Körkortsfärger.



Jag har beställt två böcker för teorin och försökt googla fram en körskola som ligger lite i närheten. Det är en sån djungel av uttryck och .. saker.. som jag verkligen inte har någon koll på. Jag har övningskört och pluggat teori i Sverige när jag var 17 men jag var inte speciellt insatt så jag har verkligen noll koll.

I Japan finns det tre olika körkort! Grönt har man i tre år om jag förstår allt rätt och är för nybörjare sen byts det till blått. Om man har ett rent "record" i fem år så får man guld som bl a ger en billigare försäkringar och bara visar att man varit en bra förare. Guld vore ballt men då måste man se till att andra inte kör in i en också, hah!

Kommentarer
Postat av: Tokyo - Love (johanna)

Oj, skumt men bra kanske.. lite status att ha ett guld-körkort då!



http://sakuradesu.blogg.se/

2011-02-09 @ 11:00:52
URL: http://sakuradesu.blogg.se/
Postat av: Jenny Yu

Hade du tänkt ta körkortet i Tokyo?



Jag har redan tagit mitt körkort (dock i Sverige) och jag blir nästan mörkrädd av vägarna här i Tokyo, så himla tajt med plats, och parkeringen verkar ju vara värsta mardrömmen XD



Men ja, det vore najs att ha ett japanskt körkort i guld, måste nog vara ganska så skicklig för det ifall man bor i Tokyo, vet inte hur det är i andra städer :P

2011-02-09 @ 14:15:49
URL: http://puremelody.livejournal.com/
Postat av: Jojo

Jag har körkort och har absolut INGEN koll på någonting! Tur jag slipper köra..är ju mycket bättre med en driver :p Men visst är det underbart att ha - kämpa på så fixar du de!! :) :)

2011-02-09 @ 18:40:03
URL: http://jojoaug.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0