Namn namn namn!

Äntligen är det fredag. Jag ligger halvt medvetslös i sängen och har haft det mysigt med att se jubileums avsnittet för The Big Bang Theorys 100:e avsnitt! Otroligt att dom är uppe i det redan!

Idag efter skolan tog jag en tur via bokaffären och plockade upp en bok full med endast pojknamn, jag och Yuji är egentligen överens om vad sonen ska heta men av någon anledning vågar vi inte spika det riktigt än. Känns som att vi i alla fall borde kolla igenom namn först. Jag köpte en bok med endast killnamn och nu blir det att bläddra igenom hela. Jag har fått lite frågor om namnet och medan jag inte vill avslöja vad vi funderar på så kan jag säga att han kommer att få endast ett tilltals namn, inget mellan namn, och det kommer vara ett japanskt namn som min släkt kan uttala eftersom han kommer växa upp och leva här :)

Att det inte blir något mellan namn är nog lite konstigt för svenskar men det har att göra med att Japan inte har mellan namn i sitt system. Yuji skulle tycka att ett mellan namn var okej om det var något jag ville men mellan namn har ingen betydelse för mig :) Jag vet bara hur jobbigt det kommer vara för honom om vi ger honom ett.


Hittade även "Första graviditet och förlossning" boken av samma förlag för 105 yen! Tackar :D

Vi har också ätit mumsig fredags middag!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Kommer du att prata svenska med ert barn? Är det viktigt för dig att ert barn lär sig tala svenska? Finns det någon form av hemspråksundervisning i Japan för barn med föräldrar av annan härkomst än japansk?

2012-04-20 @ 17:48:45
Postat av: Emma

Kineserna har inga mellannamn heller, Yuxuan har inte det. Jag har det dock och jag vet inte hur många gånger man kommit till sjukhuset och dem frågat vad som är mitt tilltalsnamn, kanske för att mellannamnet och tilltalsnamnet oftast kastas om i systemet när efternamnet ska stå först. Sen finns det dem som har mellannamnet först, som min mor xD

2012-04-20 @ 18:23:42
URL: http://redlittlepanda.blogg.se/
Postat av: Julia

Spännande, spännande! Jag har följt din blogg i flera år nu och jag är så glad för din skull! :D



Som kommentaren ovan undrar jag också om du kommer prata svenska med ditt barn. Jag hoppas att du kommer göra det, man vet själv vilka fördelar människor som får två språk "gratis" har; rent strategiskt (det ser bra ut på meriter) men också för att det gör det enklare att lära sig andra språk :)

2012-04-21 @ 00:43:25
URL: http://biopsychology.se
Postat av: Maria

Spännande med namn! Pojknamn är så mkt svårare än flicknamn tycker jag! :)

2012-04-21 @ 06:47:07
URL: http://desertchick.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0