Japanskt Sjukhus!

Här är videon jag pratade om igår som jag lite ninja likt filmade inne på sjukhuset. Mitt sjukhus heter Toranomon Byouin och anledningen till att jag går till ett sjukhus och inte en klinik (vårdcentral alltså) är bara för att min specialist jobbar där några dagar i veckan. Jag har filmat rätt lågt för att jag inte ville få med ansikten i videon så snälla tänk på att inga människor har något med mig eller videon att göra, dom är bara där!

Det var riktigt upptaget på sjukhuset i måndags för att influensan har börjat gå. I Japan drogar man bort alla flunsor och förkylningar, dom har väldigt bra mediciner mot sådant. Mest tror jag det är för att folk inte vill ta ut en massa sjukdagar. Själv är man ju svensk och tycker att så länge man kan andas själv behövs inge sjukhus så jag brukar mest lida mig igenom allt som jag själv inte tycker behöver penicillin (t ex urinvägsinfektioner eller öroninflammationer). Jag tycker att deras journalsystem är så himla roligt som man kan se lite in i video snutten! 



Sjukhuset har drop-in eller tidsbokning. Jag brukar göra lite både och. Kommer man som drop-in kan man få vänta aningen längre. När jag har bokat tid så stoppar jag in min patient bricka i en av maskinerna i entren, ut kommer ett kvitto (gröna pappersbiten i videon) med rumsnummer och vilket turnummer jag har på. Ju tidigare man kommer desto snabbare får man komma in. Sedan på skärmen i väntrummet så står det vilka nummer som är före och så kan man se sitt eget nummer på skärmen. Jag hade ingen tid bokad därför stod jag hos kassörskan i början (och fick en najs shot av journal roboten!). Man blir inte debiterad eller uppringd om man inte kommer för sin tid. Man måste inte ha munskydd på sjukhusen!





Sjukvård i Japan kostar ungefär som i Sverige, ibland mindre, oftast samma. Man får en försäkring via sin kommun som heter NHI (National Health Insurance) som gör att man själv endast behöver stå för 30% av kostnaderna. Försäkringen kostar även en månadskostnad, de flesta av oss betalar inte den själva. I Sverige ingår försäkrings premien i skatten. Jag betalar inte min sjukhus försäkring utan det gör Yujis företag, det är väldigt vanligt! Innan jag var gift betalade jag min premie själv och den kostade cirka.. 65 kr i månaden typ, eftersom jag var student. Om jag börjar jobba själv kommer mitt arbete att stå för försäkringen.

Tandvård ingår i försäkringen, att dra in en visdoms tand t ex kostar runt 4 000 yen (347 kr) totalt.

Det positiva med att göra så som Japan gör är att man som privat person själv kan litegrann välja om man vill ha NHI eller inte, jag vet många utlänningar som hellre väljer privat försäkring av olika anledningar.

Sjukt hektisk dag!

Jag har haft en hel hektisk dag, den har varit helt onådig. Började med att jag i vanlig ordning var uppe vid 7 och åt frukost med Yuji sen pysslade lite hemma innan jag begav mig till sjukhuset vid halv 10 tiden. Jag var framme vid Toranomon hospital vid tjugo över 10 och fick komma in till min läkare vid strax efter två. Det går verkligen influensa runt om när det är så mycket patienter på sjukhusen. Japan är duktiga på att vara snabba även på sjukhus.

Jag spelade in lite video på min telefon, så gott jag kunde i smyg, den kommer imorgon för dom som vill se hur ett japansk sjukhus ser ut!

Efter det hade jag strul med mobilen som inte vill ansluta sig till internet, vilken stress. Slutade med att jag stod och svår och spottade på Docomo personalen, lugnade mig, fick tag på Matilda och sen överöste personalen med mitt dåliga samvete för att jag bara gapat på dom.

Bästa Matilda hade med dip, mandelmassa och Pärlsocker till mig från sin snabba Sverige runda!
Hon är bäst!



Yuji kom sen hem tidigt för att åka med mig till Doktor nummer två (va kocko man känner sig) som lite halv skrämmer livet ur mig så jag ville helt enkelt inte åka själv. Innan åt vi middag på en mysig liten italiensk restaurang och lyckades slänga i oss nya McFlurry Chocolate Cake so smakade yuck. Det gick bra hos doktor två och det är bara goda nyheter där!

Mycket sjukhus på en dag, ingen fara jag mår bra, kommer skriva imorgon ett separat inlägg om allt som ändrats i min ADD värld så att det blir lite struktur på inläggen. Det här är tyvärr det enda inlägget för idag tack vare att mobilen banga ur och att sista läkartiden var kvart i 10 på kvällen, pust! Hoppas ni förlåter mig för det!

Tack alla så mycket för alla roliga, fina, intressanta osv kommentarer hela tiden. Det kommer att bli mer svarande av dom, jag lär känna så otroligt mycket najsa nya människor och det är otroligt roligt att ni tar er tid !

FÖRSTA ADVENT

Myser i kylskåpet.



Jag verkligen kämpade och lyckades skriva "Konishi ie" (ie i kanji som betyder hus, så alltså blir det "Här bor Konishi") och var så nöjd.. så visar det sig att taket täcker hela alltihopa. Liiite kan man se där om man hukar sig ner och står i någon spännande strutsposition men annars nepp!



Det blev ett riktigt hemmagjort godis hus som det ska vara! Jag dränkte huset i glasyr för att jag ville ha massa snö! Det är ju ingen snö här i Tokyo och det är ju bara najs men nu har vi ett till oss där det är snö :)

Hela huset luktar myspys pepparkaka!

Glad första advent alla!!

Vad är det häär?



OJ OJ OJ! :D

Köpt gran på IKEA!



Jag var uppe med tuppen för att vara på IKEA i tid när dom öppnade imorse. Idag fick nämligen IKEA Tohoku in sina nya julgranar, sista leveransen dom kommer få in och det var helt nya, fräscha granar. När Yuji var där fredag för att handla hem sill och annat för julafton så hade dom bara gamla skruttna kvar.

Jag var där strax efter dom öppnat och valde noga!



Jag tog gott om tid på mig och klippte upp och kollade. Det är små granar, i stort sett runt 120 cm men jag tror att våran är lite längre, 130 i alla fall. Den jag valde är så fin, mjuka, gröna barr och har mycket fler grenar än den vi hade förra året.



Imorgon ska vi klä den!


Skickar ni julkort?

Skickar ni julkort?



I Japan skickar man nyårskort och det är ett litet projekt i sig, kort kan förbeställas med egen design med bilder på barnen och årtal och allt möjligt tryckt och klart eller halv färdiga kort eller heltomma kort eller "fyll bara i här kort". Dessutom så är numrena som blir synliga när kortet får sin poststämpel vara med i lottodragning när det nya året kommit!

