The Climber!

Ibland har man bara bra dagar med flyt och det hade jag igår! Efter körskolan tittade jag in på Book Off eftersom dom hade 20% off på manga och böcker och hoppades att jag äntligen skulle kunna få lägga vantarna på The Climber som fingrarna kliat efter. För några veckor sedan när Yuji och jag var iväg till Ikebukuro för the re opening av deras akvarium så var vi även på manga cafe innan men efter en och en halv volym av The Climber så var det dags att gå!

Självklart så var The Climber för ny för att inkluderas i deras rea, vilket också är anledningen till att dom kostar 350 yen! (vilket egentligen inte är så mycket pengar precis men när man vant sig vid att ens manga kostar 105 yen så tar det emot) men då kom jag på att jag hade ju kuponger!


Lucky :D!

YES nu är jag REDO!



Yesssss!
Jag sket i allt annat jag borde a gjort idag och åkte iväg till körskolan istället för att försöka mig på provet man måste ta för att få sitt kökrkortstillstånd. Och YES jag klarade det, äntligen kan jag få ta det stora riktiga provet så jag får fortsätta köra biiil!

Det har tagit mig månader att komma hit, det var ju inte alls planen men med alla resor och jobb och skola så har det inte gått alls. Jag har varit riktigt stressad över det hela men nu äntligen så klarade jag provet och kan gå vidare!

Nu får allt skjutas upp eftersom vi åker till Sverige redan i övermorgon så det blir när jag kommer hem igen som jag kan dra igång med de riktiga proven och förhoppningsvis snart ha mitt körkort!!

Allt annat förutom DET.

Ögonen går i kors! Jag är så trött på spårvagnar och otydliga prov och skyltar med pilar med blinkande ljus plus en viftandes polis. Det värsta med de här proven är att det spelar ju ingen roll om man förstår teorin eller inte, man måste köra någon slags mind reaing teknik på provet och bara lära sig det. Då kunde man ju likabra ha skippat boken och lektionerna och bara suttit och klickat tills det satt.

Nu har jag gnällt klart, jag kör ju samma visa som alla andra som tagit körkort :P Förutom att plugga teori idag så har jag även sysselsatt mig med att aktivt försöka skjuta upp att plugga som väldigt viktig tvätt, sträcka på benen, mat/mellanmål/belöning, viktiga email, prata strunt med svärfar i 23 minuter och mata fiskarna en och en, flake by flake. Jag måste säga att jag är riktigt imponerad av mina skjuta-upp skills.

Sleep Cycle

Jag har så ont i fötterna. Det är hysteriskt vad ont i fötterna jag har!
Idag är det äntligen fredag och jag hade bara ett kort pass på jobbet idag men sen skolan gick på sommarlov så har jag jobbat heltid 4 - 6 dagar i veckan och idag kändes det verkligen. Det är så att chocken kommer lite efteråt när man går från skola till jobb, idag började jag inte förrän klockan 3 men jag låg medvetslös i sängen till klockan 1, halvsov omvartannat och drömde helt absurda drömmar som säkert skulle få mig inlåst någonstans om jag delade med mig av dom. Men! Helger jobbar jag inte längre så nu blir det två dagar då jag bara ska sitta ner.





På tal om trött så skaffade jag Sleep Cycle appen som ska vara ett mer avancerat alarm som mäter en när man sover och sen hittar det bästa tillfället runt den tiden man vill vakna att väcka en. För att minimera risken att man sover djupt och då mår som man gör när man vaknar. Jag känner mig alltid halft bakis när jag vaknar oavsett men det är väldigt intressant att se statistiken! Mest chockerande var att se hur jag egentligen sover, jag har ett genomsnitt på 5 timmar och 46 minuter!? Kanske är dags att göra något åt det..
Den anser också att jag varje morgon är vaken vid 6 -7 och det kan jag med stor säkerhet säga att jag absolut inte är, då är jag medvetslös men Yuji går upp då så det är nog hans hoppande som triggar appen. den är värd att prova om man känner för det!


