Jag overlevde.

Allt med flytten ar klart. Jag hade en lagom hemsk dag igar, magen krashade ihop totalt, bra att man kan hantera stress, ha ha ha. Om det inte varit for Ken hade jag nog suttit i ett horn och tyckt synd om mig sjalv. Ken ar en angel, han hjalpte med allt medan jag pendlade mellan flyttgubbar och toaletten. Sen fick jag sova i Kens futon och vi tittade pa massor med vanner. En riktigt toppen kompis har jag dar. Kanns sa konstigt. Inte bara sa har jag sa plotsligt fatt flytta fran mitt forsta egna hem men ocksa sa kommer inte Ken finnas vagg i vagg. Det visste vi skulle handa for han aker ju till Sverige snart men det var ett par veckor for tidigt. Hursomhelst med Kens hjalp och Ginas hjalp, som tog emot flyttgubbarna pa plats, sa kunde jag vila och veta att flytten gatt perfekt anda. Vid 6 pa kvallen kande jag mig okej nog att aka tag. Mitt rum var ju helt tomt, vart skulle jag sova. Mitt nya rum star i kartonger. Sa jag akte till Yuji, Yuji ar det anda som duger nar jag ar sjuk. Tur har jag ocksa att han blir sa strikt nar jag ar sjuk, anda som accepteras ar att jag aker till honom sa han kan ta hand om mig. Sa lite bortskamd ar man sa : ) Stackarn jobbar som ett djur just nu, gar 7 pa morgonen och kommer hem 12, halv ett pa natten.
Idag ska jag aka till mitt nya stalle och se ocksa om jag hinner till Shinjuku och stada lite pa rummet dar. Tankte ta en liten omvag sen om jag har tid och lamna taco rice har till Yuji sa han har ordentlig mat nar han kommer hem annars blir det pa fredag. Ska hoppa in och jobba ikvall sa det blir lite tajt, skola har jag ocksa mitt i mellan allt. Skont att jag har Shinjuku rummet fram tills sondag eller om det ar mandag. Da vet jag att jag verkligen hinner flytta ordentligt.


それからの日々は



誰も信じれない日々で満ちて あの日時間が止まって
未だ過去引きずって生きる毎日で 友の声も聞こえなくて

Klart, klart, klart.



Dekita.

Jag lyckades med det. Klockan är 23:16 och nu är allt klart. När jag går ut nu ska jag bara ta med de sista soporna ner. Imorgon ska jag plocka ihop kylvarorna och porslinet där nere, sen förhoppningsvis hinna städa innan flyttbilen kommer. Den skulle komma mellan 11 och 1. Jag hoppas att den kommer 11, då hinner jag flytta i lugn och ro och sen gå till skolan. Jag vill inte missa skolan pga det här. Jag har suttit ner några minuter nu och börjar lugna ner mig lite, jag tror jag kommer bli riktigt trött när mitt adrenalin släpper. Då tänker jag ringa mamma. Jag saknar henne. Känner mig lite ensam eftersom Yuji jobbar så mycket just den här veckan (såklart av ALLA veckor) så jag kan inte prata med honom på samma sätt, vi är båda helt slut vid 12 då han kommer hem från jobbet. Och med all den här hysterin har jag behövt ventilera lite. Vilken tur att man har en blogg då.

Kylen är helt klar! Den har frostat av helt klart. Fixat, fantastiskt! Den är avkyld också. Imorgon är det bara att torka ren den så är det KLART! Känner en så tung ledsamhet dock. Det här är mitt första hem. Och nu bara slits jag här ifrån, trots att jag velat flytta så länge så ville jag inte flytta såhär, speciellt inte för att sova i samma rum som en massa människor jag inte känner. Tur är det att man är människa och anpassbar, annars hade det varit SURT.

Allt klart. Trodde inte det skulle hända.

Tanoshii koto bakari de wa nai ga...

Dagen började toppen med att jag var uppe halv 9 men det var inte itnernet. Här anstränger man sig och går upp i tid och så blir man inte mött halvvägs, vilken stil. Hursomhelst så är allt klart. Allt det administrativa vill säga (Som min underbara Ken pekade ut mitt i allt kaos när jag kände mig panikfärdig) så det är bara packningen klar. Jag är på bra humör och var på G i skolan. Kanjin var kass, avskyr min klass, men resten gick smidigt. Jag har också varit och inskaffat det jag behövde från 100 yen shoppen så nu ska allt bara packas färdigt. Frysen är två tredjedelar färdig, smart som jag var lämnade jag allt i kylen så vattnet har droppat och fyllt mina lådor där inne istället för att rinna ut över hela golvet för jag trodde då inte att det skulle smällta så fort! Mitt rum hade varit dränkt om jag inte gjort misstaget att lämna mat och allt där inne! Maten är helt okej dock eftersom den legat och badat i iskallt vatten. Se jag tänker bäst när jag inte tänker alls.

Jag system packar, den bästa nyehten var att jag inte behöver flytta i flyttkartonger utan vad jag än har går bra, så jag tackar Ikea för super stora blåa kassar. Dom är allt jag behöver. Eftersom jag är wnanabe perfektionist så klarar jag inte bara av att lägga ner allt i smidig packning utan allt ska dammas först och helst läggas ner rätt. Med rätt menar jag att det ska ligga på sin redan utsedda plats och var det något som stod i metall hyllan så åker det ner i en Ikea påse. Jag går alltså int med på att man pillar in småsaker lite här och var. Dessutom höststorstädar jag på samma gång, allt jag inte ska ha åker ut, serietidningar och kläder jag inte använder. Allt ska bort. Och att sopsortera i det här lander är helt sjukt hsyteriskt. Inte konstigt att man dragit sig för det och nu har kartonger nog för att bygga sig ett eget litet kartong hus nere på hörnet : )

Nej men nu har jag inte tid med det här!!

Nattnatt

Jag måste tyvärr sova om jag ska kunna fixa allt imorgon, helst hade jag varit vaken hela natten och gjort klart saker men så fungerar det icke. Imorgon så är det dags och bara köra på.

Extreme Moving.

Jag kallar det jag gör just nu för Extreme Moving. Det kallas för extreme moving eftersom jag ska flytta på extremt kort tid. Flyttbilen kommer troligtvis tidigt onsdag. Jag fick veta att allt är klart med nya boendet och så idag. Alltså har jag imorgon på mig att packa.

Att göra:

1. Ringa flyttfirman igen så dom kommer med kartonger
2. Packa Futon
3. Packa böcker. DVD och tidningar
4. Packa alla plastlådor jag har kläder i
5. Komma på kreativa sätt att torka tvätten jag emergency tvättat
6. Packa load 1 av kläder i resväskan som är höstkläder
7. Packa load 2 när load 1 lämnats af flyttbilen med vinterkläder (beorende av punkt 5)
8. Packa allt som har med kök att göra, inkl stekpannor och dörkslag och vad allt nu än kan heta
9. Gå ut med sopor som är plast och ställa i rätt hörn av gatan
10. Gå ut med sopor som är kläder och bränbart i speciell plastpåse i rätt hörn av gatan
11. Gå ut med sopor som är kartonger, skokartonger och tangentbord till rätt hörn av gatan
12. Adressändra banken och mobiltelefonen
13. Tömma kylen
14. Frosta av kylen (beroende av punkt 13)
15. Äta något som tar någon form av fysiskform, vilken som helst
16. Packa datorn med skärm på ett sätt att den inte går sönder
17. Dammsuga, torka golven och damma rummet jag bott i
18. Få rummet checkat av min manager så att jag får tillbaka min handpenning på 2000 kr
19. Gå i skolan i 3 timmar och 40 minuter


Hmm.. allt på 24 timmar. Man är väl kvinna.. fast sen är man ju människa också på en gång.