Efter lite tjöt från min sida så har Yuji, imponerande snabbt faktiskt, fått alla nyårs korten redo för att sändas ut. det har varit ett himla trixandes med dom i år eftersom Yujis farfar avled tidigare i år och då måste vi som hans närmaste familj skicka ut ett speciellt kort om att vi är i sorg fortfarande. De korten är svarta i stället för röda och har lite annan text tryckt på sig, inte heller har dom årets djur tryckta på sig (som för 2011 är råttan** KANINEN!)

Jag fick leta som ett djur tills jag hittade rätt typ av kort som inte var rött eller fel frimärke och så vidare, det är alltid en prövning första gången man ska klura ut något sånthär helt utan hjälp av sin man som man naivt en gång i tiden trodde man skulle få. Men nu är det super fina kort vi har och specialfrimärkerna som man måste använda för i år är faktiskt väldigt vackra. Nu åker dom iväg imorgon och så är det bara att hålla tummarna för att man inte missat någon.

Nu har man blivit så stor alltså så man har hand om det själv. Ska man eller ska man inte. När och var och hur och varför. Jag skickar självklart men det är mycket pga kulturen av landet jag bor i!
** Klart att det är kaninen nästa år. Kanin på japanska heter "usagi" och av någon anledning blev det "råtta". Ni får ursäkta!

Lucky charms från tempel och shrines!

Jag hör från alla håll och kanter prat om snö i Sverige. HAHA säger jag. Jag avskyr snö, det är det värsta jag vet och varje år så njuter jag av underbara, snöfria Tokyo.



Jag har gått och plockat lite här hemma och plockade ihop från lite olika ställen i lägenheten mina "charms" från olika tempel och shrines i Japan, alla har jag och Yuji varit på och det har varit ett mysigt minne. De flesta av dom är bara för allmän lycka och välmående men den längst till höger är våran bröllops charm. Den ska ge tur till vårat äktenskap och den har jag i vårat sovrum. Egentligen ska båda två ha varsin och bära dom med sig efter att dom blivit välsignade men Yuji tycker mest det är skräp från Kina som säljs dyrt till folk på sightseeing.
Han har noll feeling för sånt här.

Dom kostar alltid 500 yen och finns för lycka i trafiken, vid sjukdom, inför test, allmänt, relationer och ibland för barn (när man vill ha barn, väntar barn har barn). Tror jag fått med alla, i alla fall dom jag själv sett!

500 yen är 43 svenska kronor.

Årets första nabe!

Vinter tider är nabe tider.
Det finns alla typer av nabe, tomat, soya, ost osv. Fösrt köper man själva nabe såsen i livsmedel affärer (tomat eller ost eller skaldjur osv) och sen gäller det att ha i det man vill ha i. Det är lite från familj till familj men vi har allti konyaku vit, agemono, gobo, kyckling, hasai och flera olika sorters svampar.
Jag har även alltid i en massa mochi som blir alldeles klimmig och mums!


Tänk på att konyaken alltid, oavsett bad man lagar måste tvättas för att lukten ska försvinna, agemono mååste åf tvättas av i kokat vatten för att få ur så mycket olja som möjligt och gobo måste ligga lite i vatten innan kokningsdags. Börja med hasai och lägg i delarna på grönsaken som är tjockast tillsammans med gobo som behöver längre till på sig. Resten kan man sen bara flänga i och vänta tills det kokar upp.



Under middages gång kan man lägga till oden eller ris t ex mitt i alltihopa!
Nabe party är väldigt poppis i Japan och alla har nabe party med vänner när det börjar bli kallt så det ska ni provat tycker jag när ni får chansen! Själva soppan kan man göra en svensk version tycker jag, svenskt spad och goda grönsaker som kan kokas på bordet och så plockar man bara det man vill ha med sina ätpinnar. Då får man definitivt det rätta stämningen!

Vissa saker går aldrig ur..

.. och lussebullar är en av dom.

Jag insåg att det är ju slut på november nu, tiden går så fort att jag hinner knappt med. I helgen måste vi därför till IKEA och handla hem julmat och julgran innan sånt tar slut. Yuji är jättespänd han har tjatat om julafton i flera veckor och om "lussebulle fika" som vi ska göra. Förra året firade vi jul här i Japan ihop också och det verkar som han fått in rätt känsla för det!


Det blev 48 bullar på 2 gram saffran och jag hoppas, hoppas att dom blev bra. Jag tycker alltid att det är en konst att baka lussebullar och jag tycker inte att man kan känna förrän flera timmar efter om det verkligen blev bra bullar eller om smaken är för svag. Men det var första gången med våran ugn och det var bara helt bäst att kunna baka bullarna hemma! Förra året släpade jag alla ingredienser över halva Tokyo hem till dom jag skulle sitta barnvakt hos och bakade för fullt medan lilltjejen sov. 



Yuji ska få ta med sig några påsar till kollegorna på jobbet (jag tycker så synd om dom som inte får några kanelbullar, lussebullar) och sen ska resten räcka förhoppningsvis till Lucia då jag ska baka en load till tillsammans med Debbie och Sebastian och då ska det räcka till Yujis familj också!

(Röda fina plåtburken är förra årets pepparkaksburk från IKEA och Yujis gottburk. När det finns svenskt bak hemma så finns det alltid i plåtburken, det är bara vissa saker som jag aldrig kommer släppa taget om :) ).

Sweets Paradise

Jag drog idag med mig Sora, Emma och Carol till Sweets Paradise för att få lite sällskap i mitt ätkalas som jag hade tänkt att ha och dom var inte precis så svårövertaliga.



Bästa stället i Shibuya egentligen, all you can eat med desserter, tårtor, glass, popcorn osv under 90 min för 1 500 yen. Vi bara kastade i oss tallrik efter tallrik och det gick ju knappt att få någon ordentlig bild på hela kalaset.





Det är dom smakprov ni får, vill man verkligen se Sweets Paradise så får man faktiskt se till att gå för det får ingen missa! Det är grymt mycket mums och massa mysigt tjejsnack!

DS recording Box

På vägen hem ifrån Shibuya idag så köpte jag med kartong papper hem och pysslade ihop en DS box till mitt DS! Jag filmar ju mitt DS en hel del men det är så svårt att filma skärmen/skärmarna utan att kameran speglas eller att det är för mörkt så kamerans kvalitet dras ner. Med den här lilla lådan får jag perfekt bild oavsett vart jag sitter!





Det är vad jag har åstakommit med idag.

Tenkaippin ramen!



MUMS!
Ramen med tjock kyckling sås!

Purikura!

Idag är det röd dag i Japan.. igen.. det är röda dagar hela tiden och aldrig vet jag varför, det spelar inte så stor roll. Den 23:e december är det röd dag för att kejsaren fyller år ungefär så långt går min kunskap (för då firar vi jul).
Hursomhelst så spelade Yujis favorit artist live på Club Womb som ligger i Shibuya så vi har varit där ikväll!



Och ingen Shibuya dejt är fulländad utan Purikura! Vi tog självklart i automaten som ger en gratis ögonfransar!





Purikura automater! Ena pennan på våran automat var sönder och det gjorde mig sur när vi skulle skriva in mail adresserna till mobilerna så att Purikuran kunde skickas till våra telefoner. Därför kunde vi bara skicka ett kort.

