Förberedelser för sommaren...

Man får göra vad man kan med vad som finns för att förbereda sig för sommaren som är något seg men definitivt på väg. Det är rätt så varmt och framför allt kvavt och fuktigt eftersom regnet börjat komma men det kommer bli mycket varmare och kvavare och ACn har vi blivit ombedda av Tepco att vara sparsamma med.



Till de svenskar i Japan som läser min blogg, här är mina tips för att göra sommaren lättare:

- Konyaku sallad, det finns mycket mat i Japan som är för sommaren, det är kall och svalkande mat med mycket vätska! Det är topen att se om kosten efter årstiderna i Japan då mycket av den gamla kulturen innan AC och fläktar finns kvar.

- Gel sheets, dom är rätt dyra (90x90 ligger på cirka 6 000 yen) men fungerar! Dom går inte på ström och behöver inte kylas i kylen, det finns även kuddstorlekar som kostar mindre (av det jag sett, definitivt värt pengarna!). Sheetsen är svala och.. helt perfekta.

- Sea breeze, den vanliga anti septic Sea breeze luktar som att man badat i tandkräm så det finns mindre flaskor med olika dofter också att välja mellan! Det är en rinnande vätska som man har på huden som nästan bränner lite men gör absolut inte ont och svalkar ner väldigt mycket.

- Feber pads! Egentligen menade för när man har feber men många använder dom under sommarn hur dom vill. Dom har en klibbig sida som kan klibbar fast på huden, antingen direkt i pannan eller under kläderna och så håller dom sig svala i upp till 10 timmar beroende på!

- Handdukar, nu kommer alla de där mini handdukarna som säljs som sovenirer, följer med nya mobiltelefonen osv till nytta! Underskatta inte att ha en i väskan alltid för svetten kommer börja rinna och det är bara obekvämt och snuskigt.

- Aquarius och Pocari Sweat, pulver eller färdigblandat, drick ordentligt speciellt om det är den första japanska sommaren för som svensk vet man aldrig vad som väntar. Det är no mercy. Rent vatten är förstås bra, vatten är vatten men i sådan här hetta är det viktigt att även få i sig vätskeersättning för alla salter och mineraler som man förlorar, det klarar inte vanligt vatten att ersätta.
Snart kommer även vattenmelonen helt i säsong och kommer droppa massor i pris! Vatten mellon är svalkande och innehåller massor med vatten! Även en hel del naturligt socker.



Kommentarer
Postat av: Panda

Hade nog aldrig klarat den japanska sommaren. Står knappt ut den svenska



Kram från Panda

2011-06-15 @ 20:46:05
URL: http://Xiaoxiongmao.tumblr.com
Postat av: Helene

Oj!!!

Vad har vi gett oss in på??

Åker till Tokyo om ett par veckor och visserligen så visste vi att det var varm men nu undrar jag om överlever??;0))

Regnar det mycket också den här perioden eller är det bara kvavt??

2011-06-15 @ 20:51:51
Postat av: Anonym

Var köper man feber pads??

2011-06-15 @ 20:58:08
Postat av: Yui

Jag tål inte fuktighet .. men jag tål ännumindre snö. xDhaha, om man ska flytta till Japan vad skulle du säga är bäst, spis som drivs på el eller gas? eller är det ingen skillnad?

2011-06-16 @ 10:39:48
Postat av: Katarina H

Jättebra tips Mimmi! :) Ska försöka komma ihåg allt det där (för skriva ned går ju inte... :) ) tills jag åker tillbaka till Japan. Annars vet jag ju vem jag ska fråga ;)

2011-06-19 @ 19:01:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0