Yuji kom hem redan vid 8 sa vi har tagit det lugnt ihop hela kvallen. Nu dricker vi the, jag leker med min nya passion i livet, Maya 8.5 och Yuji spelar DS (Professor Layton and the Curious Village), smaater pa lite Dumle gor vi ocksa. Jag har fortfarande inte hort ett ord fran CSN men med myskvallar som den har sa gor det inte sa mycket for ett par timmar.

Nu ska jag ga och ta undan tvatten i badrummet sa vi kan duscha, inte latt nar man bor sa litet att allt maste goras pa ett och samma stalle.

Harvest Moon och deep talk.

Har sagt det forr och sager det igen - definitiv spel rekommendation; Harvest Moon DS (Cute for tjejer).

Det ar riktigt svart att satta fingret pa vad det ar som ar sa bra med spelet, jag och Yuji forstar det inte riktigt sjalva men Harvest Moon blir bara storre och storre ju mer man satter sig in i det. Pa det sattet att man kanner att hjarnan knappt klarar av att ta in all information.. det ar perfekt. Vad mer kan man begara av ett spel? Riktiga spel haller hjarnan uppe pa taspetsarna plus har stort utrymme for varierade levelups. Kan man inte ga upp i Level .. vad ar da poangen? Nu ska jag anda inte vara san, men om man tanker pa saken sa finns det inte ett spel dar man inte utvecklas som karaktar genom spelet, sen skiljer de sig fran varandra genom att just att ga upp i level har olika ansikten. I vissa spel ar det inte alls sa uppenbart som i t ex FF eller Pokemon dar lvl star tryckt ratt i nyllet pa dig. Nagot som jag tycker ar valdigt djupt med spel ocksa som kanske inte sa manga tanker pa (eller sa gor folk det men sager inget) ar att for att ga upp i lvl sa maste man samla Experience Points (XP) for att samla dessa maste ens karaktar bli utsatt for vissa saker eller gora nagot ett viss antal ganger.. for att helt enkelt fa erfarenhet. Och precis sa ser jag livet..  saker hander, jag samlar XP och sen gar jag upp i lvl. Just nu ar jag lvl 21. Det ar ju nagot hysteriskt va djup jag ar.

Harvest Moon for Nintendo DS. Harvest Moon Cute for tjejer. Riktigt bra oavsett alder.


TECH! <333



Idag har jag haft en kanon dag. Basta dagen nagonsin. Jag hade mote klockan 10 med skolan jag ska soka in till. Eftersom CSN inte kanner till skolan maste en utredning goras via hogskoleverket och eftersom hogskoleverket inte kan gora det sjalv sa bokade skolan ett mote med mig sa vi kan losa det hela. Slutade med att jag spenderade 5 timmar dar. Frasch skola med trevligt folk som jagade mig med the, godis och snacks. Jag fick igen traffa hogste lararen som jag pratad i telefon med tidigare i veckan och han berattade att han var ett stor fan av ABBA, haha. Efter att vi pratat och han visat vad skolan gar ut pa, vad dom erbjuder och jag fatt beratta vad jag kan inte inte kan sa visade han vilka produktioner skolans elever och hans foretag varit med om att skapa... bl a grafik till Final Fantasy 7 och bl a karaktars design till Final Fantasy Cronicles. Dom har alltsa jobbat sida vid sida med Square Enix.. jag tror aldrig jag tappat hakan forut.
Efter att vi smapratat bade allvar och trams om spel och sa vidare sa fick jag prata med hon som skoter det jag behover hjalp med. Det gick fort och efter det var det redan dags for lunch. Hogste lararen hade sett till att jag skulle fa prova Maya (!) sa dom bad mig komma tillbaka efter att jag atit. Nar jag kommit tillbaka efter 30 min pa KFC och ett snabbt telefon samtal till Yuji sa blev jag runtvisad. Jag fick se ljudrummet dar de spelar in allt ifran musik till ljudeffekter som nar ens karaktar gar pa grus. Jag fick ocksa se studion dar dom gor robotar, skissar, natverk osv osv osv.. sen fick jag traffa lararen som haller i Maya kalsserna, en ung kille som var super trevlig. han visade vad han gjort som egna projekt da han frilansar och berattade att allt va gjort sida vid sida av Maya. Sedan fick jag och en till kille en lektion dar vi fick anvada skolans AutoDesk Unlimited Maya. Jag var i exstas! Jag har ALDRIG anvant Maya forut. Jag har aldrig ens SETT det. Och har fick jag en en och en halv timmes lang lektion i grunderna helt gratis! Nar vi var klara med allt var klockan efter fyra! Jag gick ut och smasnackade lite med hogstelararen och nagra anstallda, han korde ett quiz me det anstallda och ett pepptalk med mig.

