<3



All steady up in the club, just swagging doing my thang
Popping bottles with models and just watching them drink
Partying so hard, the ladies don't want it to end
They looked at me and said, I heard that you're a heartbreaker

Himlens Hjarta.



Har precis sett Himlens Hjarta medan jag vantar pa att Yuji ska komma hem. Jag tyckte den var riktigt bra. Verkligen. Trots att den har ett Dramaten ljus over sig. Man kan ju undra vad en ung tjej som jag tycker ar bra i den men det spelar ingen roll att man aldrig varit gift i 20 ar. Manga har varit i en relation som har "blomstrat" och sedan dott. Och det jag tycker ar en av de jobbigare sakerna ar att det aldrig finns nagon att prata om det med. Det kanns som att det som det satts sa starkt fokus pa i den har bilden ar det som alla forsoker undvika att prata om oavsett vilket stadie dom befinner sig i i en situation. Nu ar inte jag lillgammal utan bara farscinerad utav folks relationer till varandra. Och jag kanner ocksa igen den dar sorgen nar man bara lat allt rinna ut i sanden och sviker den andra pa det sattet.
Ingen relation ar oviktig men jag kan anda forsta just varfor vuxna rullar med ogonen pa det dar "lilla vannen" sattet och mer eller mindre viftar bort ens tonarsbekymmer med pojkvannen men jag maste saga.. en relation verkar se likadan ut hela vagen.

Det har var ett konstigt inlagg.
Alldeles for djupt.

Tokyo Graffiti



Jag har aldrig varit stoltare svensk.. errr.
Haha.

Jag sitter och bladdrar igenom en av mina favorit tidningar, Tokyo Graffiti som ar en tidning om Tokyo. I det har numret har dom special om allas personliga kort, favorit kort och sa satter dom ihop alla till ett album, sa det blir allas album. tidningen handlar helt enkelt om Tokyo, de som bor eller ar har jamt, vad man har for bakgrunder pa mobilen, ens top 5 favorit saker, snapsshots pa folk pa gatan fran olika omraden i tokyo, ocksa pa par och sedan listor pa vad dom har pa sig, vart det koptes och hur mycket det kostar. Sen min favorit bit, bilder fran manniskors lagenheter, hyra, hur lange dom bott dar osv osv, det ar skitroligt! Jag tycker ocksa om nar dom valjer olika manniskor och ber dom visa mobilbilder pa 6 olika saker, t ex mest vardefulla, basta minne osv osv. Dom gar ocksa runt och ger folk den har lilla whiteboarden och ber dom svara pa en fraga pa den. Ja.. det var da dar svenne har kom in bilden.



Ensam hemma



All livs energi har bara runnit ur mig. Yuji ar ute med jobbet sa jag har varken stadat eller duschat eller satt pa AC:n. Tanka sig hur synd man kan tycka om sig sjalv nar man blir ensam en kvall ofrivilligt, haha.
Jag har haft en bra dag. Har nu fatt alla papper som behovs sa imorgon innan skolan aker jag till Shinagawa for att byta mitt VISA. Jag maste komma ihag att ta med mitt gamla pass.. men jag har en svag kansla av att passet ligger i mitt storage rum. Det gor med storsta sannorlikhet det eftersom jag gor allt sa svart for mig sjalv.

Onskelista

Tack till alla som genom bloggen, MSN och mail framfor allt som gavm ig lycka till och andra cheer-ons : ).
Idag var jag pa TECH och betalade en fjardedel av kursavgiften som Erica och pappa var rena anglar och lanade ut. Det betyder att imorgon efter skolan sa aker jag till TECH och hamtar min officiella du-ar-antagen lapp!
Sa pa torsdag bar det av till Shinagawa dar immigrationsverket ligger. Jag kanner mig sjalvklart lite smanervos, jag ar ju en som oroar sig trots allt men det kommer ga bra. Visum far man sa lange man har alla papper.



Lista pa vad jag vill gora / skulle gora om lagkonjukturen aldrig intraffat;

1; Kopa Gymkort.
2; Klippa haret.
3; Satta i extensions i haret.
4; Skaffa nagonstans att bo.

iTunes.



Jag vet inte vad som hande, men iPoden ar helt tom (tror den) och iTunes gar inte att anvanda. Jag behover inte det har just nu, eller, jag behover det har aldrig. Holl forst pa att bli halv hysterisk eftersom jag har all min musik pa min dator och anvander Yujis nu sen jag flyttade in hos honom. Men sjalvklart hade Yuji precis vad som behovdes for att plocka musiken fran harddisken pa min lilla bebis. Nu onskar jag bara att den tillat mig lagga tillbaks den. Jag ar sa trott pa apple och deras iTunes och dess javla synkroniserande hit och dit.

Hihi, forutom det, kom pa att det ar nog inte manga som kan tyda mitt inlagg fran igar, men min bild var pa en ansokan om status andring i landet, alltsa visum andring. Jag maste ju  namligen byta till 3 arigt student visum nu nar det ar Universitets dags i april.
Jag klarade provet!