HMM...

Just nu

Läget just nu är helt okej. Jag har precis varit och avslutat mitt kontrakt här i Shinjuku så jag har en vecka på mig att flytta. Det är 99% klart att jag flyttar till det guesthouset/dormitory som äger vandrarhemmet Gina jobbar för. På det sättet få rjag jobba på vandrarhemmet och därför behöver jag inte betala hyra. Det kommer bli rätt mycket jobb antagligen, helger nog framförallt för att täcka hyran som för tillfället sträcker sig till 2 100 kr. I vanliga fall ligger hyran på strax över tusenlappen bara. Känns ruttet, jag har aldrig älskat rummet jag or i nu men på senaste tiden har det börjat känns som hemma i alla fall. Det luktar inte konstigt längre och trots att jag haft en del kackelackor och att det kryper insekter runt diskhoven i köket så är det ändå rätt okej. Men jag har inte råd med hyran ochhar inget annat fall. På det här sättet så får jag också tillbaka pengarna jag fick från Erica eftersom jag sparar 12 600kr på att inte betala hyran! Det är alltid trevligt. Dock upptäckte jag idag att jag kommer vara i Sverige i tre veckor och kan inte jobba av hyran då, så då får jag betala, men det blir inte hela världen när hyran inte är på 6 300 kr längre. Det blir bra. Nu försöker jag bara komma på ett smidigt sätt att flytta på som inte kostar för mycket och som blir klart inom en vecka, helst tidigare.

Om idag...

.. ja idag gick jag i personlig konkurs. Men det loser sig. Det gor det saklart. Det ar cool lugnt, gilla laget ar det bara a gora. Det anda som gor mig sa ledsen det ar pengarna som jag fick av underbara Erica.. dom var mina. Dom skulle jag ga till Tommy Girl for. Det kanns inge kul alls. Kommer nog ocksa sakna att ata men har man klarat av puberteten ska man val kunna overleva det har med ; D.


Asimo!

Idag har varit en ganska illa dag om jag ser pa den objektivt. Och ur min synvinkel ocksa for den delen. Men anda sa ar det latt att glomma det en stund nar jag tanker pa att idag fick jag traffa ingen mindre an... ASIMO! Jag alskar Asimo, det var karlek vid forsta youtube klippet, tank att man har san tur att bara bo 30 min ifran honom : D!

Sa vem ar Asimo? Asimo ar Hondas egna robot som inte bara ser ut som varldens sotaste lilla astronaut som vinkar och blinkar och allt vad robotar gor. Han kan aven SPRINGA. Yes! Ni horde (laste) ratt, Asimo kan springa som en 4-aring. Och? Kan man ju tycka da men faktiskt, att springa ar en otrolig talang da det har sa otroligt mycket med balanssinnet att gora, Asimo har alltsa ett eget balanssinne, nagot som hos oss sitter i innerorat som mats med vatska och lases av av sma nerver och prylar. Asimo har alltsa sitt egna balanssytsem och kank darfor springa (aven ga i trappor). Och har trodde man Honda bara kunde bulta ihop bilar!
Asimo upptrder tva ganger per dag i 10 min. Sen star han i sin monitor, tror han laddar da. Fick aldrig en chans att fraga nagon hur ofta och lange Asimo maste ladda, det ska jag ta reda pa!

Han ar inte stor lilla Asimo.


De var ju inte bara Asimo som var dar dock! Jag fick ocksa traffa sota robot hunden originally fran Sony men just den har hann jag inte se vart han kommer ifran da jag fick halla honom och klappa honom och han gnydde och skallde lite sadar mysigt. Han var lite mer avancerad och upptranad an de man kan kopa i affarerna sa han reagerade felfritt pa sin skotare, han som jobbade pa museumets, rost. Sa fort han ropade till pa hunden sa att hunden skulle titta mot kameran sa vande den pa huvuvdet och skallde till, precis som i "Jag ar har!" Jag vart alldeles kar och gnydde lite jag med nar det var nastas tur att fa halla. Yuji lyckades snatcha ett kort, varfor de flesta av mina kort nufortiden blir suddiga vet jag faktiskt inte riktigt.. men jag forstar mig knappt pa den dar digitalkameran sa nagon installning har nog gatt at skogen.

De fanns ocksa special utstallning om rymde nu nar Japan har ISS uppe och cirkulerar. Man kunde ga in i en hytt som forestallde ett rymdskepp.. eller mer skeppets vardagsrum. Dar fanns det forst lite astronaut mat som det brukar gora pa sanna utstallningar men ocksa en TV dar man kunde valja vad om astronauterna man ville veta. Visste ni att astronauter sitter fastspanda pa toaletten och att en sug anvands for att se till att inte avforingen, framforallt kisseet borjar flyga runt (det ar livsfarligt). All astronautmat har ocksa utvecklats enormt under aren och Japan har kommit fram med massor av suverana maltider som varms upp i rymdskepps koket och vatska tillsats genom en special slang som ser till att vattnet inte lacker ut. Anledning till att vatten inte far lacka ut ar att vatten inte rinner i tyngdloshet, den flyter runt som vatten klumpar och kan forstora hela skeppet om det kommer upp i luftkonditioneringen eller nagot elektroniskt.
Ocksa pga tyngdlosheten sa behover inte autronauter ligga ner nar dom sover, det spelar ingen roll eftersom deras balanssinnet inte kan bedomma om dom ligger, sitter eller ar upp och ner, dock sa sover dom fastspanda mot vaggen for att undvika att dom borjar frysa eller flyger in i saker i somnen. Det som intresserade mig mest var nog deras shampoo, helt utan vatska som dom tvattar med och sedan torkar ur med en special handduk. Fy fan va skont att duscha pa det sattet. Jag tillhor en av de valdigt sallsynta manniskor som hatar hatar hatar att duscha for att jag hatar hatar hatar att bli blot. Tycker darfor heller inte om att bada i vatten! (Sjalvklart bortsett fran nar det ar 140 grader i Grekland och man torkar sa fort man stiger ur vattnet).
Sist gick vi in i DNA rummet och svarade pa fragor om just ES cellen som man kan utvinna fran embryon, om dom ens kan kallas det, tror det var ca 2 veckor in i graviditeten nar det fortfarande delar sig och halla pa. Man fick rosta vad man tyckte, om olika saker skulle vara okej, som att man kan donera embryon osv till forskningen sen kunde man uppe i taket se hur manga som tyckt lika.