Hah, nu galler det bara att fixa intagningsprovet.. men det ska nog ga. Det ar bara svart att fa en sjalv att forsta att man kan nagot som man inte kunnat forut. Engelska ar en helt annan sak, engelska har alltid varit mitt sprak men japanska.. jag maste ta och forsta att jag faktiskt kan prata och forsta. Vi far se. Men nu galler det. Dom haller en preliminar plats oppen for mig medan vi fixar allt CSN tjafs.

Varldens basta dag!

Bara en javla massa skitsnack.



Pa bilden har vi Dai-kun! Han ar en superstor haj som vi traffade i Osaka. Jag har inte sett kanjin for hans namn men dai betyder stor och han ar stor! Jag har min egna kopp och risskal med Dai-kun pa!
Jag har lite saker att skriva om men kanner mig omotiverad. De senaste dagarna har varit fruktansvarda.. nej den senaste en och en halv vecka. Det ar pengar och ansokning till skolor och CSN och hogskoleverket (som bada ar pa kafferast 9-5) jobbet och kompisar. Men mest ar det nog Yuji och lagenhet. Jag gar runt med en fruktansvard radsla att jag maste lamna Japan. Trots att jag inte hotas av det eller nagot. Det ar min storsta angest som jag inte orkar halla tyst om och darfor delar med folk jag inte ens kanner. Att behova lamna det som blivit mitt land och Yuji, min fina Yuji som inte ens vet halften av allt jag kanner for honom.

Okonomiyaki.



Det finns massor med listor over saker som man "bor" gora nar man aker till Japan. Jag har min egen lista dock och bryr mig inte ett dugg om alla andra listor. Inget framsande i Osaka, Kyoto. Inga onsen, inga dagsbesok till Nikko. En av sakerna pa listan ar att ata Okonomiyaki. Detta ska tydligen helst atas i Kansai (Osaka, Kyoto, Nara) men jag tycker inte det. Jag tycker Okonimiyaki ska atas i Kantou (Tokyo) eftersom dar far man steka den sjalv! Det ar ju super mysigt! Mumsigaste Okonomiyaki ar den med mochi (riskaka) eller pizza okonomiyaki! Den med rakor och mums pa ar inte heller dum. Okonomiyaki ar riven kal som steks ihop till en pannkaka kan man saga, alltsa med smet, och sen har toppings. Ovan pa den sammanstekta kalpannkakan har man en speciell sas som jag tycker paminner om glogg pa nagot vis och sedan tunna skivor av riven fisk. Rivenrivenriven fisk. Den ar valdigt tunt riven sa bladen dansar med angorna fran maten, det ser lite roligt ut. Sa kommer ni till Japan. At okonomiyaki. (Fisk toppingen kan man naturligtvis strunta i)

Kottfars.



Mamma berattade for mig att nar hon flyttade hemifran sa hade hon innan lovat sig sjalv att nar hon val gjorde det sa skulle hon aldrig mer ata potatis. For hon var trott pa att alltid ata det hos mormor. Men sen sa hon att nar hon val bodde sjalv sa blev det tillslut potatis i allafall. Nu ar det dags for min historia. Sen jag var liten har jag absolut hatat kottfarsas och spaghetti. For jag tyckte inte om lok. Anda insiserade mamma med att laga det och kunde inte skippa loken i kottfarsen. Det gjorde ju saklart att jag inte heller tyckte om kottbullar, lasagne eller chili con carne. Inte heller pyttipanna. Nu nar jag ar.. vuxen.. sa ater jag fortfarande inte lok men jag far inte kvaljningar langre. Och forra veckan sa vart min historia fullandad da jag lagade just kottfarsas och spaghetti till mig och Yuji till middag, med lok.