Lordag kvall.



: O !

Japanska Kanji plus gnall gnall gnall.



Listan pa det du behover kunna egentligen nar du kommer till Japan ar kort;

飲み放題 Nomihoudai; allt du kan dricka
食べ放題 Tabehoudai; allt du kan ata
カラオケ(館) Karaoke (kan ar det billigaste och basta)
あなたの国はどこですか Anata no kuni ha doko desu ka; vart kommer du ifran [kuni+doko]
お名前はなんですか Onamae ha nan desu ka; vad heter du [namae]
何歳ですか Nan sai desu ka; hur gammal ar du [nansai]
かわいい Kawaii; Sot
すごい!Sugoi; Coolt, wow, etc..

Dar var listan slut. Det ar seriost det anda du behover kunna for att fa en sjujadrans stay har som utlanning. Varfor kan inte det racka for mig. Jag tanker inte ljuga i min blogg. Tanker inte framsta som kanon i min blogg (forutom nar jag verkligen ar det och jag ar ju oftast kanon sa) for det gar inge vidare just nu. Hjarnan har satt stopp. Kanji ar livsfarligt. Nar jag sager det sa vill jag forst rojja undan ryktet om att kanji skulle vara svart. Alfabetet ar faktiskt mycket svarare an kanji eftersom det ror ett helt annat center i hjarnan (det ar dafor bl a som dyslektiker inte har nagra problem med japanska) en mannisko hjarna ar konstruerad till att minnas bilder vilker ar precis vad kanji ar. Jag kan runt 600 - 700 kanjis. Av dessa kan jag skriva korrekt ungefar lite mer an halften. Faktiskt lasa hogt kan jag kanske runt 200. Bara. Det ar allt. I och med att kanji ar bilder ar det inge svart alls att forsta meningen av ett ord du aldrig sett eller hort forut, forutsatt att du studerat kanjina som ar med i det, eller nagon utav de kanjina som den kanjin ar uppbyggd av (oj va snurrigt det blev!) men att sedan memorera hur det stavas och uttalas det ar inte bara halvsegt utan ocksa ointressant.. tydligt.. enligt mitt huvud.
Om nagon av er dar ute, skulle nagon gang i livet fa viljan och motivationen att gora en ny japanska bok for de som pluggar japanska as a foreign language sa kan ni val snalla gora en kanji bok som med varje kapitel har en halvlang manga bok till som man sedan kan lasa efter att man pluggat. Det tror jag skulle hjalpa manga att faktiskt fa se och lasa kanjin efter att man lart sig den, for om jag ska slappa den hemska sanningen till er, jag tror man knappt ser de 600 - 700 jag kan varje dag. Knappast. Mest ar det kanjin for bank och for mat som man ser. Engelska studier kommer upp lite titt som tatt ocksa.

Jag sitter somnlos for att jag ar lite nervos. Imorgon ar det fredag sen smaller det. Jag har 160 uppat ord som ska memoreras och Yuji verkar ha kommit pa nagot halv snarkande ljud som han inte kommer att fa fortsatta med.

Nej nu ska jag ta och lara mig orden for idag, vacka Yuji och spoa honom pa DS. Trots att klockan snart ar ett pa natten!

Sammie; She dial my number like (tha-da-da-ra-da)

678 triple 98212

Baby, you know that I miss you.
I wanna get with you, tonight
but I cannot baby girl and that's the issue.
Girl you know I miss you.
I just wanna kiss you.
But I can't right now so baby kiss me through the phone.

Kiss me through the phone.
I'll see you later on.

Kiss me through the phone.
See you when I get home.



En av mina alla kill fetischar. Killar som Sammie sjunger direkt in i hjartat pa mig.
Att ha en alldeles egen RnB kille och vara the damn lil' mama who fits his standards..
 

Min horna.

]

Det har ar min horna : ). Hela ladan ar fylld med klader men det ar inte sa mycket som det ser ut. Vi kopte den storsta men den ar fortfarande inte stor nog for det klader jag vill ha och da menar jag inte att jag vill ha hela garderoben (Lisse har sett den, det ar ratt mellan stor). Den lila vaskan ar min skolvaska, den svarta har bocker jag inte behover den dagen och nya Jelly och sant, den rosa ar min handvaska och den langst fram ar for bebis! Lilla D-chan bor i den!

Kvinnan som lekte med elden

Jag ar helt fast i Stieg Larssons bocker ocksa. Jag ar redan last Man som hatar kvinnor och jag vantar otaligt pa att fa se filmen. Jag maste saga att jag blev besviken nar jag laste att de casta Mikael Nyqvist som Mikael Blomkvist. Missfortsa mig ratt jag tycker Mikael Nyqvist ar en valdigt bra skadespelare men med roller han gjort tidigare sa tycker inte jag att han ar en Mikael Blomqvist. Han har en liten konstig blick ocksa som jag inte forestallde mig att Mikael Blomkvist har, en sandr ofokuserad blick. MEN! Jag tanker inte saga honom, casting manniskorna brukar veta vad dom sysslar med.