Jag tycker att det ar helt okej att kvinnor donerar bade befruktade och obefruktade embryon till forskningen, sa lange dom inte overskrider 14 dagar (eller upp till att nerverna och liknande borjar kommunicera) och att kvinnorna far betalt. Jag ar extremt emot att kvinnor ska fa betalt for sina agg, en symbolisk summa som vid blodgivning ar okej men ingen markvardigsumma for folk skulle bli sa kansliga. Om jag kanner mitt kon ratt sa skulle det sakert kunna vacka diskutioner pa samma niva som prostitution. Tank att behova ga ner till att behova salja sina agg for att fa in extra pengar till mat! Som att prostituera sig! Nej det orkar jag inte hora pa. Jag ar daremot helt och hallet emot kloning da det alltid kommer finnas den dar rika javeln som skulle tycka det var kul med en klon, trots att jag faktiskt litar pa att riktiga forskare har mer vett an att skapa en manniska via kloning. Klona embryon for forskning hade jag annars tyckt varit helt okej. Varfor kan man tycka att kloning av en manniska inte skulle vara okej da en manniska t ex skulle kunna fa tillgang till organ och liknande som var identiska med dens egna och darofr vid leversvikt eller cancer skulle kunna fa vard omgaende utan utstotning av organ och liknande.. jo darfor att sa fort denna klon blivit en klonad manniska sa far den sitt osynliga kontrakt om ratt till manniska rattigheter. Och gar da fran organlagerlokal till en vanlig manniska med ratt till utbildning och.. sina egna organ. Det hade val varit ett pinsamt inslag pa nyheterna.

Ja.. om ni har nagra asikter.. jag har en hel den lasare, men fa lamnar kommentarer. Vad tycker ni? Om ni tycker nagot alls vill saga : ) Det ar svara fragor.

Aftonbladet och kronans ras

Kött från Kina

Dollarns ras

Läste precis artikeln med en annan svensk här i Japan. Känns skönt att veta att man inte är den ända, hemskt som det låter. Jag har nämnt det förut och det är lika hemskt som det låter.. nu blir det kött från Kina, haha. Nu betyder väl det inte så mycket för svenskar men att behöva äta importerat kött från Kina är som att spela rysk rolett med matförgiftning. Gå till 99 shoppen och köpa kött för 104 yen paketet gör man inte om man verkligen inte måste. Jag tackar mig själv, om det inte vore för att jag knappt rört pengarna jag fått av Erica så hade jag gått flera tusen minus nu när kronan är värd NADA och yenen är värd en och en halv jacuzzi. Från att ha haft 12 000 kr i spar budget ligger den på 2 000 kr.

Hyran har stigit med 1 400 kr.
Min månadspeng har sjunkit med 1000 kr för att jämna ut smällen med hyran.
Sen ska skolavgiften på fd 20 000 kr, nu 25 000 kr betalas innan den 4:e November.

Men man kan ju inte skriva ett mail och klaga till CSN heller. Jag kommer klara mig med nöd och näppe och det går tack och lov alltid att jobba. Jag bara hoppas, hoppas att det här fixar sig snart. Jag orkar nog inte me ännu ett ras, speciellt inte när jag måste ha en sparbudget till december som behöver vara dubbla av vad jag lyckas skrapa ihop nu. CSN ger en ju inga pengar utan rätt datum. Och skolan ger dig inget datum utan att den dagen varit. Men hyran ska in vilket som.

(Men man kan inte låta bli och få små snilleblixtar som att man kanske skulle ta och passa på att köpa svensk valuta nu till jul? Och kanske investera yen i svenska kronor. Hah, neej.)

Varför måste man äta.



För att undvika att försätta mig själv i konkurs nu när mitt bankkonto blinkar rött efter att hyran snart är betalad så kör jag självklart den utlimata lösningen på penga problem.. storkok! Idag handlade jag mat för ca 112 kr (Som innan var ca 70kr) och ställde mig och lagade mat, på tom mage naturligtvis annars har jag ingenting som driver mig. Det kändes som om det aldrig skulle ta slut, matmatmatmat,diskdiskdiskdisk. Jag har nu lagat maträtter som jag kan frysain och leva på i en vecka. Sen får man göra om samma visa igen. Men 112kr för en veckas mat det ska nog gå, eller? Det blir 448kr på en månad. Klart det går, haha.



Klart! Uppe till höger har vi Nabe, två potioner. Till vänster Gratäng (utan tak, haha) 2 potioner. Pasta Karbonara 1 portion och sist Kinesiskt 1 Portion. Mat för fem dar! Sen onigir för hela slanten! Jag gjorde också saffran ris.

Soba och öl, måndag kväll.



Bästa bilden från ikväll. Ken mutade ut mig för att äta lite soba (nudlar) till middag då han vaknade klockan 10 på kvällen från sin huvudvärk. Om jag höll honom sällskap skulle jag få en cola. Lugnt jag behöver plugga inför kanji provet i alla fall. 3 min in, innan vi ens fått in nudlar och cola så blir vi naturligtvis poooolers med grannbordet och sitter inne på ramen stället till klockan 1 på natten. Killarna jobbar för ett företag som tillbverkar och säljer pachinko maskiner.. vad heter det på svenska.. enarmade banditer? Så alltså, dom betalade hela notar för oss. Vi käkade båda Soba, drack varsin cola. Ken hällde i sig 10 öl and by then så satt han mest och smilade. Vi pratade också med Ben's (chefens) flickvän som inte var glad för att han inte kommit hem till hennes färdiglagade middag utan fastnat på ett billigt Ramen ställe. Jag drack 6 öl och var genki och redo för karaoke! Det var bästa måndagen men ändå inte så chockerande, för såhär party brukar Ken och ja ha det tillsammans! Det bästa med den här gången var dock att killarna var fett sköna, roliga för en gångs skull, trots att dom var ojisan.



Det var en sjujävla kväll, nästa vecka är det karaoke dags! Dom ville bjuda oss på det som tack för sist!

Och sen en snabb bild på favorit stället, 390 yen för en chuka soba. Bästa nudlarna i Tokyo!



Ps: Jag har nu ringt Yuji 5 gånger på min vanliga telefon och 5 gånger på våran gemensamma telefon. Jag tror inte han vill prata med fulla mig klockan 3 på morgonen. Tur att  man är låtsas gift (6 månader+) annars hade man nog riskerat att en dumpning : D. 20 telefon samtal is not cool. Over and out. Jag ska ta och decka på ängen, jag och min fylle hicka.

HICK!

Lite japanskt smått och gott.

Vi har ju alla been there done that - vi har festat för tre kvällar på en kväll. Vi har suttit uppe halva natten och bitit naglarna för att vi varit så nervösa och fått mindre än 4 timmar sömn. Vi har stoppat fingrarna i munnen och dragit på oss maginfluensa, vanlig influensa, vinter influensa, vår influensa och "bara-för-att-jävlas-i-mitten-av-året" influensa. Dålig sushi, mellan okej sushi, kött från Kina, kött från Danmark, kött från galna kon i grannkommunen. Jag tror ni förstår vart jag försöker komma. Att må skit är det värsta som finns... ja det måste vara det absolut värsta. Men vad ska man göra? Mår man skit så mår man skit? Men nej. Måste man inte, då tänker jag ta-mig-fan inte heller!



