Mizu Tank updates!

Bebisarna i Mizu Tank börjar bli stora.



Milian



Tami



Teru (Telli)

Mina älsklingar!

Pokemon Original Manga

Hej! Tack för att ni alla varit så tålmodiga när jag varit borta lite från bloggen och för alla mail, jag mår bra! Det är varmt och fuktigt i Japan men regnperioden är äntligen över och efter det starkare skalvet vi hade sist så händer det inte så mycket på den fronten. Just nu tänker vi alla här i Japan på Norge och den fruktansvärda tragedi som går igenom. Det här året har med sig en massa elände och hemskheter :(

On a happier note, eller något, så har jag grabbat tag i Pocket Monsters original serien som är på en hel del volymer (har inte riktigt kollat upp hur många) när jag för en gångs skull lyckades tajma att affären hade volym 1 inne!



Det här är nog den absolut bästa mangan som finns, den är så barnsligt rolig att jag skrattar rakt ut på tåget.



Klockren xP!

Både jag och Yuji gjorde oss av med en hel del manga förra året för att röja upp här hemma, när mangan kostar runt 8 - 15 kr styck så är det rätt lätt att samla på sig en del. Men nu när jag röjde fram för att se statusen på min Diamond&Pearl serie som min lokala Book Off har fått in hela serien på (för att se om jag saknar någon) så var det rätt uppenbart att mina Pokemon klarat sig från städningen :P



Jag har två av "Myuu to Hadou no Yuusha" för att det är min favorit. Den ena är i väldigt gott skick och har alla klistermärken som följde med. Den andra är också i schyst skick men saknade klistermärken när jag köpte den och är den jag drar med mig överallt. Det är min absoluta, absoluta favorit därför har jag två!

Levande middag.

I torsdags fick vi förresten middagen hem färsk till dörren.



Nej men va hemskt, dom var alldeles för fina (och dyra) för att bli  middags sushi så dom åkte i tanken istället. Det var de två fiskarna jag beställde från en av topp avlarna av Skalarer i Japan. Dom är så otroligt fina, en Pinoy Veil Tail och en Zebra Pinoy Veil Tail. Fast såklart om dom blir Veiltail får vi se när dom växt till sig lite, just nu har dom korta små fenor! Visst är dom fina!






NYA POKEMON FILMEN!

Idag var det ÄNTLIGEN Pokemon dags! Den här gången finns det två filmer, Svart och Vit och precis som med spelen är storyn helt identisk förutom små ändringar av detaljer. Det var faktiskt en helkul grej i sig att dom gjorde filmerna precis som spelet så att kan komma undan med bara en men kompletterar det hela genom att se två! Dom var skitbra, jag grät som vanligt i slutet och Yuji satt och sov med de andra papporna på vår rad. Underbara man som ser två i stort sett identiska Pokemonfilmer på raken på samma dag med sin galna fru som gråter över Pokemon.


Chewy candy!!

Det här måste vara det bästa jag någonsin varit med om. Godis är inte Japans starka sida precis men ibland kommer dom med rena snilledrag. Den här helt igenom chewy godis stången (finns i vindruva och soda smak) kostar 32 yen styck och är Guds gåva till Mimmi som sitter hemma med skolböcker, jämmer och elände.

Så gott!

Finns på 7eleven :D!

Japanska 115 yen appar nu 85 yen!!

Jag hoppas verkligen att bloggesses ipod app är på G så jag kan blogga när jag är ute. Det är så tråkigt när så många dagar måste gå emellan för att jag helt enkelt inte hinner när jag väl kommer hem.

Min nya tank tar såklart en hel del tid, ocyklad, 4 Skalarer och 5 tetror som ska ha mat, vattenbyten dagligen eftersom vattnet är rent giftigt just nu och klappas (tydligen).



De goda nyheterna är att yenen nu blivit så stark att appar som förut låg på 115yen endast kostar 85 yen nu i itunes från och med idag! :D!

Jordbävning imorse



Idag förmiddag skakade det ordentligt när jag stod med båda händerna i akvariumet i pyjamas, halvt nyvaken. Det vibrerade ett bra tag, säkert upp mot en halv minut men det var långt ifrån att saker började ramla här hemma. Det utfärdades sen en tsumani varning men sen dess har det varit rätt lugnt.

Min sommarplåga på läskfronten.



Min hysteri för läsk, saft, whatever som har smak av vindruva har helt stigit mig över huvudet. Jag har säkert 4 olika sorters drickor hemma samtidigt som jag hoppar mellan i ett desperat försök att hålla mig från uttorkning. Jag är så otroligt värdelös på att dricka vatten eftersom jag inte tycker om vatten, det ger mig magknip och smakar inge vidare så med hjälp av Qoos saft koncentrat försöker jag smaksätta en aning vatten som jag dricker varjedag. Men förutom det så blir det lätt allt möjligt med bubblor och lite socker :D Som Fanta Grape och Mounain Dew Grape!

Fisk ett döpt

Suddig smygbild innan jag får en Telli-kiss.