Vad tanker ni/tankte ni aldrig nagonsin laga nar ni flyttar/flyttat hemifran? : )

Lordag = Karaoke && Pure!

 



I helgen blev det karaoke och Pure! Jag traffade pa lordags eftermiddagen Lisse som hittade mig via bloggen och vi klickade ordentligt! Sa vi bestamde direkt att ikvall blev det party. Karaoke var ruskigt roligt, vi sjong riktiga klassiker som A whole new world, Total Eclipse of the heart, Girls just wanna have fun, My heart will go on and on, ja ni vet. Efter snubblade vi till Purikura Mekka och tog Purikura! Sen var det Pure dags, dar var redan Dione med sin pojkvan och Takashi tittade in. Han kopte dyr skumpa som han sprayade pa oss. Mitt i natten fick Pure plotsligt en vatten lacka fran herrarnas toa, det lackte ut over hela bargolvet och narmade sig dansgolvet men stannade tack vare lutning! Alla bartendrar och security vakter stod sedan och moppade i en timme medan vi alla stod och mos pa dansgolvet och klampade over till baren nar man blev torstig. Efter den timmen med vatten upp till fotknolarna hade vi alla blota fotter men ingens humor hade sjunkit for det! Efter klubbandet drog jag och Lisse till McDonalds och tryckte i oss frukost innan hon ranglade till en taxi och jag halvsprang sadar fult till tunnelbanan. Sjalvklart sa var jag sjuk hela sondagen sa jag tror inte det blir nagon alkohol igen pa ett tag.. trots att det endast verkar jobba mot mig och gora mig svagare sa far bakfyllesjuka en kanppast att langta efter alkohol. Men efter 12 timmar var jag okej och jag och Yuji drog ivag till Ito Yokado for att handla bakfyllemat. Det blev riktigt kott med pommes fran McDonalds, gronsaker och oliver. Perfekt. En mysig helg anda tack vare varldens basta Lisse och Yuji.



Karamelldansen : D


Pappadagar i rattans ar!



Just nu laser jag den har boken och bokstavligen talat ligger och asgarvar, ratt ut! Jag har last bocker som jag tyckt varit bra, gripande och spannande men aldrig har en bok fatt mig att skratta ratt ut. Jag antar att det ar killhumorn som slar mig ratt pa tarna men ocksa for att jag kanner att han har samma bittra, standigt ironiska humor som jag. Det ar som Annika Lantz.. Jag ar halvvags igenom boken och tokgillar den. Jag vet inte hurivda jag rekommenderar den, jag gor det starkt verkligen men inte till vem som helst. Den kan nog vara lite svarsmallt for alla bittra ensamstaende eller super mammor dar ute i varlden. Men om man kan ta saker med en klackspark, har lite humor och inte ar helt okapabel till att se sina egna kriser, brister och tankegangar i andra sa kan jag defivinivt rekommendera den. Speciellt till killar, man eller vad man nu ska saga.



Nar jag anda var i farten med att dels nammna henne men ocksa tipsa om bocker om barnledighet och livskriser (trots att jag ar for ung for att ha upplevt nagot av det) sa har jag ocksa lyssnat faktiskt, som ljudbok, pa Annika Lantz 9 och en halv manad. Det ar en superbra bok. Lantz kan ocksa fa mig att skratta, men eftersom jag alltid satt pa taget sa gick inte det riktigt. Om berattar med en massa ironi om hur det ar att vara hemma med en son som har kolik fast han inte har det. Har man hangt tillrackligt mycket pa Familjeliv.se sa tycker man boken ar helt sjukt rolig. Har man sjalv barn behover man inte ens kunna stava familjeliv.se. Det jag ocksa tycker om med den har boken som jag kande nadde fram till mig var att hon visade att man ar bara manniska och ibland racker det inte hela vagen fram fast man vill det. Hon erkanner utan problem att det var jattetufft nar Teo skrek oavbrutet och vagrade sova i flera manader. Hon orkade inte. Och inte ar hon en dalig mamma eller person for det. Och det var faktiskt, trots att jag inte gar igenom en krisperiod, kont att hora, speciellt fran en sa officiell person (som jag dessutom ser upp till).