Otsukas (medicin företag) Pocari Sweat är Guds gåva till människorna (mig). Pocari Sweat finns att köpa i precis alla former som på bilden ovan och kostar mellan 7 - 24 kr. Pocari är ingen sportsdryg som man får kommentarer om ibland, jag ser den som ren vätse ersättning och det är i stort sett vad den är, en rehydration solution. Pocari innehåller alla mineraler och salter (och vad det nu är) som kroppen naturligt ska ha i sig. Kroppen tar upp vätskan snabbt eftersom den såklart efterliknar det som kroppen söker. Ända onödig het i mina ögon är dess 27 kcal.

I Japan dricker vi Pocari Sweat när vi är sjuka eller när man börjar bli lite snörrig i huvudet på sommaren. Störst säljande är fortfarande vatten och PC dricker man när man känner sig svag. Läkare säger också åt en att dricka PC när man fått sina mirakel mediciner för sin magsjuka med extra lösimagen set. Eftersom jag inte dricker vatten så slog min kropp en kullerbytt aoch jag dricker det nästan dagligen och har aldrig mått så bra huvudvärksvis. När jag började dricka PC försvann mitt Coca Cola beroende på endast ett par veckor, nu kan jag knappt ens dricka en hel 33cl själv!

(Underground: Efter en kväll ute klubbandes och du vinglar hem runt 5 på morgonen. Drick en Pocari Sweat, storlek andra från höger, precis innan du går och lägger dig (killar kan behöva dricka lite mer). Detta motverkar nästa dags huvudvärk helt och hållet då baksmälla är ren uttorkning.)

Jag har helt sjuka magproblem och ser den här medicinen som mtit enda hopp i livet ibland. Ootaisan lugnar ner magen helt och hållet när du har ont i den, mår illa, kräks, har druckit för mycket alkohol/dricka, ätit för mycket, sura uppstötningar, orolig mage, diarré.. osv osv osv. Det är ett lite brunrött pulver som man dricker tillsammans med vatten eller vad man nu föredrar. Det smakar inte jordgubstårta precis men det tar alltså sekunder sen är du redo and on the go again! Ootaisan är receptfritt och 32 påsar ligger på ca 41 kr.


Benza burokku (Block) botar förkylning. Det är effektiv vid snor, slem, hosta, huvudvärk, näsont?, mer slem, nysningar, ont i bihållorna och feber. Kuren ligger på två tabletter efter varje måltid (3 gånger om dagen) och dom börjar verka vid första kuren. Nu tycker jag det är lite väl extremt att medicinera bort en förkylning men har det gått 4 dgaar och man måste till skolan för mer frånvaro är livsfarligt då kan man ge kroppen en hjälpande hand. Men självklart, även med medicin så är det sängen som gäller : ).



Ripobitan D är en slags energi dryck. Har du pulled an all nighter framför WoW och sen måste upp i skolan och börja känna tunga ögonlock så är det dom här små flaskorna som räddar ens liv. Dricker man en får man en direkt energy boost . Den används också rätt flitigt när turister bestiger Fuji-san. Självklart kan man undra då lite, av Japanerna får man höra att det är en vitamin dryck med vitaminer och mineraler som piggar upp men faktumet är att Ripobitan innehåller hela 30mg Nikotin. Sen så är Japan inte helt så crazy, självklart behövde den här lilla flaskan genom gå både det ena eller det andra innan den såldes men så länge det står Nikotin på ettiketen så håller jag mig till de lite andra lite mindre effektivare : ).

Det var bara en liten smak på vad man kan stoppa i sig här borta för att göra livet lite roligare : D!

Kostym, Kostym, Kostym.



Halloween börjar närma sig och jag kan inte bestämma mig. Jag har aldrig firat Halloween förut bara Alla Helgona så jag är super redo och uppspelt inför att få klä ut mig och så. Ken och jag ska fixa kostymer firsth thing monday eftersom det börjar ta slut och så ska det hinnas fraktas hit osv också! Men har ingen aning vilket stuk ska man köra? Lite mer fancy skoluniform från känd anime eller vara klassisk och ta en riktigt najs en från Final Fantasy?

Där jag bor.



Jag har inte pratat så mycket någonsin om vart jag bor någonstans och då bor jag ändå väldigt japanskt på något sätt. Mitt rum är på 8 kvadratmeter skulle jag tippa på och efter över ett halvår här så är det rätt trångt. Jag har två garderboer som mer är hål i väggen och endast fungerar som förvarnings utrymme. Garderoben till vänster har datakartongen, resväskan (full med vinterkläder) och andra små kartonger som t ex min vattenkokare och sånt. Det använder jag mer som long time storage medan min garderob till höger är garderob för sånt jag använder varje dag. Lådan längst ner har tvättade lakarn och handdukar, sedan är det två lådor med bara kläder. Sedan fick jag köpa en såndär badrums hylla som man spänner upp mellan två väggar och ställa mina smålådor på den så att mina vita plast Muji lådor inte skulle böjas av vikten. Det vore ju katastrof nu när jag betalat extra för att få just Muji lådor! Smålådorna har trosor och strumpor, skärp kepsar, tvättmedel, vanish, servetter, tupperware burkar, durkslag, benvärmare.. en massa sånt! Det är i allafall i dessa garderober som jag förvarar det mesta. Känns mer som mitt rum är ett förvarings utrymme än ett hem ibland, haha. Garderoberna täcker jag oftast över med gardiner som jag hängt, den dagen jag blir rik och har onödiga pengar ska jag köpa andra stänger än de tjocka dusch stängerna som håller de uppe just nu.
Sen har jag också en tvättkorg (IKEA), en liten metall hylla som jag täckt för med någon slags scarf jag fick med en tröjja jag köpte, jag har alla mina hårsprayer och dusch prylar och mediciner och skolböcker och sånt där. Ovanpå står mina torrvaror, det är som ett skafferi lite med två lådor. Mycket av mitt svenska mys finns där också, knorr såser, chokladpudding, morotskakmix, estrella dipp.. osv. Gottigottlåda!



Min dator står på en hylla som ingår i rummet, den har jag tippat åt sidan och fyllt med mina fotoalbum, böcker och lite manga. Ovanpå har jag ställt mina dvd:er och CD skivor som stöttas upp av bokstöden jag tog med mig från Sverige, tycker om dom för dom ser ut som gubbar! Själva skärmen är det ju som står på hyllan, datorn står bredvid vid min futon och fungerar som nattduksbord också! Bakomd ator skärmen har jag min transistor sak som omvandlar strömmen så att datorn.. startar. Jags itter på golvet så mina ben sover oftast trots att dom vant sig väldigt mycket. Jag ska köpa nytt tangentbord, gick för att göra det då mitt svenska kortslöts men det blev bara en ny logitech mus då, min gamla laddar inte längre : ( JAg har valt ett Microsoft tangentbord, nu ska jag bara svälta i 5 dagar för att ha råd med det, haha. Den blåa hinken till höger har jag ris i! Det är min rishink : D! (Jag har en WoW musmatta men spelar absolut inte. Jag borde skämmas).



