April 12, 2011

Idag väcktes jag av halv 9 skalvet och sen har det hållit på hela dagen. När det var som värst kände jag tre skalv inom loppet av 30 minuter. Vänner som jag har runt om i landet som bor högre upp än vad jag gör i med avlånga byggnader har spenderat dagen med att plocka upp saker från golvet men mitt mer rektangulära hus håller sig ändå rätt stabilt. Det är därför också det känns så mäktigt att dom är så kraftiga och långdragna att huset börjar svaja. Precis som en orm dansar med sin ormtämjare.


Andra saker som har hänt idag är att nivån på katastrofen i Fukushima höjts till en 7:a som många säkert reda hört är lika högt som Tjernobyl var. Något som dock verkar ha försvunnit in translation är att läget inte har blivit sämre idag, det har alltså inte gått och blivit en 7:a utan helheten har graderats upp. Det här är inget som jag riktigt reagerat på eftersom det är väldigt vanligt med jordbävningar också att första signalerna säger en viss siffra och sen stiger den allt eftersom att instrumenten kan samla mer information.

Kommentarer
Postat av: elin

Var försiktig. :(

Nihon ganbare!

2011-04-12 @ 22:56:14
URL: http://thegoldenlock.blogg.se/
Postat av: Danica

Åh de är så himla hemskt!, man blir så ledsen av att höra det.. alla försvinnande och allt som förstörs.

Nihon gambare säger man bara!.

Hoppas du håller dig oskadd!, trots allt bor du i en mindre drabbad del av japan, men man vet aldrig!

2011-04-13 @ 12:33:45
URL: http://pikiyo.blogg.se/
Postat av: Greta~ ^^

Åååh ta hand om dig och var försiktig D:

2011-04-15 @ 16:25:10
URL: http://gritzhen.blogg.se/
Postat av: Jenny

Så tragiskt det där.. Men förstår inte hur Japan kunde sattsa på så många kärnkraftverk :o Vi får hålla tummarna och hoppas på det bästa!

2011-04-29 @ 22:24:55
URL: http://jennyemilssson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0