...

 

Jag ar hemkommen eller vad sjutton man sager fran Kyoto men pa grund av att skolan har borjat och att jag inte jobbar den har veckan har jag inte uppdaterat. Lamt va? Om jag ska vara arlig sa vet jag inte varfor ag inte jobbar den har veckan eller vad som hande pa jobbet i helgen nar jag var borta och har darfor borjat forbereda mig lite smatt pa att hitta pa nagot nytt, jobbet jag har ar helt vardelost om jag ska vara arlig men det ar svart att hitta nagot som gar med pa mina skoltider.. For att gora situationen battre sa ar pengarna senare for att csn dricker kaffe och skolan har gett mig invoice. Dom har ocksa fragat, sa sent som igar, vad jag vill gora da mitt visa gar ut i Mars. Det resulterade i en vag av handelser. Det blir fart pa mig med andra ord. Sa idag har jag varit i kontakt med mitt framtida universitet, jag ringde till och med sjalv med press fran min larare som satt bredvid, och allting verkar lugna kulan. Nu skulle det bara sitta finfint och hogskioleverket tog sig i kragen och svarde pa ens mail med mindre an en veckans mellanrum!

I Kyoto hade vi det super mysigt. Vi gick forst till templet da det var foretags dag, eftersom Yujis familj har eget foretag sa gar dom till templet med alla andra som ocksa har det och onskar for ett till bra och lyckat ar. Jag traffade ocksa helt utan forvarning en massa slaktingar som jag annu inte riktigt forstar hur dom ar slakt men som visste precis vem jag var och vart jag kommer ifran och ville peta pa mig. Senare gick vi sjalva, bara Yuji och jag till templet och slangde in vara 5 yenare och gjorde vara egna onskningar. 2009 kanske inte kommer bli sa dumt med lite hjalp.

Hanzi Smatter

Snubblade over en sida jag tror kan vara ganska .. intressant nar folk ar sa tatueringsgalna; Hanzi Smatter



Jag hade under bar chaahan till frukost. Mina rester fran igar. Idag har jag i stort sett inget inlagg at er, ungefar som igar. Livet har inte riktigt borjat an. Snart slutar jag, om endast 40 min! Da bar det av till Shinagawa dar jag ska traffa Yuji, sen Kyoto. Jag ar sa trott att ogonen varker.

Vi hors nar jag kommer hem igen!

Torr jag har mundiarre.. fingerdiarre..

Kalle foljde med mig till jobbet idag! Jag fick tva pocketar i julklapp och jag vill egentligen spara dom, det ar sa himla mysigt att lasa Kalle men jag kan inte halla mig. Sa han fick folja med. Just nu ovar jag sjalvkontroll. Var och varannan minut far jag en impuls att ringa efter pizza, eller ga till McDonalds. Nej, nej och ater nej. Just nu ater jag Pez for att stilla hungern men snart ar dom slut, jag maste ge mig ut och ata nagot, jag hann inte alls med frukost i morse.






Spionerar ut genom fonstret.



Godmorgon, jag har vikt lakarn.