Min futon är bara utvikt när jag använder den och efter att jag vaknat en stund. Annars är det upplutad mot fönstret eller ihop vikt tredubbelt. Jag älskar mina påslakarn, jag har just nu 3 stycken! Först de vita med kanji på som pappa köpte till mig när jag var 12 år. Sen har jag mitt Shrek två som jag tog med mig från Sverige sist (nu i jul tänker jag ta med mitt fina fina lila som jag fick av mormor och Robban.. hittade inte örngottet sist.. det matchar gardinen) och det som jag använder nu, det är från IKEA och jag köpte det när Yuji och jag var där tillsammans när vi var alldeles nya.
Min kudde kommer från Muji och är ett svar på mina sömn problem! Den är designad med en söm tvärs över mitten så man kan vika kudden på det sättet den ligger. Nu ligger den lite på sniskan men annars ligger den som ett L när man sover så att man alltså håller om kudden eller bara har kudden mot kinden som en .. security blanket lite. Något jag speciellt behöver till vintern då det blir kallt och jag måste ha täcket på mig istället för att rulla ihop det till korvbröd och krama det. Mina lila gardiner köpte jag och Erika på IKEA för ett par år sedan till mitt rum i Sverige. Jag tog självklart med den och använder den som ni ser nu. Gardinen som kom med rummet var hemskt mintgrön, den åkte ut första dagen!



Jag har en såndär självstående stång som jag hänger en massa galgar på och sedan kläder på galgarna (obviously). Jag använder den som hängare såklart men också lite som rumavskärmare, istället för att den står längst med väggen som den kan så står den rakt ut så det blir en liten myshörna runt där jag har huvudet när jag sover. Bakom har jag också min byrå från Donkey Hote som jag först köpte fel, det var meningen att lådorna skulle komma ut på kortsidan men sen när jag märkte det så insåg jag att det här var mycket bättre! Den är full med manga, tidningar och sedan översta lådan där jag har alla viktiga papper med bankuppgifter och andra tråkigheter. Ovanpå förvarar jag sköljmedel och sen låda där jag har lite smått och gott, bland annat lappen jag fick av mamma i mitt paket från mamma och Micke vid påsk (så mysigt att jag också fick lite påskkänsla : D) jag har också mitt födelsedags kort från Pappa och Erika från min 21 års dag!

Vill också tilläga sånt som inte syns, mitt rum har sammanlagt 16 kackelacksfällor runt om. 14 är små runda svarta med gift i som har ihjäl som små jävlarna. De andra två är pappershus som är fulla med kladd så dom fastnar och SVÄLTER till döds. So far har mina fällor dödat en kakelacka. Mimmi - 1, Kakelackorna - 000000. Jag hatar dom äckliga små jävlarna. I dörren (som ligger till höger om hyllan, ett släpp ner så mitt rumsgolv är högre än korridorsgolvet) är det jag hänger min tvätt när jag inte kan göra det utomhus. Jag har två smalare stänger som vilar på listerna så oavsett vikt åker dom inte ner! Det är brilliant!

I allafall! Här bor jag!

Hardcore.



Can't you see that I'm hardcore?

Satte nastan i halsen nar jag sag det och var tvungen att ta en bild, men hursomhelst sa rojjer det inte undan det faktum att jag ar ratt hardcore jag sjalv, pa en loser niva. Idag borjar jag spela Pokemon Platina parallellt med Pokemon Pearl. Kanns bra att jag avvaktade lite da jag har gjort en del val i Pearl som jag inte tycker om och nu kan jag andra pa det i Platina plus fanga de nya Pokemon och sa vidare. Spelet ar ocksa pa japanska, blir lite lattare att sla upp dom i mitt national pokedex da nar jag inte behover googla deras japanska namn stup i kvarten.

Igar sag det svart ut som manga vet, jag hade feber, var helt igenkorkad, det var inte sannorlikt att jag skulle overleva natten. Forkylningen hade tagit over helt. Men! Tack vare att jag gav in till Yuji och hans lands mirakel mediciner sa vaknade jag upp nu for snart 1 och en halv timme sen och kande mig redo for mount everest! Tank att man som svensk ska vara sa himla stolt hela tiden. Men det har ar en utav mina praglingar och det verkar inte kunna rojjas undan sa fort, jag tycker inte att man ska springa till doktorn sa fort man har lite ont i halsen och feber. Om jag ska halla pa och droga bort allt ja men da lar sig mitt immunforsvar ingenting, da blir jag snart sjuk igen, det ar andra gangen pa en manad som jag far den har bakterien. Men saken ar att sjukdagar har jag inga och jag har redan dragit pa mig tva franvaro dagar den har manaden tack vare denna dodliga bakterie. Sa da fick det bli sa och nu kan jag bade ga pa min lunch idag med PEter fran Australien som jag traffade pa Pure, han aker ju hem idag och ga till skolan for att fa upp mina 89% i narvaro till over 90% da det nu har blivit dags att soka in till hogskolan!

Nu ska jag borja rora mig, har skrivit ner de anteckningar jag behover fran internet till Pokemon och ar nu redo att satta mig pa taget till Shinjuku, maste hem forst, har sjalvklart inga klader, smink eller nagonting. Jag tror jag ska overtala Peter att ata pizza buffe till lunch, Pizza Tabehoudai ar ju fan det basta nagonsin!

PUSS OCH KRAM!

Sist men inte minst.. veckans låt.

left
miyavi - subarashiki kana, kono sekai

mawaru mawaru sekai wa mawaru
tatoe boku ga inaku natte mo
warainagara, shiran kao shite
sonna mon sa jinsei
dattara isshon natte waraikorogete yo- ze

Sist men inte minst från idags tokuppdatering av bloggen, veckans rekommenderade låt, Miyavi med subarashii kana, kono sekai. Miyavi kan vara ruskigt bra om han bara vill men mesta dels av tiden är han sådär. Andra bra låtar med honom är Onpu no tegami, Dear my Friend (tegami wo kaku yo), Jibun no kakumei 2003..

HALLOWEEN @ PURE.

Jag är så redo! Om två veckor är det Halloween och Halloween special på PURE! Jag och Ken letar frenetiskt efter de ultimata outifttarna och jag tror jag har bestämt mig men velar fortfarande, om det är någon som har tips på vem jag ska cosplaya så lämna gärna ideer. Har svårt att bestämma mig för om jag ska köra en "söt outfit" eller en "damn-girl outfit". Vi får se. Vi har i allafall hittat det rätta stället att införskaffa kläderna på när vi väl hittar det vi vill ha. Det är billigt och najs där så vi kan faktiskt köpa outifttarna, jag har alltid velat ha en cosplay outfit trots att jag inte är cosplayare. Det är lite sorgligt men mest önskar jag att alla andra fula, halvt mulliga och på tok för långa utlänningar också kunde förstå det. Cosplay är för söta, nätta små asiater. Vi för roa oss med detta på Halloween, en dag om året. Så är det bara.