Hursomhelst hade jag hallit mig borta fran nummer tva i serien ett bra tag eftersom hans bocker ATER UPP min tid. Jag forsoker att hall mig borta fran boken for jag maste plugga med pa endast tva dagar har jag last mer an halva boken. De genom att gomma pocketen bakom min textbok for japanskan och last genom hela mandags lektionen. Saken ar att jag fullkomligt ALSKAR Lisbeth. Jag alskar henne. Och storyn ar perfekt. Jag spyr dessutom inte over Steigs satt att skriva som jagg or med de flesta forfattare. Tvaan i serien ar speciellt bra for att det ger lucka till mycket fakta om karatarerna, forsta var ju tvungen att vara med koncentrerad sa man kunde folja storyn men nu far man veta mer om bade Mikael, Erika och Lisbeth. Riktigt kul!


Plugg som inte gar nagonstans.



Jag kanner mig inte sa speciellt frisk allt. Ar hela tiden trott och hangig. Men istallet for att ligga ner och vila lite mellan pluggandet sa gick jag tillslut upp, hangde tvatt och dammsog. Om man ligger i sangen lange nog och stirrar sig blind pa mattan sa kan man nastan se all smuts och har som sitter i den. Det ar saklart bara fantasi men nu eftersom jag har ett prov pa lordag som jag kan saga, utan att overdriva alls.., avgorande for om jag kan stanna i Japan eller inte sa kan jag sjalvklart endast fokusera pa sant som ar helt onodigt.

Jag var tvungen att stanna hemma fran skolan idag pga av provet. Jag blev faktiskt lite sur pa min larare igar som ocksa ar lararen ansvarig for vara utbildningar efter sprakskolan. Hon vet vad jag har pa lordag och hur viktigt det ar och just vad jag maste plugga (eftersom hon sjalv erkant att det som kravs for att jag ska klara 60% minst pa provet har vi inte pluggat pa var skola) men trots det sa kom hon och storde mig genom hela kanji lektionen igar med att peka pa kanji boken, falla sma pikande kommentarer och annat. Det slutade med att jag var tvungen att ga hem efter kanji lektionen for att fa plugga ifred.

Igar kom Yuji hem klockan tio och ikvall ska han ga ut efter jobbet sa han kommer nog vid 11 - 12 tiden. Kanner mig lite ensam. Tur att man har flashkards som maste skrivas sa man kan sysselsatta sig med det!

Skolintervju med Japanska manners.



Sa nu sitter jag har och ar nervos infor flytten idag. Men jag har ju Yuji och ingen raddar mig sa bra som han gor sa det verkar som om det kommer losa sig, om bara nyckeln till mitt nya storage room kunde dyka upp!

Jag har ju mitt prov och intervju pa mandag for universitetet. Jag tanker nu beratta for er allt jag maste tanka pa och gora, bade sa ni kan visa sympati och for att hjalpa mig komma ihag, haha ; D!

Forst nar jag kommer till skolan maste jag ta av mig jackan innan jag gar in i byggnaden. Jag maste ha pa mig kostym byxor, kostym skjorta och en svart kofta alternativt en kavaj. Haret maste vara uppsat. Jag ska helst ha lite lappglans pa mig eftersom min hy ar sa ljus.

Jag ska knacka tva ganger pa dorren till rummet jag ska ha intervjun i, om jag hor ett "douzo" (Kom in), sa ska jag opnna dorren och samtidigt saga "Shitsurei shimasu".

Jag ska stanga dorren med BADA handerna och sedan stalla mig bredvid den stol som ar avsedd for mig och saga "Schwalbe Mimmi to omoshimasu. Yoroshiku onegaitashimasu*" (Jag ar Mimmi *******. Trevligt att traffas). Sedan ska jag buga, hela "bugen" ska ta sammanlagt 3 sekunder, da ska jag stiga upp pa tredje sekunden.

Nar jag blir tillsagd att sitta "Douzo suwatte kudasai", ska jag saga "Shitsurei shimasu" medan jag satter mig ner pa stolen. Jag far inte flytta pa stolen utan den ska vara dar den ar. Jag ska sitta pa halva stolsytan, inte langst bak pa stolen for da far man dalig hallning. Handerna ska aldrig nudda stolen.

Svara pa fragor. Jag behover inte anvanda keigo (hogsta artighetsjapanskan) nagot mer det racker med neutrala -desu och -masu. Har ska jag prata med sa mycket detaljer som mojligt och alltid plussa pa minus med plus.

Nar intervjun ar slut ska jag stalla mig bredvid stolen igen och saga "arigatou gozaimashita" (tack sa mycket) och LE. Samma 3 sekunders bug.

Sen ror jag mig mot dorren, vander mig om och bugar en vanlig och sager "shitsurei shimasu" sen oppnar jag dorren med bada handerna. Medan jag gar ut genom dorren ska jag vandamig och medan den stangs ska jag buga vanligt igen.

