Aftonbladet och kronans ras

Kött från Kina

Dollarns ras

Läste precis artikeln med en annan svensk här i Japan. Känns skönt att veta att man inte är den ända, hemskt som det låter. Jag har nämnt det förut och det är lika hemskt som det låter.. nu blir det kött från Kina, haha. Nu betyder väl det inte så mycket för svenskar men att behöva äta importerat kött från Kina är som att spela rysk rolett med matförgiftning. Gå till 99 shoppen och köpa kött för 104 yen paketet gör man inte om man verkligen inte måste. Jag tackar mig själv, om det inte vore för att jag knappt rört pengarna jag fått av Erica så hade jag gått flera tusen minus nu när kronan är värd NADA och yenen är värd en och en halv jacuzzi. Från att ha haft 12 000 kr i spar budget ligger den på 2 000 kr.

Hyran har stigit med 1 400 kr.
Min månadspeng har sjunkit med 1000 kr för att jämna ut smällen med hyran.
Sen ska skolavgiften på fd 20 000 kr, nu 25 000 kr betalas innan den 4:e November.

Men man kan ju inte skriva ett mail och klaga till CSN heller. Jag kommer klara mig med nöd och näppe och det går tack och lov alltid att jobba. Jag bara hoppas, hoppas att det här fixar sig snart. Jag orkar nog inte me ännu ett ras, speciellt inte när jag måste ha en sparbudget till december som behöver vara dubbla av vad jag lyckas skrapa ihop nu. CSN ger en ju inga pengar utan rätt datum. Och skolan ger dig inget datum utan att den dagen varit. Men hyran ska in vilket som.

(Men man kan inte låta bli och få små snilleblixtar som att man kanske skulle ta och passa på att köpa svensk valuta nu till jul? Och kanske investera yen i svenska kronor. Hah, neej.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0