Nu vidare till de tråkiga och lite jobbiga nyheterna. Efter bank krashen och allt som hände där har det inte blivit så mycket bättre. Det värsta var dock att under tiden det krashades i Amerika tyckte jag det var på tiden att unna mig lite shopping för de present pengarna Erika gav mig och lade ut så länge med mina pengar från mitt japanska konto. Så när jag ska ersätta dom pengarna eftersom jag måste äta så är yenen så dyr att jag förlorat så mycket pengar utan att veta om det, det tog en liten stund för mig att inse att yenen gått upp. Så nu har jag i stort sett inga pengar som jag ska leva på fram tills Oktober och i Oktober blir det surt också då hyran ligger på 5 200 kr istället för 4 200 kr och min månadspeng blir väldigt liten. Men det går ju såklart. Går gör det alltid.

Mat Special


Gör lite matspecial, såhär äter jag när det inte finns tid eller ork. Eller när det finns mumsiga rester. Första bilden är dagens mat;
Udon är tjocka nudlar. Jag lagar det med dashi buljong som alla andra sneögingar. I mixade jag friterad tofu, vanlig tofu, morötter, kål, svamp, lite kött, japansk rot och eggplant! Det var kanon gott när jag var hungrig och sjuk (har fin feber på hela 38.5 grader celcius).

Nummer två är förra fredagens bentou då man rensar ut resterna;
Nederst till höger är Subuta. Det är kinesiskt och i har jag oftast eggplant, japansk rot, lök (om Yuji ska ha också), grön paprika och lite kött. Såsen finns färdig att köpa. Det är super gott. Sen är det bönsallad som jag egentligen inte ska äta just nu. Det är majs, tre olika sorters bönor och super lite majonäs som blandas ihop till en dressing. Super gott. Längst till höger har vi onigiri med tonfisk fyllning. En fredags bentou är helt enkelt jag som tömmer kylskåpet.

Samma med bild längst till höger! Mums!



Men det bästa jag någonsin ätit var på min och Yujis 6 månaders dag. Han tog mig till en söt liten Italiensk restaurang inte alls långt ifrån där jag bor och som huvudrätt beställde han in pasta med sås gjord på 4 olika ostar. Det var.. gudomligt. Och då är jag en person som aldrig säger gudomligt. Jag åt så långsamt, tuggade i slowmotion, lyssnade knappt på vad Yuji sa. Jag höll på att svimma vid varje tugga. Det var otroligt. Vi kommer gå dit igen, det kan jag lova. Och då kan vi skippa allt det andra, bara pastan räcker gott och väl! Underbart, fantastiskt, så otroligt jävla gott!!

TOKYO GAME SHOW 2008



Självklart gick vi! Bästa grejjen någonsin! VI lyckades komma dit runt 1 trots att vi vaknade i hyffsat tid, Chiba ligger inte alltför långt från vart vi bor, det är ju i närheten av Disney Land som the hölls trots allt, men ändå tar det runt en timme att ta sig till hallen. När vi kom dit var det bara att slänga in väskor och grejjer i skåp medan Yuji fixade biljetter sen fick vi gå en brabit för att komma till ingången. Det var fullsmäckat med folk! Och alla mina favorit spelutvecklare var där (Koei, Square Enix, Capcom, Sony Playstation, Microsoft, Konami, Sega, EA) min favorit var båset för xbox 360 för booth tjejerna hade de bästa outfitarna, jag önskar jag hade en sån för Halloween, det hade varit bäst. Bästa spelet var Ninja Blade för Xbox 360, rekommenderas starkt. Andra spel som också verkar helt WICKED är nya BIohazard och the Last Remnant. Vill också upplsa för dom som inte vet att nytt Phoenix Wright Ace Attorney är på G och Fable II ska vara värt att sätta klorna i. Mest exciting för mig är att två Kingdom Hearts spel släpps till NDS! Jag har ju inte spelat något, haha. Jag vet att det finns till GBA men.. jag skäms en aning att jag säger detta men.. klarar inte av grafiken. Är det inte ett gammalt, klassiskt spel så nej. Sorry. Det var lite som att gå på Disney Land, det fanns attraktioner över allt i form av spelen som man kunde spela, felsta av spelen är ju runt halvvägs i produktionen också så det är var extremt spännande. Det tar ungefär en timme att köa för ett spel så jag spelade faktiskt bara Ninja Blade för det var det jag var mest sugen på. Men jag träffade en massa universitet och tekninska högskolor som försatte mig i halv panik i och med att dom inte kunde ge mig korrekt information, känns skönt nu dock att jag har en pojkvän som tänker lite och lyckades fixa fram information om det hela som jag kan lita på, så allt står kvar, det blir Tokyo Communication Technology Seimon Gakko. Om jag kommer in vill säga. Vilket jag faktiskt absolut inte tror. Yay.



Jag vet inte riktigt vad jag ska säga egentligen. Det är en utställning full med spel och spelutvecklare, universitet och tekniska högskolor är också närvarande. Men helt ärligt så är det nog mest en stor samling sexuellt frustrerade japaner som antingen är gifta eller har detta som enda chansen på året att se sånna här tjejer i verkliga livet. Spel och testosteron helt enkelt. But who can blame them - tjejerna är söta men framför allt smala och småhöftade. Självförtroendet simmade runt i en liten mini pöl runt fötterna efter 5 timmar där inne.



Museum! 5:e Oktober.

Ballast i världen är väl ändå t-rex.
Äntligen kan jag uppdatera bloggen igen. Hur sjutton ska jag kunna få en färdig designad och funktionell blogg när internet här hemma är lika igång som en död farmor? Jag kommer börja klättra på väggarna rätt snart känner jag.. dom som vet mig och kan mig vet att utan internet är jag snäppet till farlig.

Hursomhelst, första inlägget ska rapportera om när min Yuji tog mig till museum förra helgen, sista dagen på lovet! Bästa ideen någonsin, naturhistoriska museum är något utav det roligaste som finns för dom har dinosaurier och fiskar! Båda två som jag älskar. Så det bar av till Ueno där alla dessa turist platser ligger. Här finns museum och det berömda zoo:t plus ca hälften av Tokyos turister. Vi passade på att ta lite info dom Gutto passet som finns, det kostar 2000 yen så får man en gång fritt inträde/rabatt inträde på så sjukt många ställen i Tokyo (museum, zoo, aquarium...).

Mimmi och Mammut.Vi passade på att hyra sånna där små guide apparater som man sätter runt halsen och så får man en liten hörsnäcka. Sen medan man går runt i museumet så plingar det till i örat! Då trycker man på play så har man en riktig Discovery gubbe i örat som berättar om det man ser. Jag tycker det är helt genialiskt! Man fick en chans att verkligen veta om det man hade framför sig. I början irrade vi runt i den japanska delen av museumet för Yuji lurade mig dit, han vet att om man inte säger något åt mig så håller jag mig sysselsatt med att titta på allt. Där fanns det en massa om just Japans historia och om jordbävningar, hur man mäter dom, hur man kom på hur osv osv, också kunde man se hur befolkningen ökat på den här lilla ön. Jag är inte hundra längre på numrerna men jag tror det var att under 40 000 år har det levt 550 milj människor på denna lilla ö. Tror det var så. Det var något helt sjukt i allafall. Efter ett tag dock så kom jag på honom och började tjata om dinosaurier, det var ju det jag ville se. Så jag fick se T.Rex, mammutar, små mini människor. Bäst var Triceratopsen. Det här museumet i Ueno är en av två museum som har de mest (tror det var 70%) kompletta skeletet från triceratopsen. Det finns endast två.
Vi hade bara lite över en timme dock eftersom Yuji ville gå till en speciell restaurant först så vi hann inte med fiskarna eller något sådant men jag tyckte ändå det var en toppen dag, jag fick ju en bild med mig och mini LUCY!