Jag maste komma ihag att le och att inte borja prata for fort som jag gor nr jag blir nervos och inte heller lata rosten forsvinna, jag viskar nastan ibland nar jag blir nervos. Sen galler det bara att hoppas pa att jag lyckas halla mig till -desu och -masu och att japanskan inte sviker.

Var och skoldags!



Uppe i Hakone hittade vi lite varblommning!

Och idag var jag pa Tech och lamnade in min ansokan till skolan. Dom var sa tillmotesgaende och exalterade att jag antligen var klar med den att jag far komma in for intervjun redan p amandag (!). PANIK. Jag tacka och buga och lag och grejjer sen rusade jag tillbaks till min skola nu i ren PANIK och slet ut Gotou-sensei ur larar rummet. Sa satte vi igang och ovade det som jag maste kunna, jag tog mest anteckningar och provade lite, mer tid hade vi inte, vilken tur att jag har en livs levande japan har hemma. Verkligen.

Shit pa mandag. Vad har man gett sig in pa.

Var lagenhet!



Dags att visa vart vi bor. Jag och Yuji myser ihop oss pa hela tolv kvadrat. Dar har vi ett rum, kok, badrum med badkar och tva garderober med plats for tvattmaskin. Vi har aven balkong. Jag tycker det basta med lagenheten ar de stora skjutdorrsfonstrena och garderoberna. Mycket ljus och forvarings utrymme. Nu finns det tyvarr inte mycket utrymme kvar till mig sa jag bor nere i vanstra hornet pa bilden, men det far ni inte se!



det ar lite smastokigt, det blir det pa morgonen men det ar lattast att ta bild pa lagenheten i dagsljus. Och sa far ni se hur mycket mysigare och mindre det blir nar man dessutom maste tvatta! Det ar en supermysig lagenhet, onskar att den hade plats for mig med. Men den ar en typisk japansk affarsmans lagenhet, alltsa "salaryman" som det heter har, nar dom ar ogifta.

x___x



Sahar mar man idag.

箱根<3



Hakone har en massa sanna dar typiskt japanska byar som jag egentligen vill bo i. Det ar nog bara i Japan som jag hellre vill vara en country an en City. Jag tycker om Tokyo men tycker om sma staderna mera. Fast inget ar sa bekvamt som Tokyo. Det tog kanske 3 timmar med buss att komma upp i bergen och vi hade ett fullspackat schema som kom lite pa snedden eftersom lararna envisades med att vanta och ringa efter folk som vi andra vet inte tanker komma. Det ar tyvarr inte manga i min skola som ar speciellt ambitiosa och som ens tanker forsoka att ga upp for att hinna med en buss som har avgang halv 8 pa morgonen.



Aker ni till Japan och stannar sa lange att ni kanner att ni har tid med det sa ta en dagstur till Hakone. Det ar ju vulkaner och hela kittet. Finns ocksa onsen for dom som gillar att bada nakna med andra manniskor, haha. Usch.
Jag orkar inte skriva mer, ar alldeles for trott for att sammanfatta resan med fina ord. Det var jattekul och verkligen fint. Och jag har aldrig sett Fujisan forut. Helt klart vart det. Och sa fick jag se mina smabyar ocksa. Det far mig att fundera, hur far man allt att ga runt dar?

Hakone



Idag har jag varit borta, uppe i Hakone, HEELA dagen med skolan. Fran halv 8:a till 7 pa kvallen. Jag tog inte med mig tripoden (visste att jag skulle angra det) men fick fina bilder i alla fall. Men nu ar jag sa trott och Yuji ligger redan och ser sa varm och gosig ut i sangen, han har sovit i sakert en timme redan sa jag ska ga och gora honom sallskap. Orkar inte med bilder ikvall.

Men en bild blir det i alla fall pa Fujisan som tittade fram ibland mellan molnen! Forsta gangen jag sag honom!

おはよう!



Nu gar jag till skolan! Jag vaknade tidigt men anda sitter jag har och skriver i bloggen sa jag blir 5 min sen ut genom dorren, haha. Avskyr mandagar, gud va trakigt det ska bli med skola, bara hoppas att jag yckas underhalla mig sjalv nog sa att dagen gar fort, sen vill jag bara hem, kanns som om det finns massa att gora har, som att vika tvatten, tycker inte om att den ligger slangd sadar.

Men innan jag aker hem idag sa ska jag och kameran ut och busa : D !

おやすみなさい



じゃぁもういいよ。寝よう!
おやすみ~

Tjejkvall! + Tokyo utsikt.

