Prov, test, prov, test.

Det är så sjukt mycket som måste göras helt plötsligt, är det inte konstigt hur det först inte finns något man kan göra alls och sen kommer allt med ingen paus emellan alls!

Det är mitt sista år i skolan (19 år kommer jag ha gått i skolan!!!) så det är körkort, JLPT och TOEIC som gänner inom de närmaste månaderna. JLPT är The Japanese Proficiency Test som används för att mäta japanska hos de som inte är japanska, det är ett måste om man ska arbeta och bo här. Sen är det TOEIC som är i stort sett samma sak fast i engelska. Jag har redan en Cambridge examen i engelska sen gymnasiet men eftersom det är TOEIC som är the shit i Japan så får man väl bara ta och haka på det.



Jag har bläddrat igenom lite i Yujis gamla TOEIC bok men hade inte tänkt att lägga något tid direkt på att plugga inför det, eftersom jag redan pratar flytande engelska så känner jag att det får duga som jag är nu. Man kan inte ta på sig för mycket. JLPT kommer att suga musten ur mig. I juli är det dags för det och förhoppningsvis kommer jag komma ihåg att skicka in min anmälan den här gången.. suck!

Kommentarer
Postat av: becka

jag har iofs redan mitt körkort.... men känner igenom mej i allt pluggande :(



går 4e året på högskola, så nu håller jag på med min magisteruppsats, å bara börjat å de suger redan! sen har jag annat efter mej som jag inte gjort än....

ibland hade de varit skönt å varit 5år igen å slippa skolan!

2011-04-25 @ 17:59:46
URL: http://gepzy.livejournal.com
Postat av: elin

Lycka till med med allt pluggande!! ^^ håll oss uppdaterade!

2011-04-25 @ 19:05:23
URL: http://thegoldenlock.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Låter tufft, men när man har gjort allt som måste göras så är man sjukt stolt över sig själv! Det kommer gå bara bra!

2011-04-25 @ 23:24:08
URL: http://mylifejapan.blogg.se/
Postat av: Tokyo - Love

Ah, jobbigt! Vet dock hur det känns. Har tagit lite ledigt nu över påsk och varit med sambons familj och nu hemma hos Mami, borde skriva uppsats men har än så länge bara orkat lägga ner några timmar (alla under samma dag..) men det brukar alltid gå ihop i slutändan.



Lycka till!



http://sakuradesu.blogg.se/

2011-04-26 @ 00:05:48
URL: http://sakuradesu.blogg.se/
Postat av: FowZie - pojkfixerad Eskilstunabo

återigen i vardagen efter påsk!

2011-04-26 @ 07:31:32
URL: http://feliciaaulen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0