Hikari Saikou översättning

Jag har fått lite önskemål om att översätta "Hikari Saikou" av amazarashi och nu innan läggdags och jag hade lite tid så tänkte jag att det kunde vara roligt att göra. Det är nog en ganska rough translation för det är en väldigt djup sång med fantastisk text så jag har helt enkelt bara försökt att göra den förståbar utan att allt för mycket utav sångarens känsla ska bli lost in translation. Hoppas ni kan få något grepp om vad den handlar om!

もし生まれ変わったらなんて言いたくない どうしようもない
Do not say "If I was reborn" that'd be useless
僕の人生も長い付き合いの内 愛しくなってくるもんで
I have to go through my life anyway so the right love for it will come
ぶつかって 転がって 汗握って 必死こいて
By bump into, roll, with clenched fists, trying so hard
手にしたものは この愛着だけかもな まぁいいか
Though what I have in my hand might just be that love, oh well..
そんな光
That kind of light.
時々虚しくなって全部消えてしまえばいいと思うんだ
Sometimes I just feel empty and that everything else should be gone
神様なんてとうの昔に阿佐ヶ谷のボロアパートで首吊った
As if God, way back in the days, hung himself in some old apartment in Asagaya
綺麗な星座の下で 彼女とキスをして
While kissing my girlfriend under the beautiful starey sky
消えたのは 思い出と自殺願望
The memories and thoughts of ending it all are seemingly gone
そんな光
That kind of light.
朝が来るたび陰鬱とした気持ちでそれでも青い空が好きなんだ
Everytime the sun goes up I feel gloomy but I do really like the blue sky
公園ではしゃぐ子供達と新聞紙被って寝てる家の無い人
Kids that are playing and the homeless all tucked in under their newspaperblankets
未来は明るいよ 明るいよ
The future is bright, it is bright.
くしゃみを一つしたら 大勢の鳩が 大空へ飛び立った
One sneeze and the pidgeons take off to the sky
どこへ行けばいいんですか 行きたいとこへ勝手に行けよ
Where do you think I should go? You should go wherever you want
何をすればいいんですか 僕は誰に尋ねてるんだろう
What do you think I should do? Who am I asking..?
何か始めようと震えてる ジャングルジムの影が長くなって
Trying so hard that I'm shaking to try something new but the shadows from the monkey bar keep growing longer
僕は今から出かけるよ ここじゃないどこか
Im going now, going someplace that isn't here.
そんな光
That kind of light
彼女が歓楽街でバイトをはじめて夜は一人になった
She, pulling all the night shifts making me spend the evenings alone
特に寂しくは無いけど急にテレビ番組が好きになった
I wasn't feeling particularly lonley but suddenly I started liking watching TV
朝彼女が戻って 僕が部屋を出て行く
In the morning she comes home, just as I am about to leave
無垢に笑う彼女が本当に綺麗だと思った
I really thought she was beautiful with that innocent smile
そんな光
That kind of light
子供の頃の影踏み遊びを思い出してる
Thinking back at when I was a kid playing tags
追いかけても 決して掴めない物 まるで蜃気楼 だけど僕は気付いてる
Even though I chased things that I could never get, an illution, I realized
本当は手にしたくなんか無いんだよ ずっと追いかけていたいんだよ
that I really didn't want to have any of it at all, I wanted to chase forever.
もっと胸を焦がしてよ 死ぬまで走り続けたいんだよ
My chest burning even more, I want to run until I die.
流れ流れて明日は東へ 出会いと別れを繰り返して
Tomorrow flowing to east, people come and people go
光と陰を股にかけて 泣き笑いを行ったりきたり
Light and shadow passing each other each other, laughing and crying comes and goes
そうだよ 大丈夫 大丈夫 皆同じだよ
That's how it is, it's okay, it's okay, We're all the same.
上手くいかない時は誰にでもあるよ
When something is not going well, anyone's the same.
そんな光
That kind of light
日が沈みまた昇るように 花が散りまた咲くみたいに
Just like the sun goes up and down, just like a flower will bloom after the frost.
全てはめぐりめぐって 全てがほら元通り
Everything circleling, everything will get back into place
もし生まれ変わったらなんて 二度と言わないで
Don't ever say that again, "if I was ever reborn"
今君は日陰の中にいるだけ ただそれだけ
Right now you're just in a shadow, that's it.

もし生まれ変わったらなんて言いたくない どうしようもない
I do not want to say "If I was reborn" that'd be useless
僕の人生も長い付き合いの内 愛しくなってくるもんで
I have to go through my life anyway so the right love for it will come
ぶつかって 転がって 汗握って 必死こいて
bump into, roll, with clenched fists, trying so hard
手にしたものは この愛着だけかもな まぁいいか
Though what I have in my hand might already be that love, oh well..
そんな光
That kind of light.

時々虚しくなって全部消えてしまえばいいと思うんだ
Sometimes I just feel empty and that everything else should be gone
神様なんてとうの昔に阿佐ヶ谷のボロアパートで首吊った
As if God, way back in the days, hung himself in some old apartment in Asagaya
綺麗な星座の下で 彼女とキスをして
While kissing my girlfriend under the beautiful star sky
消えたのは 思い出と自殺願望
The memories and thoughts of ending it all are seemingly gone
そんな光
That kind of light.

朝が来るたび陰鬱とした気持ちでそれでも青い空が好きなんだ
Everytime the sun goes up I feel gloomy but I do really like the blue sky
公園ではしゃぐ子供達と新聞紙被って寝てる家の無い人
At the park, kids that are playing and the homeless all tucked in under their newspaperblankets
未来は明るいよ 明るいよ
The future is bright, it is bright.
くしゃみを一つしたら 大勢の鳩が 大空へ飛び立った
One sneeze and the pidgeons take off to the sky
どこへ行けばいいんですか 行きたいとこへ勝手に行けよ
Where do you think I should go? You should go wherever you want
何をすればいいんですか 僕は誰に尋ねてるんだろう
What do you think I should do? Who am I asking..?
何か始めようと震えてる ジャングルジムの影が長くなって
Trying so hard that I'm shaking to try something new but the shadows from the monkey bars keeps stretching longer
僕は今から出かけるよ ここじゃないどこか
Im going now, going someplace that isn't here.
そんな光
That kind of light.

彼女が歓楽街でバイトをはじめて夜は一人になった
She, pulling all the night shifts making me spend the evenings alone
特に寂しくは無いけど急にテレビ番組が好きになった
I wasn't feeling particularly lonely though suddenly I started liking watching shows on TV
朝彼女が戻って 僕が部屋を出て行く
In the morning she comes home, just as I am about to leave
無垢に笑う彼女が本当に綺麗だと思った
I really thought she was beautiful smiling innocently like that
そんな光
That kind of light.

