Över en månad med medicinen

Det fungerar så otroligt bra med min medicin nu när alla biverkningar är borta och doseringen börjar komma på plats. Jag har fått frågor om det är ritalin jag tar men det är det inte, min medicin heter betanamin men fungerar väldigt likt ritalin. Den används inte i Sverige längre. Jag kommer att ta 100 mg två gånger om dagen när jag är uppe i maxdosering så det blir precis efter nyår. 

Det jag märker nu när jag äter medicin och får helt nya krafter, huvudet blir inte så trött hela tiden av ingenting, är hur mycket mitt tidigare liv innan medicin spelar in. Att ta medicinen gör inte så att allt helt av sig självt faller på plats utan jag måste se till att jag gör sakerna som ska göras varje dag. Och jag märker nu att de åren som gått, sen jag föddes i stort sett, då jag har suttit på en stol och inte kommit igång med något är också den jag blivit och det är inte så konstigt. Men tillskillnad från förut så kan jag nu ta tag i sakerna helt och resa på mig när dom ska göras för att det finns energi till det och koncentration. Så det krävs en hel del jobb på beteende sidan av mig också och det är riktigt intressant!



Jag små äter också inte något annat underbart är att jag heller inte blir gnällig, hängig, tjurig så fort jag är hungrig och har slut på bensin.. jag får mer ork. Det känns så otroligt kul med alla möjligheter som plötsligt öppnat sig.

Nu ska jag gå tillbaka till mitt pluggande ovan, inför imorgon när jag har ett skift på jobbet igen!

Kommentarer
Postat av: Tova

vad skönt att höra att det känns bättre :)



för mig har det varit liknande på sistone - har börjat ta en medicin mot min sköldkörtelrubbning; som hela mitt liv bland annat gjort mig deprimerad, orkeslös och okoncentrerad.

Men nu känns allt i tillvaron äntligen lättare och positivare :) nästan som ett uppvaknande, hihi.

Hoppas det fortsätter åt rätt håll för din del med!

kram

2010-12-27 @ 17:23:30
URL: http://trasslet.se
Postat av: Liza

Jag har nyss blivit ADD-diagnoserad , vilket vad så jäkla skööönt för nu har man liksom svar!

Dock har jag inte fått min medicin än. Men tog du nån ADD-mecidin i Sverige och isåfall vilken?

2010-12-27 @ 23:19:18
URL: http://liiitza.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0