Fast hemma.

Klockan är kvart över 9 och jag har fortfarande inte lyckats samla ihop nog
med energi till att tvinga mig att origanisera det projekt som det är att
göra sig i ordning för skolan och sen ta sig dit.
Mitt måste idag är att översätta min utredning för ADD från svenska till
engelska då jag äntligen har börjat hitta läkare som skulle kunna vara till hjälp.

Men innan allt det här måste jag som sagt.. få mig själv att gå till skolan.
Phew, det är egentligen ett tvåmans jobb.


Vi får se om det blir någon skola för mig idag!




Kommentarer
Postat av: DJ

Hej! Tack för svaret om japanska. Det är fasiken otroligt modigt av dig att bara sticka till ett land så där och knappt kunna språket! :) Wow!



Och det där med elever som har svårigheter...det är himla svårt! Du får gärna ge lite tips (den här tjejen jag pratade om har nog inga såna problem, förra året gick det bra, men detkan ju vara nåt annat hemma eller så...man vet ju aldrig) :) Jag vet ju inte hur det känns att kämpa med ADD t ex. Vad skulle hjälpt dig i skolan t ex?

2009-12-08 @ 06:11:33
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: DJ

Tack för snabbt svar på frågan! Jag förstår att det är ett känsligt ämne för dig! Det är alltid en kamp för de som har svårigheter på olika sätt. Jag jobbar på en liten skola där jag ser varje elev och känner ganska väl igen dem vilket jag uppskattar. Å andra sidan har vi inga möjligheter till specialpedagoger, kuratorer etc som skulle hjälpa åtminstone en eller två elever. Själv läser jag specialpedagogik för andra året, har en syster med DAMP och andra erfarenheter. Men bara för att man vet mycket om t ex ADD eller liknande finns det ju inten lösning som passar alla barn med ADD tyvärr. Det skulle varit perfekt! Därför får man se till att ha många lösningar och knep för att kunna nå så många som möjligt. d



Det där med din mamma och syster känner jag väl igen! Det är tyvärr så på många skolor och det är inte okej! Dessutom måste man i princip ha en diagnos för att kunna få hjälp fast sanningen är att många skulle behöva hjälp i perioder...diagnos eller inte!



Det är bra att få höra från en som nu är vuxen hur det är att ha ADD och hur man själv upplevde sin situation. Det är viktigt och jag uppskattar din ärlighet och att du svarar :)

2009-12-08 @ 08:07:47
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: hanna

hejdu, jag undrar varför det är så jobbigt att gå till skolan? jag har hört rykten om att i japan så måste man jobba på samma gång man går i skolan för att ha råd. jobbar du också?



..jag funderar nämligen på att åka till japan ett år och lära mig japanska. ^^

2009-12-16 @ 19:38:17
URL: http://frson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0