Amazarashi - Mukade

Den bästa av Amazarashis låtar, in my opinion i alla fall!

Mukade betyder tusenfoting.

Little Baby Blue



Kan verkligen inte fatta att det är samma fisk!
Han var så liten, nu är han så stor och blå och fin!

Våran granne grodan.

Det finns en hel del djur här i Japan som gillar lite varmare länder, mycket djur som jag även sett i Sverige men det känns som att allt är så mycket större här. Kanske för att husen är mindre? Hah. Vid våran port så bor det i alla fall en groda! Eller padda.. men han ser mer ut som en groda. Han är cirka 1 dm stor och sitter alltid vid ingång på kvällarna. Jag hade velat ta en bättre bild på honom men han är alltid ute efter att det blivit mörkt och jag vill inte störa honom med lampor och prylar. Nu när jag nere för att handla dricka i maskinen så satt han hälften inne, hälften ute under en liten glipa vid porten! Så jag passade på och försöka fota.. om det nu ens går att se något.



Yuji är lite svag för den här lilla filuren, han har varit nere vid flera tillfällen för att ge honom vatten. Han har varit orolig för att han inte ska få nog med fukt. Jag har försökt att förklara att han säkert skulle flyttat om det var så att det inte passar för honom att bo här men ni vet, ibland får man bara ideer för sig.

Mina appar!

Pinsamt att det gått över en vecka sen jag skrev.
Det bara är så just nu, när livet blir tungt så gömmer jag mig på jobbet.

Men!
Något jag tycker är lite roligt när det gäller livet och en själv som person är ipod/iphone appar! Jag har en teori om att första sidan på ens ipod/iphone visar vem man är, vad har man där, vad behöver man varje dag ungefär.

Så här ser min ut:


Vad tråkig man är! De japanska apparna är (uppifrån och ner);

Shift appen: Jag fyller i alla mina timmar på jobbet och får se hur mycket jag tjänar i månaden och efter varje shift. Innan körde jag "Shifto de baito" som jag älskade men det gick inte att se dag för dag och lite andra finesser så nu har jag lagt över allt på den nya. Det är skönt att ha lite koll, speciellt när jag inte har någon lust med alla de tråkiga bieffekter som tjäna förmycket pengar drar med sig som att betala skatt.

Tåg appen: Den är guld. På min gamla telefon surfade jag alltid in på yahoo men med den här appen slipper jag det. Lätt skriver jag in vart jag åker ifrån till vart, väljer bestämd tid, sista tåget eller NU och får sen upp avgångstider, hur man åker och pris. Ett måste när man bor i Tokyo!

Untenmenkyo: Körkortsprov i app form. Smidigt när jag vill köra lite snabbt och inte är hemma eller har tid att dra fram papper och böcker osv.

McDonald's: Det finns ju 384375843 kuponger till McDonald's här i Japan. Den här appen är för iphone/itouch som inte har något chip i sig för den elektroniska kupongen (som samlar poäng och annat lyx åt dig, den kupongen lägger man in sin order på och scanar sen i kassan så kommer allt upp på skärmen. Du behöver bara säga dricka i stort sett). Den visar vart alla närmaste McDonald's är och ger cirka varannan vecka ut nya kuponger som gör allt billigare!

Kanji appen: Den här är egentligen till för dom som pluggar inför JLPT men det är en smidig ordlista när man bara vill kolla upp en kanji. Den är ganska användbar i vardagen.

Jag her en del fler apps, just nu i kaos för att itouchen håller på att få sig en rejäl clean up :D, men det här är dom jag använder dagligen för att ha lite koll på livet! Vet inte vad jag gjorde innan jag hade den här appen.


