Asakusa

Idag så gav vi oss av till Asakusa för att få våran mokuji som är som en spådom (vette sjutton va det kallas) över hur året ska bli. Man skakar en avlång metall låda och ut kommer en trä pinne med en siffra på som leder till en av väldigt många små lådor. Inuti ligger ens lilla "spådom" som man sen antingen kan knyta kvar hos templet eller ta med sig hem.
Det var hur mycket folk som helst och massor med polisen som höll ordning på folksamlingarna. Men ändå gick det snabbt och smidigt och efter att vi ätit lunch på en spansk restaurang i Ueno och matat det lilla barnet, var vi på väg hem vid 3-tiden.

Självklart hade vi också sånt jäkla flyt att vi fick ta våran mokuji ur låda nummer 1 och fick också den bästa spådomen av dom alla! I år kommer vi ha massor med tur och allt kommer vara superbra! Det känns grymt nu när vi har råttungen och dessutom ska till Thailand i maj!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Har du slutat bloggat?
Det hoppas jag du inte gjort för de skulle vara hemskt tråkigt! Jag följer dig, kollar din blogg varje dag men det kommer aldrig nå nya inlägg! :(

2013-01-31 @ 23:08:16
URL: http://jennyemilssson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0