Så liten : D

Torsdags rambel och bentou-chan

Dagens bentou! Det går att klicka såklart för att få den mindre blurrig och sånt. Idag har jag gåtti skolan i 3 dagar, av någon anledning hade vi kanji klass idag, i vanliga fall börjar vi alltid kanji en vecka efter att skolan börjat. Så självklart kommer jag försent till klassen med häxläraren. Jag tror aldrig jag varit så liten, ynklig och rädd i en klass förut. Jag säger nästan ingenting (fast det gör jag inte i vanliga fall heller iof) och när jag väl gör det så låter det mer som jag tilltalar en general än en lärare jag betalar dyra pengar för. Hon är lite äldre, precis över 60 skulle jag tro, liten och nätt med rätt puffigt grått hår och världens rökhosta. Hon påminner om de tanter som sitter på terrasserna till Kina krogar varje kväll. Hon pratar mycket och skrattar tills hon hostar åt sina egna skämt medan klassen sitter helt förstenad, rädd för att ge ifrån sig fel ljud så man blir uppläxad. Nej jag tycker inte om henne.

Tycker inte om att gå i skolan alls. Gnäll, gnäll, gnäll, gnäll. Okej gnäll slut!

Igår kväll drog jag och Ken och karaokeade. Vi skrev in oss strax efter 8 på kvällen och lämnade karaoken runt halv 3 på natten. Så ska det vara! Det var ruskigt roligt, tror vi sjöng allt vi kunde komma på och mer där till (bl a samtliga sånger på Aqua's första skiva, haha). I helgen är det en massa planer, fredag blir antagligen Pure (jag hopppashoppas) och sen lördag ska Ken få träffa Yukari's (hans flickvän) kompisar och då tänkte jag kanske hänka på. Blir nog lite karaoke eller så. Senare på kvällen runt 12 eller 1 kommer Yuji tillbaka från Kyoto och då ska jag klänga på honom. MEN SEN, på söndag är the TOKYO GAME SHOW 2008 SOM GÄLLER. Jag är laddad! Jag är redo! Jag ska ladda min gameboy! Mina pokemon ska vara redo! Och sen ska vi dit och jag ska röra ALLT. Mysiga är att på måndag är det röd dag så jag får min Yuji hemma hela måndagen. Då ska vi kramas och göra annat TRÅK som man gör när man är tillsammans. Sen när det tramset är klart ska vi se på Lost, för jag har lite abstinens (mest för jag vill se vad som händer med Claire och Charlie, ända jag bryr mig om : D).

Nej nu har jag tappat fokus om det här inlägget (länge leve koncentrations svårigheter) så nu ska jag äta lite mat och kolla lite familjeliv.se och bara umgås med mig själv vilket är jättemysigt. Jag är så himla rolig, om ni bara visste. Men enbart när jag är själv, runt andra är jag väl sådär lite halvkul men sen då brakar det loss!

Matprat.

Jag och Ken snackade lite idag igen när vi åt ramen till middag.. att bo själv är fantastiskt. Men ändå är det många tankar som slår mig, sånt som jag känner är sånt jag blivit präglad av, sånt som är vana. En av de bästa sakerna med att bo själv är att om jag skulle känna för att gå ut vid halv 2 på natten för att köpa mat för veckan så är det ingen som ifråga sätter detta eller har en åsikt om detta (till exempel). Men ändå, när man står där med jackan på får man den där jobbiga känslan man får hemma när man är på väg att göra något som man vet att man får men också vet att mamma eller pappa har en åsikt om som inte matchar ens egen, den där jobbiga känslan. Trots att jag bott hemifrån så länge nu så får jag den fortfarande.

Dock känner jag att nästa situation börjar bubbla upp. Jag har ju Yuji som jag spenderar rätt så mycket tid med, oftast 3 till fyra dagar i sträck spenderar jag hemma hos honom. Det börjar redan bli lite halvjobbigt att behöva bo i en resväska, för så känns det. De flesta varor jag handlar hem är frysvaror för det fungerar inte att köpa hem mat som sedan blir dålig. Och sen detta flängande fram och tillbaka med väskor fulla med kläder. Det börjar bli kämpigt. Men hur skulle man kunna vara utan : ).

Jag har löst det på ett kreativt sätt. Med lite hjälp av min kvinnogen (kredit). Jag har helt enkelt slutat att ta med prylarna hem. Genialiskt. Och snart blir det dags för en Mimmi Box nr.2 eftersom THE Mimmi box börjar svämma över! Hah!

Ps. Frysen behöver frostas av, frysen jag inte ens använder. Suck för att vara vuxen och behöva frosta av frysen. Tråkigt! : )

Pokemon vs. Banken



Idag på väg till Skolan, första dagen och allt, så fångade jag den legendariska pokemonen för Pearl. Jag var helt redo, walkthroughn rekommenderade 30 Ultraballs, 6 Quickballs och 4 Timerballs. Tog bollarna slut skulle jag starta om spelet utan att spara och försöka igen. Jag hade tre stopp till skolan. Jag var redo. Jag var laddad. Jag går upp mot den, jag trycker på knappen och det börjar. Nervöst kastar jag ut en Quickball. 1. 2. Bollen skakar. 3. GOTCHA!!

Vaaaa?? Vadå. Jag var redo för en fight. Jag hade min bästa pokemon ute och fångar på första bollen. Så vart vill jag med min tråkiga pokemon historia? Jo för jag och Ken kom fram till att en människa har som alla vet en vis mängd karma (eller hur man nu mäter karma). Detta var min karma för en månad. Jag fick fånga en legendary Pokemon på första försöket. Som straff total kraschar en bank i Usa, tar livet av svenska kronan och min hyra är nu 1000 kr dyrare än vad den var när jag betalade den för 2 veckor sedan.  Jag tänker inte få panik, saker kan vända, och gör dom inte det, då kommer jag blir RAWR.

Sakna Kyoto och sånt.

Yuji sover, stackarn var ute och klubbade med mig igår kväll och vi kom hem runt sex på morgonen, då hade han varit vaken i 23 timmar. Han kom inte hem från jobbet förräns vid 10 tiden heller. Ibland undrar jag var han får all energi ifrån, jag går till skolan 2 och en halv timme och en dag och känner mig helt slut, haha. Vi ska snart ut och äta fancy-fancy. Som jag tjatat om i tre inlägg nu är det våran 6 månaders dag saken är bara den att ingen av oss är riktigt sånna som bryr sig om sånt. Men vad får en inte att känna sig bättre när man vill gå på najs, aningen för dyr restaurang och bryta dieten helt, än ursäkter som "men det är ju faktiskt varan dag idag". Sneaky, sneaky, eh? Jag saknar Kyoto en massa. Jag har aldrig haft hemlängtan till Sverige men något som jag verkligen kan längta efter nu när jag bor själv är familj. Jag saknar att bo med en familj. Det är alltid oväsen och någon hemma och man äter ihop och rutiner finns automatiskt. Därför är det så mysigt att vara hemma hos Yuji och hans familj, hans brorsa bor fortfarande hemma och allt.

