Årets första nabe!
Jag har även alltid i en massa mochi som blir alldeles klimmig och mums!
Tänk på att konyaken alltid, oavsett bad man lagar måste tvättas för att lukten ska försvinna, agemono mååste åf tvättas av i kokat vatten för att få ur så mycket olja som möjligt och gobo måste ligga lite i vatten innan kokningsdags. Börja med hasai och lägg i delarna på grönsaken som är tjockast tillsammans med gobo som behöver längre till på sig. Resten kan man sen bara flänga i och vänta tills det kokar upp.
Under middages gång kan man lägga till oden eller ris t ex mitt i alltihopa!
Nabe party är väldigt poppis i Japan och alla har nabe party med vänner när det börjar bli kallt så det ska ni provat tycker jag när ni får chansen! Själva soppan kan man göra en svensk version tycker jag, svenskt spad och goda grönsaker som kan kokas på bordet och så plockar man bara det man vill ha med sina ätpinnar. Då får man definitivt det rätta stämningen!
låter som sukijaki (vet inte hur det stavas)?
Vad gott det ser ut. Min dotter älskar Japan, hon skall få en språkkurs japanska i julklapp :-)
Du verkar så duktig på att laga mat! Hur lång tid har det tagit för dig att lära dig laga såna här japanska klassiker ordentligt?
Hej! Det var längesedan jag läste din blogg, mycket kul händer dig ser jag. Just detta inlägg var lite intressant för min del, du skriver ; "Tänk på att konyaken alltid, oavsett bad man lagar måste tvättas för att lukten ska försvinna" är det de dära nudlarna du syftar på, jag beställde sådana för ett tag sen på nätet från en hälsokostbutik, där hette de "Shiritaki-nudlar" . De tyckte jag mycket om, så jag ska kika in i lite asiatiska affärer i stan, för jag tror nog att de bör ha sådana också...