Lilla Telli!
Han har ju äntligen fått namn nu och blivit döpt till "Tell", "Telli" blir det nog mest här hemma.

Självklart har mina fiskar kanji och just kanjin för "Teru" betyder ljus, ljus som strålar ner skulle man kunna säga. Men tanke på hur Tell ser ut på riktigt så är det ett helt klockrent namn.


JLPT

www

Kända Todai!



Alla utlänningar i hela Tokyo var på ett och samma ställe på en och samma gång. De fick ta in extra personal för att styra oss rätt ner mot tågen. Nivåerna 3, 2 och 1 hölls i söndags och jag gav mig på Nivå två som är den högsta jag kommer ge mig på. Får se hur det går, det kändes inte helt åt pipan men tror inte jag har vad som krävs. Första delen blev jag färdig med 20 innan tiden gick ut och det vet jag vad det betyder = SLARVFEL.

I September får man prov svaret.

Vabba med firrar imorgon.

Precis som jag misstänkt sen jag fick hem mina tre första fiskar så har dom Ich eller white spot disease som det också kallas. Mina små älsklingar har alltså en parasit som biter och äter på deras fina fenor och kroppar tack vare smutsigt vatten och stress. Alla fiskägare, amatör som proffs, åker på Ich jag är bara så extra förbannad för att det är ett resultat av affären som fiskarna kommer ifrån. Det är inte från min tank som dom fått det här.



Eftersom jag varit iväg och gjort JLPT och sen jobbat så sprang min fina man iväg till min pro affär och fick en ordentlig diagnos, att det definitivt var Ich och köpte medicin då det var likabra. Jag har stängt av fläckten helt i tanken och med våran fina sommarvärme ligger det stadigt och myser på 30c. Det är alltså tillräckligt varmt inomhus hemma hos mig att värma upp en tank till 30c och hålla den där dag som natt. Med det så speedar jag upp parasiternas levnads cykel så att de faller till botten av tanken och sen börjar frisimma. Då kan jag ha ihjäl dom med medicinen.



Bakom kulisserna hos en frisk tank!



Mina fiskar såg nog ut att vara större än vad dom egentligen är! Här har vi lilla svarten helt uppe vid glaset, han bumpar nosen i glasväggen. Japanska 500 yens mynt är nog lika stora som en femma ungefär. Så små är dom! Två av dom är ännu lite mindre.

McDonald's ADD

Igår hade jag ett fyra timmars shift, alltså bara fyra timmar men eftersom min manager bestämt sig att jag ska bli runner (den som samlar ihop beställning) via att kastas in i slagfältet medan jag gör mitt vanliga jobb (order taker) så har jag fortfarande idag, ett dygn senare, så ont i fötterna att jag vette sjutton hur jag ska kunna klara av mitt 12 - 20 shift imorgon! Sista halvtimmen på shiftet sålde jag för 12 800 yen, varav 177 beställningar var vanliga hamburgare på 100 yen. Inte konstigt att man har ont i fossingarna! Vi hade i stort sett konstant kö ända ut till bokaffären på andra sidan Food Courten, as kul!



Det är bara på McDonald's som jag haft ett jobb som varit så utmanande och stimulerande. Det rullar på konstant. För någon som mig med ADD är McDonald's ett perfekt jobb då det inte är prioritetsstyrt på samma sätt som ett annat jobb. De jobben som ska avslutas ska alla ske simultant så förutom att det finns vissa mallar om vad som bör göras först för att det är smidigast så spelar det egentligen ingen roll för inom 3 minuter ska allt som har med den gästen att göra vara helt over. För någon med ADD är ett sådant jobb som klippt och skuret då en av handikappen är att vi inte kan bedömma vad som har högre prioritet än något annat när energin tar slut!

Tillökning (.. i tanken!)

Vi håller på att koka över här hemma. Vi rör knappt på oss och ändå har man ett lager svett om hela sig, jag ser ut som att jag varit på gymmet en timme. Fy sjutton va varmt det börjar bli, 34 grader hade vi i Tokyo idag.



Nu är tanken också invigd! Först fick lilla svarta hoppa över och testa vattnet lite, stark och nyfiken som han är, tätt följd av de andra 3 (;D) någon timma efter när dom var klara med sin vatten vänjning. Tanken är hela 30 grader, nästan 31 utan fläck och ofta har den även en av våra stora, då står den stadigt på 29.
Men det ser ju ut som en hårtork..



Nya bebisen! Ja nu är dom fyra istället för tre! Det var inte alls meningen, tanken var att jag skulle skaffa en till med koi teckning men han är så vacker, bilden visar inte ens hälften va fin han är. Han är en blue pearl so han skiner i blått och har stor över och under fena.



Och när man lyckas knäppa en bild där det inte bara är ett glittrigt flimmer så får man passa på att posta dom! Här är min platinum (med lilla guld i bakgrunden). Den är helt kritvit!

Alla fiskarna är i stort sett lika stora som ett 10 yen mynt. Alltså ungefär som en enkrona, max! Så dom är fortfarande små bebusar!

RSS 2.0