Lavender Town Syndrome

Just nu kan man ladda ner Zoroaaku från McDonald's i Japan (alla som har ett japanskt Black/White kan alltså ladda ner den oavsett vilket land).



Tema låten för "Lavender Town" i de första Pokemon spelen. En av mina absoluta favoriter från spelen! (Det här är en remix då förstås, det är ju chip tune egentligen).

Visste ni att första original versionen utav den här låten kunde ge barn i cirka 10 - 12 års åldern huvudvärk och i vissa fall illamående? Orsaken var den så kallade "Lavender tonen" (Lavender Tone) som inte kunde uppfattas av vuxna, fullutvecklade öron. Nintendo/Game Freaks återgärdade såklart detta.

Men på internet gick det rykten om att pojkar i Japan hade börjat begå självmord direkt kopplat till spelet. Det postades polisutredningar man kunde läsa och annat material för att stödja vad Nintendo/Game Freaks höll på att försöka smussla undan. Detta har kommit till att kallas "Lavender Town Syndrome, LTS".

Det är naturligtvis rent påhitt.



Original låten för den som är nyfiken!
(Det är absolut inte farligt att lyssna på den).


Kommentarer
Postat av: Ells

Ja, jag hade iallfall inget problem med huvudet efter att ha lyssnat på den där låten i evigheter när jag var liten ^^

2011-02-18 @ 14:10:29
URL: http://jademysteries.blogg.se/
Postat av: Annicat

Hahaha vilken spökhistoria:P

2011-02-18 @ 15:12:31
URL: http://mangaandart.blogg.se/
Postat av: Ells

Sv; Okej ^^ Hade ju inte direkt ett japansk pokémon spel xD

2011-02-18 @ 16:19:11
URL: http://jademysteries.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Sv: angående medicin, nej det visste jag faktiskt inte, hur vet man om det är narkotikaklassat och hur får man detta speciella intyg?

2011-02-19 @ 00:37:29
URL: http://mylifejapan.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Sv: (igen) ingen fara, jag hittade det, min medicin är inte narkotikaklassad, så det är ok!

2011-02-19 @ 00:54:48
URL: http://mylifejapan.blogg.se/
Postat av: elin

Urk vilka läskiga rykten om spelet, känns som en skräckfilm: att pojkar tar självmord efter att spelat/hört en låt. Tur att det inte är sant. (X;-_-)

2011-02-19 @ 10:55:37
URL: http://thegoldenlock.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Hej! Du är ungefär som min största rolemodel från och med nu, eftersom jag totalt avgudar alla människor som flyttat till japan som .. utlänningar då. Det är min dröm att få flytta till Tokyo, men jag vet inte direkt hur jag skulle gå tillväga. Skulle du kunna berätta mer i detalj exakt VAD som krävdes för att flytta dit? Jag vet att du studerade jap 1 år, men när du väl kom dit, hur tog du dig fram och så vidare? Det måste ju ha varit svårt att t.ex. läsa katakana/kanji elr såvidare i början, och att tala med människor. Var bodde du i början, hur fick du lägenhet? Och började du studera på japanska direkt? Det måste ju ha varit jobbigt med tanke på att du sa att du inte talade det flytande? Och hur gammal var du när du flyttade dit?

2011-02-19 @ 11:31:41
Postat av: Emma | Fotograf från Norrland

om jag hade hittat din blogg tidigare hade jag kunnat skicka 500 pokemon kort till dig som man har samlat på sig tidigare ._. jag har kastat dom och ångrar det nu.

2011-03-29 @ 20:26:22
URL: http://emmaeriica.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0