子供の頃の影踏み遊びを思い出してる
Thinking back at when I was a kid playing tags
追いかけても 決して掴めない物 まるで蜃気楼 だけど僕は気付いてる
Even though I chased things that I could never get, an illusion, I realized
本当は手にしたくなんか無いんだよ ずっと追いかけていたいんだよ
that I really didn't want to have any of it at all, I just want to chase forever.
もっと胸を焦がしてよ 死ぬまで走り続けたいんだよ
With my chest burning, I want to run until I die.
流れ流れて明日は東へ 出会いと別れを繰り返して
Tomorrow flowing to the east, people will come and people will go
光と陰を股にかけて 泣き笑いを行ったりきたり
Light and shadow passing each other, laughing and crying comes and goes
そうだよ 大丈夫 大丈夫 皆同じだよ
That's how it is, it's okay, it's okay, We're all the same.
上手くいかない時は誰にでもあるよ
When something is not going well, anyone's the same.
そんな光
That kind of light.

日が沈みまた昇るように 花が散りまた咲くみたいに
Just like the sun goes up and down, just like a flower will bloom after the frost.
全てはめぐりめぐって 全てがほら元通り
Everything going around, everything will get back into place
もし生まれ変わったらなんて 二度と言わないで
Don't ever say that again, "if I was ever reborn"
今君は日陰の中にいるだけ** ただそれだけ
Right now you're just in a shadow**, that's it.

** Translation note: I think that this shadow that he is referring to is a depressed like kind of state, a time in your life when you're feeling down and everything is just blah.

Shichigosan :)

För en vecka sen, november 15, så var det årets "Shichigosan" (vi brukar skriva 753 vilket är precis vad kanjina för ordet betyder) som är en festival för barn, tjejer som är 3 och 7 och pojkar som är 3 och 5. Under festivalen så går barnen till templet och tackar för att dom växt :D och ber om ett bra och långt liv.
En av mina närmaste vänner Sophie firade festivalen i år med sin dotter, Sakurako (Sacchan kallas hon och blir 3 i december), och jag fick några bilder på min favorit tjej som jag fick tillåtelse att lägga upp i bloggen.
Hon var så fin, en riktig liten prinsessa:







Visst är hon fin!


Mina The Big Bang Theory tshirts.

Jag visste inte att det fanns så många The Big Bang Theory fans bland mina bloggläsare! Jag har fått både lite kommentarer och framför allt mail om min tshirt som råkade komma med igår när jag tog en webbcam bild!
Jag älskar sånna här tshirts, dom är kul och perfekta för alla dagar vi sitter instängda i datasalar i 8 timmar i sträck med godis och red bull.

Jag har två tshirtar från TBBT, "Knock, knock, knock Penny?" och "The Friendship Algorithm".



Trycket här är som ett plast tryck, tror det är det som man stryker på?



Försökte puffa upp lite för att det skulle synas bättre men det gick sådär. Det är precis samma som i serien!
Det här trycket är som intryckt i tröjan så det är inget plast eller liknande.

Båda mina tröjor kommer från stylinonline.com (utmärkt sida, bra service, lätt att betala, skickar direkt mail med info och tracking nummer så man kan följa sitt paket och skickar över allt i världen) i USA och det tog cirka en vecka för dom att komma hela vägen hit till Tokyo. Jag tog S i mansize för att jag vet att det passar mig, dom är inte förstora och har lite längd. Dom kostade 18 dollar styck.

Jag är ett hysteriskt Sheldon fan men det finns även lite Leonard och annat också.

Gamla och nya lägenheten här i Tokyo

Nya Lägenheten! 42 kvadrat.



Gamla Lägenheten! 12 kvadrat.



Jag har laddat upp igen video på våran lägenhet vi bor i nu men även den som vi bodde i innan vi flyttade hit! Våran andra lägenhet ligger i det här området också, precis bakon huset vi bor i nu. Jag och Yuji tittade precis på den gamla och fick oss en riktig nostalgitripp, trots att det bara är lite mer än ett halvår sen vi flyttade. Nu ser vi verkligen vilken skillnad det är och hur det hade börjat svämma över där hemma, hehe.

Förra lägenheten var på 12 kvadratmeter och kostade 75 000 yen (6 300 kr) i kallhyra.
Lägenheten vi bor i nu är på 42 kvadratmeter och kostar 122 000 yen (10 400 kr) i kallhyra.

Lägenheterna ligger rätt lika i drift, ungefär 20 - 25 000 yen (1 700 - 2 000 kr) i månaden i el, gas, vatten och internet.

PS: All yen är översatt till svenska kronor med forex.se efter hur yenen och kronan ligger just nu. För japaner som tjänar sina pengar direkt i yen och inte behöver växla från en svagare valuta så är priserna lite lägre om man jämför så just nu är det väldigt dyrt ur en svensk ögon!

Afterdinner nap!

Jag skulle ha bloggat mycket tidigare ikväll men efter middagen somnade vi båda två! Jag är egentligen en sån som måste tvingas till att sova middag (trots att jag skulle behöva det varje dag, haha) men det gick så bra så ikväll. Nu är klockan kvart över tio på kvällen och vi är båda super genki (pigga).

Fisk.

Okonomiyaki!

Okonomiyaki är asgott och väldigt kul att gå ut och äta på restaurang eftersom man steker maten framför sig på bordet men det är lite dyrt att äta ute. Men! Det går minst lika bra att laga hemma och det är inte svårt alls. Alla supermarkets i Japan säljer Okonomiyaki sets som innehåller allt man behöver för att röra ihop smeten, det man själv behöver tillsätta är ägg, kål (såklart!) och sen det man vill ha i, på, vid sidan om.

"Okonomi" i "Okonomiyaki" är samma kanji som "suki" för tycka om så det lär man sig fort!



På baksidan finns väldigt klara instruktioner och med lite list och med hjälp av bilderna så behöver man inte ens kunna förstå japanskan, min mix vill ha 2 ägg och 160 cl vatten men det kan naturligtvis ändras beroende på mix.



Hacka upp ett halvt kålhuvud och rör ihop smeten i en bunke, jag använder alltid en bunke som är alldeles för stort till det jag ska laga för annars spiller jag och grisar medan jag rör runt.



Sen är det bara att vispa i allt som finns i dom små påsarna, förutom det lilla gröna pulvret som man ska dekorera med sen. I våra ikväll hade jag en seafood med squid (bläckfisk) och räkor och sen en pizza okonomiyaki som har bacon, tomater, ost och oregano på. Yakisoba är grymt att äta till eller ha ovanpå, dte brukar vi ha i vanliga fall.



Häll ut smeten i pannan och gör en rund kaka på lite över en centimeter.



Sen brukar okonomiyaki göras i tre steg, första steget på mellan värme i två minuter. Sen höjöer man en aning och vänder på den och låter den stekas under lock i 5 min. Efter det vänds den tillbaka i ytterligare 2 min på samma värme sen är den klar! Jag bestämde mig för att göra våran seafood extra stor nu när vi har stekpanna för det men tänkte inte alls på att den skulle vändas så naturligtvis rasade den ihop. 



Sist har man på okonomiyaki sås (finns att köpa färdig, ibland ingår det i mixen), majonäs, katsuobushi (torkat fisk skin i stort sett) och det gröna pulvret på toppen (samma som används vid yakisoba!).
MUMS!

