Ningyocho!







Ningyouyaki! Med rödblön pasta i (;D).



Shinzanmono, för er som fortfarande inte sett den, sjukanmäl er och se till att få det gjort.





Förra helgen var vi iväg till Ningyoucho i Nihonbashi där jdramat "Shinzanmono" utspelade sig. Bl a gick vi till Nigyouyaki affären där Hiroshi Abe handlar och som avsnittet med den japanska restaurangen handlar om sen var vi iväg till Suitenji templet också från avsnittet med urmakaren. Templet har en staty i form utav en stor hund och en liten valp, kvinnor som planerar barn eller är gravida kommer dit för att klappa på valpens huvud och på så sätt önska om en bra graviditet och ett friskt barn! I shoppen till templet kunde man dessutom köpa en speciell charm just för graviditet och också ett kit med en charm och en obi (som man har runt midjan till kimono) som ska ha tur med sig.

Jag tycker det ser så roligt ut att båda hundstatyerna tydligen mest blivit klappade på huvudet :P

Kommentarer
Postat av: Dani

Eller hur!, fast nästan allt är dyrare i Sverige för de är Sverige.

T.ex. köper du pocky i Japan behöver du inte betala 40 kr för ett paket som ska kosta 8-14 kr max.

T_T så ja, jag ska nog ta och inskaffa en ipad jag med de verkar så aweosme :D



Nä scrubs sänder fortfarande på kanal 6 hos oss xD fast säsongen är dock slut så jag tror de är de du menar, men man kan alltid kolla om den.. som jag har gjort typ 20 ggr haha!

2011-06-24 @ 19:10:19
URL: http://pikiyo.blogg.se/
Postat av: Katarina H

Går Shinzanmono som film nu också!? Den vill jag se i så fall :) Tycker det är rätt roligt att han (i serien) aldrig lyckas handla "bullarna" utan att de alltid är slutsålda eller så får han telefonsamtal precis när han står i kön.. :) Snacka om otur. Hoppas filmen läggs på dvd sen så man kan kolla på den här. :)

2011-06-25 @ 12:34:07
Postat av: olivia

vad är Ningyouyaki för något ? ;) Btw, är sjuk intresserad av att dra till japan o plugga ett litet tag. Så när jag hitta din blogg så blev jag superlycklig, den är ju så bra :D Så tack vare dig, känner jag att det är möjligt. Annars trodde jag inte att jag skulle klara det. TACK :D

2011-06-27 @ 22:16:52
Postat av: Emma

Kul blogg! Det märks att du gillar att skriva!

2011-07-12 @ 22:03:57
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0