Nu är vi tillbaka i Tokyo ordentligt!

Otsukaresama!**
Nu är vi hemma! Och nu är nyår över för i år! Precis enligt Japansk kultur sitter jag nu och varvar ner med en Asahi (öl märke) och försöker tänka ut en lösning för middagen. Vi har varit på Ebisu festivalen i helgen i Kobe, den är egentligen nu men vi var där en dag tidigare. Det är en festival där man välsignar sina företag skulle man kunna säga för att hålla det lite mer simpelt och eftersom Yujis hela familj är egna företagar så går vi varje år. Vi var hemma hos Watanabe familjen som är lite avlägsna släktingar i släkt trädet men inte i själva livet, Yuji var mycket hos dom som liten och dom var även på vårat bröllop!



Vi åt sen en massa hemma hos Watanbe, männen satt i soffan och sluddrade på (så är det nog oavsett vart i världen man bor, hihi) och vi tjejer hade flytt upp på övervåningen bland alla kimonos som fru Watanabe har. Dom berättade för mig att "back in the days" om en man var otrogen mot sin fru och frun misstänkte/kom på honom så kilade hon ut och köpte en massa fina, vackra kimonos för dyra pengar men nu för tiden så riktar man sig mer in på diamanter och dyra handväskor, hehe ;D



** Betyder ungefär "Bra jobbat" och något man säger i Japan efter att man jobbat hårt. Det säg ofta och mycket så det kan man lyssna efter i jdrama och anime bl a!

Kommentarer
Postat av: Tova

Åhhh vad gott det ser ut!! Är hemskt nyfiken på japansk mat, har ju mest ätit kinesiskt av naturliga skäl hihi.

Och kul att läsa om ditt svar med nyåret och tidsräkningen... :)

Träffade du din man i Japan, eller i Sverige?

Själv är min sambo född i Sverige och hans familj bor här, men han bodde i Hong Kong några år som barn och har en massa släkt kvar där. :)

Förhoppningsvis kommer vi kunna bo där ett par månader i vår när han är pappaledig, var där senast nu i december och saknar redan Asien...



Kram!

2011-01-09 @ 19:24:06
URL: http://trasslet.se
Postat av: Johanna

Låter väldigt trevligt! Läste med min sambo i Japan förra våren, men är 'tyvärr' kvar i Sverige för tillfället. Ah, saknar allt SÅ mycket! Har mest läst de nyaste inläggen så har inte koll om du berättat, men var i Tokyo bor ni?



http://sakuradesu.blogg.se/

2011-01-09 @ 22:49:19
URL: http://sakuradesu.blogg.se/
Postat av: Cassie Chau

Hej vännen :)



Så goda bakelser jag ser såna goda har vi inte här :( hehe hoppas allt är bra med dig :) Kramar

2011-01-14 @ 07:45:31
URL: http://casielyn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0