Få matvaror levererade istället för att gå och handla

COOP deli var här för några dagar sedan och gav oss deras katalog. COOP deli är den största kedjan som levererar mat, min värdmamma använde dom och Yujis mamma använder dom, deras egna märke är faktiskt riktigt bra. Jag är grymt sugen och har funderat länge på att använda COOP istället för att gå och handla själv, vi har ingen bil så det blir alltid att fulladda cykeln när vi veckohandlar, med COOP så kan jag handla varannan vecka och allt levereras till dörren t om toapapper.. genialiskt.








Japan Google maps!



Yuji såg den här bilen när han var ute i Yokohama och jobbade och mailade bild till mig, det ser ju definitivt ut som att det kan vara en av google map bilarna tycker ni inte det? Japan har helt otroligt grym google map street view, jag har aldrig stött på en gata i Japan där man inte kan stå rätt på den och sen gå längs med den med själv av google. Det brukar jag ta nytta av när jag ska till ett nytt ställe (då det kan vara lite knepigt att hitta här) så jag googlar då helt enkelt adressen, går längs vägen i google maps och sen när jag faktiskt åker dit som känns det som att jag redan gått vägen förut, det är helt grymt!

Det enda negativa som jag kände innan jag flyttade hit och också när jag jobbade på ett vandrarhem är att google maps för Japan inte har något alfabets stöd så man kan endast googla på japanska adresser och det kanske kan kännas lite jobbigt för den som inte kan läsa. Men om man tänker efter så spelar det ju faktiskt egentligen ingen roll då så länge man vet att det är adressen man behöver så behöver man inte kunna japanska för att titta på bilderna!

Tååårta!

Idag har jag ingen ström igen på min dator. Den bra nyheten är dock att Yuji ringde och beställde en laddare till mig igår och den kommer på lördag. Det är tur att man har en man som tar tag i saker åt en.

Jag fick ett ryck på eftermiddagen och bestämde mig för att jag ville baka tårta. Anledningen är för att en av mina närmaste vänner Sophies lilla dotter fyller 3 nu i december och vi brainstormar för fullt om hur hennes tårta ska se ut. Lilltjejen har (till tant Mimis stora förtjusning) totalt snöat in sig på Pokemon så det blir en Pokemontårta.                                                                                                                                                                                         

Jag kunde inte låta bli att köpa de här två nar jag var i mataffären, dom var på rea och allt, 10 kr styck.
Dom fick sitta på min tårta of random ingredienser som jag hade hemma >)



Det är otroligt hur mycket disk jag alltid lyckas skapa (oavsett vad jag gör) jag tar en ny gaffel, en ny skål, en ny vadsomhelst för alltsomhelst när jag är i köket. Men eftersom jag oftast diskar så är det helt okej.

Ni har väl börjat ta fram reflexerna!

Har ni tagit fram och dammat av reflexerna? Reflexer känns som en del av min identitet som svensk, det har jag växt upp med och gått i genom alla stadier av att först vara så liten och inte bry sig, sen tycka att det var det fånigaste och ba duuh nej i hel världen och sen nu när jag känner för att öppna upp små stånd på gatan och predika om hur viktigt det är att ha reflex, om inte för sin egen skull men också för alla andras skull också.



Så idag har jag skaffat min reflex, eller glimmis som den heter, direkt från Sverige också för om det är någon som kan göra reflexer så är det väl ändå reflexvästens land!

Glöm inte att ta på er dom nu, det är jätteviktigt att synas i mörkret.

Rödaa bööönor!



Det är så kallt inomhus nu att det bara ryker om min efterrätt som Yuji precis tagit ut ur micron. Det är mochi och en massa röda bönor och grejjer, väldigt typiska japanska sötsaker (skillnad från våra vispgrädde, vaniljsås).
Det är gott och mumsigt att äta nu när det är så kallt.



På väg hem idag så plockade jag upp lilla Pikachu alldeles julredo! Han har cape och ljus och allt annat som man ska ha. Han är bara så söt så jag kunde inte låta bli, någon Pokemon jul dekoration ska vi ju ha och då passar han bäst!


Pokemon Apoklypse lång trailer!



Pokemon Apoklypse
Jag har fått en massa tips om den här trailern sen den läckte ut och är tacksam för alla som tänker på mig när dom ser något Pokemon! Nu när trailern finns längre i nice HD ville jag dela den med er andra på bloggen för den är rätt ball i alla fall i mina ögon! Det är ingen Pokemon film i produktion nu (tyvärr) utan det här är ett litet kul fanfiction projekt som några semi-profesionella har gjort (bland annat han som spelar Satoshi/Ash).

Storyn i trailern är att gymledarna har lämnat gymmen och Pokemon battles har gått från att vara något som skapat starka band mellan Pokemon och tränare till något olagligt underground.

Mjölkbud!



För snart en vecka sen kom mjölkmannen med lite samples till oss (i hopp om att få oss som kunder) det är första gången jag haft mjölkflaskor hemma ni vet sånna där i glas som Kalle Anka alltid har som han ställer utanför dörren och så kommer någon och hämtar tomflaskorna. Det var Meiji som kom (japanska Arla ungefär) men det är precis ett sånt företag som Yujis familj äger fast i Kyoto.

Nu dricker vi tyvärr inte mjölk någon av oss utan det är bara till när vi gör yoghurt eller bakar som det används annars hade det varit sjukt mysigt med glassflaskor som man dricker ut med kork som "ploppar" när man öppnar :)

Vinnare utsedd - Grattis!



Grattis till "Yrla Virvla VirvelFlicka" (http://iirla.blogg.se/) som blev vald till vinnare :D!
Ett mail kommer skickas till dig från min blogg email så checka det!

Tack alla andra som var med i tävlingen, det var riktigt roligt att så många ville vara med, det finns absolut chans att jag gör något liknande igen! Tack till alla för alla fina ord också, sånt piggar upp min dag :).

Måndag igen.



Idag är vi lata och äter middag framför TVn, jag tycker vanligtvis inte om det (jag är en såndär sträng fru) för jag tycker att middag kan man väl i alla fall äta i lugn och ro och prata lite men ibland är det rätt skönt i soffan. Vi spelade SNES spelet "Jinsei no Game" som jag köpte för några veckor sedan som mer känns som att spela brädspel latmans stil ; D

Det var mysigt, trots att Yuji vann för att spelet är dumt och trasigt *väldigt bra förlorare*.



Yuji har också varit iväg och sålt/gjort sig av med alla de plastlådor som har blivit över efter att vi flyttat och inte behöver ha våra saker i de här osmidiga dumma lådorna längre (tornet är högre än vad som finns med i bild) vi fick inte många yen men det var skönt att han kunde ta jobb bilen och åka iväg med dom eftersom vi annars hade behövt BETALA för att få dom kastade (Japan är bra på mycket men inte sophantering) det är så svårt att bli av med saker här, inte konstigt att så många bor i rena rama lagerlokaler.