Det har har jag gjort idag! Klockan ar 10:34 och jag sitter pa jobbet. Jag var 15 min sen for att tagen stoppade hela tiden. Det gjorde mig nastan nervos. Om jag inte varit sa forbannat hungrig hade jag sakert blivit stressad. Jag ringde chefen som fick oppna sa lange, hon var pa myshumor nar jag kom fram. Vek handdukar och nynna. Hon ar sa sot. Kortare an vad jag ar, haha. Hon ar fran Kina men flytta till Japan nar hon var ett ar sa hon pratar kinesiska med sin man och sina barn. Aven med mig. Det hander aldrig med min kollega Gina men med mig hander det ofta att hon babblar ivag pa kinesiska och sen tittar hon irriterat pa mig nar jag ser ut som varldens storsta manskliga fragetecken. Forstar inte ett ord.
Pa tal om att inte forsta ett ord. Det verkar som Yuji blivit tillsagd av mina forladrar att prata japanska med mig. Micke och nagra till trodde dom var sneaky sneaky nar dom tjuvlyssnat pa oss nar vi pratat ensamma och uppmarksammat att vi endast pratar engelska. Det var val inge nytt. Det har jag aldrig stuckit under stolen med. Det ar nu bara att saga ajdo till dagar med husfrid da man forstod vad ens man sa. Tror inte mina foraldrar forstar att jag tror knappt Kyoto-borna forstar sig sjalva nar dom pratar. Men det blir intressant och se vad mina Tokyo kompisar sager nar jag borjar prata som en lantis. Det har redan hant faktiskt, det ar ju inte sa att Yuji aldrig pratar japanska med mig, bara det att jag svarar alltid pa engelska. Sa jag ahr en del fraser som faller mer naturligt for mig i Kansaiben (Kyoto dialekt) an Kantouben (tokyo dialekt). Nar det hander ar det endast mina larare som forstar mig. For dom ar fran Osaka. Haha.

Fy fan va jag snackar.

JERRI!



Nya Jelly ar ute. For ett par manader sedan kopte jag alla fashion tidningar som var nagot att ha (enligt mig sjalv) for att valja min favorit och det blev Jelly tillslut. Jag har bara hunnit bladdra igenom ett tjugotal sidor men redan hittat saker jag vill ha. Men det blir inte mycket shoppande for mig nu, speciellt inte nar jag bade ska flytta OCH har hittat Nikon D40x kameror jag har rad med! Men en onepiece ska jag aka och kopa efter jobbet.



Den till vanster ska jag forsoka fa tid till att aka och kopa idag. Vi far se hur den sitter, det ar ju rea och allt just nu!
Dagens outfit vart en chill outfit.



Linne, present!
Underlinne gratt, BikBok, 99kr
Jeans lila, BikBok, 99kr
(Hoodie for att det ar kallt = Tommy Girl)
Jacka svart, H&M, 149kr.

SA SKA DET VARA!
Lange leve mellandagsrean.



Hemma och huvudvark och JA!



Jo jag sa ju att jag skulle blogga lite om hur jag bor. Men det blir inte sa. Det blir vad jag kan erbjuda nu medfruktansvard huvudvark och en godis pase for nara till hands; en sang med NYA MYSIGA LAKARN och en Yuji som jobbar. Jg har tjatat pa honom tre ganger nu att han maste dricka sitt the innan det blir kallt. Till svar far jag "Mmm..". Men det gor ingenting. Jag kan alltid varma det at honom igen. Av det lilla man ser kan man se Yujis forsok till att fa rummet just brunt, svart och vitt och mitt dominanta drag att dra in lila. Varfor lakarnet ar blatt ar for att det ar fran min sang nar jag bodde hos pappa. Det har fatt ersatta det underbara gra jag hade som gick helt sonder av slitage. Vi sitter pa golvet, hela tiden, for when in Rome do like the japanese do, deshou?

Jag tankte gora kottfarsas och spaghetti till middag och det fick ju som det fick. Jag gick till mataffaren Seiyu, som ar min fvorit mataffar och en gava fran Gud (som sa mycket annat) och dom har precis haft rea. Jo, vi har rea i mataffarer har ocksa.. vilket betydde att min mataffar som har oppet 24 timmar om dygnet hade slut pa allt kott och nastan alla gronsaker... ... ... ... ... ... ...
Jag kopte tva gurkor, gron paprika, blabars yoghurt och inlagd daikon. Sa gick det med det. Sa till middag fick vi gurka med tomat. Stekt morot och gron paprika i marinad och KOPT kyckling fran 7-11. Vilken housewife man ar alltsa.