För övrigt har mitt ben somnat 5 gånger idag, samtliga gånger har jag varit stående när det varit som värst och fått hasa mig tvärs över lägenheten för att komma någonstans. Ack så surt livet är! 


Första tågbilden!

Igår bar det av till Pure som sagt för lite fredags fest och för att fira lite då. Vad tror ni inte händer då! Jo någon hoppar framför tåget på våran linje på vägen in vilket skapar något trafik kaos och på grund av det får jag för första gången mina alldeles egna tågbilder! Tokyos tunnelbanor och tåg är ju kända för att vara sardinburkar och det är inget rykte, dock är det endast under rusningstid (mellan 7 - 8 ibland nästan 9 på morgonen och runt 6 - 7 på kvällen). Jag är dock en riktigt ninja tågåkare under rusningstiden och tänkte därför ge lite tips och också demonstrera med bilder;
Eftersom man alltid har turen att vara en av de som stiger på sist så tar du och ser till att du har din väska framför dig (har du t ex en remväska placerad bakom dig är det lätt hänt att väskan fastnar i folkvimlet och det blir hundkoppel-fast-i-hissdörren scenariot = inte ninja) och kliver på tåget baklänges, alltså med rumpan först! På det sättet får du nog med kraft när du sedan tar tag i panelen ovanför dörren och kan trycka ihop folk bakom dig och då skapa nog med plats for dig att få plats i vagnen (Se botten bild). Håll sedan kvar taget i vagnen tills dörrarna lyckas stängas igen. Det är enkelt och alltid successful! OBS! När dörrarna stängs ändras trycket i vagnen, trots att det för en sekund känns som att ni fått mer plats så kommer du med störst sannorlikhet mosas upp mot dörren eftersom alla andra kommer tycka samma sak. Se därför till att ha dina händer fria.


Några timmar från 6 månader.

Taget från min bilddagbok 5 april 2008;

"Vi var ute i fredags och hade skitkul. I början var vi runt 14 pers från skolan som gick och karaokade men runt 12 var det bara oss tjejer kvar så, vi 5 gick till Pure i Shibuya där man betalar inträdde och sen dricker hur mycket man vill. Efter ungefär 3 minuter där inne träffade jag Yuuji-kun och vi tyckte om varandra ganska mycket från första sekund. Så hela natten spenderade vi på Pure med Yuuji och hans kompisar sen vid 5 när klubben stängde gick vi alla till McDonalds och tryckte i oss lite frukost.

Så idaaag har jag varit med Yuuji hela dan, förutom 1 ½ timme på kvällen som jag spenderade med min Jordan, sen saknade jag Yuu för mycket och han tyckte vi skulle gå till Shinagawa Aquarium, så då gjorde vi det. Jag har velat gå så länge men mina kompisar säger att dom bryr sig inte om fiskar. Yuu kommer från Kyoto och har bara varit i Tokyo sen januari ca så han har aldrig varit där heller. Dom stänger 10 på kvällen och det var ganska chill. Det var asballt, vi var precis i tid för hajmatningen och guiden berättade en massa om de olika hajarna och mantlarna som fanns där i hajtunneln. Jag förstod 90 % av allt hon sa, resten fick Yuu förklara för mig. Det var supermysigt, sen gick vi hem till honom och såg på Pirates of the Carribean maraton!"

Tänka sig att imorgon har det redan gått ett halvår. Nu vet jag att ett halvår tillsammans inte är så speciellt mycket egentligen men det är ändå det. Ett halv år är ett helt halv år till som jag varit i Japan, det är ett helt halvår närmre till att jag blir ännu äldre.. det är ju ett halvt år! Och det har gått så ruskigt fort. Jag kommer in i svängen nu känner jag, när livet bara susar iväg, POOF kommer det säga så är jag 27 och gift med barn. Fan va skönt det ska bli, för nu är jag fortfarande allt för ung. Har inte ens en utbildning än.


Onigiri och halv baksmälla!

Nu såhär på min sista dag på mitt lov som faktiskt är en liten speciell dag så är jag halvt bakis och allt jag vill äta är onigiri. Jag tror att jag anade det igår kväll när jag var aningen onykter och Yuji tog mig till Ito Yokado för att handla mat för helgen (hur han nu tänkte där vet jag inte) men mitt i allt flailande och hoppandes runt och prata öronen av Yuji så tog jag en burk tonfisk från hyllan och lite furikake (nu var väl inte de det ända jag lyckades plocka ner i korgen men det mesta plockades nog direkt upp igen).

Nej nu ska jag äta mina onigiri (som är risbollar med fyllningar eller som den svart prickiga, fulla med furikake**).




** Furikake är oftast nersmulat sjögräs mixat med sesamfrön, det smakar inte så mycket men gör att riset smakar salt på naturlig väg : D men det finns självklart också med andra smaker.

Countdown 2.

Näst sista dagen på mitt lov, det svider lite. Jag har valt att spendera den i ren panik as a result of att jag aboslut inte vet vad jag ska ägna mina sista dagar åt.  Iförrgår gick jag och stor shoppade igen, Tokyo har gått från 25 fruktansvärda höst grader till att pendla mellan 15 - 20, över en natt! No kid! Så jag använde det som fantastisk ursäkt till att köpa en ny jacka nu när dom är billiga och allt. Jag lyckades också köpa hem en outfit till Fredag då det blir Pure igen och lite blingbling till den. Fick också nya shorts!
Igår led jag av sjuk tristress. Det är rätt skönt ändå när man vet att snart kommer man ha så mycket trist att göra.. hursomhelst så spenderade jag halva dagen åt att se på Rena Rama Rolf och stryka precis allt i Yujis garderob. Sen gick jag och handlade mat och lagade stor middag. Jag var så grymt sugen på Tacos. Det är en sån sak jag kan sakna med Sverige, att det är rätt så naturligt att äta Tacos en gång i veckan, haha. Är osäker på om jag skulle orka det dock.

Nu har jag startat upp den har bloggen också! Jag orkade inte vänta på att jag ska komma på en design så jag valde rätt och slätt att göra en lite på plojj så jag har en. Bilddagboken, byebye, jag kommer inte att uppdatera där någe mer. Den är alldeles for strulig och det verkar mer gå ut på att uppdatera om ens varje sekund i livet "Nu går jag och duschar", "nu är jag ute ur duschen" och det var väl inte riktigt vad jag var ute efter. Men ett år hade vi iallafall tillsammans och det är lite synd att jag inte kan lägga över mina inlägg har men man kan inte bestämma vilket datum man laddar upp.

RSS 2.0