Jobb ångest

I Japan börjar man söka sitt jobb till efter att man tagit examen från Uni eller Senmon Gakkou cirka ett år innan man tar examen, minst. Nu när jag är inne på mitt 3:e år så är det alltså dags för mig att skicka in ansökningar snart, jag är väldigt sen faktiskt. Men jag vet inte alls vad jag ska göra! Redan efter 10 min idag framför en jobbsökar sida så hade jag haft 11 livskriser och hållit 2 långa tal om hur någon måste vara den där skumma bruden som jobbar i kassan på Donken i 20 år.



Som många vet så har mitt major varit Game Creation, eller egentligen Projekt ledande programmerare om vi ska skippa det coola namnet och säga rent ut vad det är, men för mitt sista år så har jag faktiskt kopplat ihop ett annat major och kommer fram tills att jag går ut i februari nästa år att läsa IT Business Bridge Engineering.

Helt ärligt så kan jag inte ge någon konkret lista av vilka yrken som faller under det men basically så är en Bridge Engineering en IT och Business konsult som pratar mer än ett språk och kan agera bro mellan företag. Det kan vara allt från kundkontakt till översättning av mjukvara eller hemsidor. Man kan också arbeta som översättare/tolk men det har jag inte så stort intresse av. Anledningen till att jag valde att komplettera mitt program med det här är att jag aldrig riktigt hade som plan att göra tv-, data spel utan jag vill ha ett mer socialt yrke, gärna projektledning eller olika typer av kundkontakt/support/representation etc.

Jag är också inte fullt så intresserad av en större tidskrävande karriär utan jag vill först och främst ta den underbara chansen som Japan ger med att kunna vara hemma med sina barn. Jesus! Vilken tabu grej jag sitter och spottar ur mig! ;D
Så med språk, programmering och projektledning får jag en rätt stabil, bred grund att stampa på!

Kommentarer
Postat av: Moa

Hej ^^

Jag har en fråga - Kan du lägga upp ett recept på risbullar? Det ser så gott ut >w<

2011-04-19 @ 19:28:56
Postat av: Astrid

Lycka till med jobbsökandet :D

2011-04-19 @ 19:41:48
URL: http://astridmedkollen.blogg.se/
Postat av: Sonja

Lycka till med jobbansökningarna! "Skjut brett" och vad tiden lider landar nog du också och kommer att veta vad du vill satsa på...

Glad Påsk!

2011-04-19 @ 19:46:18
URL: http://sonler.blogg.se/sonler
Postat av: Tokyo - Love

Låter väldigt bra tycker jag. Men det brukar ju bli krisigt i sådana situationer.. känner mig själv lite panikslagen inför examen till sommaren.



http://sakuradesu.blogg.se/

2011-04-19 @ 19:51:16
URL: http://sakuradesu.blogg.se/
Postat av: Josie

Gambatte Mimi-chan!

2011-04-19 @ 20:44:36
Postat av: Fian

Strunta i om det är tabu att kunna säga att man vill vara hemma med sina barn. Jag ska vara ärlig med att säga att jag avundas de som har möjligheten att vara hemma lääänge med sina barn och önskar att jag kunde få vara hemma längre med min lilla älskling. Har gruvlig ångest över att behöva sätta henne hos dagmamma.

2011-04-19 @ 21:03:45
Postat av: Anna-Lena

Lycka till med jobbsökandet! HBlir lite nyfiken på hur föräldraledigheten fungerar i Japan, du får gärna skriva lite mer om det.

2011-04-19 @ 23:02:22
URL: http://zimtsternli.blogg.se/
Postat av: Sofia

SV: Jag kommer att åka till Kyoto i början av oktober om det blir av. Men det tror jag faktiskt, det verkar ju som att läget blir mer och mer stabilt, och enligt dom radiostrålningsdigrammen jag kollar på varje dag så går värdet ner hela tiden. Om det inte händer någonting mer så är det nog okej att åka... Fast på ett sätt känns det egoistiskt då det är så många som inte har hem just nu, så ska jag komma dit och sno ett av alla lediga boenden...



Så det verkar som att klippning och sånt kostar ungefär likadant som i Sverige. Kan vara bra att veta, om man skulle "råka" färga håret innan man åker eller nåt ;) Hade tänkt att försöka hålla mig ifrån det (efter att ha varit svarthårig ett antal år, och betalat en hel livslön för att få tillbaka min egna färg) men börjar bli rätt less på min vanliga färg, hahaha...

2011-04-20 @ 10:27:02
URL: http://sofiaostlund.webblogg.se/
Postat av: Jojo

Tycker det låter otroligt smart och genuint. Vafan de är ju perfekt att vara hemma med ungarna..mamma gjorde det med oss och de var ju jättehärligt :) En trygg uppväxt, vem fan bryr sig om vad alla tråkiga jäkla svenskar tycker..hihi!

2011-04-22 @ 22:13:49
URL: http://lifebyjojo.spotlife.se
Postat av: Ida

Jag måste säga att jag till 100% gillar din sida. Tyvärr verkar jag inte kunna prenumerera på din sida via BlogLovin' och jag undrar vad jag gör för fel. Är det någon annan som också har problem med det här?

2011-05-07 @ 00:32:16
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0