Frågestund, Tokyo efter allt.. som inte riktigt är slut.





Med alla frågor, kommentarer som kommer från överallt så tänkte jag hålla en frågestund där den som vill kan fråga direkt och jag kan summera ihop ett ordentligt svar som även andra sen kan få svar från. Om läget just nu, livet, eller bara Japan rent generellt. Vad man vill. Men framför allt för dom som vill veta mer från oss här.

Godnatt så länge!

Kommentarer
Postat av: Cornelia

tycker du personligen att man kan åka som turist om ungefär... en månad? (påsklovet) . och hur långt tid tror du det kommer ta innan turister kan åka till Japan (vi skulle åka till Tokyo på påsklovet)... :( så ledsen att vi kanske inte kan åka :(

2011-03-24 @ 18:22:57
URL: http://bobas.devote.se
Postat av: jeanette

1.Tror du det är säkert att åka till Japan inom en snar framtid och studera?



2.Vad får ni för info om katastrofen, mat osv?



3.Hur ser era dagar ut nu? ska du jobba eller är det stängt?



4.Var det jobbigt att åka tillbaka efter det som hade hänt?

2011-03-24 @ 18:35:06
URL: http://jeanet.blogg.se/
Postat av: Marie

Är det mycket som är förstört i Tokyo eller har ni klarat er? Hur är nyhets rapporteringen i japan är det mycket om kärnkraften?

2011-03-24 @ 20:21:41
Postat av: Saori

1.Hur är det i Tokyo just nu?

2.Har det gått bättre elr sämre i Japan just nu?



Kramar

Saori

2011-03-25 @ 07:42:21
URL: http://kawaiisaori.blogg.se/
Postat av: Sara Lu

Jag ska med störst chans åka och studera japanska i Gifu i Oktober, har du några tips på vad jag behöver förbereda mig med?



Min kontaktperson kommer hjälpa mig med alla sorts papper som att söka studielån hos CSN osv, samt allt som behövs till skolan och allt.

Men annat som är vid sidan om, om man säger så.

(Vad gjorde du för att förbereda dig innan du åkte och studerade?)

2011-03-25 @ 13:23:48
URL: http://ohanami.blogg.se/
Postat av: Jenny

1. Vad fick dig att flytta till Japan?

2. Är de inte svårt att ta körtkort i Japan?

3. Har du nån gång tänk på att skaffa barn? (:

2011-03-25 @ 17:51:28
URL: http://jennyemilssson.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Hej Mimmi!

Jag är en 21-årig glad svenska som bor i Stockholm.
Jag ser att detta inlägg är rätt gammalt, men eftersom det är just en fråga jag skulle vilja ställa dig så kändes det mer rätt att skriva det här än vid senaste inlägget på söta Shingo :) Så kul att bloggen är öppen igen!
Jag vet att det säkert är många som skulle kunna svara på min fråga, forum som flashback mm som man redan kollat in och sett blandade svar på, men efter att ha följt din blogg ett tag så insåg jag att vi är rätt likasinnade och känner därför att ett svar från dig kan vara mer personligt vägledande (ser dock att de andra som postat inte fått svar, men man kan ju ändå hoppas). Bland annat, liksom du har jag inga planer på att uppfostra mina barn i Sverige och vill vara hemma med dem så länge det går :) Är också en gamergirl sedan fyra års ålder då jag upptäckte det sköna N64. Ser mig inte som så "svensk" faktiskt och kanske därför jag är sugen på att flytta, växte upp bland många spansktalande i en liten stad på västkusten där alla hälsar på alla och det osar familjärt :) Har drömt om att åka till Japan sedan jag var liten och vill gärna pröva på att bo där, men jag har så svårt att veta hur jag ska gå tillväga eftersom jag till en början först gärna vill känna efter på typ 4-8 veckor vilket inte ger csn vid språkskolorna, samt att jobb, visum mm verkar vara väldigt svårt att få då jag har ganska kassa förutsättningar (kan inte japanska förutom få fraser, ord och tecken, har ingen examen ännu då jag just nu endast pluggat strökurser inom kreativt skrivande, karaktärsutveckling och visuellt berättande, samt har svårt att hantera stressade miljöer. Bland andra jobb så har jag arbetat som kassörska i matvarubutik i något år men det slutade med att jag blev ganska skakig och pinsamt nog syntes det på händerna, blev jobbigt att vara ständigt nervös till slut.
Som du nog förstår, så ser jag inte mycket hopp för situationen om jag inte har kontakter som vet om hur jag kan få arbete. Därför tänkte jag fråga dig detta, hur skulle du gå tillväga i min situation? Jag har ett stadigt CV inom blandade branscher, beskrivs som glad, kreativ och positiv. Jag kommer inte ha någon vidare buffert om/när jag väl åker som räcker till annat förutom flygbiljett och superbilligt hostel + leva för en vecka eller två, men vill ju inte bara semestra utan verkligen uppleva Japan, så skulle därför behöva hitta jobb redan från Sverige eller ganska snabbt där i så fall. Och om jag nu skulle åka, skulle du kunna tänka dig att träffas då? Förstår att du har fullt upp med ditt eget och familjen, men skadar ju inte att fråga i alla fall :) Annars skulle jag uppskatta supermycket om du visste om/tipsade om grupper som stöttar nya i landet, kanske grupper där man får träffa andra västerlänningar eller nåt som kan hjälpa/svara på frågor.

Ursäkta att det blev så mycket för dig att läsa Mimmi! Ville att du skulle få en helhetsbild :) Vet inte hur detta funkar, om du kan skriva tillbaka här eller inte och har själv ingen blogg att länka, så skriver ner min ena emailadress just in case: [email protected].
Om det nu blir att du nu ser/läser detta och väljer att svara, så tack för att du tog dig tid för det, uppskattar det verkligen :)

Mvh
Isabelle

2014-02-26 @ 20:48:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0