Strömmen slog av

Det är varmt, varmt, varmt och jag är inte så pigg. Jag är en expert på att dra på mig vätskebrist i alla former så jag hoppas det är det och inte början på värmeslag som jag fick förra året. Man måste alltid se till att dricka ordentligt. Who am I to talk men med facit i hand...

Igår var vi iväg hela dagen, Ikebukuro har haft sin grand opening av deras Sunshine Aquarium så vi åkte dit för att kolla läget. Det var 3 timmars kö för att komma in, det var helt sjukt att se så mycket folk med sina små barn stå där och vänta. Jag hoppas att jag en dag får barn som kan stå i kö i 3 timmar, för jag kan det då inte.

När vi kom hem så hade en propp gått. Det tog mig någon minut att förstå det eftersom det bara var i vardagsrummet så lampan i köket tändes utan problem. Yujis laptop stod och skrek efter ström och det var tack vare den som jag märkte att hela rummet saknade ström. Självklart, eftersom livet är så smidigt och trevligt och samarbetsvänligt så är kabeln dragen till akvariet självklart från vardagsrummet och tanken stod helt stilla.



Yujis laptop var ju fortfarande igång, den borde klara runt 2 - 2.5 timmar på batteri så jag uppskattar att strömmen gått runt 2 - 3 timmar innan vi kommit hem. Men firrarna hade det fortfarande bra, vattnet var fortfarande okej, syre okej så jag gjorde bara ett litet snabbt vatten byte på runt 10% för att vara på den säkra sidan.



Behind the scenes! Anledningen till att tanken klarade sig så bra, här växer det många fina bakterier :D

Men det var en sån reality check. Jag kan inte sitta hemma 24/7 redo att manuellt filtrera vattnet om strömmen skulle försvinna eller filtret lägger av..


När vi kom hem så hade en propp gått. Det tog mig någon minut att förstå det eftersom det bara var i vardagsrummet så lampan i köket tändes utan problem. Yujis laptop stod och skrek efter ström och det var tack vare den som jag märkte att hela rummet saknade ström. Självklart, eftersom livet är så smidigt och trevligt och samarbetsvänligt så är kabeln dragen till akvariet självklart från vardagsrummet och tanken stod helt stilla.

Happy Meal Hello Kitty!

Happy Meal leksaken för tjejer (ja, i Japan är det okej!) är så himla söt just nu att jag vill ha allihop. Jag har de två sista redan, visst är dom bara så underbara?
Rasberry och Sorbet!
Nästa runda kommer en ljusrosa och en gul, jag smällter! Jag har pyntat kassan med både Kitty-chan och Transformer leksaker och efter lunch kom jag på ett smidigt sett att fästa en av Hello Kitty vid min namnskylt så den inte flyger genom hela restaurangen varje gång jag viftar med armen. Dom är så söööta!



Japanska McDonald's effort i energisparandet den här sommaren!



Jag igår, innan jag blev svullen och blind och handikappad. Så oskyldig man var.

Ögoninflammation?

Jag jobbar heltids timmar nu när jag har sommarlov, det är skönt att slippa stressa fram och tillbaka mellan hus, jobb och skola men 8 timmar på fötterna får mig verkligen att se i kors. Värsta är att jag tar emot pengar från så otroligt många olika människor så jag drar på mig de mest vidriga sjukdomar, jag har bl a en återkommande halsinfektion som är sådär lagom spännande. Ikväll slog ändå allt när ögat helt plötlsligt började klia och kännas obekvämt, trodde jag fått något i ögat.. det tog sekunder för det att svälla upp, bli rött och börja rinna. Väldigt fräscht och kul.

Jag körde först "klia tills ögat ramlar ur" kuren. Den har varit mest tillfredsställande hittills. Sen provade jag att dränka ögat, halva ansiktet och framdelen av min tshirt i linsvätska. Det var blött. Nu har jag tejpat över eländet för att slippa se det.

Ledsen i ögat. Bokstavligen :(

RSS 2.0