Men nu är dom äntligen borta så vi kan gå i sovrummet igen! Sängen vi har är så stor att den där lilla gången verkligen varit saknad när jag ska ut och hänga tvätt eller dammsuga.

Tävlingen avslutad, vinnare utses inom kort! :D



Nu har jag slutat tävlingen så de kommentarer som möjligen kommer in efter det klockslag jag noterat nu kommer inte vara med i tävlingen. Jag kommer inom en till två timmar att slumpa fram ett nummer från 1 till antal kommentarer som kommit in och det numret det blir är den kommentaren som vinner helt enkelt!

Men först blir det ett litet vanligt blogginlägg medan jag skriver klart det sista av läxan, lite måste ni ju hållas :D

Usch usch för dåligt tjej humör!

Jag är så jobbig just nu, SÅ jobbig. Jag känner det t om själv och jag brukar inte vara det (eller alltså inte pga hormoner) men mina tjejdagar den här månaden är helt gräsliga. Så jag gjorde det ända rätta, köpte all choklad jag kunde lägga fingrarna på och det måste vara den bästa PMS medicinen någonsin.

Jag går mellan att bli asförbannad för att mitt DS inte har mer batteri tid (efter att jag skjutit upp att ladda batteriet i typ 2 timmar genom att dra ner på skärmlampan) och att bli alldeles gråtfärdig för att jag inte vet vad jag ska döpa min lilla Zorua till... JA NI HÖRDE RÄTT MER OM DET SEN :D!



Imorgon avslutat tävlingen förresten så det finns fortfarande lite tid kvar att anmäla sig! Eftersom det finns lite tids skillnad mellan Sverige och Japan så har jag bestämt mig för att utse en vinnare innan läggdags imorgon, då har måndagen på båda sidorna av jorden hunnit "go by" lite, det låter väl helt okej? : D

Pokemon Black&White intro video : D



Lyckades äntligen filma introt till Black&White utan att det bara blir en reflektion av kameran istället.
För dom som inte vill se innan dom köpt, titta inte : ) men för andra som är nyfikna och plågas av att hållas titta!

Det är på intro videon innan man kommer till start menyn.

Lite mer Gameboy Advance spel



VIDEOGAMES : D
Book-Off har fortfarande sin rea så idag när vi var i Akihabara fick jag med mig 4 till spel till Game Boy Advance för 577 yen (50 kr)! Jag var inte den enda som ville åt alla spel men jag var den enda som inte orkade vänta på min tur.



Jag hittade ännu ett spel som man styr med rörelser (det genomskinliga) och sen tre lekspel som jag brukar kalla dom, utan speciellt mycket story utan mest hoppa och ducka. Sånt tycker jag är jättekul att spela när jag pratar i telefon eller inte orkar tänka så mycket och bara vill ha något att göra!

Tokyo Road

Det var så himla fint igår när vi körde hem genom Tokyo, önskar att jag bara kunde visa alla för det var bara så vackert med alla höghus, lampor och vägar som gick kors och tvärs Tokyo Drift style. Jag försökte att ta så gott det gick så här kommer de bilder som det går att se något på!









(SEGAs högkvarter :D)

Nya skor!



Jag köpte äntligen nya skor igår, mina gamla svarta Rebook classic köpte jag precis när jag träffade Yuji så ..
Det blev ett par Puma den här gången! Dom är lite för stora men jag ska stoppa i en sula för vintern. Det är tyvärr en smäll man får ta när man har mini fötter, min storlek finns bara i barn storlekar här borta. I Sverige var det lugnt för då kunde jag köpa samma märkesskor fast för minst 200 kr billigare hos barnen men i Japan har barn mycket barnsligare skor.. jag vill ju inte ha anpanman på mina dojjor.

Jag har 34 - 35 i skor, 21 - 22 cm i japan storlek.

Tillbaka från en heldag på outlet

Vi är helt slut! Vi var och hämtade upp hyrbilen vid halv 8 och har sedan dess varit igång hela dagen med bilkörande och shopping, Yuji har somnat helt utslagen i sängen men vi har gjort riktigt najsa kap idag!



Skor, kläder, stekpannor, adventskalender, glas och bäst av allt: en kamera lens till mig! Min systemkamera har retat gallfebern på mig och är anledningen till att jag ofta laddar upp lite halvtaskiga mobil/digital kamera bilder eftersom det är så mycket jobb med den, både bland inställningar och sen Photoshop för att få bilderna ordentliga.

Men nu köpte Yuji en lens till mig som är gjord precis för bilder som jag 99% av tiden tar: vad som helst/vem som helst i rum med helt värdelös kass blä belysning.



Vi köpte också äntligen det tefal set som jag gått och längtat efter och äntligen fått Yuji förstå att han också vill ha, för nästan inga pengar alls. Största stekpannorna är 28 cm stora, det är stor uppgradering från våran lilla skräp Ikea på 22 cm äntligen kommer vi få plats med två köttbitar på en och samma gång : D

(Bilden är tagen med min nya lens :D ! Ingen redigering alls! Okej förutom ramen och storleken)

Nu ska jag micra lite mat innan vi svälter ihjäl.

Lite småshopping i Kita Shinagawa



Kita Shinagawa där vi åt lunch idag var så otroligt mysigt, som en egen liten by i stora Tokyo, det fanns affärer för allt och framför allt "senmon" affärer (affärer som specialiserar sig på något) som tatami golv, ris och så vidare fanns det en hel del av. Vi gick också förbi en glas, porslin osv affär som vi gick in i och vi hittade en superfin skål! Vi fick den för nedsatt pris då hon ägarinnan skrattade så gott åt att vi tänkt ha frukt i den när den egentligen är en special skål för en speciell typ av blomarrangemang som är kultur i Japan. Koll vi har.

Men jag kommer ha frukt i den, hah!



Den svarta skålen i mitten och drick underläggen som jag använder som mini dukar i de svarta tallrikarna köpte vi idag!

Tempura till lunch!



Yuji hämtade upp mig idag vid lunch och så åkte vi tillsammans till Kita Shinagawa för att äta på ett känt Tempura ställe så ligger där, Kita Shinagawa det är kanske 10 min från där vi bor med cykel och det var ett sånt mysigt litet ställe! I Japan är stökiga restauranger som den här bara ett tecken på att det är en god, speciell restaurang. 



Maten var inte för imponerande enligt mig, det var gott men inte så wow som jag hade förväntat mig, mison var också sisådär men det var ändå en mysig lunch!

Mannen som äger och lagar maten på den här restaurangen var fiskare innan Shinagawa förböjd fiske i hamnen för att vattnet på den tiden var väldigt skitigt och då valde han att starta den här restaurangen.


Spel snack!



Igår hittade jag ytterligare ett spel till GBA som har en liten tjockare topp än dom andra, det vill säga så styr man stor del av spelet genom att vicka, snurra och vrida på konsollen! Jag tycker det är superkul så när jag stöter på ett sånt spel köper jag det direkt, hoppas att en dag hitta dom i sina original boxar.