Det borjar ta slut i godispasen...
BRA! Nu far det vara ett slut pa detta mumsande!

Det har med att kunna saker...

Jag sitter som alla nu vet pa jobbet och just nu pa golvet, till lite halvslo musik, haller tva av vara gaster har pa vandrarhemmet pa med att breakdansa. Dom ar alltsa breakdansare. Min arbetskollega Gina hojade till nar dom borjade dansa om att jag missade "varsta grejjen" som han gjorde. Jag forsoker verka intresserad och sa nagot i stil med ".. ja ni far folja med oss ut och dansa nagon gang" men nu ska ni fa hora den fula sanningen; det intresserar mig inte ett dugg. Jag tycker det ar sa ointressant att jag inte ens kan bjuda pa att latsas vara intresserad och vanta pa att dom ska gora om nagot.

Det jag vill komma med det har inlagget ar.. jag har haft pojkvanner och kompisar som kan aka snowboard, skata, dansa, spela gitarr, spela trummor kunnat saker hit och dit och det ror mig inte i ryggen. Jag tycker INTE det ar imponerande. Tycker det ar ratt alldagligt, det ar sa manga som kan det. Jag tillhor helt enkelt en annan grupp. Det som intresserar mig ar saker som sociala "skills", alltsa nar manniskor kan handskas med andra manniskor. Mognad imponerar mig och kunskap. Sprak imponerar ocksa pa mig, nar folk kan prata sprak flytande. Men mest ar just det jag namnde forst. Saker i livet, hur folk kan hantera livet, de som hander dom och andra manniskor, det imponerar pa mig allra mest. Att nagon kan snurra pa huvudet eller balansera pa en planka utan att ramla.. nej, det fungerar inte for mig.

Finns det nagon av er lasare som kanske kanner som jag. Vi har ju alla olika intressen i livet.

Urgh.

Just nu skyller jag allt pa jetlag. Tycker det ar underbart. Till och med att jag ar kissnodig skyller jag pa mitt jetlag. Fyfan. Det anda jag gor ar ga pa toa! Jag orkar faktistk inte mer, springa hela tiden. Sakert 3:e gangen idag. URGH!

Jag har baddat sangen hemma med vara nya paslakarn. Det vart san skillnad! Sateng blev det ocksa, for jag ville prova det, har annars bara bomull! Yuji tyckte det blev jattemysigt men forsokte igen att smyga in sitt "fast mitt rum ar faktiskt svart, brunt och vitt... inte lila". Vad ar det for prat? Det ar svart och lila. Kom pa att jag aldrig visat er hru jag bor nu, bara hur jag bodde forut, nu bor jag i en riktig japansk lagenhet och inte bara i ett rum. Det kommer bilder pa det nar jag kommer hem ikvall!

(Den som har tips pa middag far garna kliva fram och foresla for jag har ingen aning. Vi har ingen ordentlig ugn det ar den anda hindret!)


Jobb jobb.

Klockan ar fem och jag sitter pa jobbet. Sa var det med det.

...
...
...