Igar var jag hos Lisse pa riktig svensk tjejkvall med tacos, popcorn, glass och cider! Vi hade det super mysigt medan vi skrattade och talade illa om American Idol dararna. Ibland ar dom sa pinsamma att man vill borja grata. Jag kom till Lisse efter att Lovisa (lilltejejen) somnade och da var jag alldles skakis fran en liten incident pa tunnelbanan. En sak som jag INTE tycker om med Japan ar hur alla alltid ska halla sig till sitt, ingen vill stalla till det. En man pa tunnelbanan pa vag till Lisse, som tack vare hoom jag hann med taget, var sa hog pa nagot att han vinglade ut och in genom vagnen, lutade sig mot utsidan av taget, gick in igen och forsokte promt att sta upp. de flesta flyttade pa sig nar han borjade halvtrilla over dom (vid en inbromsning ramlade han helt over en tjej som satt) och de langre bort satt och skrattade. Hur kan man skratta at en manniska som ar sa illa darhan? Oavsett hur han blev sa. Vid Lisses station hoppade jag av och smasprang fram till chaufforen och berattade om mannen, han stannade taget vid stationen och gick sjalv for att prata med honom tills tva vakter forde bort honom, han var ju pa vag at fel hall. Det var hjartskarande. Forstar inte hur man bara kan sitta nar han skulle kunna ramla ner pa sparet eller sla sig sa illa i huvudet att han dor.

Tur att man har Lisse som drar upp en ur sanna tankar. Jag lamnade ocksa av min nagot forsenade fodelsedagspresent (suck CSN) till henne, Make out in Japanese ar verkligen en bok jag rekommenderar, haha. I alla fall pa tjejkvallar. Vi frossade och skvallrade, det kanns som vi kant varandra i evigheter, inte ens en manad later helt fel! Synd bara att Ginza taget slutar ga sa sent, redan tjugo over tolv! Vi glomde sjalvklart bort tiden sa jag sprang mycket snyggt och ballerinit ner till tagstationen med kamera och vaska och station (och iPoden saklart i ena handen for ack om den skulle ligga i fickan). Trots att jag hade kameran med mig sa glomde vi helt bort att ta kort, men det kommer!

Tack for en toppen kvall Lisse! Sa skont att bara vara tjej och skvallra och snacka.



Vi blev sa inne i tjejsnack och tv-serier och GLASS att jag helt glomde ta bilder pa oss, haha.
Men tog mina allra forsta bilder fran hennes balkong (24:e vaningen!!), vanta bara, jag ska bemastra konsten och ta den ultimata bilden. Men det var anda valdigt skarpa bilder med den perfekta Tokyo kanslan, storstad med lite storstads gratt.


Tokyo (東京)

  

 

Mina favorit sidor av Tokyo. Som jag brukade sitta i mitt rum i Sverige och titta pa J-drama och dromma om. Haha.
Tagna med D-chan saklart!

Ito Yokado - Japanska Coop Forum.



Jag har ju som ni alla vet en ny kamera : D Lilla D-chan kopte vi i lordags och inte bara det, just den dagen hade dom ocksa sankt honom i pris med ytterligare 20% ! Totalt gick D-chan med vaska, lens, filter, memory card 2gb, tradlos kontroll och tripod pa 4 000 kr!

Sa idag nar vi gick och handlade mat fick han folja med! Och tripoden med for den delen. Tanka sig att mimmi skulle behova kopa en dyr kamera for att folk skulle fa se lite av Japan, haha.

  

Det saljs skol uniformer i mangder just nu hos Ito Yokado for snart borjar nya terminerna och barnen ska ha nya uniformer. Pa de vita skyltarna star det till vilken skola de olika uniformerna tillhor, det har ar endast tjejernas.

   

Det ar jordgubbs sasong nu! Det betyder dock endast att det FINNS jordgubbar, dom ar inte BILLIGA for det. Jordgubbarna saljs i olika prisklasser mellan 8 - 10 OFTAST. 7 och 12 har forekommit. Ju hogre siffra desto storre och sotare ar dom. Det ar fortfarande en liten krock i huvudet pa mig for i Sverige betyder det bara att ju storre nagot ar desto samre ar det, smaklost osv.. Vi har okcsa lite blackfisk som vi sjalvklart kopte sa jag inte surar, sma agg med prickar pa (?) och nabe kit! Vi fuskar inte sa nar vi gor nabe, vi koper allt var for sig och fixar men dar ser ni ett prakt exempel pa vad man ska ha i!



Och avslut.. det har ar inte vatten.


Idag.

