Okonomiyaki!

Okonomiyaki är asgott och väldigt kul att gå ut och äta på restaurang eftersom man steker maten framför sig på bordet men det är lite dyrt att äta ute. Men! Det går minst lika bra att laga hemma och det är inte svårt alls. Alla supermarkets i Japan säljer Okonomiyaki sets som innehåller allt man behöver för att röra ihop smeten, det man själv behöver tillsätta är ägg, kål (såklart!) och sen det man vill ha i, på, vid sidan om.

"Okonomi" i "Okonomiyaki" är samma kanji som "suki" för tycka om så det lär man sig fort!



På baksidan finns väldigt klara instruktioner och med lite list och med hjälp av bilderna så behöver man inte ens kunna förstå japanskan, min mix vill ha 2 ägg och 160 cl vatten men det kan naturligtvis ändras beroende på mix.



Hacka upp ett halvt kålhuvud och rör ihop smeten i en bunke, jag använder alltid en bunke som är alldeles för stort till det jag ska laga för annars spiller jag och grisar medan jag rör runt.



Sen är det bara att vispa i allt som finns i dom små påsarna, förutom det lilla gröna pulvret som man ska dekorera med sen. I våra ikväll hade jag en seafood med squid (bläckfisk) och räkor och sen en pizza okonomiyaki som har bacon, tomater, ost och oregano på. Yakisoba är grymt att äta till eller ha ovanpå, dte brukar vi ha i vanliga fall.



Häll ut smeten i pannan och gör en rund kaka på lite över en centimeter.



Sen brukar okonomiyaki göras i tre steg, första steget på mellan värme i två minuter. Sen höjöer man en aning och vänder på den och låter den stekas under lock i 5 min. Efter det vänds den tillbaka i ytterligare 2 min på samma värme sen är den klar! Jag bestämde mig för att göra våran seafood extra stor nu när vi har stekpanna för det men tänkte inte alls på att den skulle vändas så naturligtvis rasade den ihop. 



Sist har man på okonomiyaki sås (finns att köpa färdig, ibland ingår det i mixen), majonäs, katsuobushi (torkat fisk skin i stort sett) och det gröna pulvret på toppen (samma som används vid yakisoba!).
MUMS!

Kommentarer
Postat av: elin

MUMS ser hättegott ut, nästan som en omellet ...fast inte... Kul att du delar med dig av den Japanska maten! Uppskattas!

2010-11-19 @ 15:16:15
URL: http://thegoldenlock.blogg.se/
Postat av: Anonym

Trevlig Blogg.

Kolla gärna in min blogg.

mariaofsweden.blogg.se

2010-11-19 @ 21:35:00
Postat av: Amanda

Älskar din blogg~



Gud vad gott det ser ut..<3

2010-11-19 @ 22:26:52
URL: http://bananasisformonkeys.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Det ser super smarigt ut! Skulle vilja prova o göra själv, kanska man man hitta något i någon spc affär här hemma i sverige? :S Får leta :P



Jätte kul o läsa! :D



Keep it up!

2010-11-20 @ 11:44:30
URL: http://aoitori.blogg.se/
Postat av: Sanna

Kanske jag har missat det men jag hittar iallafall inte. Hur ser din lägenhet ut? Har hört att man bor väldigt litet o trångbott i Japan o jag ska flytta till en väldigt liten lägenhet.. Alltid kul med inspiration! :)

2010-11-20 @ 13:21:23
URL: http://hoxinabox.blogg.se/
Postat av: chiaki

vi gjorde okonomiyaki för nån dag sen på japanska-kursen jag går :D tillockmed jag lyckades, förutom när jag skulle vända på den... (och jag är vanligtvis katastofalt dålig i köket!)

synd bara att inte såsen finns att köpa här, men min japansklärare tipsade om hur man kan göra en egen, så jag måste testa det! :)

2010-11-20 @ 17:19:11
URL: http://xchiaki.blogg.se/
Postat av: Jadsia

Första gång jag såg detta var i Cardcaptor Sakura och jag blev så sugen :D tack för att du delade recepten

2010-11-21 @ 19:18:36
URL: http://yaplog.jp/jadsia
Postat av: My

Älskar okonomiyaki! Det blir nog något av de första jag ska käka när jag kommer tillbaka, haha. Det finns ett ställe jag varit på i Shibuya där man kan få "basilmayo" istället för vanlig majonäs, det är riktigt gott. :)

2010-11-23 @ 09:08:52
URL: http://subtiil.blogg.se/
Postat av: EMELI

TACK!! DETTA RÄDDAR MITT ENGELSKABETYG!!!

2011-01-19 @ 20:13:51
URL: http://lillasystermli.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0