Mitt jetlag spelar mig spratt. Jag gar fran att vara pigg och alert till riktigt seg, stel i nacken och gransen till huvudvark. Mest ser jag dum ut med halvoppen mun. Att tilltala mig ar ingen bra ide. Idag vaknade jag pa tok for sent for att hinna med de hussysslor jag velat gora. Jag ville dammsuga, torka golv och rojja ur badrummet nar Yuji var pa jobbet aka ur vagen. Att ha Yuji hemma nar jag vill stada ar som att vara ensam hemma med en 2 aring. Forutom att Yuji inte klattrar pa moblerna. Han ar ivagen, gor tvartemot vad jag sager och pratar alldeles for mycket. Men anda alskar jag honom alldeles for ofartbart mycket for att strypa honom. Men innan jag gick hann jag ata, diska, packa om igen och vika alla mina klader igen i resvaskan jag bor i! Nagot jag inte tycker om ar nar alla mina klader, efter att jag antligen bestamt en outfit, ligger huller om buller! Sen bar jag mig ivag till Docomo som jag TYP mindes var det ligger i Oomori. Med min lilla vaska och jatte resvaska lyckades jag ocksa fa med mig pantflaskor och tonfiskburken! Det varsta som finns ar nog nar man inte gor det och den ligger och osar i lagenheten hela dagen, buuuh, haha. Jag var lite irriterad pa Docomo, som ar mitt telefonbolag, for dom hade inte skickat en rakning till Yujis lagenhet, den ligger sakert i Shinjuku nu dar jag inte bor langre. Jag tycker inte alls om att vara sen med rakningar! Jag hade berattat for dom att jag skulle till Sverige och skulle bli ett par dagar sen med rakningen, det var inga problem, men nar rakningen sen inte kommer och man drabbas av "men den kommer nog imorgon da"-syndromet, da blir det bara annu pinsammare nar man EN VECKA efter kommer in och tycker det passar att betala. Jag bad om ursakt och det verkade inte vara nagon fara.
Att slapa upp min resvaska for trapporna i huset som jag inte langre bor i var livsfara dock! Trapporna ar lika smala som resvaskan ar bred och lutar nastan 90 grader kanns det som. Jag halvlag, tryckt mot vaskan och drog oss upp med vanster armen. Det ar otroligt vilka muskler man har nar man maste.. eller ligger alandes i en sluttande trappa med endast upp eller ... ratt ner som slut.

Sen dess har jag jobbat och agerat mamma. Tva australenare fragade snabbt tidigare idag vart det lag en "drugstore". Nar dom senare kommer tillbaka fragar dom mig utan hopp om jag inte rakar kunna lasa japanska och ger mig en tub inflamamtions hammande kram for muskler och leder. Han berattar att han gatt och bett om oronmedicin och vill veta om det ar det han fatt da han reagerat pa tuben med kram. Jag kunde inte lata bli och le, det var det verkligen inte. Han berattade att han haft sa ont i orat under natten att han inte sovit en blund. Nu gjorde det dock inte ont langre men det rann vatska ur orat med jamna mellanrum. Jag borjade medkorsforhor; har han eller har haft feber, nar borjade det, HUR ont skulle han kunnna saga att det gjorde, har han varit forkyld, hur hor han, har han ont i bihalorona, har han tagit nagra mediciner/ varktabletter, kanner han nagra andra symptom.. jag letade upp en oronklinik i narheten som pratar engelska, fick honom en tid och skickade ivag honom med vad jag tror ar en sprackt trumhinna.
Jag ar en riktig honsmamma. Utan barn.

Pa tal om barn sa sitter jag och myslaser mammabeckas blogg. Tycker den ar sa mysig, vilken den ar! Jag kanner mig sa lycklig, sa glad for hennes skull. Vet inte om det ar hennes positiva attityd som rycker med mig men jag kanner igen sa val hennes sinnestammning, hur allt bara inte kunde bli battre, for trots att det ar lite tufft nu nar varlden gar under ekonomiskt, sa kunde jag inte ha det battre heller! Titta in pa hennes blogg, hon skriver om sin vanliga dag med sina tre sotnosar och sambo! Den ar jatterolig att lasa!




Docomo

Klockan 2...

Nu ar klockan redan tva pa natten. Jag onskar att det fanns nagon tvatt att vika eller skjortor att stryka. Kanner for att bryta mig in pa kemtvatten nere pa hornet och tvatta Yujis kostymer sjalv. Sa rastlos ar jag. Jag vet inte varfor jag inte kan sova, om jag ska vara arlig har jag inte ens forsokt. Jag kan sakert bara jag forsoker. Jag ar inte ledsen eller nagot alls, jag tror faktiskt jag myser. Jag myser over att vara hemma och over hur otroligt lycklig lottad jag ar. Det har varit sa sjukt mysigt i Sverige. For varje gang jag aker dit lyckas jag njutamer och mer. Jag kom ihag att forsta julen var ratt tuff, jag hade mycket mer hemlangtan an den har gangen jag jag fick skumma tankar som att Arlanda skulle ga i konkurs och jag inte skulle kunna aka hem. Men nu kan jag njuta till 100%.