Idag gjorde jag det oforlatliga. Forlat! Medan jag duschade och skurade duschen noggrant (hysterisk som man ar) sa hallde jag ut det sista av duschtvalen ratt i avloppet. Det ar inte bra for miljon nagonstans, jag vet! Men jag klarade inte av annu en dusch med den dar lagbudget skraptvalen som i sig sjalv luktade som om man inte duschat dar nere pa ett tag. Sen jag flyttade in hos Yuji har det blivit en del forandringar, bade sma och mer stora hysteriska. Som att t ex all refill tval i badrummet nu ar Dove (for att deras fjardedels fuktighets kram inte bara ar PR utan ett faktum) och inte langre den unkna billiga som far en att tanka pa tva dagar gammal sushi. Det pagar ocksa ett krig i badrummet mot de sma vattenmogel flackarna som satt sig i fogen mellan badkaret och vaggen (1 - 0 till Mimmi). Det dammsugs ocksa varje dag for oavsett hur noga jag dammsuger sa blir det harigt och dammit igen! Och det basta av allt ar att det tvattas med skoljmedeln.
Yuji sa har om dagen smaskrattandes att jag tvattar som en hysterisk mamma. Det ar inte sant. Jag tvattar som vem som helst i ett hushall med mer an en person. Det ar latt att tanka att en person mer eller mindre vad blir det, tva par trosor och ett par strumpor extra i veckan - ack sa fel man kan ha. Om det anda vore sa sa tror jag att manga hushall skulle vara mycket med harmoniska och kanske aningen barnrikare an vad dom ar idag?
Varje dag efter duschning har vi ocksa nagot som kallas for "lotion time"! Det ar Yujis favorit fast an han inte visar det nar han suckar och stonar nar jag sager till att det ar dags. Efter att man duschat maste man smorja in sig, speciellt nar man har san hy som jag och Yuji har. Vi ar inte autopiska men nar det ar kallt ute och man dessutom duschar (med billig fisk tval) sa blir man uttorkad och far sma torrflackar. Dom har vi DODAT. FORINTAT. MIMMI VANN!

Men som sagt, idag fick jag en lang skon dusch.. vilket alla som kanner mig forstar att det maste finnas en hake, jag tycker inte om langa, skona duschar. Dom ar alldels for langa och varma och man blir blot. Men jag tog mig an hela duschutrymmet eftersom jag hade tid. Yuji var inte hemma och jag hade inget att gora. Sa nu blanker det sa fint, sa fint. Efterat vek jag tvatt, vek min klades hog som nu mera ar fin sorterad i en stor plastlada och strok Yujis nytvattade skjortor och t-shirtar. Samtidigt pratade jag med min Lisse (jag tycker om agande form) och vi bestamde och gjorde planer for imorgon kvall! Imorgon kvall jobbar hon namligen sa hon ska vara hemma med Lovisa och sa fort Lovisa somnat ska vi frossa med tacos och annat onyttigt, precis sa som riktiga SVENSKAR gor en lordag kvall. Det ar dessutom premiar for American Idol sa inte bara ska vi ata en massa kalorier vi ska ocksa klanka ner pa andra och pa sa satt feel better about ourselves. Basta ar att jag kommer med 99% sakerhet ha min nya kamera sa vi kan ta RIKTIGA bilder, trots halvmorker for solen gatt ner utan att det blir en massa noise i bilderna och gratt dunkel! Japp imorgon ska jag aka och kopa den, Yenen har gatt ner nagon tiooring sa kameran har sjunkit 400kr i pris, vilket kommer flitigt investeras i en tripod! Det kommer att bli taaaajt tills nasta delbetalning fran CSN men ibland maste man unna sig sjalv nagot.

Vid lunch idag traffade jag Lisse och vi frossade i oss nudlar och ol pa mitt favorit stalle som jag bloggat om forut. Pa vagen darifran for att kolla pa smink sa revs hela min shopping bag upp och alla mina prylar flog ut over hela gatan. Sa jag fick kopa en ny vaska.. tank att det ska behova handa for att jag ska fa en push och kopa mig en ordentlig skolvaska.. har inte haft nagon sen min japanska high school vaska akte ut nar jag flyttade. Efter det akte jag till skolan, lite sadar salongberusad eftersom vi drukit ol till lunch (japanese style) sa jag var nagot otroligt genki i klassrummet. Saklart har jag san charm och sant TUR (mer tur) att min larare finner mig sa otroligt charmig att hon inte ifragasatter min nya grejj att standigt repetera det sista ordet hon sager och sedan vifta runt stenciler omkring mig nar jag vill att hon ska ratta.

Nej nu har jag skrivit varldens langasta inlagg om absolut ingenting alls. Det har inte ens en bild. Fy fan va B.

ダーリンは外国人!



Yuji har kopt tva bocker av mangan "Daarin ha gaikokujin" (Min alskling ar utlanning) som vi nu laser pa kvallarna. det ar askul. Man kan ibland lasa sma utdrag ur mangan pa tunnelbana/tagen pa tvapparaterna dar sa jag vart superglad nar han kopte dom. Det ar ocksa lite extra kul eftersom jag ocksa ar utlanning. Dom heter Saori och Toni. Saori ar bast haha, stackarn. Kan du lasa japanska sa tycker jag du ska ge den en chans, bor du dessutom i Japan kan du fa den for ing apengar alls pa Book-Off!


Hahah xD

MP kriget - I win!



Nu har jag fatt det bevis jag behover, en bild sager mer an tusen ord. Eller ett par bilder och en paragraf. Megapixlar har ingenting med bildkvaliten att gora. Nu kan jag ga vidare och leva lyckligt och sa fort nagon vill tjafsa med mig pa den punkten sa bladdrar jag bara upp sidan i boken.