Känner mig sugen på att googla dom spel som finns och sedan att samla ihop dom. Det vore lite kul att ha!



Dessutom på rekommendation från ett gäng på Facebook som köpte jag med mig FallOut 3 med mig hem och wow jag är riktigt överraskad! Efter att ha ignorerat det på hyllorna i månader för att ha trott att det bara var ytterligare ett pang pang spel så visade det sig att FallOut 3 är Oblivion med vapen.

Nu är jag helt värdelös med PS3 kotrollen eftersom jag aldrig spelar first shooters på maskinen så jag dör hela tiden men får samma mysiga känsla när jag spelar som när jag spelade Morrowind, mitt most favorite spel ever.

Pokemon Special Bag!





På fredag ska vi hyra bil och åka till en Outlet ungefär i närheten av Mount Fuji så idag när jag var en sväng i mataffären bara för att plocka upp pizza deg (var för lat för att göra egen) så passade jag på och köpa en Pokemon Special Bag som dom säljer nu till barnen inför jul. Påsarna finns med olika motiv och former (Hello Kitty, Julstrumpa osv) och man får oftast något i dom, i min får jag en original snack bricka!

Men största anledningen till att jag köpte den var såklart för de godis som finns i den, det var faktiskt en mycket bättre mix i år än förra året, ostbågar och pop snacks klubba är mina favoriter!



KIMI NO STYLE MINI NUDEL TAVLING!



Idag när jag strosade runt inne i matvarubutiken så fick jag syn på det sötaste jag sett på länge, ett variety pack från Sapporo Ichiban med 4 olika sorters mini cup noodles (ramen för att vara mer exakt) i en söt liten påse! Så jag tyckte då också att någon utav mina bloggläsare också kan få ett litet variety pack direkt härifrån Japan så nu står det ett här och väntar på att få flyga flygplan hem till någon!



Allt man egentligen behöver göra för att få vara med och tävla är att först och främst ha en egen blogg!
Kommentera sedan det här inlägget om att du vill vara med i tävlingen.
Posta ett inlägg i din blogg med bilden nedan att du själv verkligen anmält dig och vill vara med!



Jag tävlar hos http://kiminostyle.blogg.se om ett "mini-nudle-mix-pack" från Sapporo Ichiban! 




Vinnaren kommer jag välja genom att räkna kommentarer och sen slumpa ett nummer!
Avslutas 15/11.

Innehåll:

Miso Ramen - ramen nuddlar med miso "smak".

Tonkatsu Ramen - ramen nuddlar med tonkatsu "smak".

Shio Ramen - ramen nuddlar med salt "smak".

Shouyu Ramen - ramen nuddlar med soya "smak".

Samtliga innehåller gluten, ägg och laktos och en mix av lite torkade grönsaker (kål, majs, morot, svamp och purjolök) som går att plocka bort innan vatten tillsätts. Alla koppnudlarna är i mini format och med det mindre än original.




Videoblogg från "kul automater"

Jag har precis kommit hem från Tokyo Pokemon Center i Hamamatsucho och Yodobashi Kamera i Akihabara med Sora! På så många udda ställen i Japan så finns automater som man matar in pengar i, vrider runt och sen får ut en runt plast boll med någonting i. Inte direkt något nytt för dom maskinerna finns i Sverige också bara det att här finns det så många.. på ett och samma ställe.. och det är bara lite mer hysteriskt.. som vanligt!

Video!


Badbomb!



Minns ni dom där badbomberna som var lite inne när man var yngre och man fick på kalas och sådär? Dom finns ju fortfarande och idag hittade jag en typ som det finns något gömt i efter att den lösts upp, nämligen olika mat som man friterar här i Japan! Bl a friterad räka, donut, pommes frites osv.. själva skalet som löses upp i vattnet var alldeles gult och när det bubblade på så såg det precis ut som när man friterar mat i kastrullen.
Innuti fick jag en choklad donut :)

För någon så lätt road som jag var det kul! 

Nu har jag en kvar tills imorgon :)

Gammal Honda moped

Den här gamla godingen såg vi när vi var ute och gick, en riktig gammal Honda moped! Ser lite ut som något byggt i Lego tycker jag. Ställningen som sitter bak på används fortfarande idag är och till för att köra ut home delivery ramen, soba (nudlar alltså) utan att spilla medan man kör!


Yokohama Suizokukan!

Det blev att vi åkte till akvariet idag för att titta på Jinbeezame-chan som precis flyttats dit. Historien med honom är att dom hittade honom i Okinawa där han hade simmat vilse och det är bara en liten bebis på 4.5 meter så han var inte stor alls som Dai-kun som bor på Osaka akvariet (största akvariumet i Japan ligger i Okinawa och är världens näst största).



Visst är han fin!



Yuji tycker fisk är lite kul han också, lyckades knäppa en bild på honom precis som på våran allra första dejt som var på Shinagawa Prince Hotels akvarium :)



Det var så mörkt där att man knappt kunde knäppa några bilder alls, men en av höjdpunkterna när man är på olika ställen i Japan är omiyage shoppingen efter, det finns alltid en massa kakor och annat gott i gott i roliga askar och förpackningar som man kan köpa med sig till vänner, familj eller sig själv.



Och självklart varmkorv!



Varmkorv med ceasar sallad på.. det var något nytt även för mig.



Yokohama Sea Paradise!



Jag tycker fiskar är bäst, jag har varit på fler akvarium i Japan än jag varit i tempel och nu så har akvariet i Yokohama, Sea Paradise, fått en Jinbeezame, alltså en sån stor firre som uppe på bilden.
Jag vill såg gärna åka och hälsa på den så vi funderar på att åka iväg på utflykt imorgon när Yuji äntligen är ledig från jobbet också så vi får se vad vi planerar ihop.

Det är lite speciellt att gå till akvarium i Japan eftersom japaner äter väldigt mycket fisk i sin original fisk form, utan att den blir av med huvud och grejer utan bara rakt upp och ner på tallriken. Detta gör att man alltid hör på akvarium en massa japaner som står vid de olika tankarna och säger "Åh va goooott".

Hmm..
Sea Paradise i Yokohama har även en liten Theme Park och andra små saker.

Rumpa

Jag har bara spelat Theme Hospital hela dagen.
Lördagar är skönt!



RUMPA!

Betat av lite skolarbeten såhär innan jul!

Det har varit lite mycket de senaste dagarna, jag har skrivit en uppsats om spelmarknaden i världen, gjort ett programmerings prov och lämnat in två spelplaner för två olika spel. Det har varit lite mycket men nu är allt klart och min laptop har helt slut på batteri så jag sitter i vardagsrummet och spelar Heavy Rain.
Det är det bästa med det jag studerar, att spelande är en viktig del av pluggandet och att alla våra lärare uppmuntrar det ; D



Förutom att bli projekt ledare (som är vad en "Game Creator" är så pluggar vi mycket programmering för att bli programmerare. På Game Creator sidan av utbildningen så lär vi oss mest om marknadsföring och hur man får folk att investera i olika ideer, samt hur man lägger upp presentationer och bygger upp ett fungerande spel/program. På programmerings sidan så är det hardcore programmering rakt av (C++/C#) med inriktning på gruppledning även här så vi kan leda programmerings team i framtiden (det jag skulle vilja göra).

Jag gör alltså ingen grafik eller så, jobbar inte något med 3D eller liknande bortsett från baskurser så man har lite koll. Och det är likabra det för det har jag ingen talang för, allra minst tålamod.

För dom som inte kan programmering så ser det ut ungefär såhär:

ksdf [vgh] <>"# with this that then if so whatever just work plz &&'(;;;;; !

Och fungerar ungefär såhär:

Kära dator, när jag trycker på tangent A skriv då snälla A. Men om jag trycker på A och B skriv då istället C.
Förutom om jag redan skrivit C då får du skriva D istället.

Det man gör som programmerare år:
10% av tiden skriver program kod, debuggar lite och konsumerar otroliga mängder koffein.
90% av tiden letar man efter alla semi kolon som man råkat glömma och som får det hela att krasha.



Theme Hospital!

Jag fick ett riktigt sug att spela Theme Hospital av Bullfrog som släpptes 1997 och som jag spelade halvfranatiskt när jag precis börjat högstadiet medan jag snackade med kompisar i telefon. Fullinstall var på hela 55MB.
Ibland vill man ju bara spela dom gamla spelen, se dom gamla filmerna.. det kommer man bara inte ifrån!







Har en känsla av att det inte kommer bli många timmars sömn inatt. Tur att det är lördag imorgon.

(För andra sugna på och spela så fick jag igång det på några minuter med en installation och run genom DOSBox (0.74) på Windows Vista!)

Myspys med Milk Tea!

Idag är det kallt igen så jag har nästan slut på allt mitt Royal Milk Tea.
Det är det bästa med vintern, alla mysiga små vinter traditioner som sätter igång som att jag och Yuji alltid dricker något varmt med blommiga udda koppar som inte matchar och har kvällsfika, speciellt i december och att det alltid finns ett varmt bad upptappat.



(Jag är så sötningsmedelskadad att t om mitt Milk tea är kalori half)

Har ni några mysiga småsaker för er som ni bara gör pa vintern/när det är kallt?



Akihabara

Jag var ju som sagt i Akihabara idag på jakt efter en adapter till datorn men det får bli så att jag får ringa Toshiba och be dom skicka en ny så får det ta den tid det tar så det blir gjort ordentligt.
Jag jag hade ändå en givande eftermiddag med min ultimate CTRL cable box och massa nördsnack med personalen om min datorn som jag kört på 64 bitars OS nu i cirka två veckor kanske.



Det är så himla mysigt att gå runt bland fläktar och grafik kort och hårddiskar och motherboards.. sen när man ser stora chassis som de nya Predator serien från Acer då blir jag så suugen på att bygga en dator.



Ballaste cable boxen ever!

Idag hittade jag precis det jag gått och småkikat efter, den perfekta cable boxen!
Vi hade en som ful kontakt med en massa sladdar stickandes ut från mitt på golvet, det första man ser när man kommer in i huset i stort sett men nu är det löst och den är booorta! Och istället har vi det absolut coolaste:





CTRL tangenten.
Jag kunde inte låta bli och köpa den, den var klockren i vårat lilla nördhem!
Och fungerar gör den, hela kontakten och allt sladderi fick fin plats där inne!

Den finns på Sofmap i Akihabara i ett gäng olika färger, blå brun, vit, rosa, blå, grön och svart förstås.



The Lock Up igår!



Norpat bilden från Sara efter att vi var på the Lock Up igår. Eftersom det är så mörkt där inne så är det så svårt att ta en bild som inte blir förstörd av blixt och annat. The Lock Up är en izakaya med fängelsetema, man sitter i en fängelsecell och äter, personalen har fångekläder på sig och dom kör en show för alla ungefär var 2.5 - 3:e timme skulle jag tippa på att det är. Jag tycker det är grymt kul men är så rädd av mig och skriker mest, haha.
Min drink var ögondrinken och den var otroligt mumsig, Sara tog en med sockervadd i och jag hade ingen aning om att sockervadd knastrar jättelänge i glaset om man blandar ner den! Det var lite roligt!

Klicka på bilden för att komma till hemsidan som har mycket bättre tagna bilder i bannern som skiftar!
Är ni i Japan så passa på att gå, The Lock Up finns i Shibuya och Shinjuku och har en massa smidiga course menyer för 3 personer och uppåt (så behöver man inte oroa sig för matkostnaderna).
Har ni någon japansk talande med sig finns även massor med smidiga kuponger på internet som man kan få rabatter igenom men det kan vara knepigt att googla fram om man inte kan läsa ordentligt.

Vi hade det supermysigt! :)



Kattcafe var stängt!

Idag var jag uppe tidigt för att gå ut med soporna och väcka Yuji i tid till jobbet för att man är ju så snäll ;D
Det var lite kämpigt eftersom jag pratade med mamma i telefonen rätt sent och kom inte i säng förrän vid 4.
På tisdagar har vi vanligtvis Spelplannering i cirka 4 timmar på förmiddagen men det blev inte så alls.

Vid 5 åkte jag och hämtade upp Sora, jag hade stora planer att vi skulle gå på kattcafe men så visade det sig att det jag googlat fram i närheten av våran skola självklart hade stängt just på tisdagar.



Katt Cafe är ett vanligt Cafe förutom att det finns en massa katter som man kan umgås med samtidigt, dricka ligger på samma pris som vanliga cafeer men det tas ut en liten tidsavgift för att få vara med kissarna.
Ungefär 500 yen per 30 min (cirka 42 kronor). Klicka på bilden för att komma till sidan jag lånat den från!

Hoppet var att cafeet kanske skulle ha en liten anslagstavla med lappar från privat personer som blivit med kattungar och letar efter ägare, vet ännu inte om dom har det men tänkte att det skulle vara rätt logiskt.

Nåja, nästa gång!



Kämpar emot kattsug!



Jag har fastnat helt för den lille pojken på bilden (en "abishinian" på japanska), men det är ett ansvar att ha katt och jag känner mig lite osäker på om en liten skulle trivas med att vara ensamkatt hos oss.
Jag är hemma väldigt mycket men jag vill absolut inte ens tänka tanken utan att veta att den skulle ha det bra.



Hemma i Sverige har jag min bästa lilla Suki som är en av de bästa saker som hänt mig.
Därför fick hon heta Suki (uttalas Ski) som på japanska betyder "tycka om".
Hon är inte med mig i Japan eftersom hon har det så mycket bättre med livet hon är van vid, trädgård, kompisar och stort hus men jag saknar henne så mycket.



När våra tre små råttor var små, vi fick tre kattungar helt av misstag (den andra honkatten smet ut vid ett tillfälle några veckor innan hon hade tid för kastrering) och det är världens tre bästa kattungar.
Videon är på sniskan men grr, vilka små monster!
Födda november 2006.

Visst är husdjur något väldigt speciellt?



RSS 2.0