Ikvall till middagen borjade vi kolla pa Darker Than Black. Det var sa langesen jag sag pa anime sa det var riktigt mysigt. Vi har bara sett ett avsnitt an sa lange, som ar ratt sa langa (dubbel) men den verkar skitbra. Jag ar redo att se allt! Annars laser vi lite allt mojligt har hemma, jag laser mest barnbocker for att vila huvudet, det ar ju rea i tva dagar pa Book-Off sa jag kunde antligen kopa Thriller restaurangen! Bockerna kostar visserligen "bara" 300yen st men nar det finns sa mycket for 105 yen sa drar man sig. Det ar en barn bok som kommer i 128947487326 volymer och det verkar rolig sa jag hade turen och hittade volym ett! Jag kopte den, Zorori och en manga.. Blood Alive tror jag den heter. Har inte last den an dock for Yuji ryckte at sig den direkt. Kan brukar gilla det jag laser.

Det BASTA ar att nar vi var pa Book-Off spelades en lat.. jag forsokte att snappa upp en mening eller tva och skriva ner det i mobilen sa jag kunde googla nar jag kom hem men det var stortomojligt sa det var sa hoggljutt i affaren men nu verkar det som jag, med de fa ord jag hade, har hittat den! Vi far se...

Hemma igen.



Nu har vi varit hemma i over ett dygn. Flygresan var ju lika mysig som en 11 ar lang flygresa kan vara men tydligen sa gasade dom pa ordentligt och redan vid 10 tiden pa morgonen nasta dag var vi framme i Tokyo som hade stralande sol och 17 grader varmt! Allt gick smidigt och snabbt, trots att jag fick riktigt konstiga fragor utav passkontrollen "varfor har du kommit till Japan?" .. ooh.. ska man behova trycka Visumet in under nasan pa dom? Jag svarade kort men polite pa japanska och vart da forbi slappt. Vi kom inte hem till lagenheten forran vid 3. Vi forosokte packa upp lite och sadar, ta ut det som skulle in i kylen men halv 4 lag vi bada tva och snarkade. Sen vaknade Yuji vid 10. Da hade jag varit uppe ett par timmar innan och tagit in tvatten men sov. Vi var vakna ett tag till, tror jag somnade igen vid halv 1 och vaknade sedan vid 4 nar Yuji gick och la sig. Sedan sov vi till 11 pa morgonen.
Sa har det varit.

Idag har varit halvt kaos. Vi har packat upp och stadat och tvattat och bytt lakarn och varit pa banken med Yuji och city hall med mig och fotoaffaren och vi har handlat mat och smasaker vi behovde hemma och varit pa Book-Off och kopt manga som var pa rea. Nar Yuji satt pa banken med banktjejen som bad honom fylla i precis varenda blankett hon kunde hitta vart min huvudvark sa hemsk att jag inte stod ut langre. Hur manga blanketter kan en bank ha. Trodde ett tag att vi skulle aldras och do pa det dar kontoret. Slutade med att jag akte hem innan han var klar for huvudet holl pa att rulla av. Nar jag kom hem gick det inge bra att vila alls, slutade med att jag motte upp Yuji och vi gick och handlade ihop. Jag saknade faktiskt honom under de 30 minuter vi var ifran varandra och kunde inte vila, sjukt. Vi hade det mysigt resten av dagen och skrattade at hur det blaste och sa men man fick vare sig ont i fingrar eller ansikte! Man kunde ocksa ga ut utan att kla sig i sa manga lager att det knappt gar att rora armar och ben! Haha : D

Imorgon ar det dags for jobb for oss bada. Men pa fredag efter jobbet bar det av till Kyoto for att halsa pa Yujis foraldrar ocksa, vi stannar dar tills mandag!



Nej nu ska jag ta min godispase och lagga mig ner i varan nybaddade sang med fina sateng paslakarn och spela DS och pilla Yuji i nasan. Mys!

RSS 2.0