Igar kom andra boken som Yuji bestallde at mig, jag har nastan last ut den forsta sa det var timing! : D!



Man kanner val igen Gamla Stan nar man ser det : D


Nu efter att ha last den forsta boken sa fortstar jag varfor jag tyckte sa mycket om att ta bilder i BikBoks omkladnings rum.. for ljuset. Jag rekommenderar det verkligen for dom som vill ta bilder i perfekt ljus dar inge skuggor faller over ansiktet, plus man har en ordentlig garderob att rora sig med : D!

 

    
©山崎武
 

Lagenheter.



Jag tycker om att sjalvplaga mig sjal genom att titta pa lediga lagenheter som jag inte kommer ha rad att pa i pa flera ar. Breda ytor och nya kok och badrum. Varsta som finns maste vara att flytta in i ett hus dar sa mycket folk har bott i forut, folk som inte bryr sig ett dugg om att halla det nagorlunda frascht runt sig. Stada upp efter andras skit ar vidrigt och att det ar ritkigt svart att fa tillbaks lagenheten till det frascha den en gang varit ar omojligt.

Just nu haller Yuji pa och ringer flyttfirman jag anlitade for bara 3 manader sen och ett storage rum ca 20 min harifran. I helgen maste jag flytta mina saker fran garderoben i Asakusa eftersom chefen inte vill att jag har mina saker dar langre nar jag inte jobbar for henne. Sa schyst va hon. Men det kanns skont att slippa aka till Asakusa igen och att ha sakerna nara mig sa jag kan ga och hamta och lamna som jag vill, behover bara cykla. Kanns mindre roligt att behova betala for flytt och deposit och annat for ett nytt storage rum men det ar smallar man far ta.

D40

Jag alskar min bok som jag fick, idag damp ocksa nummer va ner i brevladan. Jag rekommenderar verkligen bokserien jag laser, kommer posta om den senare, namn och sant. Hur som helst sa lyckades Yuji med det han ville, att fa mig att suckta efter en system kamera igen. Jag hade lagt det pa hallan efter Sverige eftersom min ekonomi varit obefintlig men nu har kamerorna droppat i pris sa att jag faktiskt har rad med dom, mest for att D40 och D60 (aven D90) har blivit sanna gamla modeller. Just nu far man en splitter ny D40 med 18-55 lens for 4 000 kr. Dessutom galler 10% cashback i form av store credit sa man far lite over 400 kr att handla for i affaren nar man koper kameran (som tripod och kamera vaska eller minneskort). Jag kanner mig super exalterad igen och tanker faktiskt lata mig kopa en, jag kan ju inte ga till Senmon Gakkou och studera spel design om jag inte har en ordentlig kamera (det forsta killen sager i instruktions video ar "och har har vi en bild vi ska anvanda oss av, tagen med en vanlig system kamera.." 'vanlig' som om vem som helst har en liggandes). Sen haller jag faktiskt hjartskarande med Yuji nar han sager att det ar dags att jag tar tag i min hobby. Jag har ju tagit bilder sen jag kopte min Sony Ericsson w800i.. men aldrig haft en riktig kamera. Och har hemma staplas fotoalbumen pa hog efter alla tripper vi gor ihop, alla fulla med blurriga bilder tagna med en digital kamera jag inte ens kan aktivera blixten pa : (

Det kommer bli en D40 : ) Fort innan jag angrar mig.

 

Godis Bentou : D

Nar vi var i Kyoto kopte Yuji en typisk Kyoto omiyage at mig for att jag tjatade sist och vi glomde. Vi tog den som ser ut som en bentou (japansk lunch lada) men egentligen ar allt gjort av socker! Japanskt godis ar inte alls som svenskt godis, det kanns mer som rent socker med smaktillsats. Karamellerna ocksa som det har ar. Alltsa inge kemikalie kansla, bara rent socker, som en socker bit fast inte smulit.. men anda smulit pa ett annat satt.. ah jag vet inte vad jag sager langre.


Present : D

Idag vid middagen sa fick jag present : ) Yuji shoppar alltid loss pa amazon, varje manad trillar det in en massa nya CD skivor som jag sen maste damma sa det var inget jag reagerade pa att det kommit paket fran amazon. Men sa var det till mig. Han har kopt tva fotobocker och en bok om att vara designer till mig. Sa nu ar jag jatte uppspelt och redo och trots om jag inte kommer in pa skolan sa kan man anda kora lite sjalvlarning. Yuji sa att nu har jag nagot att lasa nar skolan blir sadar trakig som den alltid blir, bada bockerna gar att gomma bakom varan textbok, haha!  Jag har packat ner kamera bocken i skolvaskan sa jag inte glommer den i morgon i morgon stressen!  Min Yuji ar den basta.


Professor Layton and the Curious Village



Jag och Yuji har borjat ytterligare ett spel ihop som ar sjukt irriterande och med det ar det sjukt roligt! Ni har nog alla hort talas om Professor Layton and the Curious Village och jag rekommenderar det verkligen. Spelet gar mestadels ut pa att losa pussel och det som ar ratt roligt ar att ungefar halften kommer ifran nar man var liten. Men det betyder inte att dom inte far dig att sla knut pa dig sjalv men man blir lite nostalgisk! Spelet har sjalvklart ocksa en story som jag kanske tycker hor lite mer till barnstory gruppen trots att den handlar om karlek och mord men det trakar inte ihjal en som sa manga andra spel!


Sjalv spelar jag ocksa Lux-Pain som jag kanske namt innan. Det ar ett helt okej spel, spannande tycker jag. Storyn ar i kort och gott lite halv skum och mystisk, man tillhor enslags grupp som suddar ut "noise" som i stort sett ar elaka och daliga tankar och annat hos personer och platser. Ja, ni hor att det ar lite svart att forklara men det er ett kul spel. Vet dock inte om det slapts pa andra sprak an japanska.

Lordag : D

I lordags drog jag med Yuji till Donki hote for att fixa till saker har hemma. Vi kopte en jatte lada till mig som jag lagt ner alla mina saker i. Det blir mycket lattare att halla ordning nar allt inte ligger i en vaska som inte har hoga kanter nog. Ocksa vart det nya disksvampar, mogelspray (det blir latt mogel i Japan pga luftfuktigheten, badrummet torkar aldrig) och balsam! Men bast av allt nytt dusch draperi! Badrummet ser sa fint ut nu nar den rosa ar borta. Om man matchar ett rum efter ett farg schema sa ser rummet renare ut, det bara ar sa. Vi kopte dessutom ett antibakteriellt som stoter bort vattenmogel. Annars tog vi det lugnt hela dagen, jag gick upp vid 2 och vek tvatten, dammade av och satte igang en ny load tvatt med sangklader och badrumsmattan. Sen vart det korv och spaghetti till lunch for Yuji och jag at bludpudding. Heh jag suger, har hoppas manga av er att ni antligen hittat en blogg med mums-mums fran Japan sa ater karringen blodpudding och korv med spaghetti till lunch. Jag ber om ursakt.
Hursomhelst, efter lunch drog jag ett varv med dammsugarn, hangde tvatt och sedan la Yuji och jag oss i sangen igen och fortsatte spela DS tillsammans. Det var myspys. Tills vi vid 5 drog oss ur sangen och gick och handlade.



Det blev sa fint sa med delfiner i badrummet : D

Hemma mys!

det ar helg och pahelgerna har vi vara sma rutiner har hemma. En av dom ar att vi gor Yoghurt for veckan. Vi ar lite sadar sma extrema och gor egen yoghurt fran mjolk, den blir nyttigare och godare och sen blir det billigare ocksa om man ska vara san. Det ar ritkigt gott.



Yujipassade ocksa pa att gora keso. Keso ar super latt man kokar bara mjolk och har i citronsaft som kor igang nagon kemisk reaktion som i slutet blir keso. Vi anvander disktrasa for att filtrera bort vatskan. Man kan justera smaken med att ha i salt bla for att fa den saltigare, annars smakar det mest ost utan tillsatser, vilket vi foredrar : )

Idag sov jag till fyra. Ar inte pigg alls, har dragit pa mig nagonf orkylning som halvvforstorde festandet igar nar vi firade Lisses fodelsedag. Vi hade det toppen pa Camelot till runt 3 nar jag blev alldeles knasvag. Men men det var anda en lyckad kvall tycker jag! Trots att oronen ringer fortfarnde.. haha.

Sista Rea



Jag och Lisse var och shoppade i fredags, jag har fortfarande inte fatt nagra pengar fran CSN, det tar ett tag for bank transfers att ga igenom men det blev shopping i alla fall! (Tack Yuji<33)
Den har trojjan var det basta! Den fanns pa rea och jag trodde den skulle vara for liten, alldeles for lag i midjan men det gick super bra, Lisse kopte en lila med illgront foder!

Men det basta med trojjan ar det gigantiska blixtlaset!



Jag kopte ett par byxor pa Mimily ocksa for 1050 yen (naaajs) och den har trojjan som jag spanat in forut for 1999yen pa LDS.



Club Pure Shibuya



Lite Pure partybilder! Jag och Lisse och tv andra tjejer var ju ute for tva veckor sen och festade Tokyo style, nu har jag lyckats norpa lite bilder fran Facebook. Har har vi Tokyos basta klubb. I alla fall om du fragar mig!

  

Pure lackte juh vatten fran pojktoan, pa den har bilden hade det precis borjat, haha. I slutet sa var vattnet nog nastan en centimeter hogt. Annars pa bilderna har vi Mig, Jo, Lisse, Takashi och Dione!

 

Basta bilden nagonsin. Mig, Lisse och en cheesburgare. Den har bilden kommer jag leva pa